Podstrešje - kombinacija prostora in domišljije

Loft je dokaj sodoben slog, ki v zadnjem času pridobiva na priljubljenosti. Njen slogan je "Svež zrak in brez predelnih sten." To je slog za kreativne, moderne in brezskrbne ljudi. Po značaju je zelo podoben minimalizmu, vendar daje človeku širše področje domišljije, idej in oblikovanja. Mogoče zato marsikdo izbere zase.

Funkcije sloga

Iz angleščine "loft" prevaja kot podstrešje ali stanovanje zgoraj. V Ameriki se je v 40. letih proizvodnja začela seliti zunaj mest, zato so začeli prazne skladišča, opuščene tovarne, delavnice začeti opremljati za bivalne prostore. Najpogosteje so takšne prostore zasedali ljudje ustvarjalnih poklicev, kjer so preživeli ne le osebni čas, temveč tudi svoje razstave, predstavitve. Ko se je najemnina dvignila, so te prostore začeli zasedati bogatejši ljudje: poslovneži, politiki, bankirji. In v notranjost so prinesli nove detajle, drago pohištvo, dekor in aparate. Od tega časa začne podstrešje v notranjosti vstopati v modo. Zdaj je podstrešje kombinacija novega in starega v notranjosti. Tramovi, betonske ali opečne stene, cevi, prezračevalni sistemi vedno zapustijo staro, prvotno obliko prostora. K vsemu temu dodajte sodobne kovinske in kromirane dele, najnovejše gospodinjske aparate in pohištvene novosti. Soba v podstrešju ima visoke stropove, velika okna, prosti prostor, veliko svetlobe in brez predelnih sten. Na splošno je stanovanje v podstrešju ena velika soba, v kateri so sobe ločene med seboj z različnimi tehnikami zoniranja. Ločene sobe so v idealnem primeru le kopalnica in spalnica. Podstrešje je primerno za ljudi brez kompleksov, ki lahko izrazijo svoje občutke in želje, ki imajo radi prostor in svobodo gibanja.

Dnevna soba v slogu podstrešja

Dnevna soba je najbolj prostorna soba v hiši, še posebej v slogu podstrešja. Notranjost takšne dnevne sobe bi morala biti sestavljena iz velikih oken, lesenih tal, visokih stropov in grobih zidov. Glavni element dnevne sobe mora biti velik prostoren kavč iz usnja ali dragi gost tekstil. Kavč je lahko tako svetlih odtenkov kot barv, svetel naglas v sobi. Zaželeno je, da je v trendu in moderno. Stati bi moral sredi dnevne sobe, ne ob stenah. Preostali del prostora je zgrajen okoli kavča. Na primer, notranjost je mogoče dopolniti z več prijetnimi naslanjači, otomani in čudovito mizo za kavo. Ne sme biti omar ali drugih kupov. Niše v stenah, odprtih policah ali steklenih policah se lahko uporabljajo za dekor, knjige in druge majhne stvari. Notranjost dnevne sobe lahko dopolnite s črno-belimi fotografijami, slikami sodobnih umetnikov ali plakati v slogu pop umetnosti. Glavna stvar je, da ne pretiravate z dekorjem in pustite veliko prostega prostora. Od tehnologije v dnevni sobi morajo biti nujno pomembne velikosti plazme, hišni kino ali glasbena instalacija.

Kuhinja v slogu podstrešja

Običajno je za takšno notranjost kuhinja namenjena malo prostora. Je raje prostor za kuhanje hitre hrane. Kuhinjsko pohištvo se nahaja v enem od vogalov dnevne sobe. Hkrati lahko moderni barski pult s steklenimi čašicami in kromiranimi policami zanje loči ta dva prostora. Kuhinja mora imeti veliko kozarca, kroma, preproste posode, minimalno število kuhinjskih pripomočkov in seveda visokotehnološko opremo: pomivalni stroj, modni štedilnik, pečica ali aparat za kavo. Poleg tega podstrešje pomeni prisotnost v kuhinji različnih kombinacij stekla in betona, na primer, stekleni predpasnik delovnega območja na skupni betonski steni je lahko zanimiva rešitev. Masivna napa, ki posnema videz starih prezračevalnih cevi, lahko poudari industrijski značaj notranjosti. Pohištvo v kuhinji je lahko katere koli barve. Hkrati je obvezna zahteva kompaktnost, funkcionalnost in preprostost. Jedilna miza in stoli naj bodo tudi preprosti v minimalističnem slogu. Posebno pozornost je treba nameniti razsvetljavi, ki naj bi bila veliko. Celotna delovna površina kuhinje mora biti dobro osvetljena. To lahko dosežemo z uporabo razsvetljave, vgrajenih svetilk in dodatnih svetilk. V kuhinji v slogu podstrešja organsko izgledajo dolge fluorescenčne sijalke, vgrajene v strop. Na splošno je kuhinja v slogu podstrešja takšen prostor, kjer lahko uresničite vse najbolj divje fantazije in ideje. Takšna kuhinja je lahko celo nameščena v središču dnevne sobe, vsebuje velik kamin ali peč in jo je mogoče ločiti od dnevne sobe samo po vrsti dekoracije.

Spalnica v slogu podstrešja

Spalnica je bolj intimna soba v hiši, zato jo je treba od preostalega prostora ločiti z neprozorno predelno steno. To je lahko zmrznjeno steklo, zavese, zaslon ali celo navadna stena. Pri dekoriranju sten je najbolje, da eno od njih pustite opeko ali beton, preostalo pa pobarvate v navadnih, umirjenih barvah, kar bo zmehčalo prostor in naredilo prostor bolj udobno. Za spalnico je primerna moderna postelja v minimalističnem slogu iz lesa ali kovine. No, če mu bodo na voljo drsne omare za stvari, kar se bo izognilo uporabi omar v sobi. Glava postelje je lahko klasična, vendar je bolj priročno, če ima odprte niše za knjige in druge predmete. Če je omara še vedno potrebna, je idealna vgradna omara čez celotno steno, ki ne izstopa kot ločen kos pohištva in je v splošnem ozadju popolnoma nevidna. Odlična možnost bi bila omarica od stropa do tal z zrcaljenimi vrati, ki prostoru dodajo dodaten prostor. V spalnici dobro poglejte v slogu podstrešja bo kamin, kar je mogoče storiti z uporabo opečnih zidov. Prav ta element lahko postane glavni v sobi. Po želji lahko spalnico dopolnite z dekorjem in cvetjem. Hkrati morate poskrbeti, da ti predmeti ne izstopajo od splošnega sloga notranjosti.

Loft kopalnica

Prav v kopalnici lahko slog doseže svoj zenit. Tu morajo biti v velikih količinah prisotni glavni elementi sloga: beton, jeklo, steklo, krom. Če je kopalnica ločena soba, potem je od preostalega prostora ločena z navadnimi stenami. Če kopalnica meji na spalnico, potem lahko ta dva prostora ločite s stekleno predelno steno, ki vam omogoča, da prostor poenotite. Toda lastniki takšne kopalnice bi morali biti ljudje brez kompleksov, saj bo njihov osebni prostor popolnoma odprt. Tla in stene v kopalnici so običajno obložene v enobarvnih barvah, pogosto se uporablja kombinacija bele in črne. Tuš kabina in velika kad sta idealna za stil podstrešja. Če tuš kabina, potem betonske predelne stene za to izgledajo zelo zanimive. Sam beton je lahko mozaičen. Če se uporablja samostoječa kopalnica, je lahko iz kamna ali lesa, kar poudarja individualnost sloga. Pomivalno korito je lahko v trendu s pipami iz nerjavečega jekla ali jekla ali v retro slogu z masivnimi pozlačenimi pipami. Različne steklene police lahko dopolnjujejo notranjost, kot da visi v zraku in prostoru daje lahkotnost in breztežnost. Ne pozabite na razsvetljavo. Razsvetljava, ki prihaja od nikoder, je popolna. Na primer luči pod kadjo ali okoli ogledala, pa tudi vire svetlobe, vgrajene v stene. Glavni element je lahko svetilka v obliki velikega padca na sredini kopalnice. Druga zanimiva rešitev za kopalnico so neodvisni reflektorji, ki jih je mogoče premikati, hkrati pa spremenite osvetlitev kopalnice, kot želite.

Hodnik v slogu podstrešja

Vhodna dvorana je soba, ki vam omogoča, da seštejete prvi in ​​zadnji vtis doma. Z hodnika se začne poznavanje doma. Zato mora biti notranjost hodnika skrbno premišljena. Najpogosteje slog podstrešja predpostavlja prisotnost lahkega monofonskega hodnika. Okras uporablja črne, bele in sive barve. Tu je lahko nameščena nevidna drsna garderoba, katere vrata so narejena iz stekla ali prevlečena s sijajem, da razširijo prostor. Na eni od sten je lahko postavljena opeka, tradicionalna za podstrešje. Poleg tega lahko veliko ogledalo postane glavni element hodnika. Poleg tega je okvir lahko preprost ali masiven. Iz pohištva se lahko uporabljajo udobni otomani različnih oblik in barv. Za oblačila je priročno uporabljati tudi obešalnike bizarnih oblik, primernih za notranjost. Zelo pomembna je osvetlitev na hodniku. Svetlobe bi moralo biti veliko, somrak ni dobrodošel. Bolje je, če obstaja ena glavna svetilka in vgrajeni viri razpršene svetlobe.

Vrtec v slogu podstrešja

Otroška soba je posebno mesto v katerem koli domu. Zelo pomembno je, da je otrok v svoji sobi prijetno in udobno, da lahko tukaj študira in se sprosti, preživi svoj osebni čas in sreča goste. Ker slog podstrešja pomeni prisotnost grobih sten in tal, lahko notranjost razredčite s svetlimi barvami. Na primer, da postavite ljubko oblikovan kavč ali udobne vrečke iz fižola v svetlih barvah, kjer lahko uredite goste. Nenavaden prostor, da otrok postane nenavaden stekleni stol, ki je obešen s stropa. Hkrati ga je še vedno mogoče premikati s pomočjo žarka na stropu. Hkrati morata biti postelja in miza najpreprostejših oblik in mirnih barv. Svetla točka v vrtcu je lahko tudi preproga na sredini prostora ali umetniški predmet na steni. Odličen sprejem za vrtec v slogu podstrešja bo razdelitev prostora na 2 coni: delovno in spalno cono. To lahko dosežemo z zaslonom ali z ustvarjanjem drugega nivoja. V glavnem prostoru se ustvari delovno območje z mizo, opremljeno s sodobno računalniško in drugo opremo. In na posebej ustvarjenem zgornjem sloju, kamor vodijo stopnice, se nahaja postelja. V tem primeru je postelja sama konstrukcija tega nivoja. Morda so tudi police za knjige, ki jih je treba brati pred spanjem. Glavna stvar je ustvariti dobro osvetlitev, ki jo lahko otrok samostojno nadzoruje. Pravilno organizirana vrtec v slogu podstrešja bo otroku pomagala, da se bo skladno razvijal in dal prostor za njegove ustvarjalne sposobnosti.

Balkon v slogu podstrešja

Idealna rešitev za slog podstrešja je balkon v kombinaciji s preostalim prostorom. Če želite to narediti, je treba balkon izolirati in zastekliti. Uporablja iste tehnike in zaključne materiale kot v preostalih prostorih. Okna na balkonu naj bodo velika. Za njihov dekor lahko uporabite senčila. Na okenske police so postavili cvetje na diapozitivih. Poleg tega morate v skladu z osnovno idejo notranjosti izbrati razsvetljavo. Hkrati lahko ustvarite sobo, ki je primerna za tiste ljudi, ki živijo tukaj. Na primer, če so lastniki ljudje ustvarjalnih poklicev, potem na balkonu lahko uredite likovno delavnico z easels in policami za potrebne stvari. Na balkonu lahko ustvarite prijetno študijo z namestitvijo ultramodernega računalnika na široko okensko polico. Če na balkonu raje preživijo čas s prijetnim pogovorom, potem lahko iz okenske police naredite barski pult, postavite udobne stole in ustvarite niše za shranjevanje nekaj jedi, pod šankom pa vinske omare. Zdaj oblikovalci celo uspejo, da del spalnice ali kuhinje vzamejo na balkon in reorganizirajo prostor. Ta tehnika je videti zelo zanimiva, sveža in modna.

Pohištvo

Stil podstrešja zagotavlja udobno, funkcionalno drago pohištvo. Toda zaželeno je, da sodobne oblike in modele razredčite z redkimi detajli. Na primer, poleg trendnega kavča lahko postavite vintage mizo za kavo. Pri nameščanju pohištva morate razumeti, da morajo stene ostati odprte, lahko varno hodite po njih. Poleg tega bo pohištvo uporabljeno za zoniranje prostora. Kavč ali polica s knjigami je kot nalašč za ločevanje enega prostora od drugega. Upoštevajte, da v sobi ne sme biti omar. Vse stvari v tej sobi so shranjene v različnih nišah ali omarah, vgrajenih v stene. Na primer, lahko uporabite prostor pod stopnicami in tam sestavite predale. Tako kot v slogu podstrešja se pogosto uporablja pohištvo na kolesih, kar vam omogoča, da spremenite notranjost glede na vaše razpoloženje in gibljete cone. Cone prostora lahko med seboj ločite ne samo s pohištvom, temveč tudi z različnimi zasloni, steklenimi predelnimi stenami, barvnimi prehodi, zavesami.

Dekorativni materiali

Da bi ustvarili slog podstrešja v notranjosti, ne morete uporabiti nobenih posebnih zaključnih materialov.

  • Preprosto morate zapustiti staro leseno tla, ki jo je treba rahlo posodobiti s plastjo laka. Če je tla betonska, jo lahko pustite v tej obliki ali postavite parketno desko.
  • S sten morate odstraniti staro ozadje in pustiti opeko ali beton. Vendar lahko nanesete plast grobega ometa. Poleg tega lahko opeke znova ustvarite z ustreznimi ozadji.
  • Stropi morajo biti beli, enakomerni, brez dodatnih konstrukcij ali mavčnih plošč. Izjema je le strop z lesenimi tramovi, ki je bil prvotno v zaprtih prostorih.

Danes ima veliko proizvajalcev modernih zaključnih materialov celo serijo, posvečeno slogu podstrešja. To ozadje in omet ter posebne vrste tal. Zato ne bo težko ustvariti sloga tudi v običajnem stanovanju ali podeželski hiši.

Izbirna dodatna oprema

Najpomembnejša zahteva so seveda draga najnovejša tehnologija in oprema. TV, kuhalna plošča, pečica, kamin, lestenci, vodovod - vse bi moralo biti moderno in tehnološko. Po možnosti z veliko kromiranimi detajli. Poleg tega slog podstrešja odlikujejo zanimive in nenavadne podrobnosti in dodatki. To so lahko črno-bele fotografije v običajnem okviru, plakati, plakati. Če notranjost vsebuje slike sodobnih umetnikov, jih preprosto postavite na tla, naslonjene na steno. Tekstil se uporablja tako, da se kompetentno prilega splošnemu slogu sobe. Glavna stvar v tem primeru je, da na oknih ne uporabljate tekstila. Morajo biti čim bolj odprti, tako da svetloba prosto vstopa v prostor. Največ, kar lahko uporabimo na oknih, so različne vrste senčil. Tekstil je lahko zanimivo kombinirati s steklom, usnjem ali lesom. Vse podrobnosti o notranjosti bi morale biti po duhu podobne lastniku. To so stvari, ki jih uporablja, ki jih ljubi in ki odražajo njegovo osebnost. Stil podstrešja je eden najbolj demokratičnih sodobnih slogov. Glavna stvar v njej je, da prenese prosti prostor in veliko količino svetlobe, preostali del podstrešja pa zagotavlja neomejene možnosti za domišljijo in svobodo misli in želja.

Oglejte si video: Sounds of Slovenia Trio - Megla Ljubljanski grad 2013 (Februar 2020).

Pustite Komentar