Namen palice za omare, glavne značilnosti

Drsna omara je večnamenska zasnova, ki omogoča shranjevanje najrazličnejših stvari - od kravate z nogavicami, do plaščev in krznenih plaščev. Ni presenetljivo, da je kabinet bar prenehal biti navaden nosilec za ramena z vrhnjimi oblačili, pojavilo se je držalo za hlače, kravate, pasove.

Namen in lastnosti

Da bi v omari olajšali iskanje potrebnih oblačil in dodatkov, potrebujete posebne obešalnike, na katere namestijo drog za oblačila. Takšen bar je namenjen priročnemu in udobnemu shranjevanju oblačil. Če imate obešalnike na različnih nivojih, kar najbolje izkoristite notranji prostor garderobe. Na križnih trakovih se bodo udobno prilegale obleke, majice, majice, bluze in vrhnja oblačila. Na drugi ravni bo priročno zložiti hlače, na stranske plošče pa lahko shranite kravate, pasove in druge majhne dodatke.

Če pravilno namestite palice, potem lahko število polic zmanjšate na minimum, tako da jih zasedete s klobuki, majhnimi stvarmi, čevlji.

Običajno omaro, namenjeno shranjevanju vrhnjih oblačil, odlikujejo številne različne značilnosti:

  • oblika - držalo za omaro je lahko ovalno ali okroglo. Prva možnost je najpogostejša in poznana, zdrži velike obremenitve, pri uporabi se ne deformira. Profil ima večjo odpornost, zaradi česar je drog bolj tog. Nameščen je na posebna držala palic, ki prečko varno pritrdite takoj na steno omarice ali na zgornjo polico. Glede na model imajo drugačno obliko in so zasnovani za različno število pritrdilnih vijakov. Če je višina cevi več kot 1 meter, je priporočljivo, da jo ojačate z dodatnim pritrditvijo. Okrogla oblika pomeni uporabo ovalne kromirane cevi s premerom 25 mm. Pritrdi se s pomočjo posebnih prirobnic, ki lahko držijo največjo težo stvari;
  • dolžina - verjetno se lahko pod težo stvari nosilec deformira (upogne), zato priporočamo, da ne glede na material okovja dolžina palice ne presega 1,5 metra, še posebej pri shranjevanju vrhnjih oblačil.

Omeniti velja, da v primeru uporabe okrogle cevi njegova dolžina ne sme presegati 60 cm, če je velikost večja, potem je bolj priporočljivo uporabiti ovalno obliko.

Sorte

Proizvajalci pohištva glede na namen razlikujejo naslednje sorte palic:

  • izvlečni dodatki, kot je mikro dvigalo. Sistem mikro dvigal se uporablja v garderobah z globino do 550 mm. Dolžina konstrukcije se giblje od 250 mm do 500 mm. Izvlečna palica pomeni bočno namestitev obešalnikov. Število izvlečnih konstrukcij se določi na zahtevo naročnika. Prednost dodatkov je, da lahko z omarico postavite več elementov v omaro, učinkovito razvrstite oblačila;
  • dvigalo z odjemnikom toka - zasnova je primerna za montažo vgradnih garderob, katerih višina je več kot dva metra. Držalo je nameščeno na zgornji strani plošče in se s pomočjo posebnega mehanizma potopi na raven človeške rasti, kar omogoča enostavno odstranjevanje ali obešanje ramen z oblačili, da se stvari izvlečejo;
  • standardna palica je postavljena vzporedno z dnom omare. Za ovalno ali okroglo cev je značilna visoka stopnja trdnosti. Glede na dolžino je možna omara z dvema prečnima prečkama;
  • obešalnik za hlače je običajno nameščen spodaj pod vrhnjimi oblačili. Navzven dizajn spominja na sušilec oblačil. Na njem bo priročno postaviti hlače, da se med shranjevanjem ne bodo zmečkale;
  • drog za dodatke - obešalnik se nahaja na stranskih ploščah, vratih omar. Zasnovan za pasove, kravate, spodnje perilo (nedrčki). Na takšni šanku bodo majhni dodatki priročno nameščeni in jih je enostavno najti.
Za hlačeMikro dvigaloOdjemnik tokaPod dodatki

Materiali izdelave

Daske za oblačila so narejene iz različnih materialov - lesa, plastike, kovine. Vrsta materiala je odvisna od želene konfiguracije in dimenzij omare. Dolgo časa so palice iz lesa v obliki ovalnih prečk, pritrjenih znotraj omare, veljale za idealne možnosti. Drevo ima visoko trdnost, vendar je material kratkotrajen z vlago, zato se sčasoma lahko leseni tramovi pokvarijo in upognejo.

V sodobnih razmerah so takšne oblike pohištva izdelane iz jekla in aluminija, materiala, ki je hkrati lahek in trpežen. Držalo za omaro je najpogosteje izdelano iz jekla. Prečke standardnega vzorca so izdelane iz visoko trdnega jekla, katerega površina je nato prekrita s plastjo kroma. Aluminijaste prečke so veliko lažje od jeklenih, v tehnološki obdelavi so enostavnejše, vendar ne prenesejo velikih obremenitev. Za prečke, na katere bo postavljena vrhnja oblačila, tak material ne bo deloval. Uporabljajo se za shranjevanje lahkih majic, krila, oblek.

Plastika se uporablja pri izdelavi letvic, zasnovanih za majhne predmete. Priporočamo, da shranite lahke stvari - hlače, krila, pasove, pasove. Spodaj je zaželeno urediti takšne letvice. Prav tako se plastika uporablja kot dodatni dekorativni elementi jeklenih konstrukcij.

LeseniKovinskiPlastika

Odtenki pritrditve

Običajno namestitev dodatkov ne povzroča posebnih težav, pri pravilni uporabi lahko pride do težav. Vrstica za stvari je nameščena tako, da se kasneje uporabi po predvidenem namenu, stvari so bile shranjene kompaktno in priročno. Obstajata dve možnosti za pritrditev standardnih in izvlečnih prečk: prečna, vzdolžna. Na izbiro vplivajo naslednji dejavniki - globina same omare in širina odseka, na katerem bo palica stala:

  • vzdolžna namestitev - klasična garderoba, ki je znana vsem. Zasnova bo primerna v garderobah, katerih globina presega 550 mm. Garderobna omara z dolžino večjo od 2,5 m bo prvotno izgledala z dvema palicama, ki bo notranjost razdelila na cone: moški-ženski, pomlad-poletje-jesen-zima;
  • prečna namestitev bo pomembna za drsne sisteme (dvigalo), ne priporočamo uporabe ovalne ali okrogle palice. Ta držalo vam omogoča, da kar najbolje izkoristite uporabni prostor garderobne omare, še posebej, če je globina manjša od 550 cm. Križno pritrjevanje je značilna značilnost sodobnih drsnih omar. Po standardih je mikro dvigalo nameščeno znotraj prostora na štiri vijake, zasnovane za določeno težo. Namestite močnejši pritrdilni element, ki bo vzdržal velike obremenitve, z velikimi vijaki za pritrdilne elemente. Tako kot v prejšnji različici je tudi prostor mogoče razdeliti na cone glede na letni čas, spol in namen oblačil.

Bar, na katerem bodo shranjena oblačila v omari, igra pomembno vlogo v vsakdanjem življenju. Oblačila bodo visela enakomerno, se ne bodo gubala, v omari bo dovolj prostora, da shranite še veliko stvari. To bo dosegla le pravilno izbrana in nameščena prečka.

Kot se je izkazalo, je v omari s spodnjimi policami prečni trak nujen element učinkovite uporabe uporabnega prostora. Uporablja se lahko za shranjevanje lahkih in prostornih predmetov, ki bodo kompaktno postavljeni v omari. Tudi omarica s šankom brez polic vam bo omogočila, da marsikaj skrivate pred radovednimi očmi in jih postavite glede na letni čas, dodatke in potrebe. In vsako garderobo izbrati, vsak odloči zase.

Video

Oglejte si video: Our Miss Brooks: Connie the Work Horse Babysitting for Three Model School Teacher (April 2020).

Pustite Komentar