Kaj privlači turiste na plaži Vagator v severni Goi

Vagator (Goa) je simpatična letoviška vasica na severnem delu Goe, v bližini vasi Anjuna in Chapora. To letovišče je le 22 km od glavnega mesta Goa, Panaji, in 9 km od Mapusa.

Ko so hipiji v šestdesetih in sedemdesetih letih hiteli na plaže Goa, je Vahor postal eden izmed krajev, kjer so se najbolj radi zbirali. Vsakodnevne “zabave” in zabave na prostem, ob glasni psihedelični glasbi, so se razširile po bližnjih vaseh. Nato so oblasti po 22. uri prepovedale vključitev glasne glasbe, vendar se je policija dolgo borila s kršitvami. Sčasoma so red še vedno obnavljali in zdaj ga v Vagatorju strogo upoštevajo.

Nasvet! Skoraj vsi lokalni kraji, kjer se lahko zabavate blizu 22. ure. Če se želite še naprej zabavati s napevi v slogu trance-goa, lahko obiščete klube Hilltop, Disco Valley, Nine Bar. Vsi so uspešno rešili problem zvočne izolacije in delajo po 22. uri.

Leta 2014 se je v Vagatorju pojavila nočna tržnica. Ves čas, ko traja turistična sezona, ob petkih se na vrhu hriba sliši živa glasba, trgovci se zbirajo z najrazličnejšimi dobrinami. Ogromna prednost tega trga je, da lahko v bližini parkirate brez težav - veliko je mest. Toda v nasprotju z drugimi znanimi trgi v Goi ni tako gneča in ni tako čarobnega barvnega vzdušja.

Večina turistov iz Evrope in Izraela se počiva v Vagatorju, čeprav velikega priliva počitnikov ni. Eden od razlogov je ne preveč razvita turistična infrastruktura, njena raven ni tako visoka kot v drugih krajih na Goi. Kljub temu je za dober počitek na voljo vse, kar potrebujete: udobni hoteli, poceni penzioni, restavracije, trgovine, supermarketi in celo zanimivosti. Toda glavna stvar, za katero se odpravijo turisti in Vagator v Goo, je plaža. Najbolj prijetno vreme za počitnice na plaži v tem letovišču od novembra do marca je sezona.

Nasvet! Za turistično potovanje je ugodno izdati mednarodno Drimsimovo potovalno SIM kartico. Za 11 dolarjev lahko uporabljate internet in mobilno komunikacijo ves čas bivanja v Goi ali kateri koli drugi državi Indiji.

Plaža Vagator

Plaža v zalivu je pogojno razdeljena na 3 odseke: Veliki vagator, Mali vagator in mali srednji vagator, ki se razprostirajo med njimi.

Veliki vagator

Najsevernejši, najširši in najdaljši del obalnega pasu tega naselja Goa je Big Vagator. Spust do te plaže je poleg avtobusne postaje za avtobuse ne le iz Goa, ampak tudi iz drugih držav Indije.

Big Vagator je prekrit z dokaj lahkim peskom, vendar zaradi velikega števila kamnov ni primeren za plavanje. Tudi sončenje morda ni zelo prijetno, saj se tukaj zbere veliko Indijancev, ki radi pokukajo v Evropejce.

Na tej plaži ni restavracij in barov.

Nasvet! V bližini Big Vagatorja je ena najbolj znanih lokalnih znamenitosti, ki si jo je treba ogledati. To je starodavna utrdba Chapora, natančneje, njene slikovite ruševine. S skale, na kateri stoji utrdba, se odpirajo čudoviti razgledi na obalo Arabskega morja, Morjima, reke Chapora in majhnih vasi. Ta kraj je kot nalašč za fotografiranje!

Srednji vagator

Ta plaža Vagator je zelo majhna, na vseh straneh jo obdajajo pečine. Obalo in vrh hriba povezuje precej strmo in ozko stopnišče, pohodništvo po katerem zahteva dobro fizično pripravo. Srednji vagator je značilen po tem, da je tik nad njim nočni klub Disco Valley. Ta kraj je znan po celotni Severni Goi že od hipijevskih časov, tukaj in zdaj se prirejajo zabave za ljubitelje trance glasbe.

Mali vagator

Najbolj privlačna in prilagojena za sproščujočo lokalno plažo je Mali vagator, zakrit za slikovito pečino s številnimi palmami. Privlačnost plaže Little Vagator v Goi potrjujejo čudovite fotografije in navdušeni pregledi turistov.

Stopnišče, ki vodi navzdol do plaže, se začne med stojnicami ob cesti in konča z gradnjo javnega stranišča (mnogi turisti zmotno menijo, da je to lokalna atrakcija). Dlje proti morju vodi skalnata pot, ki se vije med številnimi palmami. Treba je opozoriti, da krave uporabljajo poleg pešcev tudi to pot, njihove "pogače" pa so povsod.

Obalni pas na Malem vagatorju je prekrit s temnim peskom, med katerim je veliko kamenja. Pod vodo so kamni, sama voda pa je pogosto blata zaradi peska, ki se dviga od dna. Spust v morje je dovolj strm, finost se hitro konča. Na morju se pogosto pojavljajo majhni valovi: ne ovirajo plavanja, vendar je prijetno voziti po njih na majhnih penastih deskah.

Infrastruktura na plaži na Little Vagatorju turistom ponuja vse potrebno, vendar je tu še vedno manj razvita kot na priljubljenih zabavah na območju Severne Goe. Ob obali delujejo pisane obalne restavracije in barake, v katerih za obiskovalce niso na voljo samo mize s stoli, ampak tudi ležalniki, ležalniki in senčniki. Zvečer ima večina restavracij promocije: 2 koktajla za ceno enega.

Včasih se na plaži Small Vagator vadi joga. Vendar veliko pogosteje tukaj lahko opazite ljubitelje sončenja brez toplesa - in to kljub dejstvu, da je v Goi nudizem zakon prepovedan.

Nasvet! Če se odpravite do najjužnejše točke te plaže, boste videli povsem nenavadno privlačnost Goa - skulpturo "Obraz Šive", vklesano neposredno v skalo. Čeprav ta kip spominja na čudež narave, ga še vedno ustvarja človek: v sedemdesetih letih 20. stoletja ga je ustvaril Italijan Antonio Carolli.

Stanovanje v Vagatorju

Booking.com ima na svoji spletni strani več kot 120 hotelov Vagator. V visoki sezoni iskanje stanovanja ni enostavno, zato ga morate rezervirati vnaprej.

V Vagatorju so hoteli s 4 * in 5 *, vendar je velika večina hotelov in penzion 3 *. Počitniško naselje se nahaja na hribu, kar pomeni, da ni mogoče najti hotela ali gostišča neposredno ob plaži. Najprimernejša območja za naselitev, od koder je najbližje plaži Small Vagator, so ob cesti, ki vodi od zadnjega postajališča medkrajevnih avtobusov do točke Sea View ali v bližini restavracije Moonlight.

V visoki sezoni je mogoče najeti dvoposteljno sobo v hotelu 3 * za 25 dolarjev ali več, najpogosteje so cene med 70-100 dolarji. V hotelih s 4 * bo dvoposteljna soba na dan stala od 50 dolarjev. Cene sob za goste se začnejo pri 15 USD.

Nasvet! V Vatorju pa, tako kot v vsej Goi in Indiji, obstajajo sitni tatovi, ki lahko sprejmejo vse, kar je "slabo", ne samo na plaži, ampak tudi v zaprtih prostorih. Po kraji bo prepozno, da bi ukrepali, če se obrnete na policijo, najverjetneje ne bo prineslo nobenih rezultatov. Svoje stvari najlažje shranite v najemu sefa v uglednem hotelu. Stroški takšne storitve bodo v vsakem primeru različni, še posebej, če se boste morali dogovarjati z uslužbenci hotela, ne da bi bili njegovi gostje. 10 dni se morate osredotočiti na 20 USD, pogajanje je vedno primerno.

Hrana v Vagatorju

Vagator ima precej širok izbor lokalov, ki ponujajo okusno hrano po zelo ugodnih cenah. Številne bare in pisane restavracije so nameščene ob cesti ob plažah Srednja in Maly Vagator.

Med najbolj priljubljene restavracije sodijo Tibet O-live (priprava pizz in tradicionalnih tibetanskih jedi), Le Bluebird (dobra evropska hrana, vegetarijanske jedi, širok izbor morskih sadežev, raznovrstna vina), China Town (kitajska kuhinja). Mladi radi obiščejo Robertovo kavarno - deluje neprekinjeno, hkrati pa služi kot chillout območje in kanček bolhe.

  • Zajtrk za enega v restavraciji bo stal od 3 dolarjev,
  • jed evropske kuhinje - od 1,8 dolarja,
  • Indijska hrana - od 1,7 dolarja.
  • cena najcenejše Margarite pice je 2,5 dolarja,
  • Židov piščančji šnicle po židovskem receptu - 3,5 dolarja.

V šejkih lahko jeste še ceneje, izbira jedi pa običajno ni prevelika.

  • "Paradižnikov baji" - kuhani krompir s paradižnikom in začimbami v vroči omaki ponujajo po 0,2 dolarja.
  • Od 0,7 dolarja bo stala začinjena omaka "chan masala" (iz čičerike) in "bead bajadi" (iz fižola), ki jo postrežemo z rezino kruha ali ocvrto "puri" tortiljo.
  • Jed Mana Masala
  • Za 0,15 dolarja so samosa pite z začinjenim nadevom krompirja ali gob. Kozarec čaja z mlekom bo stal 0,15-0,25 dolarja.
  • Za 0,55-0,7 dolarja lahko kupite kozarec mlečnega kolača ali sveže stisnjenega soka z ledom in sladkorjem.

Kakovostni, sveži, naravni sokovi lahko kupite v centru sadnih sokov Jai Ganesh - to je eden najboljših centrov v Goi.

Nasvet! Zaradi vročine, ki vlada v Indiji, se mikrobi širijo zelo hitro, zato so motnje prehranjevanja velika nevarnost za turiste. Če obstajajo znaki zastrupitve, se obrnite na zdravnika, ki dela pri zavarovalnici, ki je izdala zavarovanje za potovanje v tujino. Če ni zavarovanja ali je zdravnik daleč, lahko pokličete rešilca ​​(telefon 108) in odidete v državno bolnišnico.

Kako priti do Vagatorja

Da bi prišli do Vagatorja v Indiji, morajo državljani držav CIS leteti na letališče Dabolim - najbližje tej vasi in edino v državi Goa.

Taksi

Iz Dabolima do Vagatorja je najprimerneje priti s taksijem. Če želite naročiti taksi, se morate obrniti na servisno osebje, ki je za posebnimi regali poleg izhoda iz letališke stavbe. V bližini regalov so stojala, na katerih je naveden strošek potovanja - državna taksi služba, cene pa so določene. Potovanje z avtom brez klimatske naprave bo stalo 17 dolarjev, s klimatsko napravo - 19 dolarjev.

Javni prevoz

Potovanje z javnim prevozom je cenejše, vendar boste morali opraviti več prevozov in porabiti več časa na poti.

Če greste z avtobusom, morate najprej priti do avtobusne postaje v Vasco da Gama ali Panaji, od tam pa do Mapusa.

Železniška postaja, ki je najbližje Vagatorju, je v Tivima (Kivima), zato morate tja oditi z železniške postaje Vasco da Gama. Dlje od Tivim do Mapusa - z avtobusom.

Iz Mapusa se lahko z avtobusom odpeljete do Badema in se tja odpravite skoraj kilometer peš ali se takoj odpeljete s taksijem do Vagatorja (Goa) s plačilom približno 6 USD.

Pot do plaže Vagator, sprehod ob obali:

Oglejte si video: Plaža u Irskoj se Pojavila, pa Nestala (April 2020).

Pustite Komentar