Sem mestna izkaznica amsterdam - kaj je to in ali ga je vredno kupiti?

I amsterdam City Card je čarobna palica za tiste, ki želijo Amsterdam bolje spoznati. Ta plastični asistent bo izklopil vaš notranji kalkulator in odpravil morebitne omejitve, vam omogočil, da pozabite na denar za ostale in se utopite v čarobnem vzdušju mesta.

Kdo potrebuje takšno kartico? Kako dolgo deluje in ali ga je vredno kupiti? Odgovori na vsa vaša vprašanja so v tem članku.

Zanimiva statistika! Od leta 2004 do 2018 je bilo prodanih več kot 1.700.000 amsterdamskih turističnih kartic.

Kje se uporablja?

Funkcionalnost kartice lahko razdelimo na tri komponente, ki se nanašajo na prevoz, znamenitosti in zabavo.

Navodila

Kartica omogoča brezplačno uporabo mestnih storitev javnega prevoza v neomejenih količinah za 24-96 ur. V to kategorijo sodijo avtobusi, podzemne železnice in tramvaji.

Prosimo, upoštevajte! Uporabite lahko prevoz, katerega pot presega Amsterdam, lahko pa samo sedite in vstajate na postajališčih, ki so v mejah mesta.

Poleg tega vam zemljevid mesta amsterdam omogoča dostop do brezplačnega križarjenja po vodnih kanalih mesta, vendar upoštevajte, da to velja samo za storitve naslednjih podjetij:

 • Križarjenja po kanalih;
 • Družba Modri ​​čoln;
 • Stromma;
 • Siva črta;
 • Holland International.

Pomembno! V celotnem trajanju kartice se lahko na brezplačno križarjenje odpravite samo enkrat. Enako velja za obisk znamenitosti - samo prvi vhod bo prost.

Znamenitosti

Mestna karta amsterdam vas osvobaja čakalnih vrst in potrebe po nakupu vozovnic za večino mestnih znamenitosti. Deluje na 80 lokacijah, vključno z osrednjim živalskim vrtom, amsterdamskim muzejem tulipanov, znanstvenim centrom Nemo, večino cerkva in botaničnim vrtom. Popoln seznam razpoložljivih znamenitosti najdete na spletni strani www.iamsterdam.com.

Znanstveno središče Nemo

Bonus! Kartica velja zunaj Amsterdama, njeni lastniki lahko brezplačno obiščejo muzej na prostem - mesto Zanse Schans.

Popusti in darila

V nekaterih kavarnah, trgovinah, klubih in restavracijah amsterdam City Card deluje kot kartica za popust ali kupon za "pohvalo" (kozarec likerja, figurica, razglednica itd.).

Natančen seznam krajev, kjer lahko dobite 25-odstotni popust na vstop, brezplačne zvitke, pijačo ali spominke ter prihranite pri najemu avtomobila ali vožnji s kolesom / motociklom, najdete na spletni strani www.iamsterdam.com.

Bodite pozorni! Če želite pridobiti popust pri vstopu v muzeje in gledališča, morate vstopnice kupiti na kraju samem, ne na spletu.

Stroški in veljavnost

Za amsterdam kartico obstajajo 4 možnosti:

 • Za dan - 59 €
 • Za dva dni - 74 €
 • Za 72 ur - 87 €
 • Pri devetinštiridesetih urah - 98 €

Stroški te kartice so fiksni in se ne spreminjajo glede na socialno kategorijo potnika. Poleg tega je prilagojen in ga je treba kupiti posebej za vsakega turista, vključno z otroki.

Opomba! Če se še niste odločili, kje bi se zadrževali v Amsterdamu, si oglejte pregled okrožij mesta na tej strani.

Kje naročiti

City amsterdam City Card lahko kupite prek spleta na uradni spletni strani www.iamsterdam.com z dostavo (stroški so odvisni od regije prebivališča) ali prevzemom iz pisarn podjetja, vključno z:

 1. Letališče Schiphol.
 2. Informacijski center za obiskovalce (točen naslov Stationsplein, 10).
 3. Centralna postaja, trgovina z amsterdamom.

Če želite dvigniti kartico na eni od treh omenjenih točk, morate predložiti tiskano potrditev naročila, ki bo takoj po plačilu poslana na vašo pošto.Poiščite cene in rezervirajte namestitev s pomočjo tega obrazca

Ali je vredno kupiti

Ali bo nakup kartice koristen, je odvisno od tega, koliko krajev nameravate obiskati in kako pogosto boste uporabljali javni prevoz. Predlagamo, da predhodno izračunate, ali bom kupil City amsterdam kartico z naslednjimi podatki:

 • Povprečni stroški vstopa v lokalni muzej znašajo 17-25 evrov na osebo;
 • Krožno križarjenje po vodnih kanalih stane približno 20 €;
 • Vozovnica za javni prevoz v mestu bo stala 3 € (na uro), 7,5 € (dan), 12,5 € (48 ur).

Da bi pokazali, da je resnično donosno kupiti turistični zemljevid Amsterdama, je podjetje izdelalo tri podrobne poti s trajanjem 1, 2 ali 3 dni, s pomočjo katerih lahko prihranite od 16 do 90 evrov.

Prihranimo tudi čas! Kot prijeten bonus za nakup turistične karte ni treba stati v vrsti.

Ali je otrokom koristno kupiti kartico? To je sporno. Mali popotniki, mlajši od 4 let in brez njega, imajo pravico do brezplačnega potovanja in razširjenega brezplačnega vstopa, starejši otroci pa - pravico do popusta. Podjetje navaja stroške obiska vseh znamenitosti, ki bi lahko zanimale otroke - priporočamo, da se seznanite s temi podatki, preden se odločite za nakup.

Dobro vedeti: Kje jesti v Amsterdamu - izbor najboljših kavarn in restavracij v mestu.

Cene na strani so za junij 2018.

Pomembno vedeti

Aktivacija

Kartica postane aktivna že ob prvi uporabi in velja toliko ur (ne dni!), Ki so na njej navedeni.

Svetujemo vam, da za kraj pustite obisk največjih znamenitosti (na primer živalskega vrta). Torej, ko kartico prvič uporabite ob 10-11 zjutraj (in ne ob 9, da jo ujamete ob odprtju), jo lahko naslednji dan (do 10-11 zjutraj) uporabite za prost vstop v drug kraj in se tam sprehodite do zaključnega časa.

Bodite pozorni! Odštevanje prevozne karte ne sovpada z muzejem. Obe sta aktivirani ob prvi uporabi na ustreznem mestu.

Letališče

Letališče se nahaja zunaj Amsterdama, zato potovanje od njega do središča mesta ni vključeno v ceno kartice. Tu pa lahko varate! Če želite to narediti, morate namesto standardne direktne številke 397 uporabiti minibus številka 69 in na postaji Antwerpenbaan prenesti na tramvaj številka 2. Končna postaja je Amsterdam Centraal.

Brošura

Na zemljevidu so vedno priloženi podroben vodnik po Amsterdamu, zemljevid mesta in sijajna popotniška revija. Če lahko zadnja dva darila varno zložite v kovček takoj po prejemu, vam bo kompaktna brošura vedno povedala naslove in odpiralni čas vseh znamenitosti, pa tudi povedala, kje se nahajajo mesta, kjer lahko dobite popust na kartici.

Amsterdamski zemljevid za turiste je ključ do bogatega in organiziranega oddiha. Lep izlet!

Pustite Komentar