Kateri materiali se najbolje uporabljajo za dekoriranje sten v stanovanju

Stene - največji del območja med drugimi strukturnimi elementi dnevne sobe, zato je njihova dekoracija tako pomembna za ustvarjanje udobja in prijetnosti. Ne opustite takoj tradicionalnih oblik dekoracije: keramične ploščice, papirnate tapete različnih vrst, PVC plošče, barvanje z oljnim emajlom in drugo. Toda priporočljivo je razmisliti o najnovejših vrstah dekoracije sten: dekorativni omet v vsej svoji raznolikosti in sijaju svojih vrst, okrasne prevleke, tkaninske obloge, ozadja iz naravnih materialov.

Pred začetkom dekoracije je treba stene spraviti v ustrezno stanje, položiti električno ožičenje in druga inženirska omrežja, površino sten izravnati. Pri izbiri materialov ne pozabite na funkcionalni namen sobe:

Hodnik

Stene hodnika, pa tudi hodnik, je mogoče prekriti z dekorativnim ometom v vsej svoji raznolikosti barv v obliki kamnitih sekancev, strukturnega ometa, pod "jato" ali "beneško". Ta zaključek je odporen proti mehanskim poškodbam, odporen proti vlagi, enostaven za nanašanje.

MDF plošče v barvi lesa

Plutaste obloge, različne vrste ozadij so primerne tudi za okrasitev sten hodnika.

Kuhinja

Delovna soba za kuhanje v večini stanovanj pravzaprav služi kot jedilnica. Na podlagi tega je delovno površino bolje furnirati s keramičnimi ploščicami, katerih izbira je neomejena po obliki, barvi in ​​velikosti. Nato izberite pralna ozadja, pvc plošče ali plute, ki so v barvni shemi kombinirani s ploščicami (in ne nujno).

Spalnica

Kraj spanja in počitka. Najbolj moderna in elegantna vrsta dekoracije sten je prevleka iz tkanine, ni domneve vaši domišljiji. Tradicionalne in najnovejše vrste ozadij, izdelane z lepljenjem naravnih materialov na podlago, ki ji sledi zaščitni sloj, bodo to storile.

Dobra možnost bi bila barvanje sten


V kopalnici, kjer voda v takšni ali drugačni količini pade na stene v tekočem ali parnem stanju, je bolje zaščititi stene s keramičnimi ploščicami

Plutaste ali pvc plošče.


Dnevna soba - soba, v kateri vsi družinski člani preživijo prosti čas skupaj, srečujejo goste. Trenutno najbolj priljubljeni so različni okrasni ometi. Okolju prijazni glineni ometi različnih barv, ki jih lahko ustvarite sami z mešanjem različnih barv. Odlično uravnavajo vlažnost in odstranjujejo statično elektriko. Najbolj priljubljeni so kamniti ometi, ki so »podobni kovini«: mahagoni, marmorji, turkizi ali malahiti ostajajo ustrezni. Grafitski slog, ki se izvaja v več plasteh, pridobiva na priljubljenosti, vzorec pa nastane s praskanjem zgornje plasti, dokler se ne pojavi želena barva.

Sodobna ozadja na papirju in osnovi flesina z različnimi aplikacijami v obliki kroglic, rezila trave, ozadja za barvanje, pa tudi vinilne nalepke ne gredo iz mode.

Tekoče ozadje, zelo praktično v uporabi, je priljubljeno. Vsako območje lahko popravite tako, da z minimalnimi stroški odstranite in ponovno nanesete material. Treba je opozoriti, da takšna ozadja, izdelana na osnovi svile, dodajo prestiž stanovanjskim hišam in stanovanjem.
Iz okolju prijaznih in nenavadnih materialov lahko priporočamo stenske plošče iz bambusove kaše, izdelane so predvsem v beli barvi s konveksnimi vzorci.

Oglejte si video: STEKLARSTVO BEŽIGRAD trgovina in storitve d o o (April 2020).

Pustite Komentar