Arapski slog v notranjosti

Arapski slog je ena od smeri vzhodnega notranjega oblikovanja, kar pomeni razkošje, prefinjenost in pravljico. Kot vsa orientalska umetnost ima tri temelje. To je strogo upoštevanje pravil, ki jih predpisuje islam, po večstoletnih tradicijah in umetnih predmetih notranjosti in dekorja. Arabska notranja zasnova je izraz življenjskega sloga.

Temeljna v vzhodni notranjosti ni razkošje, temveč sposobnost umetnikov, da ustvarijo svoj videz. S pomočjo svojega talenta so prostore zasnovali tako, da je vtis o bogastvu njenega lastnika presegel resnično velikost.

Tradicije islama

Glavna knjiga Arabov, Koran, prepoveduje upodobiti vse življenje, ali bolje rečeno, kaj je ustvaril ustvarjalec. Zato v arabski notranjosti ni slike in kipov. Umetniki se izražajo v ustvarjanju raznolikih in zapletenih vzorcev. Večinoma gre za geometrijski vzorec, prepleten z neresnično vegetacijo. Za takšne slike je značilna prisotnost velikega števila majhnih elementov in njihova jasna upodobitev.

Iz besedil Korana ustvarjajo tudi arabeske, ki ustvarjajo izvirno risbo iz besed in črk. Besedila se lahko prepletajo z okraski, kar zahteva še večjo spretnost. Ozadje za barvanje nasičenega tona. Najpogosteje je rdeča, malina, smaragdna, turkizna, zelena in modra.

Če je mogoče, je celotna površina sten in stropa prekrita z vzorci. Kot tudi stebri, pohištvo, preproge, blazine. V notranjosti v arabskem slogu praktično ni praznih monofoničnih mest.

Tradicionalne tradicije

Arabska plemena so vodila nomadski življenjski slog. V notranjosti se to lahko odraža v improviziranem šotoru, preprogah, podu in številnih blazinah različnih vrst, velikosti in barv.

Zavese na oknu naj bodo z orientalskim vzorcem, svetle. Tkanine je veliko in se zberejo v gube in spodaj zavežejo z vrvico, ki tvori lancetni lok. Zgornji del široke okenske odprtine je lahko okrašen z lambriki.

V spalnici nad posteljo lahko naredite nadstrešnico v obliki šotora iz svile ali težje goste tkanine zelene, turkizne ali burgundske barve z obrobo na robovih v obliki vzorca pozlačevanja. V dnevni sobi se lahko vgradi nad kavč ali otoman.

Ročno izdelani izdelki

Notranjost v arabskem slogu je polna ročnih del. To so najprej preproge. Stroški nekaterih, še posebej svile, so ocenjeni na več deset tisoč dolarjev. Obrtnice, vozel za vozlom, so ponovile risbico umetnika, spreminjanje niti in ustvarjanje mojstrovin. V sobi so poskušali preprogovati celotno nadstropje in obesiti stene, prekrivati ​​zofe in otomane.

Arapski mozaik iz lesa je znan tudi po vsem svetu. Kosi lesa pravilne geometrijske oblike so bili zelo natančno izrezani in iz njih je bil sestavljen vzorec, ki pokriva odseke stene, stebre ali okrasi pohištvo. Podlaga je bila najpogosteje temno modra ali druge tradicionalne barve. Sam okras je bil pokrit z bisernim.

Inlay je povsod. Za njo so uporabljali zlato, bron, slonovino, biser. Vdolbine so bile večinoma napolnjene z modro barvo.

Ustvarjanje arabskega sloga v modernem stanovanju

Da bi ustvarili razpoloženje vzhoda, ni treba preoblikovati celotne notranjosti. V arabskih domovih je več glavnih elementov. To so lancetni loki, preproge, blazine, razsvetljava. Toda podrobno bomo razmislili o vseh elementih, ki so značilni za ta slog.

V stanovanju v arabskem slogu je bolje oblikovati samo eno sobo. Začnite od tal. Na vzhodu so kamnita tla rešila pred toploto. Pod ploščami moramo položiti sistem talnega ogrevanja, da se v hladni sezoni dno prostora ne piha. Zato lahko celotno površino lesenih tal preprosto prekrijete z eno veliko preprogo ali več različnimi velikostmi. Vse je odvisno od velikosti sobe.

Stene so prekrite s tkaninami z orientalskimi vzorci. Prednost bi morali dati temnim barvam rdeče, modre in zelene. Najprimernejši vzorec je zlato ali rumeno. Lahko pa uporabite sliko. Na temno podlago nanesite arabski vzorec svetlejših barv. Izbira ozadja v trgovinah vam omogoča, da izberete ustrezen vzorec in ga samo nalepite. Ne pozabite le, da je treba ozadje lepiti zadnjico.

Tudi preproge na steni bodo primerne. Pri izbiri dajte prednost volnenim in pol volnenim izdelkom z ustreznim slogom vzorca in ozadja iz temnih odtenkov rdeče barve. Takšne preproge so po ugodnih cenah in bodo pomagale ustvariti vzdušje vzhoda.

Za arabski slog so značilni lancetni loki in stebri. To vam bo pomagalo pri zoniranju velike sobe. Če je soba majhna, potem lahko preprosto naredite polstebre ali kodraste niše v bližini oken ali končnih sten.

Visok strop bo okrašen s tramovi in ​​slikami. Spodnje - ozadje z majhnim svetlobnim geometrijskim vzorcem ali preprosto ometano brez uporabe zaključnega kita, kar daje gladkost. V arabski notranjosti je tekstura zelo pomembna.

Pohištvo

Če svojo sobo oblikujete v arabskem slogu, odstranite iz nje vse stole in fotelje, pa tudi prostorne omare in jedilne mize standardne višine. Te postavke so vzhodnjaškim ljudstvom tuje.

V vzhodni notranjosti ni veliko pohištva. To so najprej velike zofe in otomani z veliko raznolikimi blazinami. Mize so nizke, nestandardne oblike, narejene iz lesa in okrašene z intarziranimi. Pogosto so videti kot veliki razponi. Za takšnimi mizami je običajno sedeti na blazinah.

Če obstajajo omare, potem so lahke, občutljive. Najpogosteje se niše v steni uporabljajo za shranjevanje stvari, zaprtih z lesenimi vrati z izrezljanimi vzorci.

Fixtures

V arabski notranjosti je veliko svetilk različnih oblik. Glavni pogoj je, da je osvetlitev mehka, rumenkasta, zatemnjena in rahlo prigušena. V dnevni sobi z visokimi stropi naj bi prevladoval lestenec iz kovanega železa. Lahko pa postavite kup svetilk z nežnimi bronastimi odtenki. Številne majhne stene bodo našle mesto na stenah.

Okna in vrata

Arabske palače imajo ozka lancetna okna. V že pripravljeni moderni hiši lahko preprosto naredite kodrasto nišo pred velikim oknom ali obesite vse z zavesami, tako da okno oblikujete kot vhod v šotor.

Vrata najpogosteje manjkajo. Odprtine so obešene s preprogami ali težkimi zavesami z lepimi vzorci. Lahko naredite izrezljana lesena vrata.

Dodatki

Njihov seznam je zelo velik. To so skoraj vsi predmeti, ki so k nam prišli z vzhoda. Sem spadajo nargile, kovane ptičje kletke, šah, vrči z visokim vratom, kovani v bronu. Vaze in vrči različnih velikosti, pobarvani z vzorci. Velike kladive in izrezljane posode, kadi.

Za tiste, ki radi ustvarjajo

Če želite nekaj ustvariti z lastnimi rokami, potem se boste v notranjosti v arabskem slogu imeli, kje dokazati. Najenostavneje je ustvariti veliko število blazin, izbirati tkanine glede na barvo, vzorec, teksturo. Okoli robov jih je mogoče obrezati s pletenico.

Okno zavijte v šotor. Ustvarite lambrequins ali okras, zberite čudovite zavese, poberite dve ujemajoči tkanini, ne pozabite na vrvice. Vrh nadstreška nad posteljo ali kavčem je mogoče pritrditi na strop.

Lancetni lok lahko ustvarite tako, da izvlečete podlago iz drywall, prekrijete s tanko plastjo kita in barve. Iz vezanega lesa uporabite sestavljanko za izdelavo odprtih vrat omar ali zaslona.

Kar se tiče slikanja z vzorci, fantazija ni omejitev. Samo upoštevajte vrsto pravil. Najprej narišite geometrijski vzorec, nato pa ga okrasite s cvetnimi okraski, pri čemer jasno narišete vse podrobnosti. Ne kopirajte žive rastline, ampak si izmislite svoje.

Oglejte si video: Governors, Senators, Diplomats, Jurists, Vice President of the United States 1950s Interviews (April 2020).

Pustite Komentar