Počitnice v Južni Goi - najboljša letovišča v sončni Indiji

Južno Goo je ustvarila narava in jo oplemenitijo ljudje posebej za počitnice na plaži. Na obali Arabskega morja je na voljo vse za lagodno sprostitev - udobne plaže, mehak zlati pesek, odlična postrežba in hoteli v evropskem razredu. Če želite snežno zimo spremeniti v sončno pravljico, je najboljši način sprostitve na obali Južne Goe.

Foto: Južna Goa

Splošne informacije

Južna Goa se nahaja južno od prestolnice Goa, Panajija. Obalno območje letovišča skoraj v celoti zasedajo plaže, med katerimi so tudi turistične, z razvito infrastrukturo, za ljubitelje miru in zasebnosti pa obstajajo puščave.

Lepo vedeti! Upravno središče Južne Goe je mesto Margao, tam so železniška postaja, avtobusna postaja, trgovine, trgi.

Potovalne agencije praviloma ponujajo hotele v bližini mesta Colva, tu počiva večina turističnih paketov. Vendar pa so plaže v Južni Goi veliko večje in mnoge od njih je mogoče raziskati sami.

Značilnosti Južne Goe

Glavna značilnost Južne Goe v Indiji je umirjen, neurejen oddih. Turisti v pregledih ugotavljajo, da je v tem delu Indije počitek zmerno eksotičen, zato se bodo evropski turisti počutili precej udobno.

Pomembno! Na jugu države za razliko od Severne Goe ni nočnih, hrupnih diskotek in vžigalnikov.

Na jugu Goe je veliko manj turistov, glavni razlog so visoke cene v primerjavi s severnim delom države. Vendar so finančni stroški popolnoma upravičeni. Plaži Palolem in Colva veljata za najbolj hrupne in gneče, a če se želite sprostiti v bolj umirjenih razmerah in tišini, se je dovolj, da se malo odmaknete od vhoda.

Turisti ugotavljajo, da so kraji Južne Goe v primerjavi s preostankom regije veliko bolj čisti, bolj urejeni in bolj urejeni. Skoraj povsod ljudje stalno dežurajo, ki spremljajo čistost obale.

Atrakcije v Južni Goi ni toliko kot na severu države. Najbolj priljubljeni in najbolj obiskani med njimi:

 • Naravni rezervat Bondla;
 • nasad začimb;
 • Dudhsagar Falls.

Te atrakcije so na voljo za turiste - do vsakega kraja se lahko pripeljete z javnim prevozom ali kupite organizirane izlete.

V Južni Goi so za razliko od severa države, kjer so pogosta kolesa, kolesa bolj priljubljena. Seveda si lahko najamete motorno kolo.

Če želite prihraniti pri prevozu, bodite pozorni na avtomatske žage, z njimi je enostavno obiskati vsa letovišča. Lahko si najamete taksi, njegov strošek je nekajkrat dražji od cene avtomobilske rikše.

Lepo vedeti! Če rezervirate avto na ulici, pogumno kupčite, je najprimerneje najeti prevoz v hotelu.

V Južni Goi je dobro razvita mreža javnega prevoza med naselji - avtobusne proge. Vstopnice so praviloma poceni, v prevozu sta dve polovici - moška in ženska. Urnik od 6-00 do 22-00.

Najem avtomobila v Južni Goi ni priporočljiv, saj lokalni vozniki pogosto ne upoštevajo cestnih pravil in vozijo zmotno.

Kar zadeva mobilne komunikacije, je bolje uporabiti storitve lokalnih operaterjev, saj je gostovanje drago. Sim kartice se prodajajo, če imate fotokopijo potnega lista.

Brezplačen brezžični internet je na voljo v vseh hotelih kategorij 4 in 5 zvezdic, dragih evropskih restavracijah. V kavarni je internet in šekel, vendar je plačan.

Kaj prinesti kot darilo

Če želite nakupovati, je najbolje, da se odpravite v Severno Goo, saj v južnem delu države ni trgovskih središč. Delujejo le majhne prodajalne spominkov, sortiment je povsod približno enak.

Priljubljen spominek je nacionalno oblačilo, danes sta v modi indijska kultura in tradicija, zato se odločite za hlače sarees ali harem. Turisti izbirajo tudi domači tekstil, pareje, odeje za plažo, brisače, vezene s tradicionalnimi indijskimi okraski, poslikane z naravnimi barvili.

Iz Indije tradicionalno usnjene dodatke, kozmetiko iz naravnih zelišč, kana, eterična olja in kadilo prinesejo - te izdelke lahko v Goi kupite zelo poceni. Srebrni nakit in nakit, narejen v nacionalnem indijskem slogu, izgledata izvirno.

Nasvet! V Indiji prodajajo šik rum - pijača bo odlično darilo, če ne nameravate kupiti alkohola, poberite pravi indijski čaj.

Južna Goa in Severna Goa - razlike

Severna Goa je meka za kreativne ljudi, mladino, tiste, ki hrepenijo po pustolovščinah, želijo se potopiti v indijsko kulturo, uživati ​​v vonju začimb in neskončnih zabavah in diskotekah. Mimogrede, hoteli in penzioni v Severni Goi so najcenejši v celotni državi.

South Goa je slikovit tropski vrt, kjer lahko najdete mir, tišino in sprostitev od vrveža. Tu lahko slišite cvrkljanje ptic, šumenje valov - idealni pogoji za meditacijo, sprostitev na plaži. Infrastruktura hotelov je organizirana tako, da jih ni mogoče zapustiti skozi celotno obdobje počitka.

Kdo je primeren in kdo ni primeren za dopust v Južni Goi

Naselje je kot nalašč za:

 • družinske počitnice z otroki;
 • romantični pari, ki želijo preživeti čas skupaj;
 • vsi, ki sanjajo o tišini in samoti.

Počitnice v Južni Goi vam ne bodo všeč iz naslednjih razlogov:

 • za turiste, ki želijo prihraniti na potovanjih - tukaj je malo proračunskih hotelov;
 • mladi, ki imajo radi zabave in zabave - za to je bolje iti na sever države;
 • Nakupovanje v Južni Goi prav tako ni raznoliko, saj se najboljši trgi in trgovine nahajajo na severu države.

Če pa vas dolgočasi mirna sprostitev na jugu, se lahko kadarkoli odpravite proti severu.

Kdaj priti v Južno Goo

Podnebje na južni obali države se ne razlikuje od vremena na severnem delu. Turistična sezona je ena najdaljših - začne se sredi jeseni in traja do konca pomladi. Zrak segreva do +30 stopinj, voda v morju je tudi precej udobna - +26 stopinj. Omeniti velja, da je temperatura vode konstantna skozi vse leto.

Smiselno je zavrniti potovanje v Južno Goo od začetka junija do jeseni, ko v letovišču divja sezona deževja. Pogosti tropski tuši ne puščajo možnosti za sprostitev na plaži ob morju.

Pomembno! Najboljše obdobje za sprostitev na plaži je od novembra do februarja.

Resorta South Goa

Palolem

Morda je to eno redkih letovišč v Južni Goi, kjer delujejo diskoteke in nočni bari. Tu se nahajajo najboljše plaže države, vendar je obala dolga le 1,5 km. Spust v vodo je nežen, kamenja in podtokov ni. Poleg tega je tukaj najtoplejša voda ob obali, pesek je čist, čisti ga vsak dan. Infrastruktura je razvita na dobri ravni - ležalniki, dežniki, pisani bungalovi tik ob robu morja. Ne želite ležati na obali? Obrnite se na storitev izposoje vodnih smuči. Prav tako tik ob morju obstajajo majhne tržnice, kjer lahko kupite spominke, nakit in še veliko več.

Z izbiro nastanitve v letovišču ni težav - tukaj je veliko hotelov, lahko izberete bolj proračunsko mesto bivanja, na primer penzioni ali bungalovi.

Lepo vedeti! Plaža Palolem je ena redkih v Goi, kjer lahko prenočite.

Več informacij o letovišču je zbranih v tem članku.

Kuhanje

Naselje je eno najčistejših in najbolj negovanih na obalah Arabskega morja v Indiji. Ker v primerjavi z drugimi letovišči ni toliko dopustnikov, so cene prostega časa, nastanitve in hrane nadpovprečne. Vendar turisti, ki so bili nekoč tu, sanjajo, da se bodo spet vrnili.

Obala je dolga približno 10 km. Kavarn in barov ni več kot ducat, "vrhunec" tega kraja pa so lepotni saloni.

Pesek je fin, zlate barve, nežno poličen, ni velikih kamnov, tuši in stranišča so nameščeni. Če se dolgočasite ob sprostitvi na plaži, lahko z domačini za nominalno plačilo lovite ribolov.

Pomembno! Plavati je treba previdno, saj se pojavijo podvodni tokovi, ki lahko človeka popeljejo v odprto morje.

Zaselek Varca je značilen po pomanjkanju vsiljivih prodajalcev in beračev, lepih sončnih zahodih in sposobnosti videnja delfinov.

Za turiste je zgrajeno celo turistično mesto, kjer si lahko rezervirate namestitev vnaprej ali si po prihodu v Varco dvignete sobo. Kavarne in šekelov na obali praktično ni, tisti, ki delajo, pa lahko varno naročijo morsko hrano.

Cavelossim

To je majhna vasica, v kateri živijo lokalni ribiči, ki se nahaja med Arabskim morjem in reko Sal. Tukaj praktično ni luksuznih hotelov, zato tu najprej pridejo turisti, da občutijo indijski okus.

Obala je razdeljena na dva dela:

 • turistični;
 • divji.

Prva je oplemenitena in opremljena za sprostitev - na voljo so ležalniki, gazeboji, kavarne in trgovine. Drugi del je bolj primeren za ljubitelje samote, spokojnosti. Pesek je zelo majhen in mehak, vendar obstajajo veliki kamni. Smeti ni veliko, je pa tam, saj lahko na obali pogosto vidite pse in krave. Morsko dno je plitvo, alge se redno čistijo.

Več informacij o Cavelossimu je predstavljenih na tej strani.

Benaulim

Še ena majhna vasica v Južni Goi, kamor prihajajo po meditacijo in sprostitev v tišini. Obala tukaj je široka, prostorna, sprostitev na plaži harmonično dopolnjuje slikovito naravo. Sem raje prihajajo bogati turisti, družine z otroki.

Zanimivo dejstvo! Posebnost letovišča so veliki svetli metulji in beli pesek.

Vadite jogo na obali, meditirajte, uživajte v sončnih zahodih. Naselje je oddaljeno od drugih mest, vendar ni postalo manj udobno - na voljo so ležalniki, restavracije, centri za najem vodne opreme, stranišča, velika izbira hotelov. Popoldne se na morju pojavijo valovi. Pomanjkanje obale je pomanjkanje sence. Plaže letovišča Benaulim so občinske.

Majorda

To je eno najboljših letovišč v Južni Goi in nepozaben zgodovinski kraj v Indiji, saj so tam odkrili kokosov sok in se naučili peči kruh.

V naselju je gneča, a dovolj je stanovanj za vse, na voljo so udobni hoteli in poceni penzioni. Veliko kavarn, šekelov, več nočnih klubov. Nameščeni so ležalniki in senčniki, vendar je udobno ležati na mehkem pesku. Morsko dno je ravno in čisto, senca je, a je malo.

Zanimivo vedeti! V letovišču lahko obiščete kokosov nasad, si ogledate, kako domačini gojijo riž.

Agonda

Majhno letovišče se nahaja 60 km od mednarodnega letališča Dabolim. Odličen kraj za meditacijo, sprostitev od vrveža mesta, vsakdanje skrbi. V Agondi je veliko Evropejcev, pri izbiri stanovanja in krajev za prehrano ni težav. Ob morju so zgrajeni tako luksuzni hoteli kot tudi bolj ugodni hoteli - penzioni in bungalovi. Na obali se lahko udobno usedete na ležalniku, izberete naslanjačo z naslanjanjem ali se samo posladkate med drobnim peskom.

Kot v večini krajev v Južni Goi tudi Agonda spremlja čistost peska in vode. Voda je bistra, dno je jasno vidno tudi v globini. Več podrobnosti in fotografije letovišča si oglejte tukaj.

Mobor

To letovišče je na seznamu elit v Južni Goi. Pri varčnih in poceni počitnicah ne gre za Mobor, toda za visoko plačilo turist prejme urejene bele peščene plaže, čudovito letovišče s slikovito naravo, relativno mirnost, saj tam ni veliko ljudi.

Lepo vedeti! Najboljše mesto za kopanje je severni del plaže, na južnem delu pa lahko zaidete v podvodni tok.

Na jugu letovišča so lagune, kjer cvetijo redke sorte lilije, živijo eksotične ptice, in če najamete čoln in vzamete daljnogled, boste najverjetneje videli delfine.

Ljubiteljem hrupnih zabav ne bo zagotovo všeč letovišče, diskoteke in nočni bari tu ne delujejo. Prav tako ne bo mogoče urediti nakupovanja na Moborju, ker ni trgovin, trgov.

Utorda

To je najbolj mirno in tiho letovišče, nobenega življenja ni niti namigovanja, obstaja le nekaj lokalov. Turistom so na voljo le poceni penzioni, saj na Utordu ni hotelov.

Plaža je lepo vzdrževana, oplemenitena, nameščeni so senčniki in ležalniki. Obstajajo stranišča in kabine, kjer se lahko preoblečete. Vse ugodnosti so v lasti lokalne kavarne, zato so na voljo samo, če kupite pijačo ali malico.

Kopalni pogoji so odlični za družine z otroki - spust v vodo je gladek, na dnu ni kamenja in školjk.

Lepo vedeti! Obala je široka, udobna, ob njej se zlahka pridete do sosednjih plaž.

Kansaulim

Majhno in prijetno letovišče na Južni Goi, obala je le 800 m, širina pa ne več kot 20 m. To je odlična izbira za družine z otroki - praviloma ni podtokov, neviht ali močnega vetra. Pesek je majhen, mehak, čist, alge pa se včasih nahajajo v vodi.

Reševalci delajo na plaži. V več kavarnah si lahko privoščite prigrizek in koktajl. Vgrajeni so ležalniki, senčniki, kabine za menjavo. Na začetku in ob koncu turistične sezone je obala pusta, saj dopustniki izberejo sosednji Arossim.

Naselje je majhno, vendar z izbiro stanovanja ni težav, obstajajo udobni hoteli in poceni penzioni. Trgovin je malo, zato je bolje, da se odpravite na drugo mesto za nakupe in spominke.

Znamenitosti in zabava

Seveda se spoznavanje države najbolje začne s staro Goo, kjer so ohranjeni dokazi o prisotnosti Portugalcev v Indiji. Posebej so pomembne verske zgradbe - katedrala svete Katarine, bazilika Bom Jezusa in tempelj Frančiška Asiškega.

Odličen kraj za snorkljanje v Južni Goi po nasvetu izkušenih na otoku Bath, ki se nahaja ob plaži Bayna.

Otok Bath

Obvezno obiščite slapove Dudsahar. Turisti ponujajo izlete v džipih z lepim bonusom - obisk nasadov začimb. Tu lahko kupite začimbe kot spominek, vendar bodo cene višje kot v trgovinah in trgovinah s spominki Čudovit kraj za ljubitelje narave je naravni rezervat Kotigao, kjer živijo eksotične vrste živali, ptic, lahko vidite opice in divje svinje.

Razstava Muzeja pomorskega letalstva bo pripovedovala o junaški in tragični zgodovini države. Tempelj Mahadeva je najstarejša verska zgradba v Goi. Iz granita je izrezan v 13. stoletju.

Še nekaj zanimivih krajev v Južni Goi sta Goan Village Village in Križev muzej.

Park "Goan Village"

Seznam glavnih znamenitosti zvezne države Goa v Indiji in njihov opis s fotografijami si oglejte ta članek.

Kaj morate storiti v Južni Goi

 1. Obiščite čim več plaž. Verjetno se boste želeli še enkrat vrniti sem in natančno boste vedeli, katero letovišče najraje.
 2. Izvedite fotografijo na ozadju čudovite narave.
 3. Snorklanje ali potapljanje - odvisno od tega, kaj imate poguma in adrenalina.
 4. Jejte morske sadeže - tukaj so izjemno sveži in okusni.
 5. Za nakupovanje je najbolje, da se odpravite v glavno mesto Goa - mesto Panaji, tukaj je veliko trgovin, tudi butikov, kjer so zastopane znane blagovne znamke, cene pa so precej nižje od evropskih. Ne pozabite barantati - lokalni prodajalci dogovarjanje dojemajo kot specifično igro.
 6. Školjke, zbrane na obali, lahko odnesete ven.

Južna Goa je veselo in brezskrbno mesto. Tudi če se odpravljate na počitnice same, vas bo zagotovo nekdo srečal na letovišču, saj so ljudje tukaj družabni in prijazni. Uživajte v dobrem razpoloženju, čudoviti naravi in ​​čudovitih plažah.

Cene v kavarnah in tržnicah v Južni Goi:

Oglejte si video: Izlet 2011 (April 2020).

Pustite Komentar