Pregled nosilcev za čevlje, osnovna pravila izbire

Nered na hodniku je neprijeten pojav, pojavlja pa se zaradi napačne organizacije prostora v sobi. Položaj se zaostri v medsezonski sezoni, ko vsak družinski član uporablja več parov čevljev. No, v slabem vremenu sledi umazanije, tekoča voda s podplata hostiji povzročajo veliko težav. Takšna zasnova kot omara za čevlje bo olajšala življenje vsem prebivalcem, zagotovila red in odlično varnost predmetov.

Sorte

Oblikovalci pohištva uporabljajo zanimive ideje, kako kompaktno shraniti čevlje v stanovanju, zato asortiman trgovin stalno posodabljamo z novimi izdelki. Proizvajalci ponujajo več vrst stojal za čevlje, odvisno od potreb potrošnikov:

 • galoshnitsa - to je običajno stojalo za čevlje, ki ga je enostavno izdelati z lastnimi rokami. Na police lahko postavite čevlje, ne samo čiste in suhe, ampak tudi umazane, mokre. Tu se bo odlično izsušilo, saj odprta zasnova zagotavlja kroženje zraka;
 • Bon omarica - predstavlja posodo za shranjevanje, kot je šolska škatla svinčniki. Omarica z drsnimi ali zgibnimi vrati skriva vsebino pred radovednimi očmi. Izgleda čudovita omara za čevlje s pokrovi v obliki harmonike. Predmeti v njem so odlično ohranjeni, vendar prostorne hodnike dopolnjuje takšna omarica za čevlje, saj ima precej impresivne dimenzije;
 • steber je ozka in visoka omarica za čevlje, police v katerih so postavljene pod kotom. Je zelo prostoren in ne zavzame veliko prostora. Takšna omara za čevlje bo okrasila majhne hodnike, vendar v njej ni priporočljivo hraniti visokih čevljev, saj se lahko deformirajo;
 • svinčnik - omarica za čevlje z globokimi stenami, ki se uporablja predvsem za shranjevanje nesezonskih čevljev. Tesno zaprta vrata ne zagotavljajo popolnega sušenja mokrih čevljev, zato se lahko naknadno razvijejo glive zaradi slabega prezračevanja. Da bi to preprečili, je bolje uporabiti druge ideje za shranjevanje čevljev, ki jih nosite vsak dan;
 • omara je zelo glomazen kos pohištva, ki ga uporabljajo številni lastniki stanovanj, veliko kopij pa je narejenih ročno ali predelanih iz starega pohištva. Bolje je okrasiti hodnike ali hodnike z veliko nočno omarico, vendar ni namenjena shranjevanju mokrih predmetov, tako kot omara za čevlje iz tkanine;
 • tanek - zanimiva ozka zasnova, v kateri se predmeti shranjujejo navpično. Omarica za čevlje na fotografiji prikazuje, da se predelki odpirajo za 45 ali 90 stopinj. Zelo pogosto lastniki stanovanj raje montirajo stojalo za čevlje v omari, prav ta model bo zagotovil enostavnost uporabe in lep videz pohištva. Pomanjkljivosti vključujejo dejstvo, da visoki škornji ne ustrezajo takšnim predelkom;
 • drsna omara je celoten kompleksen dizajn, opremljen z velikim številom predelkov za shranjevanje sezonskih ali nesezonskih čevljev. Omara za čevlje je opremljena s stanovanji, v katerih živi veliko število ljudi, ali pa ima njen lastnik ogromno čevljev. Vse čevlje lahko brez težav postavite v omaro, medtem ko bo to poenostavljeno in organizirano. Dopolnjena z drsnimi vrati bo prihranila prostor;
 • otoman ali klop je predvsem tkanina za čevelj iz tkanine, ima majhno višino, saj omogoča razporeditev čevljev, poleg tega pa nudi dodaten sedež. Obstajajo primerki z mehko ali trdo zgornjo površino;
 • vrteča se omara - okrogla oblika takega primerka se zlahka vrti okoli svoje osi in omogoča dostop do pravega para čevljev. To je ena najbolj zanimivih idej za okrasitev prostora hodnika. Model je precej prostoren in priročen za uporabo.

Treba je opozoriti, da je priporočljivo izbrati zaprte strukture, če hišni ljubljenčki živijo v hiši. Tako boste čevlje rešili pred neželeno škodo.

PredenjeGalošnicaTorbica za svinčnikeOtomanskiTanekStojaloBonaStolpecDrsna omara

Materiali izdelave

Za izbiro primernega primerka stojala za čevlje je zelo pomembno, da bodite pozorni na material njegove izdelave, saj so od tega odvisni trajnost, konstrukcijska trdnost in združljivost z drugimi predmeti za notranjo opremo.

Kovinski

Kromirane kovinske cevi se uporabljajo za izdelavo elegantnih izdelkov odprtega dizajna. Zagotavljajo normalno sušenje čevljev zahvaljujoč odlični cirkulaciji zraka. Vlažnih čevljev na zgornjo polico ni praktično, saj bo vlaga padla na predmete, ki ležijo pod njo. Zato je zgornja površina pogosto opremljena s sedežem.

Kovinske napeljave so kombinirane z drugimi pohištvenimi atributi v slogu Empire ali Baroka. V drugih primerih uporaba ponarejenih izdelkov ni pomembna.

Drevo

Udobni leseni regali za čevlje ali omare iz ratana za čevlje se prilegajo klasičnemu, podeželskemu ali baročnemu slogu. Imajo reprezentativen in prefinjen videz, v prostor vnesejo toplino in udobje, če želite, jih lahko naredite sami. Skrb za škatlo za čevlje iz ratana je zelo preprosta, vendar, ko so dolgo izpostavljeni vlagi, izgubijo svoje lastnosti. To je glavna pomanjkljivost takšnih pohištvenih dodatkov.

Za izdelavo ekskluzivnih modelov se uporabljajo dragocene lesne vrste, zelo pogosto so takšne primerke okrašene z usnjem, vitražom, drugimi elementi. Leseno pohištvo gre dobro z ogledalom, bela garderoba pa lahko postane vrhunec notranjosti.

Plastika

Ta material je najcenejši in najbolj praktičen, poleg tega pa vam omogoča izdelavo izdelkov različnih oblik in velikosti. Plastika bo naredila neverjetno izvlečno stojalo za čevlje, stojalo za čevlje pa bo omogočilo odtekanje vlage in suhe škornje in škornje. Obstajajo različne barvne kombinacije, ki se popolnoma prilegajo v katero koli notranjost: bela z rjavo, s črno ali kavo, bež s temno rjavo, bela z modro. Plastični primerki so precej lahki, odlično izgledajo na preprostih hodnikih ali na deželi, vendar so krhki, podvrženi mehanskim poškodbam in zato kratkotrajni.

MDF

Iz tega materiala so izdelani različni pohištveni dodatki, ki so danes v velikem povpraševanju. Ideje omare za čevlje iz MDF so številne, takšne zasnove pa lahko naredite tudi z lastnimi rokami, obstajajo modeli z ogledalom, ki izgledajo odlično v majhnih hodnikih. Glavne prednosti takšnih nosilcev za čevlje so njihova cena, kakovost in privlačen videz.

Tkanina ali olje

Za izdelavo takšnih dodatkov se pogosto uporablja močna mreža. Tkanina iz tkanine za čevlje je viseči izdelek s številnimi žepi v predalu za shranjevanje čistih, posušenih čevljev. Takšno omarico iz tkanine za čevlje lahko na hodniku uporabljate za shranjevanje copat, sami pa ga lahko izdelate. Če želite to narediti, se oborožite s potrpežljivostjo in zanimivimi idejami.

Oblika in velikost

Obstajajo različni standardi, oblike, velikosti tega praktičnega pohištvenega dodatka. Preden ga postavite v hodnik, se prepričajte, da njegove dimenzije ustrezajo dimenzijam prostora. Za majhne hodnike bi morali izbrati kompaktno pohištvo, katerega globina, širina in višina ne presegajo 60, 30, 100 cm. Prostorna vhodna dvorana je lahko opremljena s tridimenzionalnim modelom z ogledalom, ki ga dopolnjujejo različni predali za shranjevanje manjših predmetov. Dimenzije takšnega kosa pohištva niso manjše od 100x40x140 cm. Slušalke za hodnik dopolnjujejo udobni sedeži, ki zagotavljajo udobje in udobje.

Pri izbiri omare so zelo pomembne dimenzije in oblika, vendar morate upoštevati tudi tako pomembno podrobnost, kot je število stanovalcev. Za veliko družino je priporočljivo kupiti ogromen predalnik, za eno ali dve osebi pa bi bila najboljša možnost ozek podstavek, ki prihrani tudi prosti prostor.

Notranji prostor

Da bo izbrano pohištvo priročno za uporabo in trajalo dlje časa, morate razmisliti, kakšen mora biti notranji prostor. Odvisno je od namena uporabe, to je, kaj bo tam shranjeno. Zelo pogosto lastniki stanovanj kupijo skrinjo za čevlje v kombinaciji z enim izdelkom in omarico za shranjevanje klobukov z ogledalom. Obešalnik v kombinaciji s omarico za čevlje je tudi odlična rešitev za majhne hodnike, vendar je še vedno največje povpraševanje po mobilnem obešalniku, dopolnjenem s sedežem za preoblačenje. Zdaj na trgu pohištva obstaja veliko različnih modelov, zato dobra izbira ni težka. Hkrati pa ne izbirajo vsi temni modeli, nekateri raje bele. Ne bojte se te odločitve, čeprav bela omara zahteva bolj skrbno nego, izgleda razkošno.

Za shranjevanje čevljev različnih višin in velikosti je bolje, da raje izdelke z odstranljivimi policami ali tiste, v katerih lahko spremenite razdaljo med njimi. V te škatle vstavite vse, kar potrebujete, razen tega bodo znatno prihranili prosti prostor.

Dodatne funkcije

V zadnjem času so priljubljene stojala za čevlje z dodatnimi funkcijami. Poleg shranjevanja in organiziranja prostora zagotavljajo sušenje in razkuževanje čevljev. V predalih so nameščene ultravijolične svetilke, ki preprečujejo tudi pojav specifičnega neprijetnega vonja po čevljih. Za delovanje takega sistema mora biti priključen na napajanje.

Toda vseh čevljev ni mogoče prisiliti, da se posušijo, nekatere predmete je treba sušiti izključno v naravnih pogojih, na primer suede ali usnjene čevlje. Pred nakupom novega modnega dodatka razmislite o tem vprašanju.

Zdaj v trgovinah lahko najdete različne vrste stojal za čevlje: tkanina omara za čevlje, tanek sistem, integrirane omare z ogledalom - vse to je prepuščeno izbiri kupca.

Kako izbrati

Pri izbiri primernega stojala za čevlje upoštevajte dejavnike:

 • velikost sobe - ločene omare so primerne za prostorno sobo, v majhnem hodniku pa je bolje postaviti kompaktne omare ali tanke sisteme. Zrcalna omara bo vizualno povečala prostor v ozkih hodnikih;
 • število čevljev - več ljudi, ki živijo v stanovanju, večji mora biti model. Bolje, če je opremljen z odpiralnimi predali ali policami;
 • kombinacija z okolico. Omara, ne glede na to, ali je bela ali katera koli druga barva, bi morala dopolnjevati splošni slog notranjosti in jo kombinirati z barvno shemo prostora;
 • zasnova omare - zaprt model bo skrival čevlje in dodatke za nego zanjo pred radovednimi očmi. Poleg tega jo bo zaščitil pred hišnimi ljubljenčki. Odprto - zagotavlja odlično prezračevanje. Odločite se, kako shraniti čevlje;
 • udobje - vhodna dvorana ni le prostor za shranjevanje vrhnjih oblačil in čevljev, treba je zagotoviti ustrezna mesta za preoblačenje čevljev v njej. Čevlje lahko zložite na urejen način, ne pozabite pa na udobje, saj je to pomembno za dobro razpoloženje.

Izvirna omara za čevlje lahko postane predmet pozorne pozornosti in občudovanja gostov, zato je treba izbiro skrbno sprejeti!

Video

Fotografija

Oglejte si video: Vivitar 28mm Wide Angle Adapted to Sony A6000 (April 2020).

Pustite Komentar