DIY obrti za novo leto 2019

Otroci se veselijo novoletnih praznikov in se nanje pripravijo ter ustvarjajo obrti iz papirja, plastelina, stožcev in drugih materialov. Ta zabavna dejavnost je zabavna. Tudi odrasli samostojno ustvarjajo okraske, s katerimi boste preoblikovali notranjost in napolnili hišo z občutkom praznovanja za novo leto 2019. V tem članku bom delil nasvete o ustvarjanju novoletnih obrti, ki bodo okrasili šolo, vrtec, dom in navdušili ljubljene, če boste podarili tako malenkost.

Tradicija praznovanja novega leta po kitajskem koledarju je bila všeč prebivalcem Rusije, saj je simbol leta znana žival z izrazitim značajem. Lepo je vedeti, da vas bo celo leto spremljal dragi prijatelj, za leto 2019 - to je Zemlja Rumena svinja ali merjasca. Zanimivo je tudi, da se spreminja tudi barva simbola, prejšnji cikel je bil rdeč, agresiven, zdaj pa je čas za mirno, prevladujejo rumena in zelena.

Odprite knjige pravljic o živalih in preberite o treh spraševanju ali bratih Grimm o zvitem prašiču. Obstaja lepa zgodba Hansa Christiana Andersena o svinjaku, in če imate radi orientalske zgodbe, boste v gruzijskih, abhazijskih in srbskih zbirkah našli veliko zanimivih zgodb. Pameten, malo len, a tako podjetni prašič se zaman ne šteje za najbolj inteligentno žival. Celo konjev in psov ni mogoče primerjati z divjim prašičem, tako da bo v letu 2019 pamet prevladala v vsem.

Po branju pravljic začnite ustvarjati čudovite obrti, med katerimi bomo zasedli glavno mesto pujski. Obstaja veliko materialov za samostojne obrti, sploh vam ni treba ničesar kupiti:

 • Lunja preje.
 • Stare diskete.
 • Štetje palic.
 • Perlice, buglje, pajkice.
 • Papir.
 • Plastične steklenice

Kupiti bo treba le krep papir, lepilo in barve.

Navodila po korakih za otroške obrti do šole in vrtca

Otroci radi ustvarjajo čudovite in živahne obrti, vendar je za majhnega otroka problematično izbrati izvedljivo nalogo. Delila bom navodila po korakih za ustvarjanje božičnih obrti doma, ki bodo pripomogla k ustvarjanju prazničnega vzdušja in otroku omogočila, da s podporo staršev pokaže ustvarjalnost.

Božično drevo iz bombažnih blazinic

Seznam božičnih okraskov in figur z božično tematiko vodi drevo. Če želite narediti snežno belo lepotico, boste potrebovali bombažne blazinice, večbarvne kroglice, karton, pletenico in nekaj lepila.

Izdelava

 1. Najtežja je pripravljalna faza: povezava bombažnih blazinic, ki igrajo vloge snežnih igel. Vzemite disk, prepognite na pol, nato spet na pol in pritrdite s spenjalnikom. Enako storite z drugimi pogoni.
 2. Sestavite okvir. Iz lista kartona izrežite velik krog. Vnaprej se odločite za velikost slike, ker polmer kartonske odeje določa višino končnega izdelka.
 3. Določite sredino kroga in označite s piko. Vzemite ravnilo, narišite črto od sredine kroga do roba in naredite rez. Iz obdelovanca oblikujte stožec, robove pritrdite z lepilom.
 4. Ko se osnova božičnega drevesa posuši, obrežite spodnji del in na samo dno prilepite trak traku.
 5. Nadaljujte s pritrditvijo igel božičnega drevesa iz bombažnih blazin: na podlago se prilepite z zavojem. Oblecite lepotico, vrstico za vrhom, do samega vrha.
 6. Za okrasitev božičnega drevesa uporabite svetle kroglice. Lepite na bombažne igle v naključnem vrstnem redu ali v obliki vzorca, ki posnema dekoracijo. Ostaja samo okrasitev božičnega drevesa s klopi.

Optični nosilec diska

Zagotovo v vsakem domu obstajajo zgoščenke, ki so primerne za ustvarjanje prazničnih obrti. Tehnika decoupage jih bo spremenila v čudovit obesek, ki bo služil kot božična igrača ali dekoracija na steni. Če želite narediti takšno stvar, potrebujete disk, lepilo, lak, prtiček z vzorcem, trakom in klopi.

Načrt po korakih

 1. Vzemite prtiček in nežno olupite sloj prazničnega vzorca.
 2. Površino diska premažite s tanko plastjo lepila in nalepite tkivo.
 3. S škarjami obrežite robove prtička, ki štrlijo čez obris diska.
 4. Po tem, ko se lepilo posuši, izdelek lakirajte in okrasite s kantom po konturi.
 5. Vezajte lep trak iz traku in pritrdite zanko.

Zvonovi

V mnogih državah se zvonci uporabljajo za dekoracijo: kupijo jih v specializiranih trgovinah ali izdelujejo neodvisno. Navodila bodo pomagala ustvariti takšno mojstrovino doma. Potrebovali boste trak, vrvico, lepilo in plastično vrečko.

Navodila za uporabo

 1. Vzemite dve plastični steklenički in nalepite vrat s trakom, tako da dobite gladko delovno površino.
 2. Na plastenke dajte plastične vrečke, jih lepite in zavite z vrvico.
 3. Ko se lepilo posuši, previdno odstranite steklenice iz odej, odstranite vrečke.
 4. Za okrasitev božičnih zvonov uporabite kanček in lepilo z okrasnimi pajkicami.
 5. Okrašeni zvončki povežite s čudovitim lokom in pritrdite zanko.
Video vodič

Praznična svetilka

Ta nenavadna obrt iz papirja je primerna za okrasitev novoletne mize. Založite na debelem kartonu, majhni sveči, beli barvi in ​​iskri.

 1. Če želite narediti svetilko, naredite stožec iz kartona, kot v primeru božičnega drevesa. S škarjami ali pisarniškim nožem izvrtajte več lukenj v obdelovancu. Če naredite luknje v obliki vzorca, vas bo svetilka navdušila z zapletenim vzorcem na stenah.
 2. Obrišite konturo vsake luknje z nič brusnega papirja, da odstranite hrapavost. Telo poliranega stožca prekrijte z barvo v več plasteh. Da bi obrt izgledala bolj učinkovito, jo okrasite z iskricami.
 3. V notranjost božičnega drevesa postavite majhno prižgano svečo. Žarki, ki prodirajo skozi luknje, vas bodo navdušili z zabavno igro.
POZOR! Samo ne pozabite na požarno varnost in svetilke ne puščajte brez nadzora.

Obrti iz palic - zabavno in preprosto

Navadne palice za štetje lahko kupite v kateri koli pisarniški trgovini. Pojdite mimo plastičnih izdelkov in izberite lesene, pri njih je bolj prijetno delati. Iz takšnih palic bomo sestavili najrazličnejše obrti, in če ste kupili že pobarvane palice, lahko zberete zanimive igrače - božična drevesa, vodnjake, snežinke, hiše različnih barv, potrebujete le lepilo. Če kupite preštete nepobarvane palice, boste potrebovali več barv ali flomastrov.

Končane lepljene hiše, snežinke in božična drevesa okrasite s kroglicami, pajkicami, buglicami, konfeti ali rhinestones. Obrti, tudi enake oblike, se bodo izkazale drugačne, naj vsak okrasi svoj izdelek posebej.

Za delo boste potrebovali:

 1. Lesene palice za štetje - 1 škatla.
 2. Lepilo.
 3. Barve ali flomastri.
 4. Bugle.
 5. Kroglice.
 6. Sekvice.
 7. Rhinestones.

Ti izdelki lahko še naprej okrasijo s čipko. Če želite narediti veliko hišo, ne pozabite na okna, v vsako okensko odprtino lahko namestite "cvetlične lončke", izrezane iz papirja. Da se lesene palice hitreje oprimejo, jih nekaj časa pritrdite z običajnimi sponkami.

Iz teh palic lahko naredite čudovite snežinke, pritrdite tri palice navzkrižno, jih okrasite - takšne igrače za božična drevesa izgledajo prav super. Na okna obesite snežinke iz štetjih palic, naj se zasukajo pred lahkim sunkom vetriča.

Vejice s svetlimi jagodičastimi gumbi

Za delo boste potrebovali list papirja, peščico večbarvnih gumbov, debelo nit za vejico in lepilo.

Najprej debel navoj prilepimo na list debelega papirja ali kartona, da naredimo improvizirano vejico, nanj prilepimo še nekaj slojevitih vozlov. Zdaj do konca niti lepimo nekaj deset gumbov - to bo kup jagod.

Poskusite izločiti gumbe po barvi: rdeče, rumene, modre kopice. Ker ustvarjate čarobno sliko, lahko dobite neverjetno drevo s šopki jagodičja različnih odtenkov.

Zakaj ne bi bili na vejici takšne jagode različnih barv, saj v naravi obstajajo tako rumene kot modre vijolične in rdeče jagode. Ne pozabite, da borovnice še vedno rastejo - najprej zelene, nato pa zorijo, se spremenijo v rdečkasto, nato skoraj črno.

Simpatična gosenica iz jajčnega polja

Vsaka hiša ima škatlo za jajca. Odrežite samo en trak, dobite dolgo "gosenico" s petimi do štirimi grbi. Zdaj morate obrt pobarvati zeleno, v prvi grbi naredite dve majhni luknji, da vanje vstavite rogove s slamic za sokove.

Priporočljivo je, da slamico lepimo s papirjem s kupom, dve kroglici sta uporabni kot oči. Še nekaj minut potrpežljivega dela - simpatična gosenica je pripravljena! To obrt je koristno uporabiti kot škatlo za darila - obrnite "gosenico" in v vsak predalček postavite bonbonček ali majhen spominek.

Za delo boste potrebovali:

 1. Papirna škatla za jajca.
 2. Dve slamici za sok.
 3. Barve.
 4. Kroglice.
 5. Lepilo.

Vsak gost naj ima na mizi spominek - majhno gosenico z improviziranimi darili. Lahko pakirate noter in želje, sami si jih omislite!

Video navodila

Velika mehka preproga, narejena iz preostale preje

Želite narediti zelo veliko darilo za svojo ljubljeno babico? Sestavite mehko preprogo iz pompov, barva preje sploh ni pomembna, pomembno je, da jih naredite veliko. Začnite delati že dolgo pred novim letom, da za praznike sestavite pripravljeno mehko preprogo pod nogami.

Za delo pripravite:

 • Karton - iz njega so izrezani obroči za pompone.
 • Preja različnih barv.
 • Lepilo.

Vsaka gospodinja ve, kako narediti pompone. Iz kartona sta izrezana dva gosta obroča, okoli njih sta navoji tesno navita, tako da se pompom izkaže, da je voluminozen. Po razrezu preje morate oblikovati okrogel lep pompom.

Pom-poms tesno položite drug ob drugega na tla ali na mizo, lahko na sredino postavite prve pom-pom pomorske obrti, nato pa v krog položite obroče pom-poms različnih barv. Tu igra glavno vlogo le vaša domišljija in občutek za barvo.

Ko je slika sestavljena, lepite pompone skupaj. Bolje je, da končno preprogo prilepite na podlago - debela tkanina, tako da obrti nikoli ne bodo razpadle.

Snežni mož

Če želite ustvariti snežaka, boste potrebovali slano testo, zobotrebce in stiskalnico za česen. Ne bo vas ta set po meri vznemiril.

 1. Naredite testo. Zmes razdelite na dva dela. Barva s hrano, modra.
 2. Iz belega testa razvaljajte dve okrogli torti različnih velikosti. To je glava in trup bodočega snežaka.
 3. Takoj trdo delajte na obrazu. Iz modre mase slepite nos, obrvi in ​​oči. Z zobotrebcem narišite usta in naredite nekaj zarez okoli očesa.
 4. Roke naredite iz bele mase in modre noge iz nje. Elemente pritrdite na telo.
 5. Iz modre mase slepite klobuk, nanesite sliko z zobotrebcem, pritrdite na glavo.
 6. Iz modrega testa razvaljamo majhno klobaso. Iz traku naredite šal, ga postavite na mesto in ga pobarvajte z vzorcem. Zareze ustvarjajo učinek obrobja. Pritrdite gumbe.
 7. V levo roko snežaka vstavite zobotrebec. Skozi stiskalnik za česen prenesite malo modrega testa in iz rezance naredite metlo. Ko se posuši, si nataknite zobotrebec.
 8. Ostaja, da posušimo snežinko in pokrijemo s plastjo akrilnega laka. Figura bo svetlejša.

Novoletne obrti so raznolike po zahtevnosti in uporabljenih materialih. In vseeno je, kakšno igračo z otroki si naredite za novo leto. V svoje delo vložite dušo in rezultat bo izviren in edinstven.

Obrti simbola leta 2019 - Rumena zemeljska svinja

Na predvečer novega leta Rumenega prašiča - z otrokom bomo naredili igrače, jih lahko obesimo na božično drevo ali jih predstavimo gostom. Naj bodo to preprosti in nezahtevni izdelki, ki pa jih je naredil sam, vsem jih bo všeč.

Igrača iz niti - svetel mehki prašič

Za delo boste potrebovali:

 • Rumena in rjava preja, saj prihaja leto gomoljne prašiča - 2 han.
 • Karton - izrezani vzorci za pompone - 1 list.
 • Škarje - 1 kos.
 • Felt roza ali rdeča - nekaj kosov.
 • Gumbi za oči pujski - 2 kosa.
 • Lepilo - 1 cev.

Način izdelave pomponov je že dolgo znan, iz kartona izrežemo kroge, naredimo luknje za navoje niti. Otrok bo lahko navijal prejo v krogih, toda naj pusti, da krožke pripravi. Glavna stvar je, da je navijanje dovolj tesno. Lahko ovijete niti katere koli dolžine in jih niti ne vežete skupaj - pompon se bo izkazal tudi po obdelavi.

Pomembno je narediti več pomponichiki različnih premerov - velik za telo prašiča, majhen za nos in štiri zelo majhen za noge. Ušesa in noge lahko izrežete iz klobučevine, sami izberete obliko bodoče mehke igrače. Na noge ob koncu dela lepimo kopito iz filca ali kartona.

Začnemo z velikim pompom, navijemo niti na dva obroča iz kartona, izrežemo in oblikujemo okroglo telo - pujska naj bo puhasta. Škarje poravnajo pompom, da bo popolnoma okrogel.

Na enak način naredimo tudi drugi majhen pompom - to bo nos prašiča. Katero nit izbrati za navijanje na obroče - je odvisno od vaše domišljije. Pomembno je, da lepo oblikujete prve dve podrobnosti bodoče mehke igrače.

Zdaj so noge ali kopita izrezana iz roza ali rdečega filca ali pa so zbrani še štirje drobni pomponi, če se odločite za prašiča na debelih nogah.

S pomočjo lepila je sestavljena igrača in mehka pujska iz niti je pripravljena! Lahko ga obesite na božično drevo ali naredite več takšnih igrač kot darilo gostom.

Igrače iz polimerne gline

Dojenčki radi delajo s plastelinom in polimerno glino, zato z otrokom naredite nekaj zabavnih pujskov. Polimerno glino lahko kupite v kateri koli trgovini s pisarniškim materialom. Ta material za ustvarjalnost je dobro shranjen v hladilniku in se dolgo ne pokvari.

Za delo boste potrebovali:

 1. Polimerna glina.
 2. Sponke za papir z vinilno prevleko.
 3. Košček folije.
 4. Prašičje kroglice.
 5. Dekoracija igrače - kroglice, žamet, pajkice.

Telo pujske je narejeno iz gline, za šape je bolje uporabiti navadne kovinske sponke z vinilnim premazom, ki jih je mogoče kupiti v trgovini s pisarniškim materialom. Izberite barvo, odvisno od sence gline. Iz takega sponke naredimo tudi repni obroč. Lažje je narediti glavo iz folije - valjati žogo in nanjo pritrditi oči s kroglicami.

Sledi samo sklop, lahko sami oblikujete ne samo telo, ampak ga tudi okrasite s ščetinico, s tanko palico narišete črte in kroge na telesu pujske, primeren je navaden zobotrebec. Prašičjo glavo zavijte s tankim trakom gline, na oči pritrdite veke in cilije, nasmejte se majhnemu prašičjemu obrazu - domišljija ni omejena. Predstavljajte si živega prašiča in ne pozabite na ušesa in rep z obročkom.

Če resnično želite narediti puhasto merjasce, lahko na končno igračo prilepite koščke žameta ali tkanine s kupom. Zdaj je pomembno, da končno figuro pustite, dokler se popolnoma ne posuši, in jo nato okrasite - naj bo novoletna svinja zelo lepa.

Priporočljivo je narediti več figur, zakaj ne bi ustvarili znanih Nuf-Nuf, Naf-Naf in Nif-Nif? Vsakemu pujsu dajte individualnost in takrat bo leto prašička zagotovo uspešno!

Karnevalske maske iz plastičnih krožnikov

Ali povabite na zabavno družbo otrok? Pripravite jim nekaj zabavnih mask, naredite jih tako enostavno, da za vse delo ne porabite več kot eno uro, čudovite lahke maske pa bodo čudovito darilo za fante.

Za delo boste potrebovali:

 • Plastične plošče za enkratno uporabo
 • Plastične skodelice.
 • Gumbi
 • Karton
 • Akrilne barve.
 • Škarje za nohte.
 • Tanka elastika.

Krožnike in skodelice obarvamo v roza barvi, pustimo za sušenje. Na krožniku zabeležite reže za oči in usta. Izrežite luknje in pripravite masko: iz skodelice je prilepljen obliž. Na dno kozarca morate pritrditi nekaj gumbov - to so nosnice.

Na krožniku okoli izreza ust narišite nasmeh. Lepite ali narišite trepalnice, obrvi nad očmi. Nato izrežite tudi ušesa - prav tako jih je treba prilepiti na masko.

Če želite narediti masko za pujse deklice, lahko na koncih zavežete nekaj pletenic z loki in jih pritrdite čez ušesa. Na čelu lahko spustite razigrani mali bang, pustite, da se maske med seboj razlikujejo.

In zdaj se zabava začne - poleg ušes pripnemo tanek elastični trak, lahko preizkusite prvo masko na sebi in se pogledate v ogledalo.

Video lekcija

Lanske obrti

Simbol prihajajočega leta za slavnostno mizo je že dolgo postal tradicija. V letu 2018 je bil pes. Kupiti spominek ali mehko igračo ni težko, vendar bodo ročno izdelane obrti prinesle več veselja.

Delavnice o ustvarjanju božičnih obrti so dobra pomoč pri obvladovanju te umetnosti. In takšne igrače izdelujejo iz različnih materialov. Dala bom navodila za ustvarjanje igračega psa iz brisače. Potrebovali boste debel papir, marker, kontrastni trak in komplet tankih gumijastih trakov.

Pes iz brisače

 1. Položite brisačo na ravno površino. Obe dolgi strani zavijte v sredino in zavarujte s prtički.
 2. Mentalno razdelite nastalo cev na štiri dele. Prvi del pustite na tacah, konce drugega pa zberite in pritrdite z elastičnim trakom. Iz nastale zanke oblikujte čelo in gobec. Zavarujte z gumijastimi trakovi.
 3. Iz preostalih dveh delov naredite hrbet in oporo. Četrti del obrnite navznoter. To je dovolj za dokončanje oblikovanja slike in zagotavljanju stabilnosti izdelka. Silhueta je pripravljena.
 4. Okrasite z dekorjem. Privežite svetel trak okrog kužkovega vratu. To je ovratnik. Košček traku zložite na polovico in pritrdite konce. Postavite prepognjen trak v luknjo na vrhu glave - ušesa so pripravljena.
 5. Iz debelega papirja izrežite oči in nos, lepite na obraz z dvostranskim trakom. Zanesljivost zasnove bo dala zatiči - dobili boste mehak, simpatičen, lep kuža.

Vzglavnik

Ustvarimo izvirno mehko blazino, ki spominja na gobec dobrodušne živali. Za delo potrebujete več vrst večbarvne tkanine.

 1. Iz lahke tkanine izrežite oval. To je sprednji del bodoče blazine. S črnim materialom naredite enako prazno za hrbtni del blazine. Iz kontrastnega materiala izrežite 4 dele za ušesa v obliki kapljice.
 2. Zašite zaobljeno mesto na svetlo prazno na območju levega očesa. Nato naredite in pritrdite oči, usta in nos.
 3. Sprednji in zadnji del blazine povežite, tako da pustite majhno luknjo za polnilo. Ne pozabite prišiti v ušesa. Napolnite blazino s oblazinjenim poliestrom in zašite luknjo. Izdelek je pripravljen.

Z minimalnim časom in trudom dobimo uspešen rezultat. Bodite potrpežljivi in ​​bodite pozorni na vodila priporočil in domišljije v članku.

Najbolj izvirne in zanimive obrti

Nekateri izdelki, ki bodo postali okras za dom ali darilo za ljubljeno osebo, so preprosti, vendar izvirni in zanimivi. O takšnih obrti bodo razpravljali.

Božične kroglice iz starih disket

Zakaj ne bi okrasili božičnega drevesa s svetlobnimi kroglicami? Naj bodo tako preprosti, da boste zbrali vsaj pet kroglic za okrasitev božičnega drevesa.

Za delo boste potrebovali:

 1. Majhne kroglice iz pene.
 2. Nekaj ​​starih disket.
 3. Lepilo.
 4. Kroglice, pajkice, kroglice, bučke.
 5. Žica

Kroglice iz pene lahko kupite v trgovini z ročnimi izdelki. Začnite delo, tako da z iglo ali žico prebodite vsako kroglico, na koncu žice naredite zanke.

Diskete s škarjami ali kleščami, razrezane na majhne koščke. Velikosti kosov morajo biti poljubne.

Enakomerno lepite celotno površino penaste kroglice s koščki svetlečih disket. Kroglice prilepite v šive med koščki svetlečega materiala in praznimi prostori, čim svetlejši so, lepše se bodo obrti izkazale.

Majhne koščke okraskov iz božičnih dreves lahko prilepite na šive med diskete - dež, mošta ... Dovolite, da naredi tako mehko žogo.

Ostane zavezovanje vrvi na eno zanko - in vaša improvizirana dekoracija je pripravljena!

Drobni pujski

Vzemite nekaj jajc in iz njih raznesite vsebino. Zdaj obstaja osnova za lahke igrače iz niti.

Za delo boste potrebovali:

 1. Par piščančjih jajc.
 2. Rumene ali zelene niti.
 3. PVA lepilo.
 4. Kroglice ali kroglice.
 5. Klobučevina.

Lupino obložite z lepilom in na njej navijete niti. Bolje je, da vzamemo rumene ali zelene niti, saj čakamo na leto rumene svinje. Ko so niti navite, še enkrat lepite delo z lepilom in pustite, da se popolnoma posuši.

Ostane, da razbijete lupino in jo izlijete iz kroglice iz lahkih niti. Če želite narediti pravega prašiča - potrebujete nos, ušesa in ušesce. Uporabite filc, saj se lepi zelo dobro in ni tako težek. Oči so par kroglic.

Na zadnjo stran otroškega pujsa prilepite nit, da boste igračo obesili na božično drevo.

Majhne dame iz dna plastičnih steklenic

Za delo boste potrebovali:

 • Plastične steklenice za mineralno vodo - glede na goste.
 • Akrilna rdeča in črna barva.
 • Žica za antene.
 • Črni gumbi.
 • Lepilo.

Dno pol litrske plastične steklenice lahko izrežete z nožem ali škarjami. Izrezan kos obrnite z izboklinami navzgor in jih pobarvajte rdeče - priročne akrilne barve bodo še kako koristne.

Črne pike na zadnji strani hrošča lahko tudi pobarvate ali lepite majhne gumbe. Ostaja, da prilepimo antene in oči - majhen, lahek "bobček" je pripravljen.

Takšno igračo lahko postavite na sredino krožnika in pod njo skrijete simpatičen spominek za gosta!

Božične igrače iz žarnic

 1. Vzemi nekaj starih žarnic. Vsako prazno za prihodnjo dekoracijo božičnega drevesa obložite s plastjo lepila in potresemo z iskricami.
 2. Počakajte, da se posuši, zavežite ali lepite zanko iz tankega traku.

Snežinka

 1. Na kos papirja narišite čudovito snežinko, položite list voščenega papirja in na vrhu nanesite tanko plast detergenta.
 2. S pištolo za lepilo obkrožite snežinko. Obdelovanec pustite, da se posuši.
 3. Previdno olupite lepilo, pokrijte s plastjo PVA in posujte z iskricami. Ostaja le pritrditi zanko niti.

Pravljični kozarec

 1. Vzemite majhen steklen kozarec s tesno prilegajočim se pokrovom. Na dno prilepite majhno plastično božično drevo.
 2. Napol napolnite kozarec s čisto vodo, preostali prostor pa napolnite z glicerinom.
 3. V kozarec božičnega drevesa nalijte nekaj iskric, dodajte malo kosmeta in pluto tesno s pokrovom. Če želite videti čudež, samo obrnite kozarec.

Praznični klobuki

 1. Za izdelavo božičnih klobukov vzemite liste barvnega kartona in izrežite velike kroge.
 2. Stožce zložite iz kartonskih odej in robove pritrdite z lepilom. Obrežite dno.
 3. Površino klobukov okrasite z bleščicami in večbarvno folijo, lepite tulce okoli podstavka.
 4. Dve struni pritrdite na podlago, tako da božični klobuki držijo na glavi.

Z lahkoto naredite zanimivo in izvirno novoletno obrt. Ta lekcija prinaša užitek in napolni s prazničnim razpoloženjem.

Nasveti za igro in otroke

Ne poskušajte hitro izdelovati igrač in daril, bolje je, da se z vsakim izdelkom dlje časa pospravite, potem se bo obrt izkazala za resnično lepo.

Ne vzemite dragih izvornih materialov za delo, bolje je narediti nekaj nenavadnih igrač iz tistega, kar je že doma, kot pa skrbeti, da so kupljeni predmeti razvajeni in ne bodo več uporabni.

Naredite si veliko lepih poceni igrač kot darilo, vse, kar sami naredite, je veliko višje od najdražjega uvoženega spominka. Z veseljem boste gostom povedali, kako ste delali pri ustvarjanju majhne mojstrovine.

Novoletne obrti so narejene iz najrazličnejših materialov, med njimi papirja, prtičkov, izgorelih žarnic in celo brisač. Fantazija bo pomagala ustvariti izvirna darila, okraske in voščilnice.

Primeri obrti, obravnavani v članku, so majhen delček tega, kar je prisotno na internetu. Upam, da so moji nasveti koristni, nekatere zanimive ideje pa bodo našle mesto v vaši praksi. Eksperimentirajte in dokažite, da lahko vsak ustvari čudež brez pomembnih stroškov!

Oglejte si video: Новогодние поделки 2019. простые домашние самоделки своими руками на Новый год (Februar 2020).

Pustite Komentar