V hodnik postavimo ogledalo: ideje in nasveti

Ogledala v notranjosti opravljajo številne funkcije. Z njihovo pomočjo lahko vizualno preoblikujete prostor prostora, ustvarite dodatno glasnost in osvetlitev, spremenite njegovo barvno paleto. V hodniku je ogledalo nujen del notranje dekoracije prostora. Veliko konfiguracij, velikosti, možnosti lokacije za ta element dekorja vam omogoča, da ustvarite elegantno in edinstveno notranjost na hodniku.

Izbira okvira, velikosti, oblike ogledala je odvisna od tega, katero glavno funkcijo bo opravljal na hodniku.

Okrasna mini ogledala

Miniaturno ogledalo ima vlogo enega od elegantnih stenskih dodatkov v notranjosti hodnika, kot ne more v celoti odražati človekovega izgleda. Majhna ogledala, ki se nahajajo na hodniku velikega območja, lahko dodajo disonanco notranjosti. V takih primerih je ogledalo najbolje oblikovano v prvotnem okvirju, na primer v obliki sonca, kjer so žarki iz naravnega lesa. Takšen element je primeren za hodnike naravnih ali rustikalnih stilov:

Izklesan okvir bizarne oblike, precej voluminozen v primerjavi z majhnim ogledalom, je lahko barvan v barvi, ki se kombinira z drugimi predmeti v notranjosti. Beli dodatki so v popolni harmoniji s sivim ozadjem sten:

majhno ogledalo v obliki podolgovatega pravokotnika, zaprtega v srebrno teksturiran okvir, bo poudarilo ravno tak okvir:

Na hodniku, kjer je kombinirano več stilov različnih časovnih obdobij, se popolnoma prilega ogledalo v slogu 60-ih, ki spominja na odprtino letala tistega obdobja. Podobna možnost bo povezala predmete različnih časov:

Ogledala, obešena na vrvi, izgledajo zelo lepo. Spominjajo na slike:

Ogledalo v okvirju valjastega lesenega obroča izgleda zelo nenavadno. Tako drzna odločitev je primerna za notranjost hodnika, kombinirano s knjižnico in tam, kjer že obstajajo podobni segmenti:

Vdih antike

Starine so vedno drage, razkošne in veličastne. Takšne stvari v notranjosti že od nekdaj pritegnejo pozornost, starinska ogledala pa prinašajo poseben pridih mističnosti in skrivnosti. Lahko uporabite pravo starinsko ogledalo ali umetno starano. Danes obstaja veliko načinov, kako moderni zrcalni premaz spremeniti v artefakt. Izbira takšnih primerkov za hodnik je pomembna izdelava ustrezne mini instalacije. Redke patinirane pike na ogledalu iz ploščic se harmonično kombinirajo z drugimi dodatki in stojalom z nogavicami:

Retro slog na hodniku bo poudaril ogledalo s patino. Okvir iz drugih materialov za takšno dodatno opremo bo odveč, ker je neodvisen in pomemben naglas:

Elementi starih zrcal lahko uporabite kot okvir za običajno ogledalo:

Poleg učinka staranja lahko vintage vzdušje poudarite s pomočjo okvirja z ogledalom. Torej, okvir z nepoliranimi elementi iz lesa odlično dopolnjuje podobne obloge in pohištvo:

Izvirni okvirji

Lepo uokvirjena ogledala v notranjosti ustvarjajo različne učinke. V masivnem okvirju iz štukature je neodvisen element dekorja in ne potrebuje nobenih dodatkov. Izberete lahko manjše in neznačilne dodatke, da notranjosti ne boste preobremenili s štukaturami in ji ne dali pretirane pompoznosti:

Oblikani elementi so lahko izdelani iz mavca, polimerne gline ali poliuretana, vse je odvisno od želja in zmožnosti lastnikov stanovanja.

Okrogel raven okvir brez okraskov bo na navadni steni videti ugodno, če je prevlečen z barvo s kovinskim učinkom:

Nenavaden okvir iz majhnih lesenih hlodov, zložen po obodu ogledala, bo primeren v rustikalnih slogih. Na primer, čudovito se bo prilegel v hodnik v stilu Provence:

Okrogli okvir izjemnega dizajna - neprekosljiv naglas v slogu visokotehnoloških. Tak del je lahko izdelan iz kovine ali črne teksturirane plastike:

Ogledalo, uokvirjeno z majhnimi svetlečimi kamni ali rhinestones, se bo organsko prilegalo minimalističnemu slogu in poudarilo eleganco nastavitve:

Na hodniku eklektičnega sloga, ki vsebuje različne elemente dekorja v slogu, barvi in ​​obliki, bo okvir za ogledala v obliki lijaka postal tudi eleganten dodatek takšni notranjosti:

Za izdelavo okvirjev se uporabljajo najrazličnejši umetni in naravni materiali. Očarljivi okvirji videza, izrezani iz samega platna zrcala. To je seveda drag način oblikovanja ogledala, vendar zelo učinkovito:

Če imajo ogledala nenavadno ali nestandardno obliko, potem je bolje izbrati zelo preproste okvirje:

Možnosti lokacije zrcala

Pri postavitvi ogledal v notranjosti morate voditi njihove glavne funkcije v sobi:

  • ogledalo lahko vizualno spremeni svojo glasnost, kar bo ustvarilo simetrijo;
  • je sposoben odsevati svetlobo in barvo, kar bo polepšalo sobo ali dodalo želeni odtenek v notranjost;
  • s pomočjo zrcalnih površin lahko skrijete nekatere pomanjkljivosti ali nepravilnosti sten, stropa.

Če želite ustvariti dodaten volumen hodnika, potem je najboljši način, da dobite veliko ogledalo, postavljeno blizu tal ali nameščeno na njem. Toaletna miza iz prozorne plastike ne bo dala le občutka lahkotnosti, ampak bo služila tudi kot nekakšno držalo za ogledalo:

Z namestitvijo ogledala nasproti kateri koli strukturi lahko ustvarite učinek simetrije v notranjosti hodnika. To so lahko loki, slike, tla, vrata ali lestenci:

Odsev svetlih barv prostora lahko ogledalo, ki visi na steni zelo svetlega nasičenega odtenka, ublaži agresivnost takšnega barvitega dizajna:

Zrcalne ploščice s poševnimi robovi, sestavljene v eno platno, lahko dosežete vizualni 3D volumen. To je zelo ekstravagantna rešitev za okrasitev hodnika:

Ozko predsobo lahko vizualno razširite ne samo s pomočjo svetlih sten, temveč tudi z ogledali:

Elegantna preprostost

Klasično eleganco notranjosti hodnika odlično dopolnjujejo ogledala. Za to so primerna ogledala v preprostih okroglih ali pravokotnih okvirjih:

Poleg tega okvir kot način dekoriranja ogledala sploh ni potreben, če želite poudariti lakonizem notranjosti:

Čudovita možnost za okrasitev stene je lahko več ovalnih ogledal različnih velikosti brez okvirjev:

Običajno ogledalo je način preoblikovanja notranjosti vhodne dvorane.

Oglejte si video: Tan Taşçı - Emre Yücelen İle Stüdyo Sohbetleri #11 (Januar 2020).

Pustite Komentar