Tekmovanja in uganke za novo leto za odrasle

Predstavljajte si situacijo: skupina odraslih se je zbrala v eni sobi, da bi proslavila dogodek. In zdi se, da gre vse tako, kot mora - hrana je okusna, pijače se vlijejo, glasba kliče k plesu, a pride trenutek sitosti - želodci so polni, vsi so malo utrujeni od plesa in pogovori niso več tako aktivni. Je to znano? To se dogaja na vsaki zabavi, kjer se srečujejo ljudje z različnimi interesi in hobiji.

Kako popraviti situacijo ali, še bolje, preprečiti pojavljanje dolgčasa na festivalu? Odgovor je preprost - prinesite več raznolikosti!

Odrasli so isti otroci, ki si želijo zabave. Družba so lahko tako stari prijatelji kot popolnoma neznanci. To so lahko ženske, dekleta, fantje in moški. Vsakdo ima lahko povsem drugačne poglede na prosti čas in zabavo, a tudi najbolj pestro druščino je mogoče zagnati s tekmovanji in ugankami, še posebej za novo leto 2019!

Najbolj smešna in kul tekmovanja za odrasle

Narišite slona (osla, konj, čeburaška)

Potrebovali bomo:

 • 2 lista papirja, pritrjena na steno, desko, filce ali kar koli, kar omogoča, da na njih narišete.
 • 2 označevalca.
 • Očesni obliž za število udeležencev.

Kako izvesti:

Vse udeležence razdelite na 2 enaki skupini (več ljudi, tem bolje), od katerih se vsaka postavi pred svoj list papirja. Izberite bitje, ki ga želite narisati. Vsak udeleženec dobi določen del telesa in zaveže oči. Nadalje člani vsake ekipe po prednostnem vrstnem redu slepo narišejo dele telesa, ki jih imajo. Zmagovalca lahko določimo po hitrosti ali podobnosti slike do določene živali.

Strgajte sovražnikove kroglice!

Potrebovali bomo:

 • Baloni v dveh različnih barvah glede na število udeležencev.
 • Enako število dolgih niti srednje debeline.

Kako izvesti:

Udeleženci so razdeljeni v 2 ekipi z enakim številom ljudi. Vsaka ekipa dobi kroglice svoje barve na nitki, ki jih je treba privezati na nogo. Navoj je lahko poljubne dolžine, vendar mora kroglica vedno ležati na tleh. Ekipe so mešane in vsaka naloga je poteptati čim več kroglic sovražne barve, pri tem pa ne puščati, da bi počilo. Udeleženec, ki ni rešil svoje žoge, zapusti splošno kopico in čaka na konec bitke. Hitreje zmaga ekipa, ki se bo spopadla z nasprotniki.

Pisci

Potrebovali bomo:

 • Listi papirja po številu udeležencev.
 • Peresa v isti količini.

Kako izvesti:

Udeleži se lahko toliko udeležencev, vsi sedijo v krogu, vsakemu je narisano pisalo in kos papirja. Gostitelj si zastavi vprašanje "Kdo?", Vsak pa napiše svojega junaka. Po tem morate list upogniti, tako da pisanje ni vidno, in ga prenesti na igralca na desni (vsak prenese svoj list, drugega pa prejme od soseda na levi). Gostitelj zastavi novo vprašanje, na primer: "Kam si šel?", In spet vsi zapišejo, upognejo pisni del in ga prenesejo k naslednjem. Sledijo lahko naslednja vprašanja: "Zakaj je odšel tja?", "Koga je srečal?" in tako naprej. Tekmovanje se nadaljuje, dokler gostitelj nima vprašanj.

Na koncu je skupno branje nastalih zgodb in glasovanje za najboljše! Na tekmovanju ni zmagovalcev, a zabava in smeh sta zagotovljena!

Združenja

Tekmovanje je kot nalašč za kakršne koli pogoje, saj tukaj rekvizitov sploh ne potrebujete. Vse, kar je potrebno, so udeleženci in njihova domišljija.

Kako izvesti:

Vsi sedijo v krogu. Ali junak priložnosti (če sploh) se začne, ali tisti, na katerega je žreb padel (določi bralec). Prva oseba izgovori dve popolnoma nepovezani besedi, na primer "večerja" in "stroj". Drugi naj bo predlog, da se obe besedi prilegata v isto situacijo: "Zamujal sem na družinsko večerjo, ker se avto ne bi zagnal." Isti udeleženec mora izmisliti še eno besedo, ki ni povezana s tem, kar je bilo rečeno: na primer "hlebček". Naslednji naj to besedo doda trenutni situaciji, na primer takole: "Da se moja žena ne bi razburjala, sem se odločil za pot, da ji bom kupil hlebec." In tako naprej, dokler ne bo dovolj domišljije ali dokler kdo ne pride do logičnega zaključka celotne zgodbe.

Steklenica 2.0

Potrebovali bomo:

 • Prazna steklenica.
 • Pobrani papirji z akcijami, ki so na njih napisane za udeležence. Več, bolje.

Kako izvesti:

Ta igra je zelo podobna standardni steklenici: udeleženci sedijo v krogu, položijo steklenico v sredino in jo zavrtijo. Ključna razlika je v tem, da morate najprej sprazniti papirja z določenimi dejanji v prazno steklenico, na primer: "poljub na obraz", "povabi na počasen ples", "lizanje ušesa" in podobno. Kot rezultat, igra izgleda tako: udeleženka obrne steklenico, oseba, na katero je pokazala, vzame en kos papirja in prebere dejanje. Opraviti ga mora prvi udeleženec. To je bolj zanimivo kot običajna igra, saj nikoli ne veš, kaj boš moral narediti namesto standardnega poljuba.

Izvirne uganke za odrasle

Ne samo tekmovanja lahko razveselijo ljudi! V katerem koli dovolj razgretem podjetju se bodo uvrstile uganke, ki vam bodo spodbudile možgane in vam omogočile, da se s svojim znanjem in logiko hvalite preostali publiki. Izbrali smo 5 ugank za odrasle, ki niso tako preproste, kot se zdi na prvi pogled!

Milijon jabolk

Moški se je odločil za trgovanje z jabolčnim podjetjem in začel kupovati sadje po 5 rubljev na kos, prodati pa ga je po 3. Šest mesecev pozneje mu je uspelo postati milijonar!

 • Vprašanje: Kako mu je uspelo?
 • Odgovor: Pred tem je bil milijarder.

Potovanja

Vkrcali ste se na letalo. Za vami je konj, spredaj pa vozi avtomobil.

 • Vprašanje: Kje se nahajate?
 • Odgovor: Na vrtiljak.

Dež

Mož, žena, 2 hčerki, sin, mačka in pes na povodcu se sprehajajo po parku.

 • Vprašanje: Kako se, ko stojita skupaj pod enim dežnikom, ne zmočita?
 • Odgovor: Če se dež ne začne.

Hudobna žena

Mož vpraša ženo: "Draga, očisti mi jakno, prosim."
Žena odgovori: "To sem že očistila."
Mož vpraša: "Potem očistite hlače, bodite prijazni."
Žena je odgovorila: "Tudi storil."
Mož spet: "In čevlji?"

 • Vprašanje: Kaj je odgovorila žena?
 • Odgovor: "Imate tudi žepe v škornjih?"

Kuhinjska posoda

 • Vprašanje: Kakšna je razlika med pomivanjem posode s strani ženske in moškega?
 • Odgovor: Ženske pomijejo posodo po jedi, moški pa prej.

Tekmovanja in uganke za novo leto 2019

Nobeno novo leto ni popolno brez tematskih sestavljank in zabavnih tekmovanj in leto 2019 rumenega prašiča ni izjema!

Najboljše darilo

Vprašanje: Kakšno novoletno darilo je najboljše za vsako žensko? Namig: 7 cm širok in 15 cm dolg In čim večja je količina, tem bolje.

 • Odgovor: bankovec za 100 dolarjev.

Dokončaj rimo

Če se klapavci pojavijo,
Živali so vas gledale,
Če je drevo dober gnome,
Vleklo v svojo slavno hišo
Naslednja je povsem mogoča
Bo v hiši ...

 • Odgovor: Reševalna vozila

Vroče novice

Potrebovali bomo:

Kartice, od katerih vsaka vsebuje 5 besed, ki po pomenu niso povezane.

Kako izvesti:

Celotno podjetje je razdeljeno na več skupin (glede na število kartic). Zaradi pravičnosti bi morala imeti vsaka skupina enako število ljudi. Vsaka ekipa prejme eno vnaprej pripravljeno karto, čez minuto jim mora priti do novoletnega incidenta, ki ga lahko opišemo s stavkom iz teh besed. Na kartici so na primer besede "pes", "avto", "drsalke", "semafor", "Lenin", v stavku pa je mogoče napisati nekaj takega: "Pijani moški na silvestrovo v Leninovi ulici je poskušal prehiteti avto na drsalkah, toda zrušil se je. na semaforju do psa, ki je prečkal cesto. "

Zmaga ekipa z najbolj izvirnimi novicami.

Iz česa so narejeni fantje?

Tekmovanje je primerno za veliko skupino prijateljev, ki doma praznujejo praznik.

Kako izvesti:

Vsako dekle si izbere fanta in ga obleče z vsem, kar pride na roko: omara najemodajalca, kozmetična torba, božični okraski in še kaj bodo tu pomagali. Gostom morate predstaviti svojo kreacijo čim bolj izvirno: v verzih, pesmi, paru plesu ali oglaševanju. Nagrado prejme najbolj iznajdljivo in izjemno dekle.

Kakšen krog?

Kako izvesti:

Oblikova se več ekip, od katerih ima vsaka nalogo, da okoli božičnega drevesa uprizorijo okrogel ples, vendar ne običajnega, ampak organiziran v policiji, psihiatrični bolnišnici, vojski ipd. Izdelati morate čim več netipičnih krajev, kolikor je sestavljenih ekip. Nato vsaka skupina zaporedno pokaže svoj ples, ostali pa poskušajo uganiti, kje je organizirana. Lahko dodeliš dve nagradi: eno za najbolj umetniško ekipo in drugo za tiste, ki so uganili več kot drugi.

Koristni nasveti

In poleg tega še nekaj nasvetov, kako se ne bi dolgočasili za novo leto.

 • Vrzite tematsko zabavo - zelo zanimivo je praznovati praznik v retro slogu ali prikrito kot liki Igra prestolov.
 • Odpelji se! Ko gostje vidijo kamero, si jo želijo ogledati čim bolj zanimivo, kar pomeni, da bo še bolj zabavno! Da, in še veliko svetlih ujetih trenutkov si bomo zapomnili.
 • Vzemite telefone, da se nihče ne obesi. omrežij, lahko res pokvari celo najboljšo zabavo.

Kot vidite, je zabava tudi v najbolj stisnjeni družbi enostavno. Glavna stvar v takih primerih je vztrajnost, nato pa bodo tudi tisti gostje, ki se v prvih minutah osramotijo ​​in sedijo ob strani, do sredine festivala začeli postajati bolj aktivni in vključeni v postopek!

Oglejte si video: OSNOVNA ŠOLA PESNICA (Februar 2020).

Pustite Komentar