Rafinirana lepotna vrtnica Augusta Louise: opis sorte in fotografija rože, značilnosti gojenja in druge nianse

Vrtnica "Augusta Luise" - ena najbolj prefinjenih in lepih sort vrtnic. Ker je edinstvene barve in oblike cvetov te resnično aristokratske vrtnice težko razumeti, "Augusta Louise" uživa posebno pozornost in ljubezen med resničnimi esteti.

Zato je tako priljubljen tako kot elegantno darilo kot kot žlahtna dekoracija vrta. O tej neverjetni sorti bo govora v današnjem članku.

Zgodovina nastanka

Sorta "Augusta Louise" je dobila ime po pesnici grofici Augusti Louise von Stolberg, ki je bila v dopisovanju s številnimi znanimi avtorji svojega časa, med njimi tudi Goethejem.

Leta 1999, leto 250-letnice nemškega pesnika, Hans Jürgen Evers, vodilni vzreditelj vrtnic nemškega podjetja Tantau, je predstavil svet s svojim delom - vrtnico "Louise Augusta", ki je pozneje postala zmagovalec številnih mednarodnih tekmovanj.

Opis videza in značilnosti sorte

Zrel grm "Augusta Louise" doseže višino približno 70-120 cm. Velike, bogate cvetove, ki razlikujejo to sorto od tisoč drugih, ustrezajo dovolj visokemu steblu rastline. Neverjetna, večplastna barva pritegne pozornost.

Odtenek cvetnih listov "Augusta Louise" je pravi kameleon. Glede na osvetlitev, starost vrtnice in njeno prehrano lahko cvet začinite s popolnoma različnimi barvami roza, breskve in šampanjca z mnogimi prelivi. Na koncu dneva v žarkih zahajajočega sonca cvetovi pridobijo nenavadno tanek zlati odtenek. Opozarja se, da se vrtnice ob pravilni negi in prehrani odpirajo z veliko bolj svežo, živo in zapleteno barvo.

V zadnjem času se je veliko vrtnarjev odločilo za hibridne čajne vrtnice, med njimi tudi Augusta Louise. Še več, ta sorta vrtnic ima eno največjih cvetov - do 12 cm v premeruzaradi katerih je v očeh poznavalcev videti zelo privlačno. Rože z nostalgično obliko, gosto dvojne, nenavadno bujne.

Fotografija

V nadaljevanju fotografije lahko vidite, kako izgleda vrtnica "Augusta Louise".

Cvetenje

"Augusta Louise" ima cvetoče v obliki vala, najbolj pa se vrtnice manifestirajo v prvem in drugem valu. Tipični časi cvetenja so od junija do sredine septembra.Vendar pa je v toplem podnebju lahko dolgotrajen in traja še en mesec.

Sočna socvetja imajo razkošno sladko aromo, ki zavije v sadne note, le približati se morate grmu. Hkrati je zelo pomembno pravočasno odrezati obledela socvetja, kar pospeši ponavljajoče se cvetenje.

Uporaba v krajinskem oblikovanju

Vrtnica grma "Augusta Louise", ki ima bujne cvetove in izžareva svetlo aromo, se bo popolnoma prilegala v bližini hiše, vhoda ali vrat. Zaradi razkošne dišave cvetov je ugodno, da uredite grm v bližini teras ali arborov, da ustvarite živahno vzdušje za dvig.

Po drugi strani bo pritegnil pozornost v katerem koli kotičku vrta do pozne jeseni. Odlično kombiniran s sortami "Louise Odier" ali "Louise Bagnet". Sorta izgleda nenavadno lepo v vrtnicah in mixborders.

Nega

Pri gojenju sorte vrtnic "Augusta Louise" morate upoštevati tehnologijo gojenja in določena pravila za nego rastline.

Pristanek

 • Pri sajenju vrtnic Augusta Louise je treba biti pozoren na rodovitna območja, odprta za dobro osvetlitev.
 • V nobenem primeru ne bi smeli vlage zastajati na koreninah grmovja, zato bi moralo območje, izbrano za sajenje, imeti dobre drenažne lastnosti (najbolje, da "Augusta Louise" raste na območjih brez močnih ali sunkovitih vetrov, ki jih predstavlja ilovnata zemlja ali peščena ilovica z nevtralno kislostjo).
 • Pristanek je priporočljivo opraviti v spomladanski sezoni, po čakanju na vzpostavitev toplega vremena.
 • V globini mora biti sadilna jama sorazmerna z velikostjo sadikove korenine. Pred sajenjem je priporočljivo dodati malo komposta ali humusa.
 • Pri sajenju je treba mesto cepljenja poglobiti v tla za približno pet do šest centimetrov.

Temperatura

Za "Augusta Louisa" je značilna zadostna odpornost proti zmrzali - z lahkoto prenaša majhne zmrzali in je odporna tudi na dolgotrajnejše deževje. Če pa se pričakuje, da bo znižanje temperature nižje - 18 °, je treba rastlino znižati in pokriti.

Vrsta ne mara intenzivne vročine. Ob neposredni izpostavljenosti agresivni sončni svetlobi se grm lahko poširi. Bodite prepričani, da rastlino pokrijete v vroči sezoni.

Obrezovanje

Spomladi

Proizvaja se vsako leto, kar pomaga oblikovati pravilno obliko čudovitega grma "Augusta Louise". Izvaja se v dveh fazah:

 1. Po koncu zmrzali pred otekanjem ledvic odrežemo vsa bolna, posušena stebla.
 2. Po otekanju ledvic se zdravi poganjki razrežejo do višine 30 cm. Pozorni smo na dejstvo, da sta na vsakem steblu vsaj dva popka. Malo višje so razrezane diagonalno. Vsa mesta rezov se ob koncu dela razkužijo.

Odpadke, ki ostanejo po obrezovanju, sežge, da se prepreči okužba z boleznimi in škodljivci.

Poleti

 1. Obrezovanje šibkih poganjkov.
 2. Pred nastopom avgusta, po pojavu četrtega lista, se izvaja ščepanje.
 3. Obrezovanje posušenih cvetov.
 4. Obrezovanje divjih stebel.

Padec

V tej fazi se začne priprava vrtnice Augusta Louise na zimo. Iz grma so odrezana vsa necvetoča socvetja, zelena stebla. Les - levo. Zdrava stebla so obrezana na 30 cm.

Priprave na zimo - segrevanje

 1. Zemlja okoli rastline zrahlja.
 2. Grm in njegovi poganjki gnojijo.
 3. Tla so posuta na njeno osnovo.
 4. Grm je prekrit s smrekovimi vejami.
V hladnih regijah je pokrovni material postavljen na grm.

Reja

Razmnožite vrtnico "Augusta Louise" s potaknjenciodvzeto iz mladih in močnih grmov po prvem valu cvetenja. Le tako je mogoče ohraniti vse značilne lastnosti te sorte.

Ta metoda razmnoževanja je najboljša za Augusta Louisa.

 1. Med cvetenjem se režejo sveže obledeli poganjki. Razrežemo jih na več delov, tako da je imel vsak po 3-4 ledvice.
 2. Pred sajenjem se na robovih naredijo kosi: pod ledvico - poševno, nad ledvico - naravnost.
 3. Spodnji listi se odtrgajo, odebice pa 40 minut namočijo v kozarcu z raztopino Heterouxina.
 4. Nato potaknjence posadimo v hranljivo zemljo, zalivamo in prekrijemo s plastičnimi steklenicami ali steklenimi kozarci.
 5. Zalivanje med sajenjem korenin (približno 30 dni) ni potrebno. Vsakodnevno jih poškropite.
 6. Pozimi so potaknjenci prekriti s suhim listjem in smrekovimi vejami, spomladi pa jih posadimo na izbrano mesto.

Sprejemljiva možnost je tudi razmnoževanje s cepljenjem na rastlinje. To sorto lahko posadite na vrtnice "Canina" in "Rugosa".

Vrtnico te sorte lahko ukoreninijo, če iz šopka vzamemo pecelj in slednjem damo življenje.

Bolezni in škodljivci

Rosa "Augusta Louise" je odporna na različne škodljivce in bolezni. Vendar pa mladi grmi lahko prizadenejo listne uši. V tem primeru je vredno uporabiti pesticide ali, kar je manj škodljivo za rastlino, alternativna sredstva, na primer: tinktura čebule ali milna raztopina.

Vrtnica sorte Augusta Louise je neverjeten predstavnik čajno-hibridnih vrtnic, ki zna izpolniti pričakovanja najzahtevnejših vrtnarjev. To bo resnično kraljevska dekoracija katere koli poletne koče ali vrta, ki bo lahko razveselila oko s svojim bujnim cvetenjem.

Koristni video

Sledi vizualni video, ki opisuje raznolikost Augusta Louisa:

Pustite Komentar