Država Kerala v Indiji - kraj za meditacijo in sprostitev

Kerala, Indija, je ena najčistejših, najvarnejših in najlepših držav v državi. Tu prihajajo turisti, da bi se sprostili na morju in si s pomočjo ajurvede izboljšali zdravje.

Splošne informacije

Kerala je država v Indiji, ki se nahaja na jugozahodnem delu države. Obsega površino 39 kvadratnih metrov. km Število prebivalcev je 34 milijonov. Hkrati je tu zabeležena najmanjša rast prebivalstva v Indiji, stopnja pismenosti pa je najvišja v državi.

Prestolnica države je Thiruvananthapuram, uradni jezik pa je Malam. Kljub velikemu številu ljudi, ki živijo tukaj, je bila država ustanovljena šele leta 1956, naselili pa so jo majhni ljudje (tukaj živi zelo malo domačih Indijancev). Ime Kerala iz sanskrta je prevedeno kot "država kokosovih orehov" ali "država kokosovih gora".

Kerala meji z državama Tamil Nadu (vzhodni del) in Karnatako (severovzhodno), od zahoda jo umivajo vode Arabskega morja. Obala je 590 km. Državo Kerala lahko razdelimo na 3 dele. Prva je gorata, kjer rastejo čaj in gosti gozdovi. Drugi je hribovit, večina je nasadov kave. In tretja je ravnica, katere 90% zavzemajo kmetijska zemljišča.

Tu je še nekaj zanimivih dejstev o Kerali v Indiji:

 • 90% prebivalstva je katoličanov;
 • Komunizem je tukaj zelo priljubljen in na mnogih stavbah lahko vidite slike srpa in kladiva;
 • ena najljubših zgodovinskih osebnosti domačinov je Che Guevara (nalepke z njegovo podobo je mogoče pogosto videti na avtomobilih);
 • tu deluje "roza policija", ki varuje dekleta in ženske pred napadi in nasiljem.

Zakaj bi prišli v Kerala

Ajurveda

Domovina ajurvede je Kerala, tako da, če želite izboljšati svoje zdravje, je najbolje, da greste sem. Obstaja ogromno ajurvedskih klinik, spa centrov in joga studia. Najbolj znani:

 • Arya Vaidya Sala (Cottacal),
 • Bolnišnica in raziskovalni center Padinharkkara Ayurveda (Pallacad),
 • Bolnišnica Hindustan Kalari Sangam Ayurveda (Kozhikode).

Če ne želite sami poiskati ustreznega centra, se obrnite na eno od turističnih agencij, ki ponujajo že pripravljene programe 14 ali več dni. Vsak paket vključuje:

 • Ajurvedski tretmaji;
 • masaže;
 • posebej zasnovana prehrana;
 • Joga
 • duhovne prakse.
Počitnice na plaži

Drug priljubljen razlog, zakaj turisti obiščejo državo, je želja po sprostitvi na zapuščenih plažah Kerale. Najbolj priljubljena letovišča:

 • Varkala;
 • Kovalam;
 • Collam;
 • Alleppey;
 • Palakkad.

To so zelo mirne in slikovite vasi, v katerih je dobro meditirati, občudovati naravo (na primer metulji, ki jih je tukaj zelo veliko) in obiskovati zdravilišča.

Mesta in letovišča Kerala

Tiruvanantapuram (Trivandrum)

Trivandrum je glavno mesto Kerale in najbolj naseljeno mesto v državi, kjer živi 750 tisoč ljudi. S turistično infrastrukturo ni težav: veliko je trgovin, kavarn in restavracij. Obstajajo tako luksuzni hoteli kot poceni penzioni. Veliko je turistov.

Če govorimo o počitnicah na plaži v tem delu Kerale v Indiji, potem to ni zelo priljubljeno - v bližini je letališče in voda ni najčistejša. Vendar pa domačini ljubijo te kraje zaradi svetlih sončnih zahodov in priporočajo obisk plaž Shanghumugham in Puthenthoppu zvečer.

Mesto Trivandrum ne moremo imenovati za najprimernejše mesto za ajurvedske prakse v Indiji - navsezadnje je tukaj preveč hrupno in gneče.

Kochchin (Kochi)

Kochchin je pristaniško mesto v zahodni Kerali. Tu je veliko turistov, saj je poleg morja zgoščenih tudi veliko arhitekturnih in zgodovinskih zanimivosti Kerale. S trgovinami, kavarnami in hoteli ni težav - stanovanje je mogoče najti za vsak okus in proračun.

Na morju v samem mestu se ni mogoče sprostiti - tukaj je precej umazano. Toda v bližini je veliko slikovitih krajev: plaže Cherai, Beli pesek in plaža Rajah. Pesek na njih je zlat, vhod v morje pa nežen. Kamenja in školjk ni.

Kar zadeva središča ajurvede, jih je veliko. Obstajajo tako poceni bolnišnice kot prava palača Ayurveda, ki je videti kot hotel s 5 *. Turisti iz Evrope pogosto izberejo Kochchina za sprostitev in zdravljenje, ker je poceni (v primerjavi z drugimi mesti Indije) in čudovito naravo.

Alleppey

Alleppey, ki ga pogosto imenujejo tudi Benetke Indije, je majhno letovišče 62 km od Kochija. Tukaj ni toliko turistov kot v sosednjih mestih, vendar je trgovin in lokalov več kot dovolj.

Večina popotnikov prihaja sem, da bi si ogledali vodne kanale - so v različnih delih mesta, mnogi pa so tako zaraščeni z rastlinami, da je na prvi pogled nemogoče razumeti, da je to voda. Tudi turisti radi obiščejo lokalno plažo. Čeprav je gneča, tukaj ni umazano, vendar je vstop v vodo nežen. Močni podtoki so odsotni.

Na obali je veliko hotelov in bolnišnic, v katerih čakajo ljubitelji ajurvede. Cene niso visoke, morski zrak in čudovita narava pa prispevata k dobremu razpoloženju. V tem slikovitem delu Kerale je vredno priti tistim, ki si želijo obnoviti vitalnost s pomočjo ajurvedskih praks, a ljubitelji zapuščenih plaž in znamenitih znamenitosti bi morali najti drug kraj.

Varkala

Varkala je eno najboljših krajev za počitnice na plaži v Kerali. To je majhna vasica, ki se nahaja 36 km od Trivandrama. Obstajajo naslednje plaže: Papanasam (najbolj pusta), Črna (najmanjša) in Severna (najbolj naseljena). Na plažah praktično ni smeti, vhod v morje je nežen. Edina negacija je veliko število ljudi zvečer.

Kar zadeva ajurvedske hotele in bolnišnice, jih je tudi veliko. Obstajajo tako drage kot zelo proračunske možnosti.

Ker je Varkala le naselje, tukaj ne boste našli velikega števila trgovin in lokalov. Je pa veliko hotelov in penzionov. V Varkali je veliko turistov in če se želite sprostiti sami, izberite namestitev na obrobju letovišča.

Več informacij o letovišču je predstavljenih v tem članku.

Kovalam

Kovalam je največje in najbolj priljubljeno letovišče v Kerali. Obstajajo 4 plaže: Ashok, kjer se domačini sprostijo, Samudra, kjer je zelo malo ljudi, Gava, ki velja za najljubši kraj ribičev, in svetilna plaža, ki je med turisti zelo priljubljena. Na plažah se redno čisti smeti in ostre kamne, tako da se je tukaj udobno sprostiti.

Na ljubitelje ajurvede je malo bolnišnic in hotelov, zato je bolje poiskati bolj miren kraj. S trgovinami in kavarnami v letovišču ne bo težav - veliko jih je. Enako velja za hotele.

Ker je v letovišču Kovalam vedno dovolj ljudi, rezervirajte namestitev vnaprej.

Podroben opis letovišča s fotografijami si oglejte tukaj.

Znamenitosti in dejavnosti Kerala

Plesno gledališče Kathakali

Država Kerala je rojstni kraj svetlega in strastnega plesa Kathakali, ki se je tu pojavil pred več tisoč leti. Ta umetnost se je rodila s kombinacijo starodavnih indijskih verovanj, hinduizma, lokalne folklore in nekaterih vrst borilnih veščin.

In danes, in pred mnogimi stoletji, jo izvajajo le moški. Fantje se začnejo pripravljati na nastope pri starosti 10-11 let, prvič pa se na oder odpravijo šele po 5-6 letih. Poleg glavnih junakov v predstavi sodeluje orkester (3-5 ljudi) in dva napovedovalca, ki občinstvu razložijo pomen dogajanja na odru.

Tradicionalno se kathakali izvajajo v mesečni noči, zakrament pa se konča ob zori. Seveda se je zdaj vse malo spremenilo in za tujce se organizirajo dnevne oddaje.

Številni turisti, ki so že obiskali Indijo, svetujejo, da pridejo uro pred predstavo, da vidijo, kako se igralci pripravljajo na predstavo - oblačijo in nanesejo ličila tik na oder.

Čajni nasadi

Čajni nasadi se nahajajo v severni Kerali v Indiji, visoko v gorah. Munnarni nasadi veljajo za najbolj znane - so najbolj slikoviti in lahko dostopni. Ni čudno, da ljudje imenujejo to gorsko letovišče "Mesto čaja".

Zanimivo je, da lokalni nasadi veljajo za enega najvišjih na svetu, saj se nahajajo na nadmorski višini 2200 metrov.

Nekaj ​​nasvetov turistov:

 1. Do Munnarja lahko pridete iz Kochija bodisi z avtobusom (na poti - 5 ur) ali z minibusom. Izlet je bolje začeti zjutraj, ko bodo ostali turisti še spali.
 2. V gorah je pogosto hladno, zato s seboj prinesite topel pulover.
 3. Plantaže čajev lahko obiščete peš ali v džipih. Seveda je druga možnost bolj udobna in, kar je najpomembneje, primerna za invalide ali starejše. Če pa imate željo in priložnost - je bolje, da greste peš, saj se z gora fantastično razgledujejo naravne znamenitosti.
 4. Če želite obiskati tudi ne samo naravno znamenitost, temveč tudi tovarno čajev, ki se nahaja v bližini, morate nemudoma kupiti celovit ogled pri turistični agenciji. Njen strošek je 900-1100 rupij.
 5. Najboljši čas za obisk te atrakcije je od avgusta do marca.
 6. Številni popotniki pravijo, da je eden najbolj živahnih vtisov Indije srečanje zore na čajni plantaži. Če želite to narediti, morate v plantažo iti najpozneje do 4. ure zjutraj. Tudi zjutraj lahko naredite najlepše fotografije Kerale.
Tempelj Sri Padmanabhaswami Sree Padmanabhaswamy tempelj

Tempelj Sri Padmanabhaswami je ena glavnih znamenitosti mesta Trivandram. Postavljena je bila v čast hindujskega božanstva Višnu, zgrajena pa je bila v daljnem VI stoletju.

Zanimivo je, da je bil tempelj leta 2011 vključen v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbogatejši ne le v Indiji, ampak tudi na svetu. Po približnih ocenah so v znamenitostih zlato, srebro, dragi kamni, vredni več kot 20 milijard dolarjev.

Kar zadeva notranjo dekoracijo atrakcije, je brez dvoma impresivna. V prostorih kraljuje somrak in elektrika tu ni namerno porabljena, zato lahko razumete, kako lep je ta kraj šele v 10-15 minutah po prihodu - do tega trenutka se bodo oči končno navadile na somrak. Menihi pravijo, da človek ne more videti celotne slike, vendar so celo nekateri deli templinskega prostora impresivni.

Poleg glavnega templja je v bližini tudi več manjših svetišč, postavljenih v čast drugih božanstev. Na primer, tempelj Tiruvampadija Šri Krišne ali tempelj Garuda.

Zaledja Kerale

Rastlina Kerala - dolga veriga jezer in majhnih lagun, ki se razteza ob obali Arabskega morja. Njihova skupna dolžina je 900 km. Edinstvenost tega kraja je v njegovem ekosistemu - sladka voda rek se sreča s slanimi vodami morja. Največje lokalno jezero je Vembanad-Kayal, ki obsega površino 200 kvadratnih metrov. km

Da bi si ogledali najzanimivejše znamenitosti, popotnikom svetujemo, da najamejo majhen čoln za 2-3 ure - tokrat je več kot dovolj za ogled:

 • največja jezera;
 • riževa polja;
 • lokalne vasi;
 • zaledja, kjer se gojijo kozice.

Najem čolna je najcenejši na rivi - na voljo je veliko točk za izposojo opreme.

Če želite bolje spoznati lokalno prebivalstvo in njegove običaje, si kupite eko turnejo "Hiša na vodi" - to je dvodnevni izlet z ladjo. Mnogi ljudje imenujejo takšne izlete z ladjico pravo meditacijo - poleg slikovitih razgledov boste ob petku uživali v petju mantr, poskusili indijske jedi, ki jih boste kuhali kar na krovu, in si rezervat ogledali tudi od daleč.

Otok Puvar

Resort Puvar je eno najbolj priljubljenih in najbolj obiskanih krajev v bližini Trivandruma. Poleg dobre lokacije je vse, kar potrebujete za sprostitev: prijetne kavarne, trgovine z indijsko blago, udobni ležalniki na plaži. Glavna lokalna atrakcija je pisana ribiška vasica, ki se nahaja kilometer od letovišča.

90% turistov pride na Puvar, da bi izboljšali svoje zdravje in se "napolnili" z energijo z uporabo ajurvede. Naselje ima resnično eno najboljših središč v Indiji. Zdravijo ne le slabo razpoloženje, ampak tudi resne kronične bolezni.

Do otoka Puvar lahko pridete le z ladjo (čas potovanja je 15 minut), kar prav tako pomaga ustvariti romantično razpoloženje.

K slabosti prištevamo še dejstvo, da edine plaže, ki je na nasprotni obali, nihče ne čisti, in je zelo umazana.

Athirappilly slapovi

Antirappilli slapovi v Thrissurju so najbolj spektakularna atrakcija v Kerali. Ima jih 4, vsaka višina pa je vsaj 100 metrov. Domačini pravijo, da je to isti kraj, ki se zaradi negativnega vpliva človeka ni spremenil, tukaj pa je še vedno zelo čist in lep.

Slap je še posebej slikovit po deževni sezoni. Mnogi ljudje primerjajo to naravno znamenitost v Indiji z Niagarinimi slapovi v Severni Ameriki.

Bolje je, da pridete sem med tedni - med vikendi je veliko ljudi. Do znamenitosti je najbolj priročno s taksijem.

Nekaj ​​nasvetov ljudi, ki obiščejo to znamenitost:

 1. Ne nosite sandalov ali copat - noge naj bodo popolnoma zaprte, saj je na cesti veliko majhnih kamnov.
 2. Ne pojdite v kraje, kjer je opozorilni znak za nevarnost (in popotniki to počnejo zelo pogosto, kar vodi v veliko število smrti).
 3. S seboj vzemite dežnik, sicer ne morete ven.
 4. Do znamenitosti se vzpenjajte le po poti, ki so za to namenjene - so razmeroma varne, na drugih pa lahko enostavno zdrsnete in padete.
 5. Ko se povzpnete na vrh, si oglejte nekaj fotografij Kerale v Indiji.
 6. V bližini je veliko dobrih hotelov in mnogi priporočajo bivanje tam 1-2 dni.

Koristni nasveti

 1. Izkušeni turisti pravijo, da resnični tečaj ajurvede v Indiji ne more trajati manj kot 21 dni. Če se vam 7 ali 10 dni ponuja program, vedite, da vas prevarajo.
 2. Kerala je ena najbolj mirnih držav v Indiji, vendar morate vse stvari skrbno spremljati.
 3. Če živite v hotelu in se želite odpraviti na ogled Indije, o tem predhodno obvestite osebje. Najverjetneje vam bodo brezplačno privoščili suh zajtrk (sendviči, sok in sadje).
 4. Številni tujci pravijo, da je Kerala ena redkih držav, kjer nadležnih trgovcev praktično ni.
 5. Kerala ima "suh zakon". Alkohol je tu sorazmerno drag in se prodaja le v restavracijah v turističnih krajih. Zato ne pojdite v to državo Indijo, če iščete mesto za hrupne zabave.
 6. Če nameravate obiskati kateri koli tempelj v Indiji, vedno nosite nogavice. V svetišče ne morete iti v čevljih in če grete bosi, lahko ujamete kakšno kožno bolezen.
 7. Če želite plavati in se sončiti, poleti ne smete iti v Keralo - v tem letnem času se dvignejo zelo močni valovi in ​​reševalci, ki dežurajo na obali, vas preprosto ne spustijo v vodo.
 8. Večina mladih v Kerali (zlasti v južnem delu države) dobro govori angleško.
 9. Na potovanje vzemite rjuho - hoteli ponavadi oddajajo samo odeje.

Kerala, Indija, je najbolj mirna država v državi, v kateri želite ne samo hoditi na izlete, ampak tudi meditirati in plavati v morju.

En dan v Kerali:

Oglejte si video: Ekonomski procvat indijske države Kerale (April 2020).

Pustite Komentar