Katere funkcije omogočajo podlage za posteljo? Pregled možnosti

Eden odločilnih dejavnikov za udoben in počitek je dobro izbrana podstavka za posteljo, ki naj skupaj z vzmetnico prispeva k pravilnemu položaju hrbtenice med počitkom. Poleg tega mora biti vzmetnica prezračena. Če izpod vzmetnice ni pretoka zraka, bo higroskopičnost izdelka privedla do stagnacije vlage, pojava plesni, plesnivih materialov in pojava parazitov - pršic, ki lahko resno ogrozijo zdravje uspavane osebe in postanejo vir resnih alergijskih bolezni. Tudi ta dejavnik je neposredno odvisen od pravilne izbire podlage ležišča.

Kaj je to in zakaj je to potrebno

Eden od strukturnih elementov postelje je osnova, pritrjena znotraj okvirja. Lahko je iz lesa ali vezanega lesa, je trden ali sestavljen iz posameznih lamel. Prav ta del strukture prevzame lokacijo vzmetnice in je odgovoren za kakovost počitka. Podpora privezu z neuspešno izbiro bo povzročila neprijeten spanec, poškodbo vzmetnice in nepravilno porazdelitev teže po celotni strukturi postelje. Pri izbiri bodite pozorni na naslednja merila:

 • zložljiv ali trden tip okvirja;
 • dimenzije predlaganega priveza. Še posebej pomembno je, če nameravate kupiti v obstoječi okvir;
 • dodatne funkcije - ali gre za preoblikovanje, dvižne mehanizme in druge dodatke;
 • osnova se mora ujemati z vzmetnico - če je ortopedska, potem samo lamele;
 • iz česa je izdelek izdelan: les, kovinski deli;
 • skupni stroški izdelka.

Zadnja točka bo v veliki meri odvisna od prejšnjih. Na postelji ne morete varčevati, saj bo to neposredno vplivalo na kakovost vašega dopusta. Materiali morajo biti odporni na vsakodnevni stres in sezonske spremembe vlažnosti zraka v ohišju.

Možne možnosti

Obstaja več vrst podlag:

 • masiven les;
 • iz lamel (lesenih, kovinskih);
 • plastika;
 • ortopedski;
 • inovativni preoblikovalni temelji medicinsko funkcionalnih modelov za paciente z omejenim gibanjem;
 • kovinska podlaga je lahko v obliki mrežice.

Vsaka možnost ima svoje pozitivne in negativne strani, ki jih je treba upoštevati. Izbira podlage za vzmetnico ne temelji samo na potrebi po prezračevanju, obstaja celoten seznam meril, na katera boste morali biti pozorni: togost, možnost prilagajanja položaja telesa, zložljiv dizajn, leseni, kovinski in plastični deli. Sodobni proizvajalci so dno postelje že dolgo prevzeli le prazen ščit.

OrtopedLameleMrežicaTrdna

Trdna

Tradicionalna postelja s trdno podlago danes aktivno izhaja iz vsakdanjega življenja. Dejstvo je, da se osnova takšnega pohištva postopoma upogne pod težo vzmetnice in spalnega, se deformira in ne zagotavlja več ustreznega udobja. Zaradi pomanjkanja lukenj v ravnini vzmetnica, položena na vrh, izgubi možnost prezračevanja. Za žimnico je takšno stanje delovanja nesprejemljivo, izdelek bo kmalu postal neuporaben in ga bo treba spremeniti. Trdna osnova postelje, izdelana iz desk, izgubi večino svojih oblazinjenih lastnosti, spremeni pa se v nekakšen ščit, ki ga je mogoče prikazati samo osebi s poškodbami hrbtenice. Če ni zdravstvenih težav, potem ne bi smeli izbrati lesene podlage za posteljo, saj ne bo pripomogla k dobremu počitku. Ta model ima edino prednost: če pravilno namestite podlago, potem sestavljena postelja ne bo škripala.

Lamele

V primeru uporabe osnove lamele lahko govorimo o dobrih blažilnih lastnostih postelje. Križne lesene letvice bodo kakovostno podpirale ne samo žimnico, temveč tudi hrbtenico. Dobra izbira za izdelavo lamel je bor, breza - les je odporen na deformacije, se lahko upogne, hkrati pa ostane elastičen. Izbira letvic za dno postelje zahteva kvaliteten in uravnotežen pristop. Material mora biti dovolj močan, okolju prijazen, da med delovanjem ne izgubi svojih lastnosti. Osnova za stojalo za posteljo zagotavlja kakovostno prezračevanje vzmetnice z vseh strani, kar ji zagotovljeno podaljša življenjsko dobo. Na voljo v več oblikah - s stikali, sponkami, različnimi stopnjami prilagodljivosti. Kovinski ali leseni okvir zagotavlja zanesljivost zasnove, postelja bo trdna in tiha.

Plastika

Izdelava podstavka za posteljo iz plastike pomeni prisotnost vzmetnih elementov iz tega materiala. Izbira v korist plastike zagotavlja visoko ortopedsko sposobnost podlage, poleg tega:

 • lastnik bo lahko prilagodil stopnjo togosti z visokim koeficientom elastičnosti osnove;
 • Oblike so kljub navidezni krhkosti močne in trpežne;
 • zaradi svojih zmogljivosti jih lahko uporabljamo tako v otroških sobah kot tudi za starejše. Vse starosti imajo različne potrebe po togosti - za mlade bi moral biti temelj bolj tog, starejši pa bolj udobno z mehkejšo posteljo.

Če je takšna podstavka opremljena z daljinskim upravljalnikom ali električnim pogonom, lahko preprosto postavite želeno lego za posteljo. Plastične podlage so dražje od stojalskih modelov, vendar je njihova funkcionalnost širša.

Ortoped

Takšen temelj je idealen ne samo za odrasle, temveč tudi za posteljice, saj vam dobra podpora hrbtenice med nočnim počitkom omogoča oblikovanje pravilne drže. Ortopedska osnova ugodno vpliva na celotno telo, razbremeni mišično napetost in vam omogoča, da med spanjem ohranite udoben položaj. Takšna podlaga bo pripomogla k najučinkovitejšemu delovanju žimnice. Poleg tega bo oblika stojala zagotovila vzmetnici kakovostne delovne pogoje, kar prispeva k njeni dolgi življenjski dobi. Takšni modeli imajo številne pozitivne lastnosti:

 • pohištvo z ortopedsko podlago ima železni okvir, ki ga dopolnjujejo letvice na osnovi upognjenih lepilnih elementov, ki so pritrjeni na okvir z močnimi držali;
 • kot material se uporabljajo furnir iz breze ali bukove lamele. Optimalno število letvic je od 15 kosov;
 • razdalja med lamelama mora biti širina tirnice. Pritrditev lamel se zgodi: vrezana, položena na plastiko ali gumo. Držala iz gume se priporočajo kot najučinkovitejša - prispevajo k največjem ortopedskemu učinku in udobnim občutkom.

Izbira visokokakovostne ortopedske podlage lahko štejemo za naložbo v vaše zdravje. Številni vzroki za slabo počutje se začnejo zaradi nezmožnosti dobrega spanja in razbremenitve hrbtenice. Preobremenjenost, bolečine v mišicah in nemirno spanje bodo privedli do dejstva, da bo denar, prihranjen na postelji, odšel k zdravilom in zdravnikom.

Ortopedska osnova, prvotno izbrana za posteljo, bo ključ do vašega dobrega zdravja.

Inovativni sistemi

Sodobni sistemi vključujejo vrsto podstavkov na osnovi letvic, lamele pa so lahko iz kovine ali furnirja. Zanimivo je, da lahko dizajn z v celoti varjenim okvirjem in nogami popolnoma nadomesti posteljo, če ne potrebujete okrasno zasnovane škatle. Držala lamel dodajo blazinske lastnosti, kar prispeva k boljši podpori. Prav tako vam sodobna tehnologija omogoča prilagajanje togosti podlage. Karakterizacija je pomembna za potrošniški trg, saj so med kupci ljudje različnih sestav. Lahko ste prepričani, da bo vsak član vaše družine ali gost užival v zdravem bivanju.

Druga smer je postelja transformatorja. Ta vrsta zasnove je povprašena v prostorih majhnih dimenzij. Če je mogoče, spremenite zasnovo podstavka, njegove kakovostne značilnosti ostanejo na visoki ravni, kar zagotavlja polaganje vzmetnice in ohranja telo spalne osebe.

Novost, s katero so postelje opremljene, je dvižni mehanizem, ki vam omogoča, da škatle za posteljnino postavite v prostor pod žimnico ali pospravite pod posteljo. Pri skrbi za pohištvo to odpravlja potrebo, da sami dvignete težko vzmetnico.

Ločeno področje sodobnega razvoja na področju posteljnine so postelje z dvižnim mehanizmom. Če želite razumeti, kaj je glavni namen funkcionalne postelje, bi morali izvedeti več o njeni strukturi. Takšni modeli imajo lahko bodisi vzvodni sistem za dvigovanje glave, bodisi sodobnejši, opremljen z električnim pogonom in nadzorno ploščo. Možnost pokončnega položaja je glavni namen funkcionalne postelje, saj vam omogoča, da se ne samo sprostite med gledanjem televizije ali branja, ampak tudi pomagati nekomu, ki se zaradi zdravstvenih stanj ne more samostojno usesti. Sodobne funkcionalne postelje se ne uporabljajo samo v bolnišnicah in enotah intenzivne nege. Takšne konstrukcije so povpraševane pri ljudeh, ki so bili deležni rehabilitacije po poškodbah, zapletenih operacijah, resnih boleznih ali ne morejo vzdrževati pokončne drže zaradi šibkosti in starosti.

Dimenzije izdelka

Ko se pojavi vprašanje nakupa izdelka, imajo dimenzije podstavkov za postelje pomembno vlogo. Tu so standardne možnosti, ki jih je mogoče prilagoditi pohištvu proizvajalcev:

 • 90x190cm;
 • 140x200cm;
 • 160x200cm;
 • 180x200cm.

Dimenzije 160X200cm so najbolj priljubljene. Omogočajo vam, da namestite podlago v sobo, ne da bi se zatekli k njeni demontaži. Za to nastavitev lahko kupite tudi zložljivo podnožje ležišča. Odstranljive lamele vam omogočajo, da poenostavite postopek prevoza ali premikanja izdelka znotraj stanovanja. Jeklene podlage povečane trdnosti pridobijo ljudje, ki jih zanima zanesljiva podlaga - prekomerna teža v današnjem času ni redkost in večje zahteve glede trdnosti konstrukcije. To je dobra izbira za starše dojenčkov - ni skrivnost, da fidgeti pogosto radi skačejo po postelji.

Če govorimo o standardih, potem je najpogosteje širina podstavka lahko 70, 80, 90, 120, 140, 160 in 200 cm, kar zadeva dolžino, je lahko 180, 190 ali 200 cm. Če je postelja narejena po naročilu, potem velikosti lahko izberete neodvisno, na primer s širino 80 cm, dolžina podstavka je lahko 160 cm, pri otroških modelih se lahko širina zmanjša na 70 cm. Obstajajo tudi podlage nestandardnih velikosti, glavna stvar je, da pri izbiri dimenzij upoštevamo korak 5 cm.

Nakup postelje brez podlage pod vzmetnico naredi nakup nefunkcionalen. Najpogosteje se nabiranje opravi v kabini, pri čemer se upoštevajo želje stranke glede zasnove postelje, zahteve za vzmetnico in pogoje prostora, kjer je nameščeno pohištvo. Upoštevajte materiale, potrebo po togosti, lastno telesno težo in težo partnerja, ali so potrebne podporne funkcije in prilagoditev togosti? Za starejše ljudi je zelo pomembno, da je temelj dovolj stabilen, da pomaga vzdrževati pravilno držo. Za otroka se osnova pod vzmetnico pogosto pridobi "za rast".

Priporočljivo je tudi, da določite, kako skrbeti za nakup. Kovinska podlaga s premičnimi mehanizmi bo zagotovo potrebovala posebne sestave, lesene lamele pa bodo morale zagotoviti potrebno vlažnost zraka, da se prepreči sušenje in pokanje lesenih elementov. Izberite vzmetnico iz osnove - vzmetne vrste vzmetnic ali iz kokosovega kokosovega oreha in PUF - vsaka ima svoje zahteve glede temeljev. S pravilno izbiro podlage vam bo privez zagotovil dolgoročno udobje.

Video

Oglejte si video: VW Golf 7 - Webasto auxiliary heating settings overview - pregled nastavitev Webasto ogrevanja (Marec 2020).

Pustite Komentar