Zanimive ideje za ustvarjanje pohištva z lastnimi rokami, možnosti za dom in vrt

Danes lahko v salonih pohištva vidite velik izbor kavč, foteljev, miz, stolov. Vsi se razlikujejo po materialih izdelave, barvnem dizajnu, slogu, oblikovanju. Notranjost lahko preoblikujete ne samo s pomočjo izdelkov, kupljenih v trgovini. Obstaja priložnost, da jih naredite sami. O lastnem pohištvu o lastnih pohištvih bomo govorili kasneje.

Prednosti domačega pohištva

Domače pohištvo, ki ga naredite sami, ima naslednje prednosti:

 • Proračunsko končani izdelki bodo stali veliko ceneje kot pohištvo, kupljeno v trgovini. Stroški njene izdelave so enaki stroškom materiala in porabljenemu času. V nekaterih primerih bodo potrebna potrebna orodja za izdelavo pohištva;
 • Trdnost, zanesljivost - v primeru neodvisne izdelave stolov, miz, zofe bo njen lastnik natančno vedel, iz česa je izdelek sestavljen, kako zanesljiv je. Pri uporabi visokokakovostnih elementov se bodo notranji predmeti izkazali za močne in bodo trajali dlje časa;
 • Izvirnost - domače modele odlikuje njihova nenavadnost, izdelani so v enem izvodu. Obstaja priložnost, da številne ideje prevedemo v resničnost. Tako lahko sobo okrasite z ekskluzivnimi izdelki, ki bodo postali vrhunec sobe in pritegnili pozornost gostov.

Če nimate izkušenj, priporočamo, da najprej uporabite preproste ideje za ustvarjanje pohištva. Nato lahko začnete izvajati bolj zapletene odločitve.

Nestandardni materiali

Za izdelavo pohištva z lastnimi rokami uporabljajo zanimive ideje, ki vam omogočajo, da ustvarite mize, stole, stole edinstvenega dizajna. Materiali za te namene so lahko raznoliki. Najpogosteje za izvajanje idej z uporabo improviziranih orodij, ki so poceni. Tako bo mogoče narediti ekskluziven model in dostojno prihraniti.

Nenavadni materiali za izdelavo notranjih predmetov:

 • Lesene palete;
 • SIP plošče;
 • Različne cevi;
 • Avtomobilske pnevmatike;
 • Papir, časopisi, knjige;
 • Podružnice, debla.

To je le majhen seznam tega, kar se uporablja za izdelavo pohištva. Glavna stvar v tej zadevi je želja in neomejena domišljija mojstra.

Pohištvo iz palet

Originalne ponve so narejene iz palet, ki bodo postale čudovita dekoracija vrta. Poleg tega so klopi, mize, zofe enostavno izdelati. Odlična možnost za sprostitev in sončenje je ležalnik iz palet. Da bo ležalnik še bolj izviren in udoben, lahko na vrh postavite mehko vzmetnico ali več svetlih blazin.

Poleg tega se nenavadni notranji predmeti iz palet popolnoma prilegajo oblikovanju sobe v slogu podstrešja. Zanj je značilna nevljudnost, surovine, zato bo kavč, fotelji ali mizica palet odlična možnost za dnevno sobo. Poleg tega je ta material zelo priročen, saj lahko višino in širino izdelka prilagodite glede na število elementov. V spalnico lahko namestite posteljo, katere okvir bo izdelan iz tega materiala.

SIP plošče v notranjosti

SIP plošče se uporabljajo pri gradnji hiš. Gre za dva lista, med katerima je pena. Iz SIP plošč lahko izdelate zanimivo pohištvo za vaš dom ali stanovanje. Izdelki so lahki in hkrati zelo trpežni. Ne škodujejo zdravju ljudi. Tudi v primeru požara ne oddajajo strupov. Pohištvo iz SIP plošč se ne boji ultravijoličnih žarkov, plesni in gliv.

Iz plastičnih cevi

Iz plastičnih cevi lahko naredite veliko zanimivih predmetov. Takšni izdelki bodo imeli številne prednosti, vključno z:

 • Odpornost proti vlagi;
 • Zanesljivost
 • Trajnost;
 • Varnost;
 • Nizki stroški;
 • Relativna lahkotnost.

Za izdelavo stolov in ležalnikov za dajanje se uporabljajo plastične cevi. Različne omarice, mize, stoli so kot nalašč za stanovanje ali zasebno hišo. Elegantna mizica za kavo iz plastičnih cevi bo odlična možnost, nanjo lahko postavite revije in časopise.

Pleteno pohištvo

Pleteno pohištvo - eleganten, izviren okras podeželske hiše. Komplet več naslanjačev in mize je idealen za zunanjo teraso. Wicker pohištvo izgleda neverjetno, lahko samostojno naredite resnično umetniško delo. Notranji predmeti, izdelani s tehniko tkanja:

 • Fotelji
 • Stol za zibanje;
 • Kavč;
 • Stol;
 • Robnik.

Poleg tega so na voljo različne stojnice in police za rože. Pleteno pohištvo je okolju prijazno, lahkotno, lepo, se ne boji visoke vlažnosti in ne potrebuje posebne nege.

Drugo življenje starih stvari

Sčasoma fotelji, zofe, mize in drugi notranji predmeti postanejo brez vrednosti, izgubijo lepoto svojega prvotnega videza. Znova jih lahko oživite s ponovnim delom:

 1. Stari leseni stoli, mize so prebarvani in postanejo kot novi;
 2. Oblazinjenje stolov in zofe se spremeni v novo;
 3. Stare skrinje, komode in robnike prilepite s tapetami ali samolepilnim filmom. Lahko jih okrasite tudi z akrilno barvo in drugimi spojinami;
 4. Ne hitite, da bi vrgli staro pohištvo, saj je lahko kot nalašč za poletno rezidenco. Cvetlične lončke lahko postavite v skrinje. Omara bo odličen prostor za shranjevanje vrtnega orodja.

Obnavljanje starega pohištva vam ne bo vzelo toliko časa. Poleg tega boste prihranili denar, saj bo nakup novega pohištva stalo veliko več. Druga pozitivna točka spremembe je možnost ustvarjanja edinstvenega dizajna stolov, kavč, miz in drugih izdelkov po vaših željah.

Fotografija

Video

Oglejte si video: Praznični jelenčki (April 2020).

Pustite Komentar