Pohištvo v deželi - vse popolno je preprosto

Kmečki slog, ki je nastal v Angliji v začetku prejšnjega stoletja, nima posebne narodnosti. Ko govorijo o državi (iz angleškega izraza country "village, country"), ponavadi pomenijo povprečno podobo podeželske hiše ali mestnega stanovanja, okrašene v skladu z načeli tega sloga.

Glavne značilnosti te oblikovalske smeri

 1. Izjemna preprostost v vsem, ki združuje hrepenenje po naravi in ​​določeno romantiko.
 2. Prizadevanje za najvišjo stopnjo funkcionalnosti in praktičnosti.
 3. Sposobnost uporabe edinstvenih značilnosti vaškega sloga, ki so se oblikovale v različnih državah pod vplivom kulturnih tradicij teh držav.
 4. Pomanjkanje pretencioznosti in razkošno razkošje.
 5. Uporaba za notranjo dekoracijo najpreprostejših naravnih materialov, pa tudi tekstila iz naravnih surovin.
 6. Uporaba enotne barvne sheme, "izposojene" iz narave, razširjenost svetlih in pastelnih barv v notranjosti.
 7. Zavrnitev uporabe ultramodernih materialov in tehnologij.

Najpogosteje se slog države uporablja za dekoriranje kuhinj, jedilnic in dnevnih sob. Nekoliko manj - s ciljem okrasitve spalnic. Kmečki slog se skoraj nikoli ne uporablja pri ustvarjanju notranjosti za otroške sobe. Osnova vsake sodobne notranjosti je najprej pohištvo. Poskusimo ugotoviti, kako okus »vaškega stanovanja« vpliva na izbiro osnovnih pohištvenih dodatkov.

Pohištvo v notranjosti "rustikalne" kuhinje

Preden napolnite kuhinjski prostor z vsemi vrstami pohištva, se morate prepričati, ali bodo kupljeni dodatki ustrezali zahtevam državnega sloga, kot so praktičnost, preprostost in praktičnost.

V kuhinjskem prostoru bo primerno pohištvo z ravnimi črtami in najpreprostejšim dekorjem. V takšni kuhinji lahko pogosto najdete naslednje pohištvene dodatke:

 • masivna lesena miza nezapletene oblike, ki lahko zbere veliko število ljudi;
 • preprosti stabilni stoli ali klopi iz lesa ali vej;
 • trdne starinske omare, ki jih najdejo na podstrešju in jih skrbno restavrirajo njihovi lastniki;
 • prijetne kuhinjske zofe preproste oblike;
 • stenske omare in police, ki posnemajo starine;
 • stare skrinje in košare za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov.

Na splošno bi moralo imeti takšno kuhinjsko pohištvo nekoliko nesramen videz. Znano je, da slog države popolnoma ne sprejema najnovejše sodobne tehnologije na ogled, v povezavi s katero bo precej težko uporabljati pomembne kuhinjske aparate. Lastniki takšnih stanovanj bodo najverjetneje morali razmišljati o tem, kako "skriti" najbolj potrebne električne naprave, da njihovega vsakodnevnega delovanja ne bodo spremljale večje težave.

Opomba gospodaric:

Pohištvo v kuhinji v podeželskem slogu se odlično dopolnjuje s keramičnimi ploščami. Te dodatke lahko postavite na police in obesite na stene. Ne pozabite na pletene košare za piškote, kositrne posode za čaj in rože. Kmečki slog omogoča uporabo najrazličnejših cvetličnih aranžmajev: v takih notranjostih izgledajo tako šopki umetnega cvetja kot žive rastline, postavljeni v elegantne vaze ali lončke.

Pohištvo v notranjosti "rustikalne" dnevne sobe

Zelo pogosto oblikovalci združujejo dnevno sobo, jedilnico in dvorano v en sam prostor, kar ji daje edinstvene značilnosti stila države. Pri registraciji tega območja je priporočljivo uporabljati le običajno "podeželske" materiale. Zato morate pozabiti na linolej, spuščene strope in plastične plošče. Steklene in kromirane površine bodo tudi neprimerne. Toda kovani izdelki in pohištvo z uporabo stare kovine in brona bodo padli "na dvor". Pohištvo, kupljeno za oblikovanje takšnih prostorov, je najpogosteje izdelano iz hrasta, oreha, bora ali češnje.

 1. V dnevni sobi bodo dobro videti vzorci pohištva s "pridihom antike":
  navadne omare brez poliranja;
 2. preproste zofe in naslanjači, prekriti z grobim tekstilom naravnih barv (bež, bledo zelena, sivkasto, modrikasto);
 3. udobni stoli za zibanje;
 4. police za knjige, obešene s samega stropa;
 5. voluminozne skrinje.

Opomba gospodaric:

Dodatki, ki jih naredite sami, (okrasne blazine, domače preproge, vezeni prti in prtički, prevleke za patchwork, prevleke za stole iz grobih materialov) bodo pripomogli k temu, da bo pohištvo dodelalo videz v takšni dnevni sobi. Namizna svetilka z originalno svetilko, stalni svečniki in elegantne figurice iz brona, keramike in lesa se bodo odlično prilegale notranjosti dnevne sobe.

Obstaja še ena pomembna točka, ki jo je treba upoštevati pri dekoriranju dnevne sobe v rustikalnem slogu: v takšni sobi je treba zagotoviti kamin. Ogenj je lahko bodisi živ bodisi ponarejen. Lastniki podeželskih hiš si lahko privoščijo resnično razkošje - trdno, samostojno izdelano peč, na kateri lahko kuhate hrano.

Country slog je preprost in zapleten hkrati. Glavne težave nastanejo v času, ko je treba v notranjost postaviti vse vrste naprav in električnih aparatov, ki v življenje sodobnega človeka prinašajo udobje in raznolikost - hišna gledališča, športni simulatorji in računalniki.

Pohištvo v notranjosti "rustikalne" spalnice

Spalnico, okrašeno v podeželskem slogu, lahko imenujemo model udobja. Tak prostor predvideva:

 • velika trdna postelja z vzglavjem;
 • preproste in zanesljive nočne mize iz različnih vrst lesa;
 • funkcionalna toaletna miza;
 • omara iz grobega lesa.

Pri izbiri tekstila za pohištvo za spalnice, narejenega v rustikalnem slogu, je priporočljivo uporabiti barve, ki so že na voljo v notranjosti: terakota, zelena, smetana, zlato-rdeča in modra. Za rustikalno notranjost so ponavadi primerni drobne mreže, polka in cvetni tekstil. Tudi nekaj gizmov s črtami ne bo škodilo.

Opomba gospodaric:

Pri izbiri tkanine za oblazinjenje pohištva v podeželskem slogu morate najprej biti pozorni na take lastnosti oblazinjenih materialov, kot so odpornost na onesnaženje in trajnost. Zaželeno je, da se lahko pohištveni pokrovi operejo v stroju. Tako se bodo lastniki stanovanj izognili nepotrebnim stroškom kemičnega čiščenja.

Kot lahko vidite, je lahko spuščanje svežega rustikalnega zraka v katero koli notranjost. In ni pomembno, kje živite - v pravi podeželski hiši ali v navadnem stanovanju, ki se nahaja na obrobju metropole.

Oglejte si video: Dan 222: Pobiranje delčkov samega sebe (Februar 2020).

Pustite Komentar