Juan Dolio - letovišče na plaži v Dominikanski republiki

Današnji pregled Juana Dolia (Dominikanska republika) bo pritegnil predvsem ljubitelje mirnega, lagodnega dopusta. V primerjavi z drugimi dominikanskimi kraji so cene precej dostopne, zanimivosti pa ni. Glavni namen potovanja so udobne plaže, odlični kraji za potapljanje.

Splošne informacije

Če zavijete na zemljepisni zemljevid in tam poiščete Juan Dolio, se morate osredotočiti na Santo Domingo in La Romana, vas se nahaja med njima. Na zahodni strani Juana Dolia je ribiško naselje Guayaques, takoj za njim je plaža Playa Caribe, če se premaknete naprej proti zahodu, lahko pridete do vasi Boca Chica.

Lepo vedeti! Glavno mesto Dominikanske republike je od vasi oddaljeno pol ure.

Počitniško mesto se nahaja v mirnem, osamljenem kraju, življenje se vije izključno na glavni ulici, saj je tu zgoščenih veliko hotelov, najboljših restavracij. V Juan Dolio v Dominikanski republiki je povsem brez prevoza, saj peš do morja z obalne avtoceste ni težko.

Mesto se imenuje Karibska riviera - obala Juan Dolio je odlična za družinske in romantične počiteke. Seveda je ta kraj manj priljubljen v primerjavi z turističnimi mesti, kot sta Punta Cana ali Puerto Plata, a kljub temu se turisti odločijo za to letovišče. Poglejmo, zakaj je Juan Dolio priljubljen med turisti.

Potovalne agencije oglašujejo Juan Dolio kot kraj za uživanje v tišini in samoti. Ne bi smeli pričakovati absolutne osamljenosti, vendar je turistov tukaj veliko manj kot v drugih bolj promoviranih krajih v Dominikanski republiki.

Lepo vedeti! Do Juan Dolio lahko pridete s treh letališč - Punta Cana (2 uri z avtobusom), Santo Domingo (40 minut z avtobusom), La Romana (1 ura z avtobusom).

Juan Dolio se nahaja v bližini številnih znamenitosti Dominikanske republike, saj se v bližini nahaja Santo Domingo, kjer je veliko zgodovinskih in arhitekturnih spomenikov, trgovin, nočnih klubov, diskotek in barov. La Romana (v nasprotni smeri od prestolnice) privablja turiste s plažami, slikovitimi kraji za potapljanje. Četrt ure vožnje od letovišča je Boca Chica - živahen kraj z veliko izbiro nočne zabave.

Letovišče Boca Chica

V mestu Juan Dolio je zelo malo zabavnih mest, to je glavna ulica mesta, ki poteka ob morski obali. Vzporedno z ulico, dlje od obale je avtocesta, ki povezuje mesta obale. Ker je promet v tem delu Dominikanske republike minimalen, lahko med naselji brez težav potujete s kolesom, tudi peš.

Lepo vedeti! Hoteli, ki vključujejo vse vključene in najboljše restavracije, se nahajajo na območju Villas Del Mar.

Vreme in podnebje

Na splošno je podnebje Juan Dolio primerno za rekreacijo skozi vse leto, glavni stvar je namen potovanja. Od začetka poletja do sredine jeseni v Dominikansko republiko prihaja sezona orkanov. Vendar pa po besedah ​​lokalnih prebivalcev močnega vetra v mestu praktično ni. Z začetkom jeseni se vetru doda še deževje, ki pa je kratkotrajno in sploh ne pokvari vtisa potovanja.

Lepo vedeti! Pred potovanjem natančno preberite vremensko napoved. Tudi če v Juan Dolio dežuje, lahko prijetno preživite čas v toplicah ali pa se odpravite na izlet.

Pozimi se v Juan Dolio začne velika sezona - to je najugodnejši čas za sprostitev na plaži in kopanje v morju. Popoldne se zrak segreje do +30 stopinj, morje nekoliko hladnejše, a vedno topleje +25 stopinj.

V prvi polovici pomladi se domačini pripravijo na deževno sezono, ki prihaja aprila. Vendar velika količina padavin ne vpliva na temperaturne kazalce, precej udobno je hoditi po mestu in obiskovati izlete.

Pomembno! Skozi vse leto nihanja temperature zraka ne presegajo 3-4 stopinje - od 27 do 30 stopinj. Ponoči je hladneje - od 21 do 24 stopinj. Morje vedno ostane toplo - ne nižje od +25 stopinj.

Prevoz

Juan Dolio v Dominikanski republiki je mirno, nezahtevno majhno mestece, do katerega lahko pridete peš. Hoteli ponujajo kolesa za izposojo, vendar je treba biti pozoren, saj je na ulicah veliko hitrosti. Poleg tega ni priporočljivo zapustiti vasi s kolesom, bolje je, da se vzamete s taksijem (1 km stane 1 dolar).

Med mesti Dominikanske republike vozijo tudi avtobusi, vozniki se vedno ustavijo, ko na avtocesti zagledajo osebo.

Zabava

Pomanjkanje zanimivosti kompenzira izbira možnosti za aktivno, športno rekreacijo. Juan Dolio ima golf igrišča, igralnico, diskoteko in različne vodne športe. Lahko se odpeljete s konji ali se naučite jahanja, se sprehodite ob reki ali se odpravite na izlet na sosednji otok.

Opomba! Ribolov, vključno z globokomorskim ribolovom, je zelo priljubljen.

Potapljanje je še posebej priljubljeno v Juan Dolio, hoteli imajo specializirane prodajalne, kjer lahko kupite opremo ali kupite certifikat za tečaje. Le uro vožnje je najboljši potapljaški center v Dominikanski republiki - otok Catalina. Turisti čakajo slikoviti grebeni in potopljene ladje. Začetniki se lahko potapljajo kar na plaži, saj je koralni greben blizu plaže.

Ker v mestu ni zanimivih znamenitosti, turisti raje kupujejo izlete. Najbolj zanimivo: romantična večerna tura v Santo Domingu, ekstremni džip safari, naselje umetnikov. V slednjem bodo napisali portret in uprizorili tradicionalno serenado za Španijo.

V bližini Juana Dolia je ohranjenih več jam, v eni od njih teče reka dolga 7 km, v nekaterih pa lahko vidite edinstvene jamske slike. Najbolj priljubljena jama je Three Eyes.

Plaže

Ker je glavna vrsta počitnic v letoviščem mestu v Dominikanski republiki plaža, je marsikoga zainteresirano za vprašanje - kakšno je morje v Juan Dolio. Ker se mesto nahaja na Karibskem morju, je zato voda ob obali toplejša v primerjavi z drugimi turističnimi kraji - Puerto Plata ali Punta Cana, saj jih opere Atlantski ocean.

Pomembno! Temperatura morja skozi vse leto je nad +25 stopinj, zato družine z otroki pogosto prihajajo sem, da se sprostijo.

Obala je pogojno razdeljena na tri plaže:

  • Playa Caribe - komorna, tiha;
  • Playa Guiaacanes - mirna, turistov je vedno malo;
  • Playa Juan Dolio - slikovita, obdana s kokosovim drevjem.
Plaža Juan Dolio

Glavna plaža je Juan Dolio v Dominikanski republiki - beli pesek, bistra, turkizna voda, majhen kokosov nasad. Takšna pokrajina ustvarja občutek raja. Dolžina plaže je približno 4 km, obalo je razrezano s številnimi zalivi, od katerih so nekateri primerni za kopanje dojenčkov. Širina obale je od 10 do 200 m. Lahko se sprostite na brisači ali ležalniku, nameščeni so tik ob obali. Morje je čisto, alge se redno čistijo, meduze prav tako ne obstajajo, zato je plavanje v morju užitek. Edino, kar lahko nekoliko pokvari vtis sproščenosti na plaži, je plitva globina morja.

Kar se tiče čistosti obale, jo očistimo v bližini hotelov, drugod pa je pesek lahko umazan, vsekakor pa ne bo težko najti čistega počivališča.

Pomembno! V bližini plaže je koralni greben, ki plažo ščiti pred močnimi valovi, a turistom doda neprijetnosti - v čevlje morate iti v vodo.

Plaža Guayacanes

Playa Guiaacanes velja za bolj prilagojeno plažo za turiste. Počitniki sami ugotavljajo, da je od vseh plaž Juan Dolio ta najbolj barvita - domačini radi preživljajo čas tukaj, zato lahko opazujete življenje Dominikancev. Ribiči se privežejo na plaži in prihajajo sem, da bi na umetni ražnji fotografirali čudovite fotografije.

Na obali je veliko restavracij, kjer se pripravlja okusna morska hrana. Trgovin s spominki je več, vendar prodajalci niso vsiljivi.

Reševalci ohranjajo red, zato ne bodo mogli plavati predaleč v morje, tako pogumne turiste prosijo, da se vrnejo bližje obali. Na obali so dežniki, vendar morate plačati za priložnost, da se sprostite v senci. Tudi lastniki prevoza so imeli srečo - v bližini plaže je parkirišče. Masažne sobe delajo na obali, lokalne ženske ponujajo pletene pigtails, obstajajo tudi predstavnice potovalnih agencij, ki ponujajo izlete. Morje je precej plitvo, zato bodo morali ljubitelji potapljanja odplavati v globino.

Na obali so hoteli, v bližini so nameščeni ležalniki in senčniki, udobja pa lahko uporabite tudi tako, da v kavarni kupite nekaj.

Ohišje

V Juan Dolio so hoteli za vsak okus in proračun. Turisti opažajo prijazno osebje, ki si prizadeva ugoditi počitnikom, tako da turisti ne zanikajo ničesar.

Hoteli v Juan Dolio so sodobni, mnogi imajo spa centre, telovadnice, bazene, teniška igrišča in bari. Vsak hotel skrbi za svoj del plaže, zato je obala v bližini hotelov čista, alg v vodi ni.

Hoteli ponujajo različne sobe - enoposteljne, dvoposteljne, družinske, luksuzne apartmaje za romantično preživljanje. Apartmaje čistimo vsak dan, na voljo pa je tudi 24-urna storitev za goste.

Stroški dvoposteljnih sob v hotelu:

  • kategorije 2 zvezdic - od 30 USD;
  • kategorije 3 zvezdice - od 40 USD;
  • 4 zvezdice kategorije - od 110 $;
  • Kategorija 5 zvezdic - od 140 $.

Kje jesti

V institucijah, kjer boste lahko jedli, ne boste čutili primanjkljaja. Haun Dolio ima veliko izbiro kavarn, restavracij, barov, pa tudi ulične hrane in hitre hrane.

Seveda si morska hrana zasluži posebno pozornost, saj se letovišče nahaja na Karibskem morju in vsak dan ob 12-00 ribičev pride na trg s svežim ulovom. Najcenejši način za nakup rib in morskih sadežev na trgu. Jastog bo na primer stal 6-10 dolarjev, v restavraciji pa ga lahko kupite za 30 dolarjev.

V restavracijah strežejo okusna, izvrstna vina, mimogrede bo klet Juan Dolio navdušila najzahtevnejše stranke.

Nacionalna kuhinja Dominikanske republike združuje tradicije kreolske, evropske in afriške kuhinje, zato je izbira jedi v restavraciji obsežna in raznolika. Večina ustanov deluje na prostem, v bližini morja. V Juan Dolio na žalost ni restavracij, ki bi nudile gurmansko kuhinjo, če pa želite obiskati takšno ustanovo, se lahko odpravite v Santo Domingo.

Lepo vedeti! Najcenejši obrati v Juan Dolio so kavarne, tukaj bo kosilo stalo 2 dolarja na osebo.

Zajtrk in večerja v restavracijah v družinskem slogu staneta od 8 do 26 dolarjev. Večerja v dragi restavraciji bo stala 35 dolarjev. Bodite prepričani, da pustite napitnino v restavraciji - 5-10% celotnega računa.

Ulična hrana stane približno 5 dolarjev, za to ceno lahko kupite pico ali sendvič.

Naj grem v Juan Dolio

V ocenah letovišča Juan Dolio v Dominikanski republiki turisti ugotavljajo številne prednosti v primerjavi s sosednjimi konkurenti - tišina, spokojnost, nižje cene. Hoteli tukaj so namenjeni proračunskim turistom in ljudem, ki potujejo sami. Obstajajo nočne diskoteke in bari, vendar ne motijo ​​turistov, ki raje spijo ponoči.

Juan Dolio (Dominikanska republika) se nahaja v središču priljubljenih letovišč in s pomočjo ogledov lahko popestrite počitnice in obiščete zanimive turistične kraje.

Prednosti in slabosti sprostitve v Juan Dolio:

Pustite Komentar