Hersonissos, Kreta: rekreacija in zanimivosti v letovišču

Hersonissos (Kreta) je miniaturno letoviško mesto, ki se nahaja na severnem delu otoka 26 km vzhodno od Herakliona. Njegova populacija je približno 3000. Mesto tvorijo občinske skupnosti, ki rastejo na podlagi majhnih vasi. V prevodu iz grščine se ime predmeta razlaga kot "polotok". Prvi ljudje, ki so se naselili na ozemlju Hersonissosa pred več kot 3500 leti, so pripadali minojski civilizaciji.

Danes je Hersonissos postal epicenter mednarodnega turizma in svojim gostom ponuja vse vrste zabave in zanimivosti. Naselje je še posebej priljubljeno pri mladih, ki so se vanj zaljubili zaradi različnih nočnih klubov, barov in gostiln. In območje privablja družine z otroki s svojimi dobro opremljenimi plažami, igrišči za mini golf, vodnim parkom in udobnimi hoteli. Poleg tega v mestu delujeta dva zdravstvena doma, kamor prihajajo številni popotniki, da bi s talasoterapijo telo obnovili.

Znamenitosti in zabava

V Hersonissosu v Grčiji aktivnim turistom zagotovo ne bo dolgčas. Na njenem ozemlju se nahajajo zabavni kompleksi različnih smeri, ki uspešno pomagajo diverzificirati ostale. Najprej bodite pozorni na naslednje

Vodni akvarij

Med znamenitostmi Hersonissosa na Kreti je akvarij Aquaworld. To je majhna, a omembe vredna naravna točka, kjer se lahko seznanite ne samo s predstavniki podvodnega sveta, temveč tudi s prebivalci dežele. Objekt je leta 1995 ustanovil John Maclaren in je bil dobrodelne narave. Mnogi tukaj prebivalci so bili rešeni pred skorajšnjo smrtjo in so pozneje našli nov dom v Aquaworldu. Akvarij je predvsem nenavaden zaradi svoje politike neposrednega stika obiskovalcev z živalmi.

Vsi tukaj se lahko dotaknejo lokalnih hišnih ljubljenčkov - Blondie želve in igune Marka Anthonyja. Poleg tega vas v akvariju čakajo različne vrste kač in kuščarjev ter nilski krokodil. Mimogrede, tukaj lahko klepetate neposredno s pravim pitonom. Kompleks bo pozdravil prijazno in prijazno osebje, ki ljubeče skrbi za vse svoje prebivalce. Akvarij je najbolje obiskati zjutraj, okoli 10. ure, ko se začne hranjenje živali. Fotografiranje s prebivalci ni prepovedano.

 • Naslov: Filikis Etirias 7, Hersonissos 700 14, Kreta, Grčija.
 • Odpiralni čas: od 1. aprila do 31. oktobra je atrakcija odprta vsak dan od 10:00 do 17:15. Nedelja zaprta. Pozimi akvarij ne deluje.
 • Stroški obiska: odrasli in mladostniki - 8 €, otroci - 4 €.
Vodni park Star Beach

Vodni park se nahaja na eni najboljših plaž v Hersonissosu v Grčiji, ki turistom omogoča, da dejavnosti vodnih tobogana združijo s počitnicami na plaži. Kompleks ima 5 bazenov in več znamenitosti, vključno s pobočjem Kamikaze. Poleg smučanja lahko tukaj uživate v vodnih športih: vozite banano, se podajte na parasailing in doživite bungee jumping. V vodnem parku je tudi otroško območje z otroškim igriščem in miniaturnim bazenom. Med odmori lahko obiskovalci pojedo grižljaj v eni od kavarn, kjer strežejo predvsem nacionalne jedi. Na voljo je tudi zdravilišče in majhna trgovina. Varnost turistov spremljajo profesionalni reševalci, zato se tu sprostijo družine z majhnimi otroki.

 • Naslov: Themistokleous 5, Hersonissos 700 14, Kreta, Grčija.
 • Delovni čas: Atrakcija je odprta od aprila do oktobra vsak dan od 10:00 do 19:00.
 • Vstopnina: 8 €.
Muzej na prostem "Lychnostatis"

To je še ena atrakcija Hersonissosa, ki jo je vsekakor vredno obiskati, sprostiti v letovišču. Zasebni muzej, ki se nahaja na prostem, vam bo povedal o zgodovini in kulturi Kreta, vas seznanil s svojo tradicionalno arhitekturo. Tu boste izvedeli veliko zanimivih informacij o življenju bogatih in revnih Grkov, o njihovih obrti, pa tudi o rastlinstvu in živalstvu otoka. Med arhitekturnimi eksponati muzeja so mlin, cerkev in šola. Na ogled so tudi naprave za proizvodnjo vina in olja. Omeniti velja, da si prav v tej galeriji lahko ogledate prvo dirkalno smuko na svetu.

Ogled muzeja spremlja zvočni vodnik v ruščini (za doplačilo), navigacija po razstavah pa je precej priročna. Cena vstopnice vključuje ogled filma o življenju otoka. Na voljo je miniaturna kavarna in trgovina s spominki. Zlasti zanimivo je obiskati muzej ob državnih praznikih, ko tukaj potekajo plesi in priboljški.

 • Naslov: Anichto Mousio Lichnostatis, Hersonissos 700 14, Kreta, Grčija.
 • Delovni čas: Atrakcija je odprta vsak dan od 09:00 do 14:00. Sobota je dela prost dan.
 • Stroški obiska: odrasli - 7 €, otroci - 3 €, avdio vodnik - 2 €.
Labirint tematskega parka

V grškem Hersonissosu je precej nenavaden kraj - tematski park Labirint, ki bo zanimiv za obisk tako otrok kot odraslih. Kompleks parka se razprostira na površini 1300 m². Labirint je zgradba plošč, ki se raztezajo na razdalji 1 km. Biti v središču in najti pot ni lahka naloga, zato si tudi odrasli vzamejo vsaj 30 minut, da ugotovijo pravo pot. Vsak obiskovalec v labirintu uporablja svojo strategijo: nekdo gre naključno, nekdo pa uporablja posebne stolpe, ki spregledajo bližnje poti.

Zanimivo je, da so vsi udeleženci, ki so v določenem času našli pot, deležni posebnega darila iz parka. Vsak dan zaposleni v kompleksu spreminjajo zasnovo labirinta, tako da lahko objekt večkrat obiščete. Poleg te zabave park ponuja še vrsto drugih aktivnosti: počitnikarji jahajo konje, streljajo puščice, igrajo mini golf in se celo učijo lončarstva. In vsi ljubitelji zgodovine gredo gledat zabaven film o minojski civilizaciji.

 • Naslov: Labirint park, Hersonissos 700 14, Kreta, Grčija.
 • Delovni čas: Atrakcija je odprta od aprila do oktobra od 10:00 do 20:00.
 • Stroški obiska: odrasli - 10 €, otroci - 6 €.

Plaže

Zvezdna plaža (Starbeach)

Star Beach je na priročnem mestu pred istoimenskim vodnim parkom. To je najbolj priljubljeno letovišče, ki je celoten zabavni kompleks z različnimi vodnimi atrakcijami, zato je tukaj vedno gneča. Plaža ima peščeno prevleko, čisto in toplo morje.

Plaža je opremljena z vsemi udobja, vključno s tuši in garderobe. Vsak obiskovalec ima možnost izposoje ležalnikov in senčnikov. Na obali je bar, kjer si lahko privoščite prigrizek pice ali naročite grško hrano in pijačo. Star Beach je primeren tako za ljubitelje pasivne sprostitve kot za iskalce vodne zabave.

Zahodna plaža

Druga od plaž Hersonissos na Kreti se nahaja zahodno od mesta in se imenuje zahodna plaža. Najprej kraj obiščejo turisti, ki imajo radi snorkling. Pravzaprav West Beach ni čisto plaža: tu je ozemlje prekrito z betonskimi ploščami, na katerih se navadno sonči nekaj turistov.

Nudistična plaža

Plaža se nahaja v bližini rta Sarantaris, približno 2 km od pristanišča Hersonissos. Kraj je primeren za tiste turiste, ki se raje sončijo brez kopalnih oblek. Ker je obala blizu ceste v prometnem delu mesta, je tukaj vedno hrupno.

Plaža je prekrita s peskom, pomešanim s kamenčki. Vhod v morje je skalnat, potrebni bodo posebni čevlji. Naturistična plaža nima nobene infrastrukture, zato prihajajo sem s svojimi dodatki za plažo. Na sami obali ni kavarne, toda edina restavracija Saradari je nekaj minut hoje od plaže.

Limanakia

To je najširša in najdaljša obala v Hersonissosu, ki se razteza med mestnim pristaniščem in rtom Sarantaris. Njegova dolžina je več kot 1,5 km, širina pa doseže 50 m. Limanakijo sestavlja več ločenih plaž, ki se nahajajo v majhnih zalivih, za katere je značilna peščena prevleka in odsotnost valov. Nekatera območja so opremljena s ležalniki, druga so bolj podobna divjim plažam. Praviloma so v bližini opremljene plaže kavarne, ki ponujajo tradicionalno hrano in pijačo.

Plaže v bližini hotela Creta Maris

Na fotografiji Hersonissosa lahko vidite veliko miniaturnih plaž, ki se stiskajo na majhnem pasu zemlje. To je obala v bližini hotela Creta Maris, kjer je več kopališč z ležalniki in senčniki, obstajajo pa tudi divji otoki. Obala je pokrita z majhnimi kamenčki, vendar se v vodi na dnu nahaja precej veliko kamenje, zato koralni copati tu ne bodo motili. Območje je značilno po plitvi vodi, zato si številne družine z majhnimi otroki tu počivajo. Na sami obali kavarn in restavracij ne boste našli, a če se boste odpravili na pot vzhodno od hotela, boste našli več dobrih krajev.

Plaža v bližini pristanišča

Na zahodni strani pristanišča Hersonissos lahko vidite drugo plažo. Obala tukaj je zelo ozka, a precej dolga. Kraj je zelo priljubljen, zato je vedno natrpan s popotniki. Prevleka je sestavljena predvsem iz peska, ponekod naletijo majhni kamni. Obala je opremljena s senčniki in ležalniki, ki so tesno stisnjeni drug proti drugemu, kar za nekatere lahko povzroči nelagodje. Številne kavarne in bari so obložili obalo: nekateri so ravno na plaži, drugi so čez cesto. Tudi na nasprotni ulici je nekaj hotelov in supermarket.

Nastanitev

Hersonissos na Kreti v Grčiji je pripravljen ponuditi več kot 150 možnosti nastanitve po najbolj raznolikih cenah. Če vas zanimajo predvsem počitnice na plaži, je pri izbiri hotela pomembno biti pozoren na oddaljenost nepremičnine od obale. Poleg tega velja razmisliti, da se samo središče mesta nahaja vsaj 3 km od obale, nas pa zanima obalno območje - Hersonissos Limenas. Med letoviščnimi hoteli lahko najdete tako proračunske možnosti kot drage hotele.

Albatros Spa & Resort Hotel

Tako bo sredi sezone povprečno najem dvoposteljne sobe v objektu 3 * stal 40-60 € na dan. Najcenejša možnost v tem segmentu bo stala 23 €. Naselje in okolica imata več kot 20 hotelov s petimi zvezdicami, povprečni stroški bivanja v njih so 150-200 € za dva na dan. Trideset turistov ima vedno možnost bivanja v zasebnih apartmajih. Cena rezervacije sobe v takih obratih se začne od 19 € in se giblje od 30 € na noč.

Če iščete cenovno ugodne možnosti nastanitve na morski obali, vam svetujemo, da bodite pozorni na naslednje hotele.

Acropolis apartmaji
 • Albatros Spa & Resort Hotel ***** je hotel s petimi zvezdicami na morski obali z lastnim spa, fitnes centrom in bazenom. Poleti se lahko tu usedete skupaj za 83 € na dan.
 • Mari - Kristin Hotel **** - posest se nahaja nedaleč od plaže, ima svoj bazen in restavracijo. V visoki sezoni najem sobe znaša 63 € na dan.
 • Acropolis Apartments *** - Aparthotel, ki se nahaja le 150 metrov od plaže, ima zasebni bazen in nudi brezplačno parkiranje. Najem sobe v poletnih mesecih bo stala 45 € na noč.
Poiščite cene in rezervirajte namestitev s pomočjo tega obrazca

Vreme in podnebje

Najboljši čas za obisk Hersonissosa v Grčiji je od junija do septembra. Čeprav se maja temperatura zraka segreje do 24 ° C, morje ostane hladno (20 ° C). Junija najdete najudobnejše vremenske razmere, ko je popoldne toplo, a še vedno ne vroče, temperatura vode pa se dvigne na 23-24 ° C.

Visoka sezona v letovišču se zgodi julija, avgusta in septembra, ki veljajo za najbolj sončne in vroče mesece. V tem času temperatura zraka ne pade pod 28 ° C, morje pa veseli z udobno kopalno vodo (25-26 ° C). Kopanje v Hersonissosu je oktobra povsem mogoče, saj voda v morju še vedno nima časa, da bi se ohladila in se zadržuje pri okoli 23 ° C. Pozimi objekta ni smiselno obiskati, saj so zaprte ne le njegove plaže, ampak tudi večina atrakcij.

Kako do tja

Če vam je bila všeč fotografija Hersonissosa na Kreti in ste razmišljali o potovanju v letovišče, potem vam bo koristno, če boste vedeli, kako priti do nje. Najbližje letališče mesta je 23 km v Heraklionu. Če želite iz Hersonissosa priti iz letalskega pristanišča, lahko uporabite avtobus ali taksi.

S pomočjo tega obrazca primerjajte cene nastanitveZ avtobusom

V prvem primeru boste morali po odhodu z letališča najti postajališče in kupiti avtobusno vozovnico za pot Heraklion - Hersonissos. Cena vozovnice je 3,30 €, pot traja približno 45 minut. Avtobusi vozijo vsak dan približno enkrat na uro od 06:00 do 23:00, ob nedeljah - od 06:30 do 21:45.

S taksijem

Primernejši in hitrejši način, da pridete do letovišča, je naročiti transfer ali taksi. Takšno potovanje bo stalo najmanj 38 € in trajalo približno 25 minut. Če zberete do 7 potnikov, je smiselno rezervirati minibus: v tem primeru boste za vozovnico plačali približno 60 €. Taksi deluje neprekinjeno. Tu so morda vse glavne poti, s katerimi lahko pridete do mesta Hersonissos (Kreta) v Grčiji.

Oglejte si video: Hersonissos (April 2020).

Pustite Komentar