Namen nihajnega mehanizma za pohištvo, pomembne nianse izbire

Kako sestaviti kos pohištva, če je nemogoče uporabljati dodatke? Odgovor je preprost: sestaviti ga brez dodatkov ne bo delovalo. Takšni elementi omogočajo pohištvu visoko funkcionalnost, praktičnost in vizualno privlačnost. Zato je za izbiro res kakovostne omare ali omare pomembno, da bodite pozorni na pohištvo, katerega ena od vrst je vrtljivi mehanizem za pohištvo, ki se uporablja za številne zasnove pohištva.

Kaj je

Za zagotovitev vrat različnih vrst pohištva z možnostjo zasuka se uporabljajo mehanizmi pritrditve fasade s tečaji tečajev. V primeru standardnega kota odpiranja se fasada odpira 95 stopinj. V primeru vogalnih omar z izvlečnimi ali vrtečimi se sistemi za shranjevanje, zofe, jedilne mize z vrtljivim mehanizmom z mehanizmom preoblikovanja je dejansko uporabiti dodatke z nestandardnim kotom namestitve (180, 270 stopinj). Osebi nudi možnost, da en kos pohištva spremeni v drugega ali spremeni svoje funkcionalno stanje v drugega.

Mehanizmi tega načrta se zlahka preoblikujejo, zaradi česar se videz pohištva, njegova funkcionalnost spreminjajo. Na primer, kuhinjske omare ali obešalniki. To je izredno pomembno za udobje uporabnikov pohištva, vendar so takšni dodatki še bolj ustrezni v majhnih stanovanjih. Majhne prostore je treba opremiti z visoko funkcionalnim pohištvom, sicer bodo malo udobni za življenje.

Za sedenjeZa mizoZa podstavekZa fasade

Sorte

Vrtljivi dodatki imajo lahko različne premere.

PremerDovoljena raven obremenitve, kg
300 mm50-70
400 mm80-100
600 mm170-190

Zaradi raznolikosti velikosti lahko izberete model, ki zdrži veliko težo. Zato so takšni dodatki priljubljeni pri ustvarjanju različnih kosov pohištva: zofe, jedilne mize.

Podobni izdelki se lahko razlikujejo po barvi. Najpogostejše barve so jeklo, črna, platina, krom.

Vrtljivi mehanizmi so nameščeni znotraj ali zunaj telesa omarice, zato se vrata hitro in enostavno odstranijo in obesijo. Obstaja več vrst tečajev:

  • štirinožni mehanizmi - standardna strojna oprema, ki omogoča odpiranje pohištvene fasade pod kotom več kot 90 stopinj;
  • 7-tečajni tečaji - redkejša vrsta strojne opreme, ki omogoča odpiranje in premikanje vrat na stran.

Bolj kot se sodobne tehnologije uporabljajo za ustvarjanje stružne strojne opreme, manj časa bo potrebnega za njegovo namestitev in obešanje fasade. Le kvaliteten izdelek lahko prenese do 100 tisoč ciklov odpiranja fasade.

SedemstopenjskiŠtirikotni

Materiali izdelave

Krožni rotacijski mehanizmi zagotavljajo edinstveno priložnost za izdelavo vrtljivih stojal, polic, ploščadi. Z njihovo pomočjo lahko znatno prihranite prostor v hiši, ne da bi pri tem ogrozili udobje pohištva.

Takšna dodatna oprema je odlična za vgradnjo na različne materiale (MDF, iverne plošče, vlaknene plošče, plastika, kovina) in je zelo funkcionalna. Udobno ga je uporabljati tudi za najstnika brez posebnih težav.

Za izdelavo sodobnega vrtljivega mehanizma za pohištvo se uporabljajo materiali z različnimi delovnimi parametri, kar vpliva na kakovost in trajanje obdobja uporabe kosa pohištva:

  • najbolj praktičen, trpežen in močan je vrtljivi mehanizem iz pocinkanega jekla. Lahko prenese obremenitve do 170-190 kg brez deformacij. Zato je danes tako povpraševanje po jekleni strojni opremi;
  • tudi v trgovinah lahko izberete dodatke za struženje iz cinkove-aluminijeve zlitine. To je edinstven material, ki dokazuje visoko odpornost proti obrabi, trdnost, trajnost.

Bolj pogosto se vrtljivi mehanizem uporablja, krajša je njegova življenjska doba. Zato je izredno pomembno, da s prodajalcem preverite, iz katerega materiala so izdelani vsi sestavni deli pohištva.

JekloCink aluminij

Kateri modeli se uporabljajo

Vrtljive pohištvene ploščadi so posebna vrsta okovja, ki se uporablja med montažo:

  • kuhinjske omare z nestandardnim kotom odpiranja. Takšno pohištvo je primerno za drobne kuhinje, kjer je prostega prostora zelo malo;
  • jedilne mize, ki se preoblikujejo v majhno mizo za kavo;
  • stojalo za televizorje, ki je lahko v obliki mize;
  • oblazinjeno pohištvo - tudi vrtljivi pribor vam omogoča, da stol ali kavč razširite v polno ležišče, tako da enega od njegovih delov obrnete na stran;
  • obešalniki za oblačila na hodniku, ki se vrtijo okoli svoje osi;
  • garderobe.

Z drugimi besedami, obseg takih izdelkov je zelo širok. Ta trenutek je še posebej pomemben pri ustvarjanju notranjosti v majhnih stanovanjih in hišah, kjer ima vsak centimeter prostega prostora zelo veliko vrednost za udobje prebivalcev.

ObešalnikKavčKuhinjska omaraTV stojaloGarderobna posteljaJedilna miza

Video

Pustite Komentar