Pregled omaric wenge, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri

Afriška celina je kljub pomanjkanju rodovitne zemlje bogata z neverjetnimi rastlinskimi sortami. Eno takšnih čudes je drevo Wenge, katerega višina doseže višino 20 metrov in premer 1 m. Rožno drevo Wenge ali Kongo si je zaslužilo priznanje zaradi nastalega lesa, za katerega je značilna nenavadna barvna shema in visoka kakovost. Furnir iz ružnega lesa se uporablja za izdelavo pohištva, omara wenge pa lahko doda edinstven zasuk v notranjost.

Barvne lastnosti

Barvna struktura materialov iz šipkovega lesa je precej zapletena, izjemna. Odtenki so v veliki meri odvisni od starosti drevesa: za mlade tone so značilni rjavi toni, za "stare" pa so značilni črni odtenki z vijolično ali sivo-rjavim odtenkom. Če se oborožite s povečevalnim steklom, potem na drevesni žagi lahko vidite svetlobne črte zlata. Afriška palisander ima skoraj črno jedro, jadra (prvi subklinični mladi sloj) pa ima svetlo senco, ki spominja na beljeni hrast.

Oblikovalci imenujejo odtenke moškega spola wenge. Notranjost, okrašena v paleti wenge, daje občutek aristokracije z notami brutalnosti. Ko pridete v takšne prostore, dobite vtis zanesljivosti, strogosti, stabilnosti lastnikov.

Materiali, pridobljeni iz lesa wenge (hlodi, plošče, furnirji), so dragi. Zato so proizvajalci lesenih izdelkov predlagali alternativo. Tako se je v slovarju oblikovalcev pojavil izraz "barvna wenge".

Vrste

Na klasifikacijo vrst pohištvenih izdelkov, zlasti omar, vplivajo številni dejavniki: prostor, elementi vrat, oprema, slog, oblika, material.

1. Uporaba prostora
SamostojnoVdelanoDelno vdelana
Značilnosti
 • enodelno ohišje;
 • stojite na priročnem mestu;
 • prenosni.
Sestavni del okolja, kjer so pomožni elementi: tla, stene, niše, strop.Izdelki, vezani na določen element okolja.
Paket sveženjStranske stene, dno, vrata, zgornji pokrov.VrataStranske stene, dno, vrata, zgornji pokrov.
2. Omarice po vrsti vratnih elementov
okvir z drsnimi vrati z drsnimi vratizgibna tečajna vratadvižna vratavratne zaveseodprte police
3. Vrsta opreme
tipičnoserijskamodularno
4. Oblikovanje
klasikafolkloramoderno
5. Obrazec
linearni, pravokotnig-oblike, n-oblikezaobljena stranska plošča
6. Število kril
1-23posebna
VgrajenaKupeKotičekNihajPolmerModularnoPrimer

Materiali izdelave

Pri izdelavi omar se uporabljajo les wenge in furnir. Zaradi dejstva, da je palisander dragocena vrsta dreves, in izdelki so dragi. Malo ljudi si lahko privošči takšno razkošje. Proizvajalci so izgubili potencialne potrošnike, saj so dragi material zamenjali s cenejšim. Tako je obstajala omara v wenge barvi iz plastike, jekla, stekla, ogledal.

V proizvodnji se plastika uporablja kot dekorativni premaz za iverne plošče, vlaknene plošče, MDF, vezane plošče.

Pohištvo, okrašeno s plastiko, ima več prednosti:

 • močan;
 • površina se enostavno očisti iz prahu, oblog, maščob;
 • odporen proti plesni;
 • vodoodporen;
 • ne povzroča alergijskih reakcij.

Eno od pomanjkljivosti je mogoče razlikovati: barvna paleta naravnega lesa je predstavljena v temnih odtenkih, površina laminata pa je običajno mat, tako da bo na njem opazen celo lahek dotik roke.

Jeklo se uporablja pri izdelavi okvirnih omar ali elementov dekorja. Aluminijast okvir, prikazan na fotografiji, poudarja izvirno zasnovo pohištvene strukture. Ogledala iz stekla in naravnega lesa se uporabljajo za dekoracijo omarnega pohištva v hodnikih, dnevnih sobah in spalnicah. Na fotografiji je razvidno, da so ogledala in steklena vrata okrašena z beljenim hrastom - odtenkom, značilnim za afriško palisasto drevo.

S čim se kombinira

Barva wenge ima bogato strukturo in temne tone. Te točke je treba upoštevati z uporabo kontrastnih svetlih odtenkov v notranjosti, ki poudarjajo bogastvo in sijaj pohištva wenge. Najprej moramo opozoriti, da oblikovalci ne priporočajo uporabe drugih vrst lesa z izrazito teksturo v notranjosti wengea. Glede na to bo rose palisa izgubila svojo premoč in svoj status znižala na raven »spremljevalca«. Edino drevo, ki ga wenge prepozna, je beljeni hrast, ki učinkovito poudarja vse prednosti soseda.

Da bi poudarili razkošje notranjosti wenge, je vredno razmisliti:

 • roza, turkizna, modri toni ugodno senčijo lepoto vseh odtenkov roseja;
 • toplina burgundije in čokolade bo iskrila v kombinaciji z odtenki rumene, zelene, pistacije, rdeče;
 • Veličino hladne vijolične barve poudarjajo modre, maline, sive in lila barve.

Lepoto pohištva wenge je mogoče razlikovati po svetlih tapetah ali parketu, senci beljenega hrasta. Možnosti kombinacije si lahko ogledate na fotografiji. Garnitura pohištva iz naravnega lesa bo iskrila na ozadju snežno belega kavča in gorčičnih zaves.

Kateri slogi so primerni

Rosewood je kot nalašč za Art Nouveau. Ta slog notranjosti vključuje uporabo največje količine lesa v notranjosti. Kot material za izdelavo pohištva je priporočljivo uporabljati trde kamnine - wenge je v tem primeru idealen. V slogu Moth Art Nouveau raje uporabljajo tudi svetle, drzne barve elementov dekorja v notranjosti, ki ustvarjajo edinstven kontrast, ki je tako potreben za pohištvo wenge.

Uporaba wengea v klasičnem slogu prinese svojo notranjost v notranjost in uokvirja ogromna ogledala, ki so v nasprotju s svetlobnimi elementi. Fotografija prikazuje, kakšno veličino beljeni hrast daje dekorju sobe.

Elementi pohištva in dekorja iz wenge bodo primerni v notranjosti katerega koli sloga, glavna stvar je upoštevati pravila kombiniranja barv in materialov.

Pravila objavljanja

Omarice Wenge zaradi barvnih lastnosti priporočamo, da jih postavite v velike prostore z največjo količino svetlobe. V majhnih prostorih, v drevesnicah, bo ta element pohištva neprimeren - skril bo prostor, ustvaril vzdušje nelagodja in mraka.

Za spalnico je primerna omara wenge. Na željo lastnika lahko namestite kotno možnost ali klasiko z drsnimi vrati. Vrata omare so najbolje okrašena s steklenimi ali wenge ogledali, tako da bo vizualno oblikovanje zavzelo manj prostora.

V dnevni sobi bo videti modularna večnamenska omara wenge, ki združuje zaprte in odprte police. Iz hrasta je mogoče izdelati več modulov. Hkrati mlečni hrast v kombinaciji s temno wenge vizualno poveča velikost prostora.

Za kuhinjo so primerne viseče omare, omare, pulti. Pohištvo je treba postaviti tako, da je maksimalno osvetljeno z dnevno svetlobo. Izdelava notranjosti je priporočljivo uporabiti storitve oblikovalca. Če pa iz nekega razloga to ni mogoče, uporabite izbor fotografij. Nedvomno je omara wenge v notranjosti win-win možnost, če želi lastnik pokazati resnost sloga. Glavna stvar je, da ne pozabite, da je palisander raje svetel kontrast.

Video

Fotografija

Pustite Komentar