Možnosti garderobe v fitnesu, nasveti za izbiro

Lastniki fitnes centrov, športnih kompleksov in bazenov vedo, da je funkcionalno in lepo pohištvo bistven del celostne podobe podjetja. Organsko vgradnjo v notranje omarice za garderobe fitnes kluba razveselijo oči kupcev, kar tako ali drugače vpliva na zvestobo obiskovalcev športnega objekta.

Sestanki in funkcije

Omarice za vse telovadnice so zasnovane tako, da opravljajo eno samo funkcijo - za shranjevanje osebnih predmetov. Hkrati se oblačila in čevlji, ki ostanejo v omari, ne smejo gubiti ali pokvariti videza. Pohištvo za fitnes klube bi moralo:

 • biti trpežen;
 • enostaven za pranje in po potrebi enostaven za prevoz;
 • vzdržijo vpliv okolja (na primer visoka vlažnost);
 • biti zanesljiv in trpežen, saj bo omara morala dnevno oskrbovati večje število ljudi;
 • Ergonomsko se prilegajo v vesolje, včasih precej minimalno.

Garderobe so narejene iz trpežnih materialov, odpornih na mehanske poškodbe. Kovinske omarice so morda najbolj priljubljena možnost. So lahke in zanesljive, vendar je izbira barv omejena - prevladuje siva. Standardni modeli kovinskih omar so kadar koli lahko opremljeni z dodatnimi odseki za povečanje glasnosti, neuspeli odsek pa je enostavno zamenjati. Kovinske omare imajo praviloma prezračevalne odprtine, kar je tudi nedvomna prednost. Pohištvo iz plošč iz MDF ali lesa je težje in bolj masivno, vendar je izbira okovja in barv zanj bolj raznolika. Na vrata takšnih modelov se lahko nanese tudi tisk (na primer logotip telovadnice). Iverna plošča, odporna proti vlagi, se uporablja za zaščito pred vlago, fasade so lahko izdelane iz stekla ali kovine, odpornega proti udarcem.

Sorte modelov

Glede na vrsto konstrukcije so garderobe v fitnes klubi lahko:

 • enooddelek - praviloma pravokotna omarica z enim odsekom in enimi vrati. Možnosti za notranjo opremo so raznolike, mere so kompaktne. Odlična možnost za fitnes klub, saj zlahka prilega vrhnja oblačila ali športno opremo;
 • dvooddelek - omare z dvema oddelkoma, od katerih se vsak zapre posebej. Primerno za telovadnice z omejenim prostorom, saj lahko na manjšem območju hkrati hranite stvari dveh strank. Običajno je opremljen s palico za oblačila;
 • tri-sekcijski - kompaktna omara, razdeljena na tri oddelke. Niso sposobni sprejeti velike količine oblačil, vendar je zelo primerna možnost v primerih, ko ni potrebno skladiščenje velike prostornine;
 • modularne - omare z neomejenim številom enakih odsekov. Enote enake velikosti, zasnove in vsebine so sestavljene glede na velikost prostora (zaporedno ali drug na drugem). Pogosto v slačilnici do modularnih omar postavijo klop, na kateri so vgrajeni moduli;
 • V obliki črke L - pohištvo z nestandardnimi vrati, katerih oblika sta dve kombinirani latinični črki L (ena navadna in ena na glavo). Funkcionalna in privlačna možnost. Vsaka vrata popolnoma odprejo bodisi zgornji ali spodnji del omare, kar vam omogoča, da ne odprete celotne omare, če morate stvari za fitnes postaviti samo navzdol ali samo navzgor. Tudi vrata so lahko prvotno pobarvana, kar bo okrasilo sobo, pa tudi omogočilo uresničitev vseh vrst oblikovalskih idej.

Če nobena od zgornjih omar ni primerna za garderobe, lahko vedno najdete proizvodno podjetje, ki bo razvilo pohištvo po meri.

DvosedežniV obliki črke LModularnoEn odsekTri oddelke

Možnosti zaklepanja

Kakovostna ključavnica zagotavlja varnost osebnih stvari v športnih kompleksih z velikim pretokom ljudi. Ključavnice za omarice v garderobah so dve vrsti: mehanske in elektronske. Slednje so zelo priljubljene, saj lahko uporabite kartico posameznega odjemalca in ključavnico povežete s splošnim varnostnim sistemom fitnes kluba. Razvrstitev mehanskih in elektronskih ključavnic je precej široka, vendar se v primeru pohištva za garderobe uporabljajo mehanske ključavnice valjastega tipa in elektronske elektromehanske naprave za zaklepanje.

Ključi omaric se pogosto izgubijo, zato morate poskrbeti, da ima vsaka omarica vsaj dva ključa ali celo več.

Obstaja mnenje, da so mehanske ključavnice zastarele in manj zanesljivo ščitijo osebne predmete, vendar niso odvisne od virov energije, kar je nedvomen plus. Če je na omaricah nameščena elektronska ključavnica, bodo v primeru izpada električne energije vse ključavnice odprte ali ostanejo zaklenjene, dokler se ne vzpostavi vir napajanja. Obe možnosti sta nesprejemljivi za lastnike fitnes klubov, zato so proizvajalci elektronskih ključavnic razvili sistem, ki omogoča odpiranje omarice z glavnim ključem, vendar so takšni sistemi precej dragi. Mehanska ključavnica si lahko privošči celo najpreprostejšo telovadnico, traja dolgo, deluje preprosto in jasno.

MortiseMontiranElektronski

Notranja oprema

Vrata običajne omarice v slačilnici se odprejo pod kotom 180 stopinj. Tradicionalno polnjenje modelov z enimi vrati in omaricami v obliki črke L:

 • zgornja polica za pokrivala ali majhne stvari;
 • velik srednji predal s palico ali kavlji, ki ga je mogoče razdeliti na več oddelkov za shranjevanje raznolikih oblačil;
 • spodnji predal za čevlje.

Po želji lahko omaro dopolnite s kavlji ali ogledalom na notranji strani vrat, majhnimi predali ali ogrevano ograjo za brisače. V kovinskih omarah je mogoče nastaviti višino polic, poleg tega pa se enostavno namestijo tudi dodatne police. Polnjenje dvo- in tridelnih omar je bolj zadržano. Običajni minimum je prečka ali nekaj kavljev.

Odtenki izbire

Pri izbiri pohištva za slačilnice je najprej vredno oceniti vlažnost v prostoru. Če ima fitnes klub bazen ali savno, potem je bolje, da raje kovinsko pohištvo, bo trajalo dlje. Prav tako je vredno upoštevati dejstvo, da so vrata v slačilnicah pogosto opraskana. Kovino lahko prebarvate s posebno barvo, v primerih z MDF ali ivernimi ploščami, boste morali razmišljati o tem, kako skriti praske. Vendar pohištvo iz lesa naredi manj hrupa in ga je lažje popraviti, medtem ko mora specialist popraviti kovinsko omaro.

Video

Fotografija

Oglejte si video: Suspense: My Dear Niece The Lucky Lady East Coast and West Coast (April 2020).

Pustite Komentar