Bambu je znameniti nenaseljen otok na Tajskem

Neposeljen otok Bambu ali Koh Mai se nahaja na jugu Tajske, to je pravi dragulj pokrajine Krabi. Ime otoka pomeni Bamboo, a bambus tukaj ne raste, je pa razkošna udobna plaža, na katero prihaja tisoče turistov.

Turistične informacije

Otok Bambu se nahaja na Tajskem, in sicer 5 km od otoka Phi Phi Don ter 3 km od otoka Koh Yang. Bambu je tropski raj, kjer je azurno morje, plaža s snežno belim, mehkim peskom in čudovitimi, slikovitimi pokrajinami.

Otok je majhen - le 2,4 km. sq, vendar mu to ne preprečuje, da bi bil priljubljen nenaseljen otok. Navdušeni kritiki turistov pravijo, da je Bambu eden najboljših v pokrajini Krabi.

Bambus se nahaja v Andamanskem morju, med rusko govorečimi turisti se je ime uveljavilo - Bamboo. Najpogosteje pridejo na otok v okviru izletniške ture iz najbližjega Phuketa. Po lepoti, udobju plaža na Bambuju ni manjvredna maldivijskim plažam.

Lepo vedeti! V bližini je koralni greben - odličen kraj za snorkljanje.

Bambu ali Ko Mai je del arhipelaga Phi Phi, ki je del nacionalnega parka Mo Ko Phi Phi, zato je obisk letovišča plačan za vse popotnike. Preden kupite ogled, se prepričajte, ali cena ogleda vključuje vozovnico, ki vam omogoča, da ostanete ves dan v Bambuju, obiščete druge otoke arhipelaga in zaliv Maya.

Praktične informacije:

 • cena vstopnice za odrasle - 400 bahtov;
 • cena otroške vstopnice (za otroke do 14 let) - 200 baht;
 • za Tajce je cena vozovnice 40 oziroma 20 batov.

Kako priti do Bambuja

Obstaja več načinov, kako doseči svoj cilj in se znajti na čudovitem otoku Bambu. Ponujamo pregled možnih poti s cenami.

V okviru izletniške skupine

Najlažji način za obisk ne samo Bambuja, ampak tudi drugih otokov otočja je nakup organiziranega celovitega ogleda ali izleta.

Vodni prevoz zapusti:

 • iz Krabija - stroški izletniškega programa od tisoč batov;
 • pot Phuket - otok Bambu - cena potovanja s tisoč in pol bata, odhod s pomola Chalong.

Lepo vedeti! Najcenejši način za nakup ture v Ao Nang je dan pred potovanjem. Potovanje je organizirano z gliserjem (gliserjem), v sklopu potovanja pa turisti obiščejo vse otoke otočja in zaliv Maya, kar je značilno po tem, da je bil tukaj posnet film "Plaža".

Kupite ogled pri turistični agenciji

V Phi Phi Donu lahko turistična agencija kupi vodeni ogled - stroški znašajo od 500 bahtov. V sklopu potovanja so zagotovljeni obiski in ogledi celotnega arhipelaga. Pot do Bambuja traja pol ure.

Individualno potovanje po morju

Na Phi Phi Donu lahko najamete čoln s kapaciteto 4-6 oseb. Najem manjšega čolna bo stal približno 2500 bahtov, čolni pa so dvakrat dražji. Čolnar sprejme turiste, kjer popotnik želi, nekateri celo opravijo turo. Za takšno potovanje morate načrtovati vsaj štiri ure.

Zasebni ogled

Izletniški vodni prevoz se redno odpravlja z plaže Ao Nang. Stroški potovanja znašajo od 4 do 6 tisoč batov, popotnike odpeljejo v Bambu zgodaj zjutraj in odpeljejo zvečer. Bolje je oditi zgodaj zjutraj, največ ob osmih zjutraj, da obiščete otok pred glavnim prilivom turistov. Glede na to, da je tura individualna, turist neodvisno izbere, katere otoke naj obišče, kam se potapljati, snorklati. Bodite prepričani, da opozorite čolnarja, če nameravate večerjati na Bambuju.

Najem gliserja

Z ladjo lahko obiščete najbolj slikovite kraje Andamanskega morja, izlet traja ves dan. Stroški - od 20 tisoč baht. Kapaciteta vodnega prevoza je 10-15 ljudi.

Lepo vedeti! Če turist kupi ekskurzijo na otoke arhipelaga Phi Phi, se počitnice na Bambu ne plačajo dodatno.

S pomočjo tega obrazca primerjajte cene nastanitve

Kako izgleda otok

Ne zaman otok Bambu na Tajskem primerjajo z maldivskimi plažami. Pripluje do obale, nastane edina želja - potopiti se v bistro vodo in se uleči na beli pesek.

Če plavate do Bambuja s strani Phi Phi-ja, otok sreča skalnat del, gosto poraščen z zelenjem. Plaža se nahaja na nasprotni strani. Nekateri čolni se privezujejo neposredno na plažo. Zakaj ni enega samega mesta za privez, ni znano. Morda se zasebni čolnarji namerno približajo nasprotni strani, da ne bi plačali za obisk nacionalnega parka.

To je pomembno! Če vas pripeljejo na nasprotni breg, bodite pripravljeni na peš dokaj dolgo nogo.

Z vidika infrastrukture je plaža slabo urejena: na voljo so stranišča, kavarne, lesene mize, ni pa prha. Tudi na otoku ni hotelov in nobene druge namestitve.

Glavna odtenek, ki majhno muho naredi v mazilu, je preveč turistov, čolnov, ki nenehno plavajo na obalo. Vendar pa je velikost plaže velika in vedno lahko najdete prostor za ležanje.

Lepo vedeti! Na plaži Bambu se lahko sprosti eno opozorilo - dopustniki se skrivajo v senci dreves, ki rastejo predvsem na robu plaže, zato je osrednji del obale pogosto svobodnejši.

Skozi bambus lahko greste v samo eni uri, sami pa se odločite, ali se boste brezciljno sprehajali po otoku, če bo vsa zabava na plaži. Na desni strani so hiše, ki so utrpele posledice cunamija leta 2004.

Obala je precej široka, tako da tudi pri veliki množici ljudi ni občutka gneče. Najhladneje je na osrednjem delu plaže, kjer ni dreves in sence. Na zemljevidu je otok Bambu označen kot nenaseljen, turisti pa ga redno pripeljejo, tako da letovišče nikoli ni videti zapuščeno. Tu lahko uživate v slikoviti naravi, čistem morju, se sprostite na snežno beli plaži in posnamete številne fotografije.

Zanimivo dejstvo! Otok je tropski, tu pa ne rastejo palme, iglavcev in listavcev je v izobilju.

Kaj še upoštevati - otok je nenaseljen, zato na obali ne boste našli ležalnikov in senčnikov, za zmerno doplačilo pa si lahko najamete slamnato posteljnino, pa tudi rešilni jopič.

Cene v kavarni so precej dostopne, zato ne morete s seboj prinesti veliko hrane, ampak le pojesti kakšen zalogaj v enem od lokalov. Zgrajena je bila upravna hiša v senci dreves, postavljene so klopi in mize.

V bližini je koralni greben, kjer so odlični pogoji za potapljanje z masko. Veliko morskih prebivalcev živi ob obali, bolj pripravljeni plavalci ponujajo potapljanje.

Lepo vedeti! Na otoku ne boste našli hotela, saj ljudje prihajajo sem večinoma na dan z vodenim ogledom. Najbližje naselje, kjer je stanovanje, je Phi Phi Don.

Prednosti Bambusa:

 • čisto morje, bel, mehak pesek;
 • slikovite, eksotične pokrajine - tukaj lahko naredite veličastne fotografije;
 • kavarna, kjer lahko jeste;
 • obstajajo drevesa, kjer se lahko skrijete pred vročino.

Žal je bilo nekaj pomanjkljivosti - teh ni toliko:

 • na otoku ni kraja za bivanje - ni hotelov in bungalovov;
 • v Bambu je vedno veliko turistov.
Poiščite cene in rezervirajte namestitev s pomočjo tega obrazca

Koristni nasveti

Velika večina ocen o otoku Bambu je pozitivnih in celo navdušenih. Številni turisti ugotavljajo, da se kljub velikemu številu turistov vsekakor želijo spet vrniti sem.

Da bi počitek postal čim bolj udoben, upoštevajte naslednja priporočila:

 1. če se odpravite po plaži na levi, lahko najdete mirno, zapuščeno mesto in se sprostite v tišini;
 2. najbolj udobna oblika sprostitve je najem posamezne jadrnice in celodnevni prihod na otok;
 3. če se želite bolje odpraviti na plažo, poskusite prispeti najpozneje ob 8 uri zjutraj, kasneje turisti prihajajo sem in plaža postane gneča;
 4. če potujete z izletniško skupino, ko ste prispeli na Bambo, ne da bi zapravili čas, pojdite levo, kjer je mirneje;
 5. če želite preživeti celotne počitnice v Bambu, rezervirajte namestitev v Phi Phi Donu.

Otok Bambu bo za vedno osvojil vaše srce, dal nepozabno izkušnjo, kar je nemogoče opisati, le osebno jih morate doživeti.

Oglejte si, kako poteka ta izlet na otoka Pi-Pi in Bambu v tem videoposnetku.

Pustite Komentar