Kaj je tigrova orhideja in kako skrbeti zanjo?

Orhideja je cvet, ki še vedno pridobiva neverjetno priljubljenost v mnogih državah. Tropskega izvora zbiralci ne preprečujejo sprejemanja takšnih rastlin.

Vsakdo meni, da je tigrova orhideja tisti vrhunec, ki bo zagotovo okrasil vse rastlinjake. Če takega cveta še vedno ni v domačem rastlinjaku, potem se vse druge rastline izgubijo drug proti drugemu. Tigrove orhideje so sposobne povrniti svetlost in slog vsem, kar jih obdaja.

Opis

Tiger orhideja se je pojavila v Južni Ameriki, kasneje pa so postali pogosti tudi v drugih državah. Po svojih barvah so precej izvirne, celo edinstvene, tigrove orhideje pa spadajo v del družine, ki vključuje približno 330 podvrst. Takšno cvetje zahteva posebno skrb in pozornost, saj se pri nakupu orhidej upošteva veliko odtenkov.

POMOČ! Rože poženejo v zmernih državah, temperatura pa ne sme biti večja od dvaindvajset stopinj. Med drugim mora vlažnost zraka ustrezati ustaljenim pravilom, ki jih rastlina lahko vzdrži.

Omeniti velja, da se več pozornosti namenja gnojilom, saj brez njih lahko rastlina izgubi odlično svetlost in edinstvenost. Rože so lahko katere koli barve, vendar pike in črte, ki spominjajo na kožo tigra, ostanejo značilna lastnost.

Vsaka podvrsta takšne rastline je po svojem videzu edinstvena in lepa, tigri pa izstopajo od preostalih cvetov. Med drugim tigraste orhideje izstopajo v izvirni oblikiZato bo zelo enostavno prepoznati ravno takšno rastlino med tisoči drugih.

Omeniti velja, da takšne lepote v živo niso videli vsi, vendar si jih vseeno lahko ogledate na internetu. Seveda bi se rad dotaknil mnogih ali vonjal rastlino, če pa ni možnosti, potem se splača zadovoljiti samo s fotografijo.

Fotografija

Nato si lahko ogledate fotografijo rastline:

Cvetenje

Vsaka okrasna rastlina lahko cveti le, če so izpolnjeni vsi pogoji pridržanja. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da rastlina preneha cveteti ali celo odmre. Treba je vzdrževati vlažnost, temperaturo in količino gnojiltako da rastlina ne potrebuje ničesar.

Če rastlina ne začne cveteti, je treba narediti nekaj ukrepov, da jo popravite. Cvetoča roža je neverjetno lepa in privlačna, zato morate narediti vse, da je rastlina zdrava. Število takšnih cvetov lahko doseže sto kosov.

Orhideje cvetijo v trenutku, ko brsti cvetijo, vendar to počnejo postopoma. Ta postopek traja približno en dan, po katerem je cvet v fazi rasti.

POZOR! V trenutku, ko brsti začnejo cveteti, je treba narediti zanesljivo oporo za cvetove. če se taka dejanja izvajajo, preden se začne cvetenje, je rastlina lahko zaščitena pred poškodbami ali smrtjo.

Težko cvetje bo ležalo na opore in raslo v njegovi smeri. Najbolj zanesljiv v tej zadevi bo lesena podlaga z majhnimi sponkami. Seveda lahko uporabite vsa sredstva pri roki za vezavo rastline.

Trajanje

Če pravilno skrbite za tigrasto orhidejo, lahko dobite čudovito rastlino, ki bo dolgo cvetela. Treba je ustvariti pogoje, ki bi spominjali na trope, da bi se orhideja prilagodila takšnemu razvoju. Rastlina cveti večkrat na leto, vendar se to lahko zgodi v določenih fazah.

Sprva socvetja cvetijo in takoj, ko se posušijo, se na njihovem mestu pojavijo popki. Začnejo se odpirati postopoma in zadrževati več dni. Takoj, ko rože zbledijo, se na njihovem mestu pojavijo nove, vendar z intervalom mesec dni. Tako zanimiv postopek je lahko kadarkoli v letu, zato se ne čudite. Če rastlina cveti cvetovi pozimi ali jeseni.

Glavni znak, da je rastlina dobro skrbela, je prisotnost bujnega cvetenja. Ko orhideja zacveti, je ni treba premakniti na drugo mesto, da ne bi motila socvetja. Ne smemo dovoliti, da se temperaturno stanje spremeni, saj imamo raje tropsko podnebje orhideje.

Edino, kar priporočajo strokovnjaki, je povečati količino prehrane rastlin. Orhideje gnojite enkrat na tedenda prepreči njegovo smrt.

Trajanje cvetenja lahko doseže več mesecev, vendar je odvisno od genetskih značilnosti orhideje. Če kljub temu lastnik rastline stori vse, kar je v njegovi moči, potem cvet morda ne bo padel do šestih mesecev. Med drugim bo trajanje cvetenja odvisno od starosti rastline.

Pravilna oskrba na domu

Da bi rastlina ugajala svojemu lastniku, je treba posvetiti posebno pozornost nekaterim pogojem nege:

  1. Tla. Za svojo rastlino je treba izbrati zemljo izredno previdno, saj je količina hranilnih snovi odvisna od tal. Tla bi morala biti sestavljena iz borovega lubja, stožcev in peska. Organske sestavine so sestavni del tal. Med drugim ne pozabite na hranjenje rastline, saj korenine potrebujejo mineralne soli in elemente.
  2. Vlažnost in temperatura. Tigrova orhideja zahteva temperaturne kazalnike največ petindvajset stopinj, zato ni priporočljivo dovoliti znižanja. Vlažnost bi morala biti 70%, zato če taki kazalci padejo, potem morate storiti vse, da jih vrnete v normalno stanje.
  3. Razsvetljava. Takšna rastlina je zelo rada svetlobe in toplote, zato je treba razsvetljavo obravnavati z veliko pozornostjo. Popoldne bi se orhideja morala kopati na sončni svetlobi. Ponoči bi morale delovati fluorescenčne sijalke. Seveda njihovo število ne bi smelo biti zelo veliko.
  4. Zalivanje. Trda voda ni priporočljiva za zalivanje rastline, saj lahko poškoduje korenine.
POMEMBNO! Stagnacija vode v loncu ne sme biti dovoljena, zato je treba preveriti drenažo pod loncem in po možnosti odstraniti odvečno vodo.

Bolezni in škodljivci

Takoj, ko človek kupi rastlino v trgovini, mora pregledati lonček in tla za škodljivce. Če postavite orhidejo v vodo, potem bodo paraziti sami začeli plaziti iz rastline. Najbolj nevarne za tigraste orhideje so:

  • klopi;
  • lesene uši;
  • norci;
  • listne uši.

Zato je treba sprejeti potrebne ukrepe za boj proti prebivalcem lončarjev.

Če tigrova orhideja ne dobi ustrezne pozornosti, potem lahko na koreninah naletite na pojav gnilobe in rje, ki vplivajo na liste. Prizadeta območja je treba previdno odstraniti, da ne poškodujejo zdravih delov rastline. Vse bolezni je mogoče ozdraviti precej enostavno.Glavna stvar je preprosto uporabljati potrebna zdravila.

Preventivne postopke za rastlino je treba izvajati čim pogosteje, in sicer enkrat na mesec. Če se vse naredi pravilno, potem bolezni in škodljivci ne bodo stali na poti k normalni rasti. Različna hranila lahko preprečijo bolezni in motnje rasti. Lastniki tigrastih orhidej bodo najsrečnejši, saj imajo v svoji zbirki neverjeten čudež narave.

Oglejte si video: Biljana i Orhideja Bend - Mix Dvojki (Marec 2020).

Pustite Komentar