Uporaba pohištvenih nalepk za dekoracijo in zakrivanje napak

Notranjost lahko okrasite na več načinov. Trgovine ponujajo veliko izbiro raznolikih orodij, ki bodo preoblikovala katero koli sobo. Pohištvene nalepke so ena takih tehnik dekoriranja. So različne in primerne za okrasitev pohištva v kateri koli sobi.

Sorte

Moda za uporabo pohištvenih nalepk je v našo državo prišla iz Evrope. Ljudje se že dolgo domislijo tega načina dekoriranja omar, skrinj, omar. Prednosti tega dekorja vključujejo dejstvo, da so relativno poceni. Tako lahko sobo preoblikujete v nekaj minutah, ne da bi porabili veliko denarja. Če so dekorativni elementi izgubili prvotni videz, so poškodovani ali preprosto utrujeni, jih je mogoče enostavno zamenjati z novimi. Poleg tega se nalepke nanesejo zelo preprosto, primerne so za okrasitev ogledal, plastike, kovinskih površin in drugih materialov.

Dekorativni elementi so različni. Razlikujejo se po velikosti, zasnovi, materialu izdelave. Pohištvo lahko okrasite z mnogimi majhnimi nalepkami, okrasitev ene velike včasih pa ni videti nič manj koristno. Kompozicije, sestavljene iz več elementov, izgledajo izvirno.

Nalepke so glede na barvno shemo:

 • Barvno;
 • Črno-belo.

Barvni pa so lahko enobarvni, dvobarvni, večbarvni. Vsakdo bo našel najprimernejšo možnost za svoj dom. Niti en kos pohištva ne bo ostal neopažen. Druga značilnost nalepk je, da so nekatere polnobarvne, druge prozorne. Polnobarvne okrasne nalepke pokrivajo celotno površino. Različni elementi za okrasitev pohištva, ki svetijo v temi, izgledajo izvirno.

Poleg barve se nalepke razlikujejo po tematiki in vrsti zunanje plasti. Glede na vrsto sprednje površine so lahko ogledalo, sijajni, mat. Sama nalepka je okrašena z različnimi elementi: rhinestones, iskrice, kroglice. Tekstura nalepk je ravna in voluminozna.

Črno-beloBarvno

Dekorativni elementi so izdelani iz različnih materialov:

 • Vinil
 • Lepenka;
 • Plastika
 • Kovinski

Najpogostejše so vinilne pohištvene nalepke. Okrasijo pohištvo v spalnici, vrtcu, kuhinji, dnevni sobi, kopalnici. Enostaven za nanašanje in enostavno odstranjevanje.

KartonVinilPlastikaKovinski

Uporaba v dekorju

Nalepke lahko okrasijo pohištvo v različnih prostorih. Izgledali bodo enako lepo v dnevni sobi, spalnici, kuhinji, jedilnici in kopalnici. Še posebej srečni s takšnimi okraski so majhni otroci. Dekorativni elementi so zlepljeni ne samo na pohištvo, temveč tudi na stene.

Otroci

S pomočjo nalepk lahko preprosto oblikujete vrtec. Mnogi starši poskušajo jasno povedati, da gre za otroško sobo. Poskušajo pobrati ozadje z ustreznim vzorcem: medvedi, vozovi in ​​druge podobne slike. Vendar pa obstaja učinkovitejši način - okrasiti pohištvo z nalepkami. Prednost te metode je, da ne zahteva velikih finančnih stroškov. Poleg tega otroci hitro rastejo, staršem pa ni treba pogosto popravljati in ponovno lepiti ozadij. Dovolj je, da nalepke zamenjate za primernejšo starost.

Pri dekoriranju z nalepkami za otroško pohištvo lahko prihranite na samih izdelkih. Tako lahko izberete preprosto pohištvo, brez dodatnega oblikovanja, in ga okrasite s čudovitimi nalepkami. V tem primeru bodo nalepke izbrane glede na individualne želje otrok in staršev.

Nalepke so nalepljene na različne predmete otroškega pohištva:

 • Postelje;
 • Omarice
 • Nočne omarice;
 • Mize;
 • Škatle za igrače.

Odlična ideja je, da na pohištvo ali steno nalepite nalepko stadiometra. Ne bo samo okrasil sobe, temveč vam bo omogočil tudi spremljanje razvoja otroka. Otroci imajo radi slike, ki svetijo v temi. Zvezde in luno lahko nalepite neposredno na strop, stene ali omaro.

Bolje je, da pokličete otroke in jih povabite, naj nalepimo skupaj. Konec koncev je to njihova soba, izpolnjevati mora vse njihove zahteve in želje. Dekoriranje pohištva skupaj bo zabavno in zanimivo.

Dnevna soba

Dnevno sobo lahko okrasite po svojem okusu s pomočjo nalepk. Cvetlične in abstraktne teme so najpogostejše za dekoracijo pohištva v dvorani. Različne nalepke vam omogočajo, da izberete pravi model in spremenite dolgočasno sobo. Ogledala nalepke izgledajo lepo. Lahko so okras tako na omari, drugem pohištvu in na stenah. Elementi so enostavno pritrjeni na katero koli vrsto ozadja.

Pogosto lastniki stanovanj, hiš nalepijo nalepko na omare z ogledali. V sobo lahko dodate vrhunec s pomočjo dekorativnih elementov, okrašenih z rhinestones, iskricami. Poudarjajo izvirnost in nenavaden dizajn dnevne sobe. Prav tako lahko s pomočjo nalepk osvežite omare pod televizorjem ali nalepite elegantno kompozicijo okoli opreme neposredno na steno. Pogosto se v te namene uporabljajo velike slike dreves, cvetov, listov. Odličen način za okrasitev bi bila nalepka s fotografijami. Lahko prikazuje vse družinske člane skupaj ali ločeno.

V nekaterih primerih je odstranjevanje nalepk z gladke površine pohištva precej problematično. Nato strokovnjaki priporočajo, da jih ogrejete s sušilcem za lase. Lepilni sloj je uničen, nalepka se enostavno odstrani. Preostalo lepilo lahko očistite z milno raztopino.

Kuhinja in kopalnica

S pomočjo nalepk na pohištvu okrasite notranjo dekoracijo v kopalnici, kuhinji. Material nalepk vam omogoča uporabo v prostorih z visoko vlažnostjo. Lahko okrasite omare, mize, fasade kuhinje. Izvirnik bo videti kot lepljeni gospodinjski aparati, kot sta hladilnik ali mikrovalovna pečica. Veliko lepi različne slike na kuhinjski predpasnik. Najbolj priljubljene slike so čaj, kava, jedi, sadje, zelenjava, različne jedi.

V kopalnici nalepke krasijo fasade omaric. Lahko se tudi lepi na ploščice, plošče, ogledala. Široko razširjeni so morski motivi s podobami rib in alg. Nalepke je mogoče oprati, zato so tako priljubljene v notranjosti kopalnice in kuhinje. Ustvariti edinstven dizajn ni tako težko. To boste pomagali doseči. Z lahkoto jih zamenjate z drugimi, ko želite še enkrat spremeniti notranjost. Vsako celo najpreprostejše pohištvo bo dobilo svetel naglas, če dodate spektakularne, elegantne umetniške slike.

Priljubljene teme

Predmeti pohištvenih nalepk so predstavljeni v ogromnem asortimanu. Najbolj priljubljeni med njimi:

 1. Živali - vinilne nalepke so primerne za kateri koli prostor. Vrtec bodo okrasili različni sloni, medvedi, mačke, metulji. Za dnevno sobo se pogosto uporabljajo psi in tigri. Kuhinjske garniture bodo preoblikovale nalepke z jagnjetino ali mačkami;
 2. Rastline - cvetje, drevesa in veje z listi so zelo priljubljene;
 3. Abstrakcija - različne geometrijske kompozicije po priljubljenosti niso slabše od prejšnjih vrst nalepk. Krogi, srca, črte, kodrasti vzorci krasijo garderobne omare, skrinje, stene in tudi na zrcalnih površinah so videti lepo;
 4. Morje - školjke, ribe, alge, sidra, čelade, delfini in morski psi - to je le majhen seznam slik, ki se uporabljajo za okrasitev notranjih predmetov v kopalnici, kuhinji, otroški sobi in spalnici;
 5. Prazniki - na nalepkah so lahko prikazane različne slike, povezane s tem ali onim praznovanjem. Na primer novoletne snežinke, božična drevesa ali srca, golobi, napisi, izjave o ljubezni;
 6. Drevesnice - za okrasitev otroškega pohištva se uporablja ogromno različnih nalepk. To so medvedi, žirafe, avtomobili, lutke, zvezde in planeti, črke in številke, stadiometri. Barvite nalepke s slikami risanih likov bodo všeč vsakemu otroku.
OtročekŽivaliRastline

Popolno maskiranje

Med delovanjem pohištva se na njegovih površinah lahko pojavijo različne napake, na primer sekance ali praske. Še posebej so pomembne za otroško sobo, pa tudi za sobo, v kateri so živali. Mačke in psi lahko opraskajo pohištvo, pokvarijo ozadje. V takih primerih so najučinkovitejši in hkrati hiter način zakrivanja napak nalepke. Poleg tega obstaja možnost, da jih sami naredite po svojem okusu.

Pripravljene nalepke so primerne za prikrivanje rezin, prask in manjših vdolbinic. Lepijo se zelo preprosto, v trenutku osvežijo in preoblikujejo pohištvo. Napake na ploščicah, gospodinjskih aparatih, ozadjih, zlahka se skrijete pod nalepkami. Ne bodo le prikrili pomanjkljivosti, ampak bodo naredili sobo zanimivo in izvirno, noben gost ne bo ostal ravnodušen. Napake na zrcalnih površinah se lahko skrivajo tudi pod nenavadnimi kompozicijami.

Upoštevajte, da se nalepke ne oprimejo dobro na stene, pobarvane z barvo na vodni osnovi, in na površine s kredo s kremo. Če na papirne tapete nalepite nalepke, lahko njihovo naknadno odstranjevanje poškoduje platno. Enak rezultat je mogoče dobiti s starim ometom in barvo.

Fotografija

Video

Oglejte si video: FREEDOM na sejmu Kamping&karavaning Ljubljana 2013 (April 2020).

Pustite Komentar