Značilnosti ortopedskega pohištva, izbirni kriteriji

Pravilna drža je ključ do zdravja. Ta resnica prihaja iz otroštva ni dvomljiva. Da bi imeli pravilno, lepo držo, se je treba najprej od zgodnjega otroštva naučiti spremljati hrbet, ne pa da se upogibati. Če želite doseči najboljši rezultat, boste ohranili ne le pravilno držo, temveč tudi ortopedsko pohištvo, kar bo pomagalo vašemu zdravju, kar je kot nalašč tudi za tiste, ki imajo v preteklosti kakršne koli motnje drže. V tem primeru bo „pravo“ pohištvo pomagalo preprečiti nadaljnje poslabšanje razmer z ukrivljenostjo hrbtenice.

Prednosti in slabosti

Nedvomne prednosti takega pohištva vključujejo:

 • njegova struktura, ki je izbrana za največjo korist hrbtenici, pa tudi celotnemu človeškemu skeletnemu sistemu. Preprečuje razvoj skolioze, kifoze in drugih nepravilnosti pri tvorbi okostja. Če so takšna odstopanja že prisotna, potem bo to pohištvo preprečilo napredovanje ukrivljenosti kosti;
 • udobje in udobje - ortopedsko pohištvo daje osebi občutek ugodja, zmanjšuje bolečino ob prisotnosti motenj postave, saj z ukrivljeno hrbtenico človek težko sedi na običajnem stolu ali dlje časa leži na kavču. Takšne izdelke razvijejo strokovnjaki ob upoštevanju vseh strukturnih značilnosti človeškega okostja, da je na njem veliko bolj priročno in udobno. Tako se človekova delovna sposobnost poveča, če ne dela v pisarni na navadnem stolu, ampak na ortopedskem stolu ali stolu. Po popolnem nočnem počitku na udobnem pohištvu človek začuti naval moči in energije.

Pošteno povedano je treba opozoriti na pomanjkljivosti te kategorije blaga, ki vključujejo:

 • relativno visoki stroški takšnih izdelkov. Ni skrivnost, da je tak izdelek veliko dražji od navadnega pohištva, ne more si ga privoščiti vsak;
 • ni zelo široka paleta takšnih izdelkov. Za razliko od navadnega pohištva izbor anatomskih izdelkov ni tako raznolik, ne ustreza vedno okusnim željam potrošnikov.

Sorte

Sorte anatomskega pohištva niso zelo raznolike. Na sodobnem trgu obstajajo takšni ortopedski izdelki:

 • Stoli
 • računalniški stoli;
 • postelje;
 • zofe.
PosteljaKavčStolRačunalniški stol

Anatomski stoli so različnih vrst:

 • stol z naslonom za noge;
 • stol s poudarkom na kolenih;
 • šolski ortopedski stol.

Anatomske postelje so tudi razdeljene na:

 • enodelna (zložljiva) ortopedska postelja;
 • ortopedska zložljiva postelja;
 • Ortopedska zložljiva postelja z vzmetnico.

Za koga je koristna in komu kontraindicirana

Anatomski izdelki so izredno koristni za otroke in mlade, mlajše od 25 let. Do starosti 25 let človek še ni dokončno oblikoval drže, v tem obdobju preprosto mora spati in sedeti na "pravilnem" ortopedskem pohištvu.

Tudi ljudje, mlajši od 55 let, lahko izberejo anatomsko pohištvo zase, če nimajo zgodovine bolezni sklepov, kosti, ožilja.

Anatomski izdelek te kategorije je strogo kontraindiciran ljudem po 55. letu starosti. V tej starosti kosti postanejo mehke in krhke, trda postelja ali stol pa lahko dodatno obremeni že tako ranljive kosti. Prav tako je prepovedano uporabljati to pohištvo ljudem, ki imajo v preteklosti bolezni, kot so artroza, artritis in motnje krvnega obtoka.

Pravila izbire

Izberite to kategorijo pohištvenega pribora mora biti pravilen. Preverite certifikate in vso dokumentacijo za ta izdelek. Ugotoviti je treba največjo dovoljeno obremenitev, jo primerjati s težo kategorije osebe, za katero je kupljena.

Posebno pozornost je treba posvetiti trdnosti vseh delov, mehanizmov te kategorije izdelkov, skladnosti dela vseh delov in mehanizmov.

Če morate izbrati kavč ali posteljo, vsekakor izberite izdelke z zložljivim mehanizmom z lamelami. Prav lamele zagotavljajo največji ortopedski učinek takšnega pohištva. Prav tako je treba posvetiti pozornost oblazinjenju (če obstaja). Tkanina mora biti trpežna, dobro prezračena.Ortopedski stol bi moral maksimalno ustrezati anatomski zgradbi osebe, zaželena je prisotnost naslonjala za roke, razbremenijo obremenitev na hrbtenici.Ne glede na to, kakšno sorto izberete, mora biti kakovostna in zanesljiva.

Video

Fotografija

Oglejte si video: Pisarniški stoli Ergovision iFlex (April 2020).

Pustite Komentar