Kaj je zanimivo o svetovnem parku Ferrari v Abu Dabiju?

Počivajte v ZAE, ne prezrite Ferrarijevega parka v Abu Dabiju na umetnem otoku Yas. Svetovni park Ferrari, ki gostuje obiskovalce od jeseni 2010, je največji tematski park na Zemlji v stavbi. Po površini zaseda 200.000 m², kupola stavbe pa se dviga na višino 45 m.

Svetovni park Ferrari je posebej zanimiv za moške in je popolnoma različnih starosti - od vrtca do upokojitve. To je razumljivo, saj je celo ime jasno: posvečen je legendarnim dirkam formule -1 in vsem, kar ima z njimi kaj skupnega. Poleg tega je to edini park na Zemlji, posvečen Ferrariju. Na njenem ozemlju je muzej avtomobilov, ki predstavlja vse modele legendarnega Ferrarija in različne zanimivosti v miniaturi, pa tudi številne zabavne atrakcije.

Ferrari Park: Kaj početi

Kompleks Abu Dhabija "Ferrari World" je bolj spektakularen, obiskovalci dobivajo vtise predvsem iz privlačne zasnove in čudovitih avtomobilov. So pa zanimivosti in take, da nekateri turisti pridejo v Abu Dabi posebej zanje. Gostje kompleksa Mir Ferrari lahko doživijo živahna čustva tako, da se z veliko hitrostjo valjajo po rolerjih, letijo v posebno kapsulo ali letijo v pilotski kabini. Turisti se lahko varno vozijo tudi z majhnim avtomobilom na ločenem območju, namenjenem Italiji, in uživajo v okoliških razgledih.

In na 3D vožnjah se dogajanje zdi tako resnično in zanesljivo, da nevede začnete verjeti v njegovo zanesljivost. Za doplačilo se lahko celo vozite na "legendi-Ferrari" - to bo všeč tako ekstremnim ljubiteljem kot ljubiteljem lepih avtomobilov.

Zabava v parku "Ferrari World" je namenjena otrokom, vendar ne toliko. Za najmlajše - preprosti vrtiljaki in plezalni okvirji. Obstaja kopija dirkalne steze s pitnimi postanki in tablicami, postavljenimi ob progi, ki označujejo zavoje - hitrost je tukaj majhna, kot peš.

Seveda se mnogi turisti poskušajo fotografirati v spomin na svoje počitnice v parku Ferrari v Združenih arabskih emiratih, še posebej v bližini priljubljenih in ekstremnih znamenitosti.

Formula Rossa

Formula Rossa je trendna, ekstremna in strašljiva vožnja, znana kot najhitrejša kolesarska cona na planetu. Tu se hitrost razvije do 240 km / h v 4,9 sekunde, pospešek se zgodi s hidravličnim katapultom. Čas traja približno 2 minuti.

Avtomobili so narejeni v obliki znamenitih avtomobilov formule 1, pot pa ponavlja legendarni vez Monza.

Obiskovalci, ki vstopajo v vagone, prejmejo posebna varnostna očala - drsanje je dovoljeno samo v njih. Ko vagoni prispejo na konec poti, jih celo veliko odraslih moških pusti blede, s tresenjem in izbočenimi nogami.

Formula Rossa ima običajno najdaljšo čakalno vrsto v parku Ferrari World; v njej lahko stojiš od 50 minut do 3 ure. Potem ko smo čakali toliko časa in gledali, kako poteka "polet", lahko sklepamo, ali bi morali voziti te diapozitive ali ne.

Fiorano G. T. Izziv

Obiskovalci Ferrari parka, ki se niso odločili za vožnjo s formulo Ross, bodo zagotovo cenili te rolerje. Čeprav je "Fiorano G. T. Challenge" glede na hitrost precej slabši, pa je očarljiv na svoj način.

Obstajata dve progi, od katerih vsaka potuje z različnimi hitrostmi po prikolici. Značilnost te atrakcije v parku Ferrari v Abu Dabiju je, da se vzporedne proge nenehno sekajo in en ali drug avtomobil gre spredaj.

Leteči asi

"Leteči asi" v parku Ferrari World trdijo na več zapisov hkrati: to je prvi hrib na strmini začetnega spusta in najvišja zanka na svetu. Osnova tukaj je biplana poznega dvajsetega stoletja, ki prenašajo dejanska gibanja letala med letom. Tu lahko na primer izvajate aerobatike, ki se ne odzivajo na gravitacijo, vključno s 52-metrsko zanko iz obrnjenega položaja. Biplane vozi pot 1,5 km s hitrostjo 120 km / h.

G-sila

Brez dvoma si "G-Force" zasluži pozornost gostov parka "Ferrari World" Abu Dhabi. Govorimo o steklenem stolpu, visokem 60 m, ki se nahaja v strehi stavbe. Obsedli na svojih sedežih obiskovalci mislijo, da se bodo tu, podobno kot v podobnih znamenitostih, počasi vzpenjali in nato močno padali. A vse se zgodi ravno obratno: najprej oster vzpon, nato pa lagoden spust. V veliki meri zaradi dejstva, da je stolp nameščen na strehi in da njegove steklene stene ustvarjajo odličen pregled, se zdi, da se bo drsanje končalo s katapultiranjem v zrak. "G-Force" je zanimiv tudi po tem, da vam omogoča ogled celotnega otoka Yas z višine.

Scuderia izziv

Samodejni dirkaški simulator omogoča, da se v celoti počuti kot dirkač Formule 1. Tisti, ki se odločijo, da ga preizkusijo v akciji, imajo občutek, da avto dirka z noro hitrostjo, tresenje pa je takšno, da marsikomu stiske začne boleti. Na splošno je dirka zelo realna.

Toda nekateri gosti Ferrari World v Abu Dabiju trdijo, da dirkaški stimulator ni nekaj izvirnega in da podobne naprave najdemo v številnih trgovskih centrih v velikih mestih.

Avtomobil "Scuderia Challenge" je zasnovan samo za eno osebo, tisti, ki se radi vozijo po njem, pa so postavljeni v ogromno čakalno vrsto, za dan, ko so v "Ferrari World", pa nimajo vsi časa, da bi se postavili nanj. Zato je bolje, da se predhodno registrirate.

Mimogrede, zaposleni v parku Ferrari o tem ne govorijo, obiskovalci z višino do 165 cm na simulatorju samodejnega dirkanja pa ne morejo priti na pedala. Na desni strani "Scuderia Challenge" je preprost avtomobil - na njem, ko turisti odzivajo, lahko pridete do stopalk. V bližini obstajajo enostavnejši in brezplačnejši analogi, ki pa so tudi vedno na vrsti, zato se morate tudi vnaprej registrirati.

Zanimalo vas bo: Bela mošeja je najbolj obiskana atrakcija v Abu Dabiju.

Restavracije na ozemlju parka Ferrari

Mama rozela

V zabavnem kompleksu "Ferrari" v Abu Dabiju so kavarne, ki večinoma delujejo po načelu samopostrežbe. Kuhajo povprečno, toda na primer v "Mama Rosella" so sprejemljive precej dobre testenine in kava. V ustanovah z arabsko kuhinjo, kjer je naročilo narejeno na jedilniku samo s slikami, morate zagotovo določiti, kako oster je glavni obrok. Cene so seveda precej višje kot v mestu - v povprečju bo treba za hrano za eno osebo plačati 120 dirhamov.

Edina restavracija - "Cavallino" - ne ponuja nič posebnega, a kosilo tam bo stalo še več.

Kar se tiče hitre hrane v parku Ferrari World, je bolje, da je sploh ne kupujete tam. Nekateri turisti trdijo, da je okus krompirja in hamburgerjev tak, kot da bi ga kuhali na maslu, kar se od odprtja ustanove ni spremenilo.

Preberite tudi: Kje se sprostiti v Abu Dabiju - pregled hotelov z zasebno plažo.

Pomembne informacije o Ferrari Park

Tematski park Ferrari World v Abu Dabiju je odprt vsak dan od 11. do 20. ure. Nekateri viri pišejo, da je ob ponedeljkih zaprto, vendar so takšni podatki že zastareli.

Udeležba v parku je v različnih dneh v tednu različna. Tudi najmanjše delovne obremenitve ob ponedeljkih, torkih in sredah so razmeroma umirjene. Običajno se veliko ljudi zbira od četrtka do nedelje.Poiščite cene in rezervirajte namestitev s pomočjo tega obrazca

Cene vstopnic za park

Vstopnice vključujejo neomejen celodnevni dostop do svetovnega parka Ferrari. Cene vstopnic za Ferrari World v Abu Dabiju so naslednje:

  • za odrasle - 295 dirhamov;
  • za mladostnike do 1,3 m visok - 230 dirhamov;
  • Za otroke, mlajše od 3 let, je vstop prost.

Za obiskovalce parka Ferrari je bil razvit prilagodljiv sistem popustov. Tako lahko na primer prihranite do 15%, če vstopnice kupujete prek spleta. Ko predhodno kupite vozovnico nekaj dni pred obiskom (od 3 do 14), nudijo 10% popust. Če vstopnico kupite vsaj 15 dni vnaprej, bo popust že 15%. Vstopnice veljajo za veljavne samo na določen datum, ki je na njih naveden.

Ob vikendih, ko je park poln, je bolje vzeti VIP vstopnice, ki vam omogočajo, da se udeležite vseh dogodkov v parku, ne da bi čakali v vrsti. Cena VIP vstopnic je 1995 dirhamov.

Ker se cene spreminjajo in uprava občasno ponuja različne promocije, je pred obiskom smiselno izvedeti vse novice na uradni spletni strani Ferrari World: ferrariworldabudhabi.com.
S pomočjo tega obrazca primerjajte cene nastanitve

Omejitve rasti

Park v Abu Dabiju ponuja veliko zabave, ki je povezana s prometom, in imajo oznako v obliki lestvice z rastjo človeka. Najbolj zanimive atrakcije so zasnovane za ljudi, višje od 140 cm, za otroke pod 110 cm je veliko manj možnosti. Če je otrok pod 100 cm, potem je izbira zelo majhna - plezalni okvirji in vrtiljaki. Nekatere vožnje ne dovoljujejo osebam nad 195 cm.

Dobro vedeti: Turistični zemljevid Dubai Pass je dober način, da se v Dubaju ne bi zlomili.

Priporočila za tiste, ki se odpravijo na Ferrari World v Abu Dabiju

  1. V park Ferrari World je bolje iti sam, brez izleta. Za sprostitev je priporočljivo dodeliti cel dan.
  2. Kar zadeva oblačila, kavbojke ali naramnice za koleno, pulover ali lahka vetrovka, so najbolj primerni udobni čevlji brez pete - na večini atrakcij bo to najbolj priročno. Poleg tega so po vsem prostoru nameščene klimatske naprave, v lahkih oblačilih pa se lahko zamrznete. Obstaja še en razlog - varnost na vhodu ne pušča ljudi, ki nosijo samo majice in kratke hlače. S seboj morate vzeti komplet oblačil, saj obstajajo zanimivosti, med prehodom katerih zalivajo.
  3. V park je nemogoče prinesti hrane - na vhodu vrečke, ki jo pregledajo, in vse je treba vreči. V straniščih so fontane s pitno vodo.
  4. Najbolje je, da dolarjev v parku Ferrari v Abu Dabiju ne vzamete s seboj. V mestu je bolj donosno menjati valuto, saj je v zabavnem centru tečaj za turiste veliko slabši.

Oglejte si video: There are No Forests on Earth ??? Really? Full UNBELIEVABLE Documentary -Multi Language (April 2020).

Pustite Komentar