Patchwork v notranjosti - Patchwork

V zadnjem času je postala priljubljena notranja dekoracija v slogu patchwork-a. Ta beseda ima angleški izvor, "patchwork" je preveden kot izdelek iz večbarvnih krp. Na splošno gre za vrsto igelnega dela, pri kateri se različni obliži iz tkanine sesevajo v en kos. Tako nastane platno v novi barvni shemi, z novim edinstvenim vzorcem ali teksturo. V tej tehniki so široko uporabne tudi skladbe prostorsko-prostorskega formata. Na katerem koli izdelku v obliki patchwork morajo biti šivi po šivanju vedno na napačni strani.

Izvor stila patchwork

Kaj lahko rečemo, od kod prihaja tako zanimiv in nenavaden slog? Verjetno ni natančnega kraja in časa njegovega nastanka, saj se je povsod, kjer je človek moral delati s tkanino, pojavil položaj, da so obstajali ostanki, kosi. Morda je bilo zaradi gospodarstva ali iz katerega koli drugega razloga treba uporabiti te ostanke, tako ali drugače pa se je pojavila ta vrsta šivanja in šivanja. Znan je obstoj egipčanskega ornamenta, ki je nastal iz kosov gazelovega usnja, okoli leta 980 pr. Tudi v Tokiu je v muzeju razstavljen določen kostum, okrašen s kosmi iz približno istega leta kot v Egiptu. Znano je tudi obstoj preproge, ki so jo leta 1920 našli v jami tisoč Buda, sestavljena je iz velikega števila oblačil romarjev, to ustvarjanje izvira iz okoli 9. stoletja. Obstaja še veliko primerov stvari v slogu patchwork, ki se dogajajo že od antičnih časov.

Združljivost patchwork in sloga

Ročno izdelana dekoracija hišo vedno napolni s svetlimi barvami, vnese romantiko, iskrenost in dobro voljo.

Včasih najmanjši predmeti ali dodatki, ki jih lahko okrasite, spremenijo prostor do prepoznavnosti, ga spremenijo in naredijo ljubek in prijeten. Tehnika patchwork je odlična za okrasne blazine, zavese, posteljna pregrinjala, odeje, igle postelje, okvirje, prte, preproge.Prav tako je patchwork dobro videti kot material za oblazinjenje.

Stenske plošče lahko uporabite kot dekor, lahko je ozadje ali ploščice za kopalnico.

Za slog patchwork je značilno obilje bogatih barv in zanimivih pisanih okrasnih, kar samo po sebi postavlja vaše pohištvo ali dekor v središče pozornosti vseh gostov. Pomembno si je zapomniti, da je vse dobro v zmernih količinah, prostorov ni treba preobremeniti z dekorjem v stilu patchwork, saj je zelo svetel, v njem naj bo malo, le nekaj elementov na sobo. V nasprotnem primeru boste dobili pestro slabega okusa, obsesivne in odbojne.

Praviloma patchwork v notranjosti praviloma ni solo, z njegovo pomočjo lahko nastavite le svetle poudarke. To je privedlo do dejstva, da je bil ta slog popolnoma kombiniran z vsemi drugimi slogi. Najbolj tradicionalen tandem je par patchwork stilov - država. Kmečka estetika države s pohištvom v namerno starem videzu se odlično ujema z odejami iz odeje, posteljnimi pregrinjali, blazinami, smešnimi igračkami iz tkanine in pisanimi slikami v lesenih okvirjih.

Zaplata - art deco izgleda neverjetno in edinstveno. Najpomembnejša v tej zvezi bo kompetentna izbira barv. Oblikovalci raje boudoir tone: roza in siva, tudi nasičena črna, srebrna in zlata.

Zelo sočen patchwork dopolnjuje romantiko francoskega sloga. Na snežno beli postelji bo na primer dobro videti obliž iz bledo roza, svetlo zelene, nebesno modre drobtine. To slogovno odločitev slike na steni dopolnite z podvojenimi okrasnimi odejami.

Če želite oblikovati spalnico v slogu patchwork, vendar tam ne želite videti nereda barve, potem je to popolnoma rešljivo. Konec koncev so izdelki v slogu patchwork lahko v mirni posteljnini in romantičnih barvah, po vaši izbiri.

Notranjost v slogu patchwork ni samo tekstil, mnogi na primer celo krasijo stene v tej smeri. Ko ste naredili ozadje iz pisanih kvadratov, boste svoje prostore napolnili s prijetnostjo, toplino, spontanostjo in humorjem. Tla lahko okrasite s ploščicami različnih vzorcev v slogu "patchwork applique".

Materiali

Če se je prej ta vrsta umetnosti uporabljala na podlagi prihrankov, je zdaj to že želja po okrasitvi in ​​popestritvi vašega doma ali zgolj hobi, ki prinaša veselje. Tehnologija stila patchwork je z leti postala bolj zapletena, začeli so prihajati do bolj zapletenih in elegantnih kompozicij. Najtežji trenutki v tej obliži so doseganje pravilne barvne sheme, uravnotežene in harmonične. Za začetnike mojstrov svetuje uporabo barvnega kolesa, vendar so v sodobnem svetu napredka in tehnologije že dolgo ustvarjeni posebni programi na računalniku, ki so izračunali razpon izdelka, ki sami opravijo vse težko delo.

Najpogosteje se za slog patchwork uporabljajo bombažne tkanine, lan, svila, redkeje volna.

Orodja

Kaj bo potrebno za delo v patchwork slogu? Seveda, tkanina, škarje ali rezalno kolo, posebna obloga (podloga), ki ima oznako, za priročno rezanje tkanine, to zagotavlja največjo natančnost med delovanjem. Potrebovali boste tudi ravnilo univerzalnega tipa, na katerem se nanesejo posebne črte, velikosti in oznake, kar vam omogoča, da naredite različne kote in takoj naredite rezanje, brez potrebe po predhodni pripravi šablon.

Če vam je všeč iglanje, vam je všeč ali samo želite videti svojo notranjost v podobnem slogu, potem je patchwork kot nalašč za vas.

Oglejte si video: Šivamo pošastki (Februar 2020).

Pustite Komentar