Razlikovalne lastnosti dobrega pohištva, pravila izbire, pomembni odtenki

Proces urejanja notranje opreme v notranjosti ni mogoče prilagoditi istemu okviru - je povsem individualen, saj poleg splošno sprejetih pravil obstajajo tudi finančne nianse, osebne želje in lastnosti prostora. Če razmislimo o izbiri pohištva ločeno od postopka gradnje notranje notranjosti, potem je jasno razumevanje, kaj je dobro pohištvo. Na trgu je veliko različic vrst pohištva - razlikuje se po obliki, barvi, namenu in stroških, tako da pri izbiri ne bi smelo biti težav. Druga stvar je, da mora kupec vnaprej poznati znake kakovostnega pohištva, ne glede na to, ali je nakup opravljen v trgovini s pohištvom ali v spletni trgovini.

Zahteve in možnosti za kakovostne modele

Obstaja več glavnih točk, ki zahtevajo posebno pozornost kupca. Za vizualne parametre se je bolje odločiti vnaprej, saj je verjetno, da bo kupec v trgovino prišel z enim mnenjem, po posvetu s prodajalcem pa se bo to mnenje spremenilo. In sprememba začetnega položaja v dizajnerski zadevi ne igra vedno pozitivne vloge. To vprašanje je vedno subjektivno, zato je priporočljivo, da s tem vprašanjem sodelujete z izkušenim oblikovalcem. O dimenzijah pohištva se lahko pogovorite s strokovnjakom, saj se ni mogoče osredotočiti na slike s uradnega spletnega mesta trgovine - v resnici pohištvo morda ne bo delovalo.

Morda so osnovni koncepti v postopku izbire kakovostnega pohištva značilnosti montaže, kakovost materiala in samega izdelka. Iverne plošče se lahko uporabljajo kot glavni material, kar znatno zmanjša stroške pohištva. Toda takšno pohištvo ne bo trajno. Potrebno je preučiti material, ki se uporablja pri pohištvu. Nato morate zahtevati kakovost izdelka. V interesu kupca je izvedba preverjanja popolnosti, pa tudi vizualni pregled. Dobro pohištvo preprosto ne more imeti tovarniških napak, vpetja priključnih elementov, škripanja, prostega pribora. Prisotnost enega od naštetih znakov vam omogoča, da zahtevate vračilo porabljenega denarja.

Ločeno je treba reči o sestavljanju - namestitev pohištva lahko izvedete neodvisno ali pa naročite to storitev pri strokovnjakih. Samonastavitev pomeni, da bo lastnik pohištva sposoben samostojno razumeti navodila in potem ne bo nikogar kriv za napake pri sestavljanju. Pri naročanju storitev montaže pohištva morate poskrbeti, da je bilo delo opravljeno učinkovito.

Na primer, lahko izdelate več vrst kakovostnih notranjih predmetov:

 1. Če ima predmet štrleče dele, na primer omaro ali mizo, mora biti robnik odporen na udarce;
 2. Nameščeno steklo na stranski omarici ali v omari naj bo nameščeno na tečajih vretena. Vpenjalne zanke so nekoliko zastarele;
 3. Vsi nosilci morajo biti nastavljivi. V praksi omarica, ki ima običajne opore, stoji z odstopanjem, zato je pomembno, da se njen položaj prilagodi;
 4. Predali morajo imeti jeklene drsnike.

Značilna značilnost zanesljivega pohištva je razpoložljivost garancijskega servisa. Tu sam izraz ne igra velike vloge, ampak podrobnosti o škodah, če se predmetu zgodi kaj ne po krivdi kupca.

Nastavljive noge bolj zanesljiveOdporna obloga ščiti prevlekoIzberite vijačne zankeUporabite jeklene drsnike

Pravila izbire

Kakovost materiala ima odločilno vlogo pri izbiri dobrega pohištva. Najdražje je pohištvo iz naravnega lesa, zlasti iz masivnega lesa. Ne samo, da boste zanj morali poskrbeti na poseben način, tudi nakup takšnega pohištva je loterija - če se material nepravilno posuši, se čez nekaj časa material deformira. Upoštevati je treba lokacijo predmeta, saj visoka vlažnost, pa tudi njegovo pomanjkanje ogroža tudi deformacijo pohištva.

Običajno je uporabiti masiven les, na primer hrast ali češnja, saj je mehki les naveden nekoliko nižje. V praksi se cel les uporablja zelo redko - z njim je zelo težko delati. Lepljeni les po kakovosti ni slabši od masivnega lesa, saj se zaradi prekomerne suhosti ali vlage ne deformira. Pogosto je prekrit s furnirjem, kar daje materialu videz masivnega masivnega lesa. Ko kupujete izdelek, ga morate preveriti, da ima razpoke in odrezke.

Nadomestni naravni les je lahko MDF in iverne plošče. Prva možnost po njegovih značilnostih je čim bližje naravnemu materialu, vključno z odpornostjo na temperaturne skrajnosti in visoko vlažnost. Kot vezivo uporabljajo lesne sekance. Kar zadeva iverne plošče, je vredno izbrati tak material le, če za zgornje možnosti ni sredstev. Pri izbiri morate pogledati razred. Lahko je E1, E2, E3. Za hišo je primeren razred E1, kar pomeni nizko stopnjo izhlapevanja formaldehida.

Pomembno je pogledati pohištveni rob. Če opazite mesta, ki jih ne pokriva okrasni rob, je bolje opustiti takšno pohištvo. Odsotnost roba ogroža hlape formaldehida v zraku. Najboljši material za rob je PVC, aluminij in melamin. Melamin je bolje ne izbrati, saj to kaže na to, da je notranja oprema slabe kakovosti. Varčevanje na dodatkih, vodilih in nogah ni vredno. Poceni tečaji bodo pripeljali do škripanja vrat do njihovega povešanja. Enako velja za pritrdilne elemente.

Privarčevanje na armaturi bo v prihodnosti povzročilo dodatne stroške. Kakovostni in ne zelo dragi dodatki so izdelki Hafele, Hettich, Blum.

Kar zadeva noge pohištva, so lahko statične in nastavljive. Ne samo videz pohištva, ampak tudi njegova funkcionalnost je odvisna od njihove izbire. V nekaterih situacijah morate prilagoditi položaj pohištva, tako da je izpostavljen ravni vrat. To je potrebno za normalno odpiranje omare. Nastavljive noge ignorirajo obstoječe težave s tlemi. Noge z valji vam omogočajo enostavno premikanje predmeta brez strahu, da bo poškodoval talno oblogo.

V zvezi s kakovostjo izdelave morate vedeti naslednje:

 1. Tudi samo dobro pohištvo se lahko pokvari, če so ga sestavili nekvalificirani strokovnjaki;
 2. Samonastavitev je treba opraviti le s popolnim zaupanjem v njihove sposobnosti;
 3. Karakteristični znaki slabe montaže so povešene police, slabo raztegljive omare ali omara.

Kateri proizvajalec je boljši

Na to vprašanje je nemogoče najti nedvoumno pravilen odgovor, saj bodo v vsakem primeru kupci nezadovoljni s kupljenim pohištvom določenega proizvajalca. In v trgovinah je preveč položajev, kar otežuje končno izbiro proizvajalca. Toda nihče ne prepoveduje sklepanja po določenih merilih. Izdelate lahko oceno proizvajalcev kavč. To je pohištvo, ki se uporablja v vsakem domu:

 • Velikan v svetu proizvajalcev oblazinjenega pohištva na splošno je Pinskdrev. Razlikujejo se po uporabi samo najnaprednejših tehnologij, hkrati pa je cena blaga precej zvest;
 • Tovarna Rival ima visoko oceno. Pohištvo te tovarne odlikuje prisotnost posebnih pokrovov. Ti pokrovi so zasnovani za stik z živalmi - mačka ne bo mogla kršiti celovitosti pokrova;
 • Predstavništvo v IKEA se ponaša s tovarno Shatura.

Nakup oblazinjenega pohištva je prijeten, ker lahko tudi proračunski modeli prenesejo konkurenco dragim notranjostim. Tudi proračunski modeli imajo kreativno zasnovo. Če je na voljo razmeroma majhen proračun, se morate v tem primeru obrniti na tovarne Rival in Pinskdrev.

Z luksuznim pohištvom je situacija nekoliko drugačna. Premium modeli se od proračunskih modelov razlikujejo po tem, da uporabljajo boljše materiale in napredne tehnologije. Preden razumete vprašanje, katero pohištvo je boljše, morate razumeti razlike med preprostim in luksuznim pohištvom:

 • Premium modeli imajo precej daljšo življenjsko dobo, oziroma popravilo ne bo potrebno kmalu. Proračunski modeli so veliko bolj nagnjeni k razpadom;
 • Kakovostni materiali se uporabljajo ne samo v glavni strukturi, temveč tudi pri oblazinjenju in ustvarjanju dodatkov;
 • Drage pohištvo je skoraj vedno oblikovanje, in ko se ustvarijo, se uporabljajo izključne ideje. Določene predmete pohištva lahko ustvarite ročno.

Če vam proračun omogoča nakup vrhunskega notranjega predmeta, lahko izberete tovarne pohištva Holding in Shatura. Izbira proizvajalca ne bo tako težka, če kupec jasno nakaže, da sta kakovost in edinstven dizajn ali zanesljivost po razumni ceni njegova prioriteta.

IKEAPinskdrevIval

Fotografija

Video

Pustite Komentar