Prednosti Eurobook-a, priljubljenega mehanizma za preoblikovanje kavč

Klasična zasnova kavča, imenovana "knjiga", je že od otroštva znana vsem prebivalcem naše države, tudi tistim, ki so daleč od izdelave pohištva. Upravičeno velja za eno najbolj preprostih v delovanju in priročno, saj dolgo časa ostaja najbolj priljubljen od vseh možnih analogov. V zadnjem času pa je široko priljubljenost pridobil še en mehanizem za preoblikovanje kavča, "eurobook", ki ima še veliko več prednosti. Seveda to stane nekoliko več v primerjavi s staro različico, vendar dolga življenjska doba, trajnost in varnost več kot plačilo za ta minus.

Prednosti oblikovanja

Kavč z mehanizmom "eurobook" je najbolj priljubljen za tipična stanovanja majhnih velikosti (Hruščov ali Brežnjevka). Zasnova izdelka je sestavljena iz dveh delov. To je izvlečni (na nekaterih modelih - umivljiv) prednji blok, pa tudi spuščajoča se zadnja plošča (zadaj). Algoritem zlaganja je preprost: sedež morate dvigniti do konca. Po tem se zasliši klik, sprednji blok se razširi ali zapusti, zadnja plošča pa samodejno sprejme vodoravni položaj.

Ta mehanizem za preoblikovanje kavč je priljubljen iz objektivnih razlogov:

 1. Razumna cena, dostopna srednjem razredu.
 2. Širok nabor modelov z različnimi dizajni - lahko izberete izdelek, ki ustreza vsakemu slogu notranjosti.
 3. Enostavnost zlaganja - tudi najstnik se lahko spopade z nalogo.
 4. Zanesljivost zasnove - ni delov, ki bi se lahko zlomili.
 5. Udobnost in udobje uporabe - Eurobook zofe so povsem primerne za vsakodnevno uporabo kot privez.

Ob zloženem oblazinjenem pohištvu je znani model kavča, ki ni videti nič drugačen od klasične "knjige" ali "harmonike". Toda v razvitem položaju se v trenutku spremeni v udobno zakonsko posteljo. Tako kompakten kavč lahko namestite celo v kuhinji ali na hodniku: mehanizem Eurobook je prava ugotovitev za majhne prostore.

Za kavč v razvitem položaju ni potreben več prostega prostora kot takrat, ko ga zložite. Ta model se ugodno primerja z drugimi, saj klasične "knjige" in "harmonike" s spuščenim hrbtom pogosto zasedajo polovico sob.


Razlogi za priljubljenost mehanizma

Danes se kavč-eurobook nahaja v apartmajih, hotelih in celo pisarnah. Takšni modeli že nekaj let ne gredo iz mode. Postavljeni so v dnevne sobe, otroške sobe, celo v spalnice namesto navadnih postelj, ker:

 1. Model je kompakten.
 2. Elitno pohištvo ima posebno zaščito mehanizma pred obrabo, izkrivljanjem, ki ga povzroči premik izvlečne enote.
 3. Kavča sodobne razlage je brez težav položena, celo otrok se lahko spopade z nalogo.
 4. Vsi izdelki so opremljeni s prostorno škatlo za posteljnino.
 5. Stroški so sprejemljivi.

Številni modeli so dodatno opremljeni z blazinami in zaščitnimi prevlekami. Večina jih ima udobne naslone za roke. Enostavne, jedrnate oblike se dobro ujemajo s katerim koli slogom notranje opreme. V zadnjih letih je bila zelo priljubljena modernejša modifikacija - mehanizem sprehajalne evro-knjige (s sedežem, ki se ne razteza, ampak kot da stopi iz sestavljenega stanja).

Kavči, ki jih izdelujejo vodilne tovarne pohištva, zagotavljajo popolnoma ravno posteljo za spanje, brez jam in izboklin. To je zelo pomembno za oblikovanje dobre drže, zlasti za otroke in mladostnike. Po potrebi lahko dodatno položite ortopedsko žimnico.

KompaktnostEnostaven za razumevanjeŠkatla za periloRavna postelja

Pravila zlaganja

Za oblazinjeno pohištvo standardne oblike je na voljo standardni mehanizem zložljivega kavča. Položiti ga ni težko, za to je potrebno:

 1. Preverite, ali je hrbet v stiku s steno.
 2. Prepričajte se, da sta sprednji in zadnji enoti mirni.
 3. Sedež podaljšajte do konca: zlahka se premika po dveh vodoravno usmerjenih osih, kovinskih ali lesenih.
 4. Če je vse opravljeno pravilno, se bo hrbet samodejno spustil v prosti prostor in se, povezoval s sedežem, oblikoval privez.

Ta mehanizem se uporablja samo v značilnih izdelkih neposredne oblike. Kotne zofe omogočajo nekoliko drugačen način preobrazbe: spalno ležišče zapusti, če povlečete na skrivno vrvico. Takšni modeli se dobro prilegajo v ozke prostore.

Če se Eurobook z elementi, ki se zvijajo, preoblikujete vsak dan, je bolje, da ga postavite na golo dno - sicer se bo preproga ves čas zvila.


Kako preveriti uspešnost

Preprosto je preveriti uporabnost izdelka s sprehajalnim mehanizmom. Če želite to narediti, morate sedeti na sredini kavča in na njegov rob postaviti kozarec, napolnjen z vodo. Če se tekočina ne razlije, se pri proizvodnji uporablja visokokakovostno polnilo.

Pri nakupu izdelka bodite pozorni na ta parameter. Najboljša možnost polnila je lateks, ki dlje časa drži obliko. Ni priporočljivo izbrati oblazinjenega pohištva, napolnjenega s peno. Ta material je poceni, vendar se hitro deformira in pokvari. Poleg tega med razpadom sprošča nevarne toksine, ki lahko sprožijo pojav alergijskih reakcij. Strokovnjaki svetujejo nakup pohištva s polnilom, ki vsebuje minimalni odstotek pene.

Vzmetno enoto je treba izbrati neodvisno: stane več, vendar zagotavlja odsotnost škripanja in enakomerne porazdelitve obremenitve. Vsi elementi morajo biti pakirani v klobučevine ali vate. Če želite preveriti stopnjo togosti polnila, je dovolj, da koleno na sedežu s silo pritisnete - če se upogne na okvir, pohištvo ne bo trajalo dolgo. Zaželeno je, da je pod oblazinjenjem zaščitna plast sintetičnega zimzelenika, potem bo hrbet mehak in čim bolj udoben. Šivi naj bodo le ravni, brez da se štrlijo niti in grobi vozli.

Možne manjše okvare, ki se pojavijo med delovanjem, je precej enostavno odpraviti.

Vrsta napakeMetoda izločanja
Pohištvo zasije pod težo sedeče osebeZamenjajte vzmetno enoto
Na spalni postelji so nastale hrapavostiZamenjajte polnilo
Spodnji del se ne premakne venNamestite nove kolesce (kolesca)

Mehanizem za preoblikovanje kavč "eurobook" pri delu ne bi smel škripati in zapirati.

Da bi pohištvo lahko služilo več let, je treba dosledno upoštevati navodila za uporabo in med njegovim odvijanjem ne izvajati fizičnega napora. V tem primeru tipičen ali kotni kavč z mehanizmom Eurobook zagotavlja udoben spanec in počitek.

LateksVzmetna enota

Video

Pustite Komentar