Blockchain tehnologija - kaj je s preprostimi besedami in kako deluje + 5 idej za zaslužek na blockchainu

Pozdravljeni, dragi bralci spletne revije "Rich Pro"! Ta članek se bo osredotočil na tehnologijo blockchain.: kaj je to in kako deluje, kakšne metode zaslužka na blockchainu obstajajo.

Ko boste to publikacijo preučili od začetka do konca, se boste naučili:

 • Kaj je Blockchain in kakšne so prednosti nove tehnologije;
 • Kje se uporablja blockchain in kako deluje ta tehnologija;
 • Katere platforme in projekti obstajajo na podlagi Blockchaina.

Članek tudi ima navodila za začetnike kako priti do blockchain treninga.

V zadnjem času se pogosto govori o tehnologiji Blockchain. Vendar niti vsi ljudje v finančnem sektorju ne razumejo, kaj je to. Kaj lahko rečemo o navadnih ljudeh. Edino, kar veliko ljudi ve o blockchainu, je prisotnost odnosa z bitcoini. Z enostavnimi besedami, ko se je pojavilo, kako izgleda in deluje, smo podrobno spregovorili o tem, kaj je bitcoin v zadnji številki.

Takšnega vrzeli v vašem znanju nismo mogli dovoliti. Zato smo v publikaciji poskušali izpostaviti večino odtenkov. Ne zapravljajte časa, začnite brati takoj!

O tem, čemu služi tehnologija blockchain in kaj je z enostavnimi besedami, kako deluje blockchain sistem in katere prednosti ima - preberite ta članek

1. Kaj je blockchain z enostavnimi besedami - pregled koncepta + prednosti Blockchain tehnologije

Če preučujete katero koli temo, morate najprej razumeti terminologijo. Beseda Blockchain izvira iz angleške fraze, katere prevod zveni kot Blok verige. Prav ta stavek precej dobro pokaže osnovni pomen koncepta.

Blockchain (iz angleščine blockchain) - to je tehnologija, ki vključuje zbiranje informacij v zaporedni verigi blokov z zaščito z uporabo kriptografskih šifre. Hkrati podatkovne verige niso shranjene na ločenem strežniku, ampak so hkrati prisotne v vseh napravah, povezanih v omrežje.

Blockchain je samostojen sistem, katerega delovanje ne potrebuje tretjih oseb. Poleg tega je obravnavani sistem izjemno odprt. V procesu ustvarjanja blockchaina je bil glavni cilj razvijalcev izogniti se posrednikom.

Strokovnjaki pravijo da bo široka uporaba tehnologije blockchain privedla do pomembnih sprememb v informacijskem svetu. To je razloženo precej preprosto: decentralizirano shranjevanje podatkov vam omogoča, da jih zaščitite pred nepooblaščenimi spremembami,na primer kramp, ponarejanje ali kakršen koli nadzor.

Še ena pomembna plus (+) tehnologija je to posredniki (finančne organizacije, plačilni sistemi) niso več potrebni za vse operacije prenosa podatkov. Vse informacije se posredujejo po protokolu. peer-2-peer, torej neposredno od enega do drugega uporabnika.

Vsi udeleženci sistema imajo možnost pridobiti informacije o zgodovini poslovanja, pa tudi o drugih udeležencih. Poleg tega so vsi sistemski podatki shranjeni hkrati v vseh omrežnih napravah.

Dostop do sredstev, ki se nahajajo na denarnici v sistemu blockchain, je na voljo samo njenemu lastniku. Denar se ne da pri posrednikih, ki so ponavadi banke. Zaradi tega transakcije niso pod nadzorom nikogar.

Podrobneje o tem, kaj je denarnica blockchain in kako jo odpreti, smo pisali v ločeni publikaciji.

Blockchain lahko zavaruje vse operacije, ki vključujejo tveganje, da eden od udeležencev transakcije zavrne izpolnitev svojih obveznosti. Zato seznam področij, na katerih se uporablja obravnavana tehnologija, nenehno raste.

Blockchain tehnologijo lahko uporabimo:

 1. pri opravljanju finančnih transakcij z denarjem;
 2. ob sklenitvi pogodb in sporazumov;
 3. med različnimi komercialnimi transakcijami;
 4. ob nakupu blaga in storitev;
 5. pri izmenjavi zaupnih informacij;
 6. za registracijo zavarovalnih polic;
 7. zaščititi lastninske pravice in jih prenesti na novega lastnika;
 8. upravljanje osebnih podatkov;
 9. zagotoviti varnost intelektualne lastnine;
 10. pomoč pri ustvarjanju arhivov dokumentov.

Za povezavo posameznih blokov informacij med seboj se uporabljajo kompleksni matematični algoritmi. Vsaka naslednja podatkovna povezava je strogo pritrjena na prejšnjo. Dodeljen je edinstven podpis, in tudi dodano časovni žig.

Dodajanje bloka morajo potrditi vsi udeleženci omrežja. Ta postopek privede do dejstva, da se register na vseh napravah samodejno posodobi. Izkaže se, da pojav vsake povezave vodi do pojava podatkov o njej v vseh informacijskih bazah podatkov.

Pomembno! Hakiranje omrežja bo delovalo samo, če boste dobili dostop vsaj polovica naprav, ki so vgrajene vanj. Seveda je tehnično skoraj nemogoče uresničiti.

Odnos do najnovejše tehnologije blockchain je danes popolnoma dvoumen. Vladni organi se bojijo, da bo pomanjkanje nadzora nad finančnimi transakcijami povzročilo blaginjo nezakonite trgovine, na primer orožje, droge in ljudje.

Finančne družbe po eni strani se jih bojijo, ker jih lahko pomanjkanje potrebe po uporabi posrednikov pusti brez dela, hkrati pa jih blockchain zanima z vidika uporabe v dejavnostih.

Čez 40 nastale so velike bančne organizacije konzorcijklical R3. Njegov namen je obsežna študija blockchaina. Člani konzorcija so prepričani, da nove tehnologije za bančne organizacije ne moremo razumeti kot brezpogojno zlo.

Nasprotno uporaba blockchaina omogoča znatno zmanjšati odhodki. Banke nameravajo medbančna plačila prenesti na novo tehnologijo in opustiti tisto, ki se uporablja danes Hitro.

V Rusiji Blockchain tehnologija, pa tudi kripto valute, se obravnavajo različno. Vlada si nenehno premisli - včasih poziva k preučevanju novih tehnologij, včasih jih namerava prepovedati. Z enostavnimi besedami smo v eni od naših številk govorili o kripto valutah z enostavnimi besedami.

Ministrstvo za finance predlaga, da bi se kaznovali tisti, ki uporabljajo kripto valute. Hkrati vodja Sberbank in vodja Centralne banke javno izražata podporo sodobnim tehnologijam.

Pravzaprav To je že dolgo dokazano Napredku in sodobni tehnologiji se ni treba upirati. Blockchain se je že pojavil in deluje. Pomembno se je naučiti, kako živeti s tem in tehnologijo obrniti v osebno in univerzalno korist.

Glavne prednosti blockchain tehnologije: brez centralnega strežnika; hitre in natančne transakcije; preglednost transakcij; razpoložljivost celotne kopije baze podatkov; šifriranje podatkov

Blockchain tehnologija koristi

Blockchain tehnologijaima veliko število zaslugki vsak dan pritegnejo pozornost vse večjega števila ljudi.

Že danes obstaja mnenje, da bo nova tehnologija shranjevanja podatkov povzročila nastanek novega interneta - internetne vrednosti. To je posledica pomembnih prednosti blockchaina, ki bodo opisane v nadaljevanju.

Prednost 1. Brez centralnega strežnika

Blockchain je popolnoma nov način shranjevanja pomembnih informacij. Podatki v sistemu Blockchain so shranjeni decentralizirano, ni enega samega pomnilnika. Zahvaljujoč temu je nemogoče nadzirati informacije.

Če želite spremeniti celo en sklop informacij, bodo potrebne nerealno velike zmogljivosti. Informacije so shranjene v vseh napravah, ki so hkrati povezane v omrežje. Zato ostajajo skoraj nezaupljivi.

Do pojava nove tehnologije so bile shranjene absolutno vse informacije strežniki. Vključno s podatki o denarnih transakcijah, prodajnih transakcijah in drugih ukrepih. Medtem lahko vsak strežnik vdre. Zaradi tega goljufi lahko ne le pridobijo dostopa do zaupnih informacij, temveč jih tudi spremenijo.

Prednost 2. Velika hitrost in natančnost delovanja

Pomanjkanje centralizacije in vgrajena zaščita pred nepooblaščenim dostopom pomagata pri izvajanju operacij z visoko hitrost in natančnost, zavračanje storitev posrednikov (bančne organizacije, plačilni sistemi, notarji, izmenjevalci) Verodostojnost izvedenih operacij preverjajo in potrjujejo sami udeleženci mreže.

Na teh načelih temeljijo pameten ali pametne pogodbe. Izvajajo sesamo v primeru, da so izpolnjeni določeni pogoji. Prekiniti tak sporazum ali spremeniti njegove pogoje za nazaj ni mogoče.

V nasprotju z njimi tradicionalni sporazumi določajo obveznosti pogodbenih strank, pogoje izvršitve in posledice neskladnosti. Poleg tega je tradicionalna pogodba vedno bogata s tveganjem, da bo kdo kršil pogoje.

Prednost 3. Preglednost poslovanja

Blockchain omrežje je v stanju neprekinjeno spremljanje. To pomeni, da občasno preverja sebe.

V ta namen se uporablja revizija digitalnega sistema. Poleg tega so vse informacije v sistemu še vedno pregledne, podatki o vseh transakcijah so na voljo vsem udeležencem.

Prednost 4. Vsak udeleženec v sistemu shrani popolno kopijo informacijske baze

Vsak uporabnik sistema ima na svojem računalniku kopijo informacijske baze, ki se redno posodablja. Zato udeležencem omrežja ni treba usklajevati podatkov med seboj. Takoj, ko se v blokovno verigo doda nova operacija, to potrdi vsak uporabnik.

Vendar pa je nemogoče spremeniti ne samo en blok, temveč tudi njihovo zaporedje. Dostop do določene informacijske povezave poteka s ključem, ki je na voljo samo tistemu, ki mu pripada.

Prednost 5. Šifriranje informacij

Informacije, iz katerih nastane povezava, se samodejno šifrirajo. Popolna zaščita shranjenih informacij zagotavlja kriptografija.

Blockchain zahvaljujoč hashingu zagotavlja neprekinjenost celotne verige operacij. Hkrati razpoložljivost digitalni podpisitudi osebni ključi 2vrste zaščititi podatke znotraj povezave pred nepooblaščenim dostopom.

Glavne metode uporabe blockchain tehnologij (shranjevanje digitalnih potrdil, organizacija sistema DNS, transakcije z različnim blagom, identifikacija in potrditev pravic dostopa, upravljanje omrežja, poslovanje s pravicami lastništva, potrditev avtorskih pravic, upravljanje informacij, organizacija elektronskega glasovanja)

2. Kje se uporablja blockchain? 9 tehnoloških aplikacij

Blockchain se vedno bolj uvaja v digitalna in resnična področja dejavnosti. Teoretično se tehnologija lahko uporablja na katerem koli področju, kjer obstaja nevarnost, da bodo zaradi napak pri prenosu informacij prevarjeni ali prejeti napačni podatki. Tehnologijo je mogoče uporabiti tudi, če partnerji ne zaupajo.

Bloki vam omogočajo, da zaščitite operacije z ustvarjanjem pametne ponudbe. Prenos geslo izvajali le pod vnaprej dogovorjenimi pogoji. Če se ne zgodijo, ostane vsaka od strank v svojem poslu.

Spodaj so navedene možnosti, pri katerih je uporaba blockchaina daleč najučinkovitejša.

Možnost 1. Za shranjevanje digitalnih potrdil

Blockchain tehnologija zagotavlja zanesljivo zaščito podatkov pred nezakonitim študij, širjenjetudi spremembe. Ker so potrdila shranjena v omrežju, ni mogoče dobiti nepooblaščenega dostopa do njih.

Tudi nezakonito prestrezanje ne bo mogoče tipke za dostoppripadnost udeležencem v sistemu.

Možnost 2. Organizacija sistema DNS

Blockchain pomaga, da je distribucija imen znotraj omrežij popolnoma varna. Zahvaljujoč temu, kakršna koli DDoS napadi (hekerski) prenehajo ogrožati absolutno vse člane omrežja.

Možnost 3. Transakcije z različnim blagom

Tveganje vedno spremlja transakcije z plemenite kovine, surovinetudi v velikih serijah raznovrstnega blaga. Če med takšnimi transakcijami uporabljate tehnologijo blockchain in tudi kripto valute, se nevarnost lahko zmanjša na minimum.

Možnost 4. Identifikacija in potrditev pravic dostopa

Nekatere večje korporacije že uporabljajo tehnologijo Blockchain za identifikacijo zaposlenih in kupcev.

Poleg tega se sistem uporablja za dostop do notranjih informacij tistim, ki so do njega upravičeni. Izkazalo se je, da je ta način preverjanja pravic bolj zanesljiv in cenejši.

Možnost 5. Upravljanje omrežja

Pri upravljanju različnih omrežij zagovarja Blockchain shranjevanje seznam uporabnikov in gesla, ki so neranljiva.

Uporaba tehnologije v tem primeru pomaga zaščititi strežnike in omrežja pred hekerskimi napadi. Reši tudi drugo pomembno nalogo - sprosti potrebo po administraciji.

Možnost 6. Izvajanje dejavnosti s pravicami lastnine

Lastništvo lahko potrdite in prenesete skoraj v trenutkuz uporabo blockchain tehnologije. Dovolj je, da lastnik podatke o spremembi pravic vpiše v svojo povezavo, tako da takoj postanejo dostopni v vseh blokih sistema.

Možnost 7. Potrditev avtorjevih pravic

Blockchain tehnologija lahko pomaga avtorjem zaščititi svoje pravice intelektualne lastnine. Zdaj lahko ustvarjalni izdelki postanejo nedostopni za zunanje ljudi.

Če se potem pojavi želja po prenosu pravic intelektualne lastnine na tretje osebe, pametni dogovor. Tako se boste popolnoma zaščitili.

Možnost 8. Upravljanje informacij

Ne samo finančne transakcije, temveč tudi kakršne koli informacije od lastnika zahtevajo, da upošteva vsa pravila o zasebnosti. S pomočjo tehnologije Blockchain se podatki decentralizirajo.

Vredno je razmisliti da ob hkratnem shranjevanju informacij na ogromno število računalnikov nezakonita sprememba, ponarejanje ali brisanje postane praktično nemogoče.

Ta možnost varstva in shranjevanja podatkov je bistveno cenejšikot tradicionalna. Ne bo vam treba porabiti denarja ne samo za drago opremo, ampak tudi za zaščito podatkov pred nepooblaščenim dostopom.

Možnost 9. Organizacija elektronskega glasovanja

Organizacija elektronskega glasovanja z uporabo blockchaina omogoča, da se to doseže anonimnosttudi zanesljivost rezultatov.

Ker ni mogoče spremeniti podatkov v povezavah, po koncu glasovanja ni mogoče izvesti rezultatov.


Za poenostavitev postopka za primerjavo primerov uporabe blockchain so osnovne informacije o njih predstavljene v tabeli.

Tabela primerov uporabe tehnologije blockchain, njihova praktična uporaba:

Uporaba primeraKaj dajeTrenutno stanje
1Shranjevanje digitalnih potrdilOmogoča vam zaščito potrdil pred nepooblaščenimi dejanjiAktivno uporablja
2Organizacija DNSZaščita domenskih imenVeč primerov je bilo razvitih in delujočih.
3Transakcije z različnim blagomZaščita transakcij s pametnimi pogodbamiNekatere države aktivno uporabljajo pametne pogodbe.
4Identifikacija in potrditev pravic dostopaOmogoča vam varen dostop do informacij in njeno zaupnost.Uporabljajo ga pri delu nekaterih velikih tujih podjetij
5Upravljanje omrežjaVarnostUporablja jih več sistemov
6Izvajanje operacij s pravicami lastnineSposobnost potrditve, pa tudi prenos lastništvaRazvitih in delujočih več platform
7Potrditev avtorjevih pravicShranjevanje intelektualne lastnine, možnost varnega prenosa pravic nanjoMajhno število platform
8Upravljanje informacijVarno shranjevanje informacijUporabljajo jo tuje organizacije
9Organizacija elektronskega glasovanjaLažnih rezultatov glasovanja ni mogoče ponareditiIzvajajo ga nekateri mrežni projekti

3. Kako deluje tehnologija blockchain - 5 stopenj sistema

Daleč od vedno je enostavno razumeti, kako deluje tisto, česar ni mogoče videti. Vendar bomo poskušali to rešiti.

Kako deluje tehnologija blockchain: 1) ustvarjanje transakcije in prenos v omrežje; 2) prenos obratovanja v omrežje P2P; 3) validacija; 4) potrditev transakcije; 5) Dodajanje novega bloka v vezje

Spodaj je predstavljeno Algoritem delovanja tehnologije Blockchain, ki kot primer uporablja operacije kripto valute. Dejansko je ta digitalni denar le blok informacij, zato se lahko načelo delovanja uporabi pri vseh operacijah, ki temeljijo na tehnologiji blockchain.

Faza številka 1. Prenos odločitve o operaciji (transakciji) v omrežje

Lastnik bitcoin denarnica se odloči za plačilo z denarnimi enotami, ki so v njej shranjene za določen izdelek, pri čemer nakaže sredstva na račun spletne trgovine.

Po sprejetju odločitve se informacije o njej pošljejo v omrežje, ki ga sestavlja veliko število blokov.

Faza številka 2. Prejemanje transakcije prek omrežja P2P

Transakcija s pomočjo posebnih algoritmov se prenese v računalniško omrežje. Po tem se zgodi samodejno začetek kriptografske šifriranja prejete informacije, oblikovanje ločene edinstvene povezave.

Ta blok vsebuje povezava do prejšnjega blokatudi časovni žig.

Faza številka 3. Postopek potrditve

Informacije o povezavi, ustvarjeni na prejšnji stopnji, se pošljejo z namenom preverjanja na vsa vozlišča, vključena v sistem. Vsak od njih vnese prejete podatke v obstoječe informacijska baza. Veriga se posodablja. Hkrati se podatki o tem vpišejo v splošni register.

Vpoklican je zgornji postopek za potrditev delovanja, pa tudi status uporabnika potrjevanje.

Faza številka 4. Potrditev delovanja, pa tudi vzpostavitev nove informacijske povezave

Takoj, ko potrditev mine, nova informacijska povezava zasede svoje edinstveno mesto v blockchainu. Od tega trenutka blok deluje kot polnopravni del verige.

Vsak udeleženec v verigi lahko prejme podatke o transakcijah, vendar so informacije iz povezave na voljo. samo vsakomur, ki ima od njega geslo.

Stopnja številka 5. En blokovni podaljšek

Na zadnji stopnji prejemnik operacije prejme prenesene bitcoine v svojo denarnico. Potrdilo o tem izvajata obe stranki transakcije.

Pomembno je razumeti! Vsaka operacija deluje kot ločena enota, ki je polna verižna vez. Njegova zanesljivost in edinstvenost potrjujejo vsa vozlišča.


Primer delovanja tehnologije Blockchain na področju kripto valute

Predstavljeni algoritem je mogoče prenesti v katero koli operacijo na katerem koli področju uporabe blockchaina. Upamo, da je postopek delovanja tehnologije postal bolj jasen.

4. Priljubljeni blockchain projekti - TOP-8 najbolj obetavnih

Vsakdo lahko vlaga v startupe, ki delujejo na podlagi tehnologije Blockchain. Danes je veliko takih projektov in njihovo število nenehno raste. Prednosti tehnologije se razkrijejo v procesu reševanja različnih težav, ki se pojavljajo v resničnem življenju.

Ne pozabite da je blockchain danes v stanju zgodnjega razvoja. Zato je lahko dobiček od takšnih naložb ogromen.

Spodaj je opisano največ obetavne projektetemelji na osnovi blockchain.

1) Ethereum

Ethereum predstavlja drugi projekt v smislu kapitalizacije po Bitcoin. Ethereum temelji na ideji uporabe pametne pogodbe, torej programske kode v blockchain okolju, ki se pod določenimi pogoji samodejno izvršijo.

Priljubljenost projekta Ethereum je razloženo z visoko stopnjo prilagodljivosti pametnih pogodb, na katerih temelji. Sodobnim razvijalcem ni treba samostojno izumiti, kako se bo izvajala blokovna veriga. S pametnimi pogodbami lahko hitro in enostavno ustvarite dodatek k obstoječemu sistemu Ethereum.

Ključ minus (-) Pametne pogodbe Ethereum so postale, da ni razumljivih modelov sodelovanja z delnimi dejanskimi procesi. Na primer, programska koda ne omogoča sledenja fizičnega prenosa blaga.

2) NEM

Nem - Projekt japonskih razvijalcev, ki je zelo podoben Ethereumu. NEM je zasnovan za razvoj projektov, ki temeljijo na načelih blockchaina.

Glavno prednost Nem je k visoka hitrost obdelave transakcij. Sistem potrdi dejanja v nekaj sekundah.

To je projektu NEM omogočilo, da postane resen konkurent. bitcoin. Še več, bitcoin je v zadnjem času imel težave s hitrostjo in s stroški poslovanja.

Za razliko od Bitcoina, ki je osredotočen predvsem na prenos posameznikov med seboj, ima NEM veliko večji pretok in omogoča več milijard transakcij na medbančnem trgu.

Velika hitrost NEM omogoča privlačnost za bančne in druge finančne družbe.

Hkrati razvijalci NEM še naprej delajo na še večji širitvi pasovne širine in tudi na cenejših operacijah.

3) Ripple

Ripple - Še en japonski projekt, ki je eden najpomembnejših konkurentov NEM. Ripple pomaga bančnim organizacijam znatno zmanjšati⇓ transakcijski stroškikot tudi pospešiti obdelava transakcij.

Testiranje projekta s strani resnih finančnih institucij potrjuje, da ima Ripple velik potencial.

Vendar pa je projekt pomemben pomanjkljivost. Dejstvo je, da sredstva v Rippleu niso razporejena pregledno, polovico kapitala nadzorujejo razvijalci.

4) Sia

Sia Gre za decentralizirano shrambo v oblaku. Za razliko od tradicionalnih podobnih storitev, ki podatke o uporabniku postavljajo same strežniki, projekt predlaga umestitev podatkov po načelu blockchain tehnologije (shranjevanje šifriranih informacij v več neodvisnih računalnikih).

Mehanizem projekta Sia je naslednji:

 1. Lastniki računalnikov in strežnikov, razpršenih po vsem svetu, na svojem disku ustvarijo območje, imenovano vozlišče. Ta del spomina je zakupljen. Dohodek lastnika vozlišča ne določa le njegova velikost, temveč tudi stabilnost dela, pa tudi stopnja varnosti podatkov.
 2. Udeleženec projekta kupi naročnino in naloži datoteke z informacijami v omrežje. Po tem zanesljivo šifriranje in blokiranje. Povezave se naložijo v najemniška vozlišča. Hkrati se informacije večkrat podvojijo, če se nekateri deli omrežja odklopijo.
 3. S pomočjo pametnih pogodb se po določenem obdobju izplača nadomestilo lastnikom diskovnega prostora. V tem primeru se uporablja posebna valuta - Siacoin.

Prednost Projekt je strošek naročnine. Izkazalo se je spodaj tradicionalni stroški skladiščenja več kot 10-krat. Poleg tega niti policija niti vladne agencije ne morejo zahtevati zagotovitve informacij, shranjenih v omrežju Sia.

5) Črtica

Črtica To je digitalni denar z izboljšano anonimnostjo in zaupnostjo.

Pomembno! V zadnjem času so načela anonimnosti kripto valut postavljena pod vprašaj. Izkazalo se je, da Transakcije z bitcoini je še vedno mogoče slediti.

V nasprotju s tem Anonimnost operacij, izvedenih prek Dash-a, pomaga ostati neznana pošiljateljtudi prejemnika gotovina. To je na voljo na ravni omrežnega protokola. Takšna funkcionalnost je izredno priljubljena v pogojih popolnega nadzora.

Še en prednost Črtica je skoraj takojšnja potrditev operacij. Poleg tega projekt izvaja obetaven model upravljanja in samofinanciranja.

6) Maidsafecoin

Maidsafecoin Uporabnikom ponuja infrastrukturo za zagon aplikacij, pa tudi spletna mesta brez pritiska cenzure.

Udeleženci projekta plačajo pristojbino za zagotavljanje storitev shranjevanja podatkov in tudi moč računalnikov.

Projekt ohranja zaupnost absolutno vseh podatkov. Ne spremljajo uporabniških dejanj, ne prodajajo informacij o njih oglaševalskim agencijam.

Namen mreže je varovati pred ponorom. Vendar je projekt v povojih in ga še vedno upravlja centralizirano podjetje.

7) Aragon

Aragonski je postal eden od startupov, ki je pokazal najboljši rezultat v zadnjem letu. Ideja, na kateri temelji projekt, je ustvariti decentralizirane organizacije.

Tako boste lahko pobegnili od birokracije in papirja. Dejavnosti takšnih podjetij naj bi uporabljale izključno digitalne podatke.

Na spletnem mestu projekta lahko preizkusite demo različico programa, ki vam omogoča:

 • upravlja z delnicami, ki so v lasti ustanoviteljev družbe;
 • glasovati o načelih pametnih pogodb;
 • zbiranje denarja za razvoj dejavnosti;
 • razdelite odgovornosti med zaposlene.

Predvidevajo, da bodo prvi uporabniki Aragona majhna podjetja, ki se ukvarjajo z inovacijami. V bližnji prihodnosti razvijalci načrtujejo bistveno razširitev funkcionalnosti sistema.

Pričakuje se tudi uvedba sistemi za reševanje sporov. To bo pomagalo povezati pametne pogodbe s poslovnimi procesi, ki se odvijajo v resnici. Uporaba Aragona povzroči znatno zmanjšanje stroškov podjetja.

8) Bitshares

Bitshares - projekt, katerega namen je elektronska trgovina z lastnino. Njeni viri se uporabljajo tudi za dokazovanje lastništva. Poleg tega vam projekt omogoča, da na primer določite vrednost lastnosti v bolj znanih enotah v dolarjih ali zlato.

V prihodnosti se pričakuje, da bo trgovanje na Bitsharesu lahko prevzelo bolj svetovni obseg. Verjetno bo ta projekt postal decentralizirana trgovalna platforma za kakršne koli predmete.


Danes je tehnologija blockchain v povojih. Investitorjem ni enostavno razumeti, kateri od trenutnih projektov se bo razvil in prinesel dobiček.

Ne pozabite da se lahko nova tehnologija zaradi vse večjega zanimanja številnih ljudi uporablja za to prevarantiki želijo s tem goljufivo zaslužiti.

Preden investirate v kateri koli blockchain projekt, je pomembno, da natančno preučite naslednje podatke o njem:

 • preberite koncept razvoja, opisan v Beli papir;
 • poudariti prednosti zagona pred drugimi podobnimi projekti;
 • razumeti tehnične lastnosti;
 • zagotoviti, da se redno objavljajo novice o razvoju projekta;
 • Ugotovite, kdo je razvijalec.

Zadnji korak bi moral biti analiza tehničnih parametrov projektatudi trajanje dela, kapitalizacija, razlogi za spremembo vrednosti.

Pri vlaganju v blockchain projekte je pomembno slediti načelom diverzifikacije. V idealnem primeru bi morali razdeliti denar med več projektov.

Nekaj ​​idej (načinov) zaslužka na tehnologijah blockchain

5. Kako zaslužiti na blockchainu - 5 načinov zaslužka

V nedavni preteklosti ni bilo povsem jasno, kako lahko uporabimo blockchain. Danes je postalo jasno, da so te tehnologije zelo obetavne. Z vlaganjem v njih lahko dobite pomemben dobiček. Izvedete lahko, kaj so naložbe in katere vrste naložb najdete v enem od člankov revije Rich Pro.

Sledijo najpreprostejši in najbolj razumljivi poslovne ideje (načini zaslužka)temelji na tehnologiji blockchain.

Metoda 1. Izdelava in prodaja žetonov (ICO), njihova menjava za kripto valute

Danes na internetu hkrati obstaja več sto različnih kripto valut. Kdor ima pravico ustvariti in dati v promet svojo elektronsko valuto.

Če se ne spuščate v podrobnosti, postopek ustvarjanja kriptovalute vključuje le dve stopnji:

 1. Ekipa ICO prodaja digitalne žetone. Gre za naprave, ki se uporabljajo za identifikacijo udeležencev v plačilnem sistemu in za zagotavljanje varnosti informacij. Plačilo za žetone je mogoče izvesti kot priljubljeno kripto valutetako pravi denar (imenujejo jih tudi fiat).
 2. Postopek dajanja nove kripto valute v promet je v teku. Od tega trenutka ga začnejo uporabljati v projektu kot orodje za izračun, prodajajo ga na specializiranih borzah.

Pri izvajanju zadevne vrste podjetja je pomembno graditi zaupanje in vzbuditi navdušenje pri prihodnjih vlagateljih. Za to je potrebno, da je projekt, ki se ustvarja, zakonit in čim bolj odprt.

Vredno razmisliti! Po funkcionalnosti so žetoni podobni zalogam. Vlagatelji lahko pričakujejo, da bodo v prihodnosti prejeli dividende. Vendar pa Žetone lastnikom ne omogočajo lastništva dela ustvarjenega projekta.

Seveda vlagatelji kupujejo žetone, da bi dobili visok in hiter dohodek.

Svetujemo vam tudi, da preberete naš članek o vlaganju v internet, ki pove, kako in kje začeti vlagati v omrežja.

Metoda 2. Izvajanje sistema Blockchain v dejavnosti organizacij

Pomembno je razumeti, da so programi in algoritmi, ki se uporabljajo v obravnavanih tehnologijah drago, in postopek njihovega izvajanja precej zapleteno. Vendar uspešna podjetja nikoli ne nasprotujejo naprednim tehnologijam.

Nasprotno Številne vodilne organizacije si danes prizadevajo, da bi blockchain v svoje dejavnosti implementirale. Na ta način postanejo opazne prednost v primerjavi s konkurenti, saj se slej ko prej v večini finančnih organizacij in drugih podjetij zgodi uvedba tehnologij blockchain.

Lastniki razvojnih dejavnosti, ki temeljijo na Blockchainu, S povezovanjem s tehnologi velikih finančnih podjetij lahko uspešno prodajo svoje dosežke.

Pomembno je opozoriti na dejstvo, da predlagani projekti to omogočajo znebite se posrednikov v času poslovanja. To bo pomagalo prihraniti ogromne količine letno.

Ne pozabite pa na bistvenopomanjkanje podobni projekti. Dejstvo je, da Bitcoin, tako kot druge kripto valute, pri finančnih podjetjih ni priljubljen. To je posledica dejstva, da digitalni denar država še vedno ne prepozna in vsekakor morate bitcoine in druge kripto valute zamenjati za pravi denar.

Metoda 3. Posojanje s kripto valutami

Število aktivnih uporabnikov blockchain nenehno raste. To vodi k povečanju priljubljenosti posojil v kripto valutah.

Danes je bilo že ustvarjenih in uspešno deluje več decentraliziranih platform, katerih naloge vključujejo izdajanje posojil v kripto valuti. Kupci tovrstnih storitev na izposojena sredstva oz pridobite ICO žetonebodisi trgovanje na borzah kripto valut. O tem, kako trgovati z bitcoini na borzi, preberite članek tukaj.

Metoda 4. Registracija različnih vrst pravic

Priljubljenost registracijskih storitev avtorske pravicetudi zakonske pravice s pomočjo Blockchaina nenehno raste. Medtem je število platform, ki to ponujajo, še vedno majhno.

Upoštevajte! Če bi v bližnji prihodnosti ustvarili podjetje za registracijo pravic in se vključili v njegovo kakovostno promocijo, po določenem času lahko dobite uspešno in priljubljeno storitev.

Metoda 5. Ustvarjanje menjalnic za kripto valute in plačilne storitve

Danes ima mreža že več deset izmenjav, ki ponujajo izvajanje vseh vrst operacij s kripto valutami. Vsak dan se opravi ogromno število transakcij na vsaki od njih.

Vsaka trgovalna operacija prinese dohodkom lastnikom borze. Poleg tega se provizija v bistvu pridobi samo za zagotavljanje platforme za trgovanje.

Število storitev, ki omogočajo plačila v kripto valutah, prav tako stalno narašča. Hkrati narašča povpraševanje po njihovih storitvah. Danes celo podjetja, ki delujejo zunaj omrežja, sprejemajo takšne denarne enote kot plačilo.


Dejansko so tehnologije blockchain danes v fazi aktivne rasti priljubljenosti. To je najboljši čas za ustvarjanje podjetja na podlagi njih. Postopoma bo trg zasičen, zato bo ustvarjanje resnično priljubljenega projekta težje.

Priporočamo tudi, da preberete članek - "Poslovanje v internetu."

6. Platforme v Blockchainu - TOP-7 storitve za ustvarjanje poslovnih izdelkov

V procesu ustvarjanja poslovnih aplikacij na načelih blockchaina je nemogoče storiti brez specializiranih platform. Spodaj je pregled najbolj zanesljivih in priljubljenih od njih.

Platforma 1. Emc SSH

Zadevna platforma je ena od možnosti za SSH tehnologijo. Njena glavna naloga je omrežna administracija.

Na tej platformi bloki delujejo kot idealna shramba, ki omogoča, da se zaščitite tipke za dostoptudi seznam uporabnikov.

Z drugimi besedami Emc SSH zagotavlja varen dostop do informacij, ATM omrežij in digitalnih terminalov, pa tudi do strežnikov. Predstavljena platforma omogoča zagotavljanje nadzora globalnega omrežja ne glede na to, kako daleč so njegovi posamezni sestavni deli.

Platforma 2. Emc TTS

Emc tts- platforma, ki ponuja tehnologija za pritrjevanje različnih dokumentov. Posebej je uporabna pri reševanju pravnih vprašanj in v primerih, ki vključujejo avtorske pravice.

Platforma omogoča beleženje časa, ko je bil dokument objavljen natančno do drugega. Pri reševanju pravnih sporov je taka natančnost lahko zelo koristna.

Platforma 3. Emc SSL

Ta platforma je razširitev uporabniškega protokola SSL.

Blockchain, razvit na tej platformi, je način shranjevanja digitalnih prstnih odtisovv lasti posameznih uporabnikov in podjetij.

Podobna tehnologija na primerpomagajo zaščititi pred krampanjem in uhajanjem informacij o bančnih komitentih.

Platforma 4. Emc InfoCard

V središču je platforma Emc InfoCard sistem elektronskih vizitk. Uporaba blockchaina na tem področju vam omogoča samodejno spreminjanje podatkov v krajih registracije kartice, če se podatki spremenijo na sami elektronski vizitki.

Navsezadnje elektronska vizitka postane analog splošne registracije na vseh digitalnih spletnih mestih, ki so med seboj povezana.

Platforma 5. Emc DNS

Cilj ustvarjanja platforme Emc DNS je bil varna distribucija domenskih imen znotraj omrežij, kot tudi zagotavljanje njihove zaščite pred hekerji. Blockchain tehnologije pomagajo, da so imena domen praktičnaneranljiv za napadalce

Platforma 6. Emc Atom

Emc Atom platforma vam omogoča izdelavo varne transakcije med dvema strankama, zavrnitev sodelovanja posrednikov.

V tem primeru finančne organizacije, notarji in druge tretje osebe postanejo nepotrebne. Posledično se stroški znatno zmanjšajo.

Platforma 7. Emc DPO

Obseg platforme Emc DPO je dokazilo o lastništvu različne lastnine. Poleg tega je lahko nepremičnina podobna fizični (vozila, nepremičnine, zemljišča) in inteligentenm

Ta tehnologija lahko znatno poenostavi prenos lastništva. Lastnik, ki ima zakonit dostop do informacij, mora v omrežje dodati nov vnos. Po tem se v celotnem sistemu zgodi takojšnja sprememba informacij o lastninskih pravicah.


Uporaba zgoraj opisanih platform vam omogoča ustvarjanje učinkovitih aplikacij, ki temeljijo na tehnologiji blockchain.

Blockchain za lutke - navodila po korakih, kako se usposobiti

7. Kako priti skozi trening v blockchainu - navodila po korakih za lutke 📚

Vse predhodne informacije nam omogočajo zelo pomemben zaključek: Blockchain je prihodnost. Zato je usposabljanje te tehnologije nujno.

Spodaj je predstavljeno navodila za začetnike, ki bo pomagal razumeti zaporedje usposabljanja na primeru običajnih internetnih tečajev.

Korak številka 1. Izbira centra za usposabljanje

Najprej bi morali izbrati center za strokovno usposabljanje. Hkrati ne bi smeli verjeti v privlačne oglase. Z naraščajočim povpraševanjem po blockchain usposabljanju prevaranti. Za svetle slike in glasne slogane se lahko skrije karkoli.

Pri izbiri tečajev usposabljanja je treba posebno pozornost nameniti naslednjim značilnostim:

 • pravni status podjetja;
 • Ali ima center za usposabljanje licenco in certifikate;
 • raven znanja in usposobljenosti učiteljev.

Prav tako morate natančno preučiti pregledi o tečajih usposabljanja. Koristno bo komunicirati z organizatorji tečajev v telefonskem pogovoru ali s pomočjo spletnega klepeta.

V idealnem primeru bi morali izbrati tečajev, ki potekajo na prestižni univerzi. Take organizacije so uradne strukture, cenijo svoj ugled. Zato je najverjetneje, da ste lahko prepričani, da se goljufijam s takšnim usposabljanjem izognemo.

Korak številka 2. Prijava na usposabljanje in komunikacijo z vadbenim centrom

Ko najdete ustrezen vadbeni center, ga lahko izpolnite prijava za trening. Po vnosu potrebnih podatkov v vprašalnik jih bomo še naprej poslali v sistem.

Ko organizator tečaja prejme prijavo, se zaposleni obrne na osebo, ki želi opraviti usposabljanje. Med pogovorom boste morali potrditi vlogo. Poleg tega bodo dogovorjene podrobnosti usposabljanja.

Korak številka 3. Sklepanje sporazuma

Pred začetkom treninga je pomembno, da zaključite pogodba. Določa pravice in obveznosti strank.

Vredno razmisliti! Če sporazuma ne bo, dejstva prevare ne bo mogoče dokazati.

Pri študiju na spletu se dokument o dogovoru pošlje po elektronski pošti. Sledi previdno študirati. Po tem se pogodba podpiše in njeno skeniranje vrne pošiljatelju.

4. korak. Šolnina

Skupaj s pogodbo se pošlje elektronsko sporočilo in račun za plačilo. Po prenosu sredstev bo na isti elektronski naslov prejel podatke, s pomočjo katerih se izvaja sprejem v izobraževalni proces.

Te informacije bodo vsebovale:

 • čas in spletnega mesta za usposabljanje;
 • posameznik prijava in geslo.

Korak številka 5. Usposabljanje in pridobitev dokumenta na podlagi njegovih rezultatov

Usposabljanje bo potekalo v obliki, ki jo ponuja določen center. Lahko bi bilo predavanja, seminarji ali zasebne lekcije.

Ko bo usposabljanje končano, boste najverjetneje morali opraviti izpit. Po njegovih rezultatih bo izdan spremni dokument - diplomo ali potrdilo.


S priloženimi navodili se lahko preprosto usposabljate. Tudi novinec bo našel ta postopek na voljo.

8. Kje potekajo tečaji o blockchain tehnologijah - TOP-3 vadbeni centri

Različni tečaji lahko norčijo začetnike. V takšnih okoliščinah izbira najboljšega ni enostavna. Zato predstavljamo pregled centrov za usposabljanjeizpolnjevanje najvišjih zahtev.

1) Skillbox

Skillbox ponuja tečaj osnov blockchainaki se izvaja na spletu. Usposabljanje vključuje osnovna znanja, ki so potrebna za vadbo rudarjev, trgovcev z menjavo kripto valut in razvijalcev informacijskih sistemov.

V procesu učenja se uporabljajo:

 • delavnice;
 • posvetovanja v obliki klepeta;
 • domače naloge.

Predstavljeni tečaj ponuja znanje, s pomočjo katerega bo začetnik postal strokovnjak na področju blockchaina in po želji ustvaril svojo kripto valuto.

2) Kriptokademija

Kripto akademija ponuja osnovno usposabljanje iz kriptoekonomije. Tečaj poteka brez povezave. Vključuje teoretični in praktični del.

Študenti lahko med tečajem:

 • razumeti načelo dela s kripto valutami;
 • obvladati osnove rudarjenja s kriptovalutami (več o rudarjenju z bitcoini preberite v našem članku);
 • pogovorite se z vodilnimi ruskimi strokovnjaki za blockchain.

Kasneje lahko tisti, ki želijo, študij nadaljujejo bolj poglobljeno.

3) Blockchain Academy

Moto tega izobraževalnega centra je - "Kompleksne stvari preprosto razložimo!". Tu se ne ukvarjajo samo z usposabljanjem, ampak tudi z raziskovanjem. Institucija je specializirana izključno za kripto valute in Blockchain.

Od ustanovitve Blockchain Academy osvojil zaupanje ogromnega števila ljudi. Tu razvijalci informacijskih sistemov največjih finančnih organizacij in strokovnjaki iz različnih podjetij, ki izvajajo Blockchain, prejemajo strokovne nasvete.

Tukaj ponujen tečaj je eden najintenzivnejših. Vendar se izvaja samo v Moskvi in polni delovni čas. Tukaj učenje na daljavo ni na voljo.

Pomembno je upoštevati, da so razredi dragi. Vendar se izvajajo individualno in zagotavljajo neprimerljivo znanje.


Z izbiro enega izmed predstavljenih predstavitvenih centrov za usposabljanje lahko pridobite kakovostno znanje o tehnologiji blockchain.

9. Napačne predstave o sistemu Blockchain - 5 glavnih mitov 📛

Blockchain ima nedvomno ogromno prednosti, vendar jih še vedno ni mogoče uporabiti. popoln.

Pri uporabi tehnologije v praksi se pogosto lahko pojavijo različne težave in omejitve.

Še več, o blockchainu se je pojavilo ogromno število mitov. Nekateri od njih so trdno vtisnjeni v misli uporabnikov in preprečujejo pravilno razumevanje načel gradnje blockchaina. Spodaj so najpopularnejše napačne predstave o blockchainu.

1) Blockchain je večen

Obstaja mnenje, da podatki, shranjeni v blokih vezja, tam ostanejo za vedno. Teoretično je, toda v praksi to ni mogoče. Danes povečanje prostora datotek ne gre v korak z rastjo obsega verižnih povezav.

Uporabnik Blockchain denarnice mora osvoboditi prostor za shranjevanje datotek osnova. Poleg tega ga boste morali uporabljati na svoj računalnik posebne aplikacije.

To bo trajalo veliko časa, zahteva prosti prostor. Seveda lahko uporabljate spletno denarnico, vendar ne bo več čisti blockchain.

2) Kriptovaluta bo popolnoma nadomestila resnično valuto

Tudi če kdaj svet popolnoma preide na kripto valute, se bo to zgodilo zelo kmalu.

Danes je najbolj priljubljen sistem Bitcoin ročaji največ 7 transakcij na sekundo. Evidentiranje samo izvedenih transakcij 1 enkrat na 10 minut.

Strokovnjaki priporočajo Če želite biti prepričani, da je transakcija minila, počakajte še najmanj 50 minut.

Hkrati pa vsi vedo, da tradicionalne plačilne in nakazilo trajajo večkrat manjčas. Pretok tradicionalnih plačilnih sistemov na trenutke zgoraj.

Pri uporabi bančnih kartic več tisoč transakcij na sekundo.

3) Odprtost operacij na blockchainu je dobra

Register blokovnih verig vsebuje podatke o vseh tekočih operacijah. Čeprav je podprt anonimnost, če je potrebno, lahko razumete, kdo se skriva pod določenim psevdonimom.

Za posameznike to stanje ni poseben problem. Lahko škodi organizacijam. Takšno stanje izključuje prisotnost poslovnih skrivnosti.

4) Blockchain je ogromen računalnik, sestavljen iz delov

Takšno razumevanje blockchaina je absolutno narobe. Dejansko do distribucije in naknadnega združevanja informacij ne pride. Informacije se ogromnokrat preprosto podvojijo.

Poleg tega vsako vozlišče v omrežju izvaja enaka dejanja - pregledi operacije zapisi v ločene povezave, trgovinah zgodovinski podatki.

5) Decentralizacija blockchaina zagotavlja njegovo nedotakljivost

Po eni strani blockchain nima enega samega centra. Po drugi strani - rudarji, ki podpirajo njegovo delo, so združeni v skupnosti.

Takšni bazeni se v večini primerov nahajajo na istem ozemlju. To močno pomaga hekerjem, da zrušijo sistem.

10. Zaključek + video o temi

Mnogi ljudje imenujejo Blockchain tehnologijo prihodnost človeštva. Kljub dejstvu, da je njegovo široko izvajanje dovolj daleč, njegovo učenje osnov danes dobro zasluži.

Za zaključek priporočamo ogled videoposnetka o tehnologiji blockchain:

Ob tem smo zaključili pogovor o blockchainu, kaj je v razumljivem jeziku in kje se ta tehnologija uporablja.

Vprašanje bralcem!

Mislite, da se bo kripto valuta na blockchainu še naprej razvijala v prihodnosti in ali je vredno vlagati denar vanj še danes?

Ekipa spletnega mesta RichPro.ru vsem želi srečo v finančnih zadevah. Ne pozabite pustiti komentarjev in komentarjev na temo, pa tudi deliti gradivo na družbenih omrežjih. Se vidimo kmalu!

Oglejte si video: Nauka 2018: Blockchain tehnologije (Februar 2020).

Pustite Komentar