Kam iti in kam praznovati novo leto 2019 v Rusiji

Za veselo in barvito praznovanje novega leta 2019 vam ni treba kupovati dragih potovanj v tujino. V Rusiji so čudoviti kraji za sprostitev, kjer lahko praznujete novoletne praznike. Resorti naše države se od evropskih razlikujejo po nizkocenovnih poletih in relativno poceni nastanitvi.

Seznam najbolj poceni in poceni mest

Novo leto je poseben čas, v katerem si želite nekaj nenavadnega. Na potovanju po mestih Rusije je mogoče vedno znova presenetiti in tak dopust ne bo prizadel vaše denarnice.

V različnih delih naše države obstaja vizija praznika in njegovih tradicij.

Karelija

Severna republika je kot nalašč za novoletne praznike. V Kareliji osupljiva narava in pestra izbira izletov do znamenitosti in kulturnih spomenikov. Tukaj so priljubljene dirke za sankanje psov in severnih jelenov. Za ljubitelje aktivnega načina življenja poteka smučanje in zimski ribolov.

Novo leto v Kareliji lahko srečamo v mirni prijetni hiši v regiji ali, nasprotno, v bučnem vzdušju restavracije v Petrozavodsku.

Vreme v Kareliji med zimskimi počitnicami je precej ugodno, včasih pa so hude zmrzali.

Kaliningrad

Novo leto v najbolj zahodnem mestu Rusije si bomo še dolgo zapomnili. Kaliningrad presenetljivo združuje evropsko arhitekturo, srednjeveško vzdušje in visoke standarde storitev.

Prebivalci Kalinjingrada tradicionalno praznujejo silvestrovanje doma ali v restavraciji. In že 1. januarja praznična praznovanja trajajo cel dan. Na Trgu zmage nastopajo nastopajoči, teče sejem, ki se konča z ognjemetom.

Kaliningradske restavracije so videti kot stari gradovi. Novoletni večer bo svetel in nepozaben, z zabavnim programom, jedmi po posebnih receptih in celo turnirji v dresu.

Temperatura zraka v mestu na novo leto redko pade pod - 5 ° C.

Kazan

Tretja prestolnica Rusije vam bo omogočila kombiniranje aktivnosti na prostem in ogled znamenitosti. Med božičnimi prazniki Kazan ponuja veliko število zimskih aktivnosti: smučanje, deskanje na snegu, cheesecake in sankanje.

Novoletni dogodki v Kazanu so skoncentrirani v parku tisočletja. Glavno drevo je postavljeno v njegovem samem središču. V mestnih restavracijah in kavarnah se lahko ogrejete s tradicionalnimi tatarskimi jedmi in sladkarijami. Za otroke in odrasle je največji vodni park v Rusiji Riviera.

Bolje je rezervirati sobo v hotelu vnaprej, saj med počitnicami vedno pričakujemo priliv turistov iz drugih mest.

Tabela prikazuje približne cene počitnic za novo leto.

Najnižje cene v rubljahPetrozavodskKaliningradKazan
Letalo iz Moskve720070004000
Vlak iz Moskve200024001000
1 dnevno bivanje200010001500
Ogledi 2 dni7000100003000

Najboljša mesta za praznovanje novega leta in božiča

Soči

Novo leto v Sočiju je idealno za ljubitelje aktivnih zimskih športov. Smučišča in prijetni hoteli čakajo goste na novoletne praznike in počitnice. 2019 se lahko srečate v mestnih restavracijah, naslednje jutro pa se odpravite v letovišča Rosa Khutor in Krasnaya Polyana.

Proračunski turisti morajo vnaprej rezervirati hotele in podeželske hiše. Življenjski stroški se začnejo od 2000 rubljev na osebo. Zato je vredno najeti apartma po lastni presoji in se neposredno pogajati z lastniki hotelov.

Vreme na novoletne počitnice v Sočiju ni nikoli hladno, temperatura se vzdržuje nad 0 ° C.

Moskva

V novem letu se Moskva spremeni v sijočo girlando luči in zabave. V času božičnih praznikov v mnogih parkih potekajo svečanosti in koncerti, odprta so drsališča. Muzeji ponujajo popuste in posebne razstave, sejmi in bazarji pa potekajo na osrednjih postajah podzemne železnice.

Glavno mesto je polno zabav in prizorišč. Priljubljeno drevo Kremlja osrečuje otroke in odrasle, a povpraševanje po vstopnicah je veliko, zato jih morate kupiti vnaprej. Ves praznični teden bodo v moskovskih cerkvah bogoslužja.

Sankt Peterburg

Sankt Peterburg je na silvestrovo še posebej lep. Glavni dogodki se odvijajo na Palaškem trgu in Nevskem prospektu. Gala koncert na trgu traja do 4. ure zjutraj, nato pa se konča s pozdravom.

Sankt Peterburg je mesto muzejev, park Peterhof pa je primeren za sprehode na prostem. Pozimi je vstop prost, kljub temu pa so znane fontane izklopljene.

Vreme za novo leto je ponavadi vlažno in bolje je, da ne gremo zunaj brez izoliranih oblačil in vročega čaja.

Veliki Ustjug

To ni le domovina Božička, ampak tudi priljubljeno središče turizma in družinske rekreacije. Na silvestrovo se na ulicah odvijajo ulični festivali, sejmi in okrogli plesi okoli božičnega drevesa. In Božiček se sprehaja po mestu, obkrožen s svojo sledjo. Za otroke je poskrbljeno z velikim številom izletov in zabave.

12 km od Velikega Ustjuga med vasicama Lopatnikovo in Serumkino je rezidenca Božička. Vse tukaj je dobesedno nasičeno z magijo in v zraku kraljuje pravljično vzdušje.

Stroški letalske vozovnice se začnejo od 14.000 rubljev. Z vlakom je veliko ceneje, vendar bo treba z avtobusom do Velikega Ustjuga iti še eno uro.

Najnižje cene v rubljahSočiMoskvaSankt PeterburgVeliki Ustjug
Letalo iz Moskve2700-300014000
Vlak iz Moskve2400-10007200
1 dnevno bivanje1800200015002200
Ogledi 2 dni2500063002300020000

Koristni nasveti

  1. Preden izberete mesto za izlet, ugotovite vreme in se založite s toplimi ali vodoodpornimi oblačili. V nekaterih mestih naše države so težke vremenske razmere.
  2. Hoteli in restavracije morate rezervirati pred koncem jeseni. Ne bi smeli čakati na znaten padec cen, saj se predlogi za novo leto hitro razstavijo. V decembru se stroški znatno povečajo.
  3. Za veliko podjetje je bolj donosno najeti hišo ali kočo kot hotel. Portala airbnb in hotellook vam bosta pomagala neposredno kontaktirati lastnike.
  4. Osnovna pravila za novoletna potovanja se nanašajo na načrtovanje počitnic vnaprej. Potem je tu priložnost, da znatno prihranite na vozovnicah in nastanitvah.
Video zaplet

//youtu.be/sgrP2AxLmdk

Silvestrovanje v Rusiji bo čarobno. Dejavnosti, izleti, izleti v starodavne kraje in spomenike ter odlične restavracije in kavarne čakajo na goste. Tu lahko vsak izbere počitnice tako za družino kot za prijatelje.

Oglejte si video: Vienna Christmas Markets (Februar 2020).

Pustite Komentar