Kako dobiti zdravstveno zavarovanje obveznega zdravstvenega zavarovanja za brezposelne in novorojenčke

Ljudje, ki jim je mar za zdravje, je zanimivo vprašanje, kako pridobiti zdravstveno polico za brezposelne in novorojenčke, saj zdravstveno zavarovanje obveznega zdravstvenega zavarovanja ponuja veliko priložnosti. V članku bom podrobno govoril o tem.

Državljan Ruske federacije lahko pridobi zdravstveno zavarovanje v kraju stalnega prebivališča, registracija ne igra vloge.

V zadnjem času so Rusom na voljo nove politike, ki zagotavljajo zdravstveno oskrbo v vseh krajih države, ne glede na registracijo. Na pomoč lahko računate v javni ali zasebni ustanovi. Glavna stvar je, da sodeluje v programu.

Delodajalci so zaposlenim zagotavljali medicinske police. Zdaj ima vsak državljan Rusije pravico izbirati. Lahko izbere zavarovalnico, zdravstveno ustanovo in zdravnika.

Če vam storitev ni všeč, lahko zavarovalnico in kliniko zamenjate enkrat letno. Državljani Rusije, tujci, ki živijo v državi, in begunci lahko prejemajo obvezno zdravstveno zavarovanje.

 • Če želite pridobiti polico, izberite zavarovalnico, poglejte kraj izbranega organa in podajte izjavo. S seboj prinesite potni list, osebno izkaznico ali rojstni list.
 • V prijavi navedite ime zavarovalniške zdravstvene organizacije in obliko police: papirnato ali univerzalno. Vnesite druge podatke.
 • To bo zagotovilo vmesno potrdilo. Dokument potrjuje pravico do brezplačne zdravstvene oskrbe in velja trideset dni. V tem času bo pripravljena stalna zdravstvena politika.

Ne pozabite, da lahko ruski državljan, ne glede na zaposlitev, plačuje za zdravstveno zavarovanje, ki nima veljavnosti. Podoben dokument je na voljo tudi za druge kategorije ljudi.

Pridobitev medicinske politike za brezposelne

V državi je zdravstvena pomoč zagotovljena s programom obveznega zdravstvenega zavarovanja in vsaka oseba, ki gre v bolnišnico, mora imeti pri sebi polico.

Po zakonu se delodajalec ukvarja z zdravstvenim zavarovanjem, vendar niso vsi zaposleni. Ne gre samo za upokojence in študente, ampak tudi za ljudi, ki začasno ne delajo.

 • Izberite zavarovalnico, ki bo izdala zdravstveno polico. Če želite to narediti, obiščite spletno stran zdravstvene blagajne.
 • Na tem portalu poiščite zemljevid, izberite regijo, pojdite do vira regionalnega sklada in se seznanite s seznamom zavarovalnic. Preden izberete določeno možnost, se seznanite z vsemi zavarovalnicami.
 • Po odločitvi za podjetje določite urnik. Pri tej zadevi bo pomagal kontaktni telefon. Dogovorite se za termin. Preden pošljete pisarno podjetja, s seboj prinesite rojstni list in potni list.
 • Po prihodu v kraj izpolnite prijavo in navedete telefonsko številko. Naročili vam bodo začasni pravilnik, ki vam bo omogočil, da se po potrebi obrnete na kliniko.
 • Čez mesec dni se bodo z vami obrnili predstavniki zavarovalnice. Če se to ne zgodi, pokličite zavarovatelja sami in ugotovite, v kateri fazi se dokument pripravlja. Vse, kar ostane, je pogledati podjetje in prevzeti politiko.

Ne pozabite, tudi odsotnost obveznega zdravstvenega zavarovanja ne odvzame pravice do ambulante, ki je zagotovljena brez predhodne predstavitve zavarovanja. Po potrebi se lahko obrnete na trgovsko kliniko in se naučite, kako narediti injekcije sami.

Pridobitev medicinske politike za novorojenčka

Po nastopu otroka morajo starši sestaviti kraj registracije, številne uradne dokumente in zdravstveno politiko. Skupaj z njim bo dojenček brezplačno dobil pravico do zdravstvene oskrbe. Hkrati ga bo lahko dobil tako v ruskih zdravstvenih ustanovah kot v državah, s katerimi velja pogodba o zdravstvenem zavarovanju.

Če se je otrok pojavil ali ga nameravate imeti, bodo informacije prišle v poštev.

 1. Zdravstveno zavarovanje za otroka lahko dobite pri zavarovalniški organizaciji v kraju stalnega prebivališča. Politika za novorojenčka se izda na podlagi registracijskega dokumenta.
 2. V primeru stalnega prebivališča se lahko izda trajna polica. Ko gre za kraj bivanja, lahko starši pričakujejo, da bodo po podaljšanju registracije prejeli začasno zavarovanje s samodejnim podaljšanjem.
 3. Nemogoče je dobiti zavarovanja za otroka brez dokumentov. Njihov seznam je predstavljen z izjavo, rojstnim listom, potnim listom starša, ki je registriran na naslovu, ki je vključen v območje storitve izdaje.
 4. Pravilnik se izda na dan predložitve dokumentov.
 5. Če se dokument iz določenih razlogov izgubi, vložite zahtevek pri zdravstveni organizaciji. Dvojnik bo izdan čez mesec dni, v tem obdobju pa lahko uporabljate začasno zavarovanje.

Ne izključujem, da dojenček morda ne potrebuje zdravstvenega zavarovanja in to je čudovito. Če pa se kaj zgodi, izboljšajte zdravje otroka brez stroškov in težav.

Kako pridobiti zdravstveno politiko za tujega državljana

Naša država ima program obveznega zdravstvenega zavarovanja. Zdravstvena polica velja za dokument, ki potrjuje imetnikovo pravico do brezplačne zdravstvene oskrbe v Rusiji.

Dokument lahko sestavijo tudi tuji državljani, ki so se odločili za kariero v ruskih podjetjih ali podjetjih.

 1. Zdravstveno zavarovanje lahko pridobi le tujec, ki uradno dela v državi. V tem primeru predstavniki podjetja sklenejo dogovor z zavarovalnico in zdravstveno blagajno.
 2. Izraz police ustreza izrazu pogodbe o zaposlitvi. Da bi ga prejel, mora tujec napisati izjavo v kadrovskem oddelku. Kasneje bo dobil zavarovanje na delovnem mestu.
 3. Kar zadeva brezposelne tujce, imajo dostop do plačane medicine in programa prostovoljnega zavarovanja. Mimogrede, tuj državljan z registracijo in dovoljenjem za prebivanje ima pravico do zavarovanja, saj je brezposeln.
 4. Ženskam v položaju in otrokom do enega leta, ki nimajo politike, so brezplačno na voljo zdravstvene, reševalne in reševalne storitve. Poleg tega državljanstvo ni pomembno. Zahtevati denar v tem primeru velja za kršitev zakona.
 5. Dostop do načrtovanih zdravstvenih storitev je zagotovljen pod pogojem, da ima tujek zdravstveno politiko.
 6. Včasih tujec izgubi polico. Ni strašno, dobite dvojnik. Priporočljivo je, da delovni državljan napiše prijavo v kadrovsko službo, brezposelni tujek pa naj se obrne na podjetje, ki je izdalo zavarovanje. Po poteku roka izvajajo podobna dejanja.
 7. Tujec ima možnost, da se dodeli v bolnišnico. Če želite to narediti, se prijavite na regijsko zdravstveno službo s potnim listom in pravilnikom. Ne boli, če bi šel k glavnemu zdravniku ustanove.

Imate priložnost postati DJ ali arheolog v Rusiji in imeti zdravstveno zavarovanje. Po prejemu zavarovanja se bo pojavil dostop do vseh zdravstvenih storitev, ki se zagotavljajo v Ruski federaciji.

Zakaj je tako potrebna polica obveznega zdravstvenega zavarovanja?

Pozorna bom na prednosti CHI. Zdravstvene težave se občasno pojavljajo pri vseh. Lahko je prehlad, ki ga spremlja vročina in kašelj ali gripa.

Po pojavu bolezni je treba iti v bolnišnico in stati v vrsti, da počakamo na zdravnika. Obisk klinike povzroči negativna čustva. Toda čas, porabljen skupaj s pokvarjenim razpoloženjem, je vrh ledene gore.

Včasih je potreben posvet visoko specializiranega zdravnika, ki ga ni enostavno najti. Kaj povedati o opravljenih testih, če človek nima pojma, kam iti, kaj vzeti s seboj in koliko bo to stalo.

Naštete težave rešuje obvezno zdravstveno zavarovanje. Ugotovili bomo, kakšne prednosti in prednosti ima dokument.

 • Vprašanja zdravstvene oskrbe, organizacije posvetovanj in iskanj zdravnikov so odgovornost zavarovalnice. Hkrati posvetovanja potekajo na primernem mestu ob primernem času.
 • Zdravstvena zavarovalnica ni zainteresirana za izvajanje številnih testov in neskončnih posvetovanj. Strokovnjaki bodo hitro ugotovili bolezen, vzrok pojava in začeli z zdravljenjem ter tako odpravili težave in stroške.
 • Če je potrebno bolniško zdravljenje, bodo predstavniki podjetja prevzeli zdravstveno ustanovo, jih identificirali v oddelku in jim zagotovili zdravila.
 • Odjemalčevi zdravstveni podatki so shranjeni v zbirki podatkov, in ko se ponovno obrne, zaposleni v podjetju lažje organizirajo zdravljenje.
 • Največja prednost medicinske police je, da imetnik nima razloga skrbeti za denar za zdravljenje. Dovolj je, da kupite zavarovanje in zagotovilo vam bo vse, kar potrebujete.

Vodite zdrav način življenja in ne zbolite. Vso srečo

Oglejte si video: Zdravstveno zavarovanje za tujino (Februar 2020).

Pustite Komentar