Pregled lepih šarnirskih omar, nianse izbire

Težko si je predstavljati stanovanja sodobne osebe brez omarnega pohištva za shranjevanje oblačil, posteljnine, otroških igrač, knjig. Lepa možnost bodo lesene omare, ki niso samo sistemi za shranjevanje, ampak tudi prevzamejo funkcijo zoniranja. Klasična vrsta vrat je pogosto mogoče najti v evropski notranjosti ali pohištvu v sovjetskem slogu. Omarice, izdelane v retro slogu, postanejo ponos lastnikov, pod pogojem, da površina prostora omogoča njihovo uporabo.

Značilnosti

Kljub številčnosti modelov z drsnimi vrati na trgu pohištva so omarice z nihajnim tipom še danes povpraševane. So znane, priročne, dostopne in zagotavljajo prostor, potreben za stvari.

Katere so značilnosti te vrste omarnega pohištva:

 • vrata, ki se odprejo na široko odprta, potrebujejo dodaten prosti prostor. Če je soba ozka ali nameravate v predsobo namestiti takšno omaro, se prepričajte, da ko je odprt, ne bo popolnoma blokiral prehoda. Možno je, da se vrata med odpiranjem lahko dotikajo sosednjih notranjih predmetov ali sten in s tem poškodujejo tako pohištvo kot zaključne materiale;
 • pozitivna stran je enostavnost preureditve in prevoza takšne garderobe. Če želite spremeniti mesto namestitve, izdelka ni treba razstavljati;
 • preprostost vratnega mehanizma v primeru okvare je mogoče enostavno popraviti brez sodelovanja proizvajalcev pohištva;
 • zgibna omara je zelo impresiven kos pohištva, ko ga kupite, morate upoštevati njegovo kombinacijo z drugimi kosi pohištva.

Glede na veliko število sodobnejših modelov z drsnimi vrati ima garderobna omara z zelo dostopno ceno, ki vam omogoča, da kupite kakovostno, prostorno pohištvo za omare tudi z omejenim proračunom. Veliko število materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi, ponuja veliko možnosti za izvedbo oblikovalskih idej in postavitve notranje vsebine.

Vrste

Kljub dejstvu, da je omarica z nihajno vrsto znana, obstaja več sort, ki se zaradi konfiguracije močno razlikujejo po funkcionalnosti:

 • enokrilna - najbolj kompaktna različica, gre tudi za svinčnik;
 • dvokrilni - klasika žanra. Takšno omaro lahko najdemo v številnih hišah, je znana, njeni modeli so zaupanja vredni. Obstaja predal za vrhnja oblačila in druge stvari;
 • tricuspid - poleg predalčka za vrhnja oblačila je lahko opremljen s komodo ali spodnjimi predali;
 • možnosti s štirimi in petimi vrati - prostorni sistemi za shranjevanje, v katere je mogoče postaviti veliko stvari - od vrhnjih oblačil do čevljev, klobukov in spodnjega perila;
 • zglobne omare z mezinci sovjetskega modela še naprej uporabljajo posebno ljubezen. So idealni za shranjevanje sezonskih predmetov.

Ne pozabite, da velikost ne zagotavlja vedno udobja. Večje kot je pohištvo, bolj je v njem mrtvih conah - prostori, ki jih zaradi neprimernosti ne morete uporabljati.

DvokrilnaPetvratnaŠtirivratnaTrivratnaEnojna vrata

Dimenzije in oblike

Danes večina pohištvenih podjetij ponuja izdelavo čudovitih šarnirskih omar po naročilu. Tako bo izdelek upošteval dimenzije prostora, višino stropa, kjer je načrtovana namestitev omare, pa tudi preference v barvi in ​​dekorju.

 • najbolj povpraševanje je omaro pohištva v razponu od 2-2,5 metra. 3 metre - zahtevana višina manj pogosto;
 • širina nihajne omare se začne pri 60 cm in lahko doseže dolžino 2 metra;
 • optimalna globina je 40-60 cm. To je razdalja iztegnjene roke odrasle osebe. Omaro lahko naredite globlje, vendar ne racionalno - stvari bo težko postaviti pod steno.

Oblika omare lahko resno vpliva na preostali prosti prostor v sobi.

Oblika nihajne omareZnačilnost
LinearnoNahaja se vzdolž ene od sten. Izgleda kompaktno, ne skriva prostora, tudi če je dolžina celotne stene. Lahko ga dopolnimo s policami in mezinci.
KotičekZelo prostoren, a na splošno. Priljubljeno za namestitev v spalnici. Majhne in ozke omare so v pisarnah povprašane zaradi svoje kompaktnosti.
RadialVelika velikost, vendar zaznana kompaktna. V primerjavi s kotno izvedbo je ta bolj elegantna zaradi izbočenih ali konkavnih oblik fasade.
GarderobaIma lahko obliko poligona, masiven in prostoren. Zahteva prostor.

Pomembno si je zapomniti, da je oblika, odvisno od konfiguracije, ugodna za eno sobo in se sploh ne prilega v drugo. Torej linearne omare veljajo za idealne za podolgovate prostore, če pa je soba ozka, bodo nihajna vrata postala pomanjkljivost.

LinearnoPolmerKotiček

Barvne sheme in možnosti dekorja

Pri izbiri omare bodoči lastniki pozorni ne le na konfiguracijo in funkcionalnost. Pomembna izbira je barva pohištva omare. Sodobni trg materialov ponuja široko paleto barvnih rešitev, ki bodo pomagale izbrati omaro pohištva za katero koli vrsto notranjosti:

 • naravni les - vsi odtenki za klasično notranjost;
 • MDF - imitacija naravnega lesa in drugih vrst premazov;
 • plastika - neomejena izbira barvnih možnosti, do tiskanja fotografij.

Pri izbiri modela v kateri koli barvni shemi je vredno zapomniti, da bo tako obsežen notranji predmet zasedel glavno mesto v sobi, če je izdelan v svetlih ali temnih barvah. Če ne želite, da je omara videti težka, dajte prednost svetlim modelom z zrcaljeno fasado in osvetlitvijo.

Prostorne in temne konstrukcije ne bi smeli postaviti v majhno sobo. Prostor se bo vizualno spremenil v utesnjeno in temno omaro, in biti v tej sobi bo neprijetno.

Za otroško sobo se pogosto raje lahki topli odtenki z uporabo svetlih elementov v obliki plastike ali tiskanja fotografij. Staršem, ki želijo ugoditi svojim otrokom s svetlimi rešitvami, je vredno spomniti, da lahko pretirano svetle barve negativno vplivajo na otrokovo psiho in preobremenijo živčni sistem. Če govorimo o barvi omare za sobo, v kateri se otrok ne le uči, ampak tudi počiva, potem dajte prednost nevtralnim tonom.

V pisarnah so nameščene spektakularne in funkcionalne omarice. Prostori, v katerih si zaposleni lahko preoblečejo oblačila in zapustijo vrhnja oblačila, so lahko okrašeni v korporativnih barvah ali pa se izbere omara, ki ustreza sobi, da ne pritegne pozornosti. Pogosto je edina dekoracija takšne omare zrcalna fasada, ki samodejno nadomešča rastno ogledalo za zaposlene.

Najmanjša možnost nihajne omare je škatla za svinčnike. Pogosto je nameščen v majhnih prostorih, kjer ostanejo vrhnja oblačila. Ta možnost je idealna za majhne hodnike ali delovne sobe. Običajno je neopazen in se z dekoracijo ne zaslepi, na notranji strani vrat je mogoče namestiti ogledalo in kljuke za torbo.

Poleg ogledal in tiskanja fotografij lahko kot dekor deluje rešetna plošča, dekorativne tehnike zaključne obdelave - marmorizovanje, decoupage. Oblikovalci namestijo osvetlitev ozadja iz LED trakov, kar omaro naredi vizualno bolj zračno.

Kako se umestiti v notranjost

Pomemben je namen sobe, kjer nameravate namestiti nihajno omarico. Ta merila bodo določila slog pridobitve. Njegove konfiguracijske lastnosti, model:

 • omare v klasičnem slogu priporočamo za dnevne sobe, če imamo opravka s stanovanjem navadne družine, ki za oblikovanje notranjosti ni vključil oblikovalca. Tudi če se odločite za spremembo dela situacije, bo garderobna omara v sobi ostala skladna z novo prenovo;
 • za spalnico bo primerna možnost z velikim številom polic za posteljnino in dodatke. Tu ni običajno shranjevati vrhnjih oblačil, zato je morda primerna garderoba z integriranim predalnikom za spodnje perilo in dodatki;
 • v otroški sobi namestitev nihajne omare pomeni veselo dekoracijo sprednjega dela. To so lahko risani liki ali vaša najljubša pravljica. V omari je treba dodeliti prostor ne samo za oblačila, temveč tudi za igrače ali predmete, potrebne za študij;
 • tečajne omare, nameščene v kuhinji, imajo lahko zastekljena vrata ali okrašena z okrasno ploščo.

Za harmonično namestitev omare v notranjost je lahko več možnosti. Nekateri lastniki so osrednji element. Omarica je lahko izdelana iz svetle plastike ali ima izpopolnjen zaključek, ki bo pritegnil pozornost. Kakovostno tiskanje fotografij na fasadi je priljubljeno. V tem primeru je logično, da za notranjost uporabimo elemente z medsebojno povezano temo.

Obstajajo omare, ki so na prvi pogled neopazne. Poleg tega jih je mogoče zamenjati za eleganten del dekoracije prostora. Gre za dekoracijo fasade in barvno shemo, ki se združi z okoljem in omaro spremeni v nevidnost.Omarice z zrcalno fasado postanejo izvirna rešitev. Prispevajo k boljši osvetlitvi prostora, poleg tega se zdi prostor večji, prostor pa bolj udoben.

Kako se zgibna omara prilega določeni notranjosti, se morate odločiti glede na dimenzije omarnega pohištva, materiala in značilnosti dekoracije. Če je notranjost sobe eklektična, potem morate paziti, da so tudi drugi elementi dekorja izdelani v tem slogu.

Video

Fotografija

Pustite Komentar