Značilnosti omaric za vrtce, nianse izbire

Da bi otrokom omogočili udobno preoblačenje oblačil, imajo garderobne omarice omarice za vrtec, ki so izdelane po sanitarnih standardih in izdelane v primerni zasnovi. Obstaja veliko sort omaric. Če se starši odločite za zamenjavo garderobnega pohištva v vrtcu, se raje seznanite z možnostmi in izberite najboljše.

Kaj so

Omarice v vrtcu so po dogovoru razdeljene v več skupin:

 • skladiščenje loncev;
 • viseče brisače;
 • oblačila in zamenljivi čevlji.

Vsak je nameščen na določen način. V predsobi ali garderobi je nameščena garderoba. Tako je otrokom lažje pustiti stvari in jih ni treba nositi s seboj. Pogosto je garderobna omara opremljena s posebno vdolbino ali ne doseže tal z vrati. Tako lahko otroci tam očistijo sedež. Če so garderobe majhne, ​​je to odličen način, da jih naredite bolj udobne.

Glede na velikost omar so lahko:

 • enoslojni;
 • dvotirni.

Če želite prihraniti prostor, izdelajte dvotirne otroške omare za shranjevanje brisač. Vsak predal ima kavelj, na katerem otrok obesi svoje pripomočke. Dvonadstropna omarica prihrani prostor, kar vsakemu dojenčku omogoča zasebno bivališče.

Stojalo za brisače je pogosto sestavljeno integrirano - obstaja od 2 do 5 odsekov. Tako je mogoče dodati modele stabilnosti in uteži, s čimer preprečimo, da bi pohištvo padlo na otroke. Omaro je mogoče kombinirati. Toda vsak otrok ima osebna vrata in polico, upoštevajo se higienska pravila za takšno pohištvo.

V vrtcu, specializiranem za vrtec, je dodatno potrebna tudi namestitev omare za lonce. Nahaja se v straniščni sobi in se od drugega pohištva razlikuje po tem, da njegova velikost morda ne ustreza višini otroka, saj odrasli, ne otroci, lončke dobijo iz takšnih omar.

PogradEnojni nivo

Imenovanje

Večina otrok ostane v vrtcu ves dan, zato potrebujejo prostor za shranjevanje svojih stvari. Otroci so v omarice za oblačila oblekli zamenljive čevlje, fizično kondicijo, rezervne nogavice, nogavice in majice. Obesijo tudi brisačo, ki se uporablja za pranje.

V nekaterih vrtcih so stvari zložene na stole za sprehod ali polnjenje. To je neprijetno, lahko jih poškodujejo in spustijo. Za shranjevanje stvari je vredno skrbeti za prisotnost otroškega pohištva.

Nekatere skupine imajo dovolj posnetkov, da lahko vsak dojenček loči omaro za brisače. To poveča stopnjo higiene otroka, saj so oblačila po ulici in čisti dodatki shranjeni na različnih mestih.

Kadar stojala za brisače za vsakega od otrok ni mogoče, je to pogosto. Otroku se dodeli ločena polica, kjer hrani svoje stvari. Takšno stojalo za brisače velja za manj higienski način namestitve pripomočkov kot posameznega.

Teme oblikovanja

Omarice za vrtec so pogosto izdelane nepobarvane ali z enakomerno razporejeno barvo na vseh vratih. Tako se otroci ne bi prepirali zaradi barve omare ali njegovega oblikovanja. Toda garderoba bi morala pripadati enemu otroku, kar pomeni, da mora biti označena. To se izvede z označevanjem vrat. Označevanje na omarah se izvede z barvo ali nalepko. Lahko je različnih vrst:

 • barva;
 • živali;
 • Slike
 • v številkah.

Napise kot oznake na omari je nezaželeno uporabljati, saj v starosti vrtca ne morejo brati vsi otroci. Če je skupina starejša ali pripravljalna, lahko na vrata postavite številke. Pred tem pa se morate prepričati, da jih vsi otroci poznajo in ne bodo zmedeni.

Da bi omare naredili lepše za otroke, je priporočljivo, da slike uporabite kot oznake. Vsak otrok si zapomni, katera oznaka ustreza njegovim vratom. Znotraj garderobe, na mestu, ki je vidno staršem, je postavljen znak, ki prikazuje simbol vsakega otroka. Lahko so najpreprostejše geometrijske oblike - zvezde, trikotniki, kvadratki in podobno, če je skupina srednjih let. Za dojenčke je bolje uporabiti slike živali kot oznake. Tako lahko otrok vedno najde svojo garderobo in jo razlikuje od tujcev.

Kot barvito oblikovanje so primerne nalepke z vašimi najljubšimi liki iz pravljic ali risank. Vsak otrok lahko s starši samostojno izbere podobo znaka na omarici. Ne pozabite, da mora biti zasnova pohištva primerna starosti otrok.

Barvna paleta

Pri oblikovanju otroškega pohištva za izobraževalne ustanove se uporabljajo najbolj nevtralne barve. To se naredi, da ne bi preobremenili vizualnih analizatorjev dojenčkov. Zato mora biti zasnova pohištva mirna, dovoljeni so le svetli poudarki na omarah v obliki zvezdice, živali ali drugega simbola, ki označuje pripadnost določenemu otroku.

Način predšolske vzgoje pomeni nekaj izobraževalnega programa. Če uporabljate barvito dekoracijo pohištva v vrtcih, otrok ne bo absorbiral informacij in se motil s svetlimi pikami. Ker pa sta skupina in slačilnica pogosto ločeni, lahko te zahteve omilimo za otroško garderobo. Včasih je dekoracija pohištva na tem območju precej svetla. To se naredi tako, da je prihod v vrtec praznični dogodek in ne vsakdanja rutina za otroke.

Ko obarvajo pohištvo, poskušajo ne uporabljati mračnih in temnih barv. Da bi pri otrocih razvili hrepenenje po lepoti, bi se morali odtenki dobro kombinirati med seboj. Ampak bolje je pobarvati omare v posteljnih barvah. To bo dodalo mir nemirnim dojenčkom.

Zahteve za otroško pohištvo

Zasnova omaric ni urejena. Ta trenutek ostaja po presoji uprave vrtcev in staršev. Toda otroško pohištvo mora izpolnjevati določene zahteve. Ta seznam vključuje:

 • uporaba nestrupenih materialov (v idealnem primeru - predelani les);
 • skladnost z velikostmi otrokove starosti (v skupini je kupljeno pohištvo, primerno za povprečno višino);
 • pomanjkanje ostrih vogalov, polic;
 • uporaba kakovostnega premaza.

Omara za brisače naj bo izdelana iz materiala, odpornega proti vlagi, saj se na mestu njene namestitve pogosto vlije voda. Predloge je smiselno uporabljati kot beležke o pripadnosti. To bo pomagalo poenotiti risbe in preprečiti prepire med otroki. Bolje je uporabiti vzorce enake velikosti, da na tej podlagi ne bi nastali konflikti. Večja zvezda bo všeč več otrokom kot majhnemu. To bo sprožilo spor, ki ga bodo morali rešiti vzgojitelji in starši.

Seznami zahtev niso omejeni na navedene, vsak starš lahko doda nekaj od njih. Ti standardi bodo svetovalne narave. Zahteve iz zgornjega seznama veljajo za obvezne, saj zagotavljajo varnost otrok. In pomagajo tudi izogniti se sporom, katerih zvezda na omarici je svetlejša in boljša. Navsezadnje je ohranjanje prijaznega vzdušja v otroški ekipi glavna naloga odraslih.

Video

Fotografija

Pustite Komentar