Candolim, Indija - Goa's Cleanest Resort

Candolim, Goa - majhna prijetna vasica na severnem delu države. Znana po najčistejši plaži v Goi in odsotnosti nadležnih trgovcev.

Splošne informacije

Candolim je majhna indijska vasica, 15 km od Panajija, glavnega mesta Goa. Tu živi 8500 ljudi, večina jih dela v potovalni industriji.

Zanimivo je, da to letovišče nekoliko spominja na sosednje. Je zelo čist, malo je trgovcev in skoraj ni pisane javnosti. Številni turisti pravijo, da je ta del Indije bolj podoben Evropi kot Aziji.

Glavni znamenitosti Candolima v Goi sta zlata peščena plaža in trdnjava Aguada, ki se nahaja v sosednjih vratih. V bližini plaže je veliko vrednih kavarn in restavracij, tam so bari in vratovi. V meniju lokalov najdete tako lokalne kot evropske jedi.

Vas ima veliko tržnico, 2 prodajalni in veliko trgovin, kjer lahko kupite spominke.

Plaža

Plaža Goolim v Goi je ena najboljših v državi. Čista, prostorna in ne hrupna. Bledo rumen pesek je zelo fin, kamni so izredno redki. Vstop v plitvo vodo, veliki balvani in lupine so odsotni. Obalna črta Candolima je dolga 1,5 km.

Valovi v tem delu Goa so izjemno redki, zato je Candolim postal priljubljeno počitniško mesto za starejše ljudi in družine z otroki iz Evrope. Tudi tu pogosto prihajajo bogati Indijanci.

Zanimivo je, da je v Candolimu vedno veliko turistov, vendar lokalne plaže ni mogoče imenovati hrupno - tukaj lahko vedno najdete miren kraj za sprostitev in meditacijo. Eden od razlogov je, da trgovci in ribiči niso dovoljeni na plaži. Tudi tu se pogosto vidi policija, zahvaljujoč temu, da Candolim velja za eno najvarnejših krajev v Indiji.

Na plaži je veliko ležalnikov, senčnikov in miz. Spadajo med lastnike lokalnih lokalov, zato za brezplačno uporabo infrastrukture plaže morate naročiti kakšno pijačo ali jed. Na voljo so tudi stranišča in garderobe.

Na sami plaži verjetno ni mogoče najti sence - palme rastejo 120-150 metrov od morja.

Na južnem delu Candolima je veliko lokacij za izposojo športne opreme.

Zvečer plaža zaživi - karaoke, bari začnejo delovati, mnogi domačini pa pridejo občudovati zahajajoče sonce. Ne pozabite narediti nekaj čudovitih fotografij Candolima v Goi.

Kaj storiti

Vodna vožnja

Na sami plaži Candolima ne boste mogli najti vodnih znamenitosti in izposoje športne opreme, zato se, če se želite zabavati, odpravite proti vasi Sinquerim (južna smer). Tam lahko vozite banano, čoln in katamaran.

Potapljanje

Potapljanje je ena glavnih atrakcij v Candolimu. K temu pripomore podvodni svet, neverjetno lep: pisane korale, velike ribe in morske konjičke. Številni potapljači priporočajo potapljanje v katero od razbitin v bližini, nepozabno izkušnjo.

Dobrega inštruktorja lahko najdete bodisi neposredno v Indiji, na plaži Candolim, bodisi na internetu (v Goi je res veliko šol potapljanja).

Delfini

V bližini obale Goa ribiči pogosto srečajo delfine. Tudi turisti si jih lahko ogledajo. Če želite to narediti, morate najeti čoln in se odpraviti na krajši izlet.

Festival sončnih opeklin

Sunburn Festival je festival elektronske plesne glasbe, ki poteka februarja. Plesišče se nahaja tik ob obali.

Lani festival ni potekal v Candolimu, ampak v Puneju. Kljub temu pa lokalni prebivalci upajo, da se bodo naslednje leto počitnice spet vrnile k njim.

Nočna tržnica

Na tiste kraje, kamor bi se morali odpraviti v Candolim, Goa, bi morali vključiti nočne tržnice - ponoči so med Evropejci priljubljene, Indijanci pa so tu redko vidni. Ker prodajalce vodijo tujci, tukaj lahko najdete tiste stvari, ki jih čez dan ne boste videli: vse vrste amuletov, mineralov, figuric, indijskega nakita.

Običajno lokalni izvajalci nastopajo na nočnih tržnicah - plešejo, pojejo in zabavajo občinstvo na vsak način. Turisti se priporočajo, da si ogledajo enega od teh dogodkov.

Ohišje

V Candolimu je bilo odprtih približno 250 hotelov in penzionov. Obstajajo tako ogromni hoteli s petimi zvezdicami in skromni apartmaji.

Torej bo soba v hotelu s 3 *** za dva v visoki sezoni stala 40-120 dolarjev (zelo širok razpon cen). Ta cena praviloma vključuje bazen in restavracijo na kraju samem, prevoz na letališče, brezplačno parkiranje in brezplačen zajtrk.

Hotelska soba 4 **** v visoki sezoni za dva bo stala 70-140 dolarjev. Življenjske razmere so zelo različne, a ponavadi cena vključuje brezplačne spa tretmaje, možnost kopanja v bazenu na kraju samem in sprostitev v udobnih gazeboh, zelo dober zajtrk.

Gostišča so najbolj proračunska, a nič manj priročna možnost. V povprečju bo noč v dvoje v visoki sezoni stala 25-30 dolarjev. Cena vključuje samopostrežni zajtrk, brezplačen brezžični internet, parkirišče in čudovit pogled na morje iz sobe.

Upoštevajte, da je penzion v Candolimu zelo malo in jih je treba predhodno rezervirati.

Kot tak ni nobenega območja v Candolimu, zato je ustavitev tam, kjer si lahko privoščite. Jasno je, da so najvišje cene v hotelih, ki se nahajajo na prvi obali.

Kje jesti

Candolim v Indiji je raj za ljubitelje dobre hrane. Tu deluje ogromno število kavarn, restavracij, barov. Pripravljajo tako lokalne kot evropske jedi. Popotniki priporočajo poskusiti morske jedi in sveže iztisnjene sokove.

Upoštevajte, da za razliko od večine indijskih letovišč ni veliko trgovin s hitro hrano. Prav tako verjetno ne bo uspelo poskusiti hrane, ki jo jedo domačini.

Jed ali pijačaStroški (v dolarjih)
Solata Cezar2.10
Zelenjavna solata1.40
Morska juha2.30
Piščančji sendvič2.30
Pica4.50
Piščančji in curry riž2.10
Kralj kozice riž2.40
Piščanec Tandoori3.10
Lokalne žgane pijače (60 ml)2.20
Steklenica lokalnega piva1.50
Voda in druge brezalkoholne pijače0.50-0.90

Zanimivo je, da lahko poleg jedi, predstavljenih na jedilniku, v večini lokalov kupite sveže morske sadeže po teži. Turisti pravijo, da cene niso višje od tržnih.

Tako si lahko v Candolimu privoščite srčno kosilo, ne da bi porabili več kot 1000 rupij (14 USD).

Kako do tja (z letališča Dabolim)

Dabolim je edino letališče v državi Goa, katerega glavna naloga je oskrba turistov. Sem prihajajo tako redni kot čarterski leti. Letališče sprejme več kot 3,5 milijona potnikov na leto.

Candolim se nahaja 14 km od Panajija in 40 km od letališča Dabolim.

Taksi

To je najbolj udobna in najhitrejša možnost. Za tiste, ki potujejo z velikim kovčkom - in povsem edinim. Do Candolima pridete čez 1 uro. Stroški bodo 900-1000 rupij (15-16 dolarjev).

Upoštevajte, da v Goi obstajata dve vrsti taksijev:

  1. Taksiji indijskega oddelka (črno-rumeni).
  2. Taksiji, ki so akreditirani z Goo (bele barve).

Med temi taksiji ni bistvene razlike, cene pa so popolnoma enake.

Avtobus

Obstaja težja možnost - najprej morate priti do Mapusa, nato pa do Candolima. Pot od letališča Dabolim do Mapusa je možna z avtobusom. Čas potovanja je 1 ura. Stroški - 20 rupij. Nato se morate bodisi prestaviti na drug avtobus, poleg Candolima, ali se do cilja odpraviti s taksijem. Čas potovanja je 30 minut. Stroški - 15 rupij.

Koristni nasveti

  1. Najboljši čas za obisk Candolima v Goi v Indiji je od oktobra do februarja. V tem letnem času ni tako vroče (ne več kot +32 ° C), ni močnega dežja in visokega valovanja. Edina negacija so relativno visoke cene v teh mesecih.
  2. Če želite občutiti lokalni okus, obiščite trge. Obstajajo tako podnevi kot ponoči. Tukaj lahko kupite dišeče začimbe, spominke in kadilo.
  3. V Candolimu sta 2 supermarketa - Newtone in Delfinos. Prva je precej velika, vendar so cene višje. In drugo je standardna trgovina "blizu hiše", kjer je vse, kar potrebujete.
  4. Uradno lahko alkohol kupite le v trgovinah, in to je dovoljeno od 8.00 do 22.00. Preostanek dneva lahko alkohol najdemo v barih, tukaj pa jih prodajajo po ceni.
  5. Če pridete na letališče Dabolim, izkušenim popotnikom svetujemo, da iščejo iste turiste kot vi, da bi skupaj potovali s taksijem (veliko ceneje bo). Vnaprej se lahko pridružite različnim skupinam v družabnih omrežjih, kjer ne le da najdete podjetje, ampak tudi preberete resnične ocene o plaži Candolima, poglejte fotografije Goa, ki so jih naredili turisti.
  6. Vsekakor preverite ribarnico - tukaj boste našli sveže ulovljene kozice in ribe. Cene so nizke.
  7. Nočno življenje v Candolimu se konča zgodaj - že ob 12. uri lastniki kavarn in barov glasbo postopoma izklopijo, kot da namigujejo, da je čas za sprostitev. Med vikendi delajte malo dlje - do 01.00-02.00 ponoči.

Candolim, Goa je idealna počitniška destinacija za tiste, ki so utrujeni od umazanih indijskih plaž in nadležnih trgovcev.

Obisk supermarketa in kavarne v Candolimu:

Pustite Komentar