Velika kuhinja je super!

Vsi lastniki stanovanj, srečni lastniki impresivnega kuhinjskega prostora, so vabljeni, da se seznanijo z obsežnim izborom oblikovalskih projektov za moderne kuhinje. Prostori, izdelani v različnih stilskih smereh, barvnih shemah in stopnjah funkcionalne obremenitve, predstavljajo široko paleto možnih oblikovnih možnosti sodobnega prostora za pripravo in absorbiranje hrane. Vse kuhinje poleg spodobne velikosti združujejo funkcionalnost, praktičnost in ergonomijo delovnih površin. Upamo, da bodo navdihujoči primeri zasnove kuhinjskega prostora koristni vsem, ki so postavljeni za popravilo ali rekonstrukcijo enega najpomembnejših segmentov doma.

Podrobneje razmislimo, kateri stilski trendi se odražajo v sodobnem oblikovanju kuhinj velikih velikosti.

Klasični motivi v sodobni kuhinji

S pomočjo sodobnih tehnologij za izdelavo zaključnih materialov in pohištva si lahko klasično vzdušje kuhinjskega prostora predstavljate v novi luči. Notranjost, ki jo tradicionalni in ljubijo številni lastniki domov, je podvržena integraciji vrhunskih aparatov, kuhinjskih dodatkov in predmetov dekorja.

Klasične kuhinjske omare v kontrastnih barvah udobno mejijo na sodobne aparate in kromirane površine barskih stolčkov.

Ne glede na to, koliko let je minilo, vendar vedno obstaja velik odstotek lastnikov domov, ki takšne notranjosti naročijo oblikovalcem za svoje kuhinjske prostore. Snežno bela tradicionalna nastavitev, dragi materiali za dekoracijo in lepi stekleni lestenci, kot simbol razkošja in bogastva.

Kaj bi lahko bilo bolj tradicionalno kot okrasitev sten v bližini delovnih površin s keramičnimi ploščicami? Ta precej trpežen trpežen material ima poleg privlačnega videza poseben plus za kuhinjski prostor - enostavnost nege. Ploščica z nenavadnim ornamentom lahko razredči monofonsko paleto klasične kuhinje, prinese element novosti v celotno notranjost sobe.

In uporaba "metro" ploščic za dekoriranje sten nad delovnimi površinami je morda najbolj tradicionalna od vseh vrst dodelave kuhinjskega predpasnika. Je eleganten in preprost, enostaven za ravnanje in nego, a hkrati privlačen in estetski.

Uporaba vrat s steklenimi vložki za zgornji nivo kuhinjskih omar vam omogoča, da razširite meje prostora, še posebej, če ima soba velika panoramska okna - ansambel bo harmoničen. Temna kamnita dekoracija sten nad delovnimi ploščami in pulti je ustvarila kontrast s svetlo paleto pohištva, ki kuhinji daje pridih šika in milosti.

Eden najbolj tradicionalnih in seveda najdražjih materialov za površinsko oblaganje in izdelavo pulti je marmor. Carrara marmor svetlega odtenka s komaj opaznimi sivkastimi žilami bo postal okras vsake kuhinje, vendar bo v klasični notranjosti videti najbolj primeren. Pult kuhinjskega otoka ali celo marmorna jedilna konzola bo postala središče privlačnosti vseh pogledov v vaši kuhinji.

Elementi države v sodobni zasnovi velikih kuhinj

Veliki prostori lahko privoščijo uporabo lesenih tramov za okrasitev stropa, sten, obloženih s kamnom, ogromnih hlodov kot stebrov in nosilcev.

Elementi države se zlahka vključijo v sodoben dizajn in se dobro ujemajo z urbano, minimalistično in industrijsko stilistiko.

V velikih kuhinjskih prostorih, kjer se vam ni treba boriti za vsak kvadratni centimeter prostora, so delovne in jedilne površine obsežnejše, prostor za oblikovalsko misel vam omogoča, da uvedete predmete, ki niso le praktični, ampak tudi kot umetniški predmeti.

Tako veliki, skoraj neobdelani leseni tramovi na stropu si lahko privoščijo samo kuhinjo impresivne velikosti s spodobno višino. Ta naravni element je dodal raznolikost in dodal toplino sodobni notranjosti kuhinjskega prostora.

Ta prostorna soba si lahko privošči tako podeželske predmete, kot tudi retro kuhinjske aparate, staro ogromno ogledalo in nenavadne obesek luči različnih oblik.

Takšnim pohištvenim predmetom kot kuhinjskim otokom je pri načrtovanju natančno velikih prostorov namenjena posebna pozornost. Glede na impresivno velikost kuhinje lahko otok sprejme več funkcionalnih segmentov, poleg vključevanja pomivalnega korita, kuhalne plošče, pomivalnega stroja ali sistema za shranjevanje na dnu oblikovalci iščejo nove načine, kako povečati praktičnost tega osrednjega elementa kuhinje.

Ko velikost kuhinjske sobe omogoča, lahko jedilni prostor postavite neposredno v sobo. Tabela svetlih lesenih plošč je postala osrednji element te kuhinje v modernem slogu.

Stena, obložena s kamnom, in stara lesena komoda izgledata kot glasniki iz preteklosti v tej ultra moderni kuhinji, vendar se zdi, da so bila v tem preprostem, monofoničnem, neverjetno zaprtem okolju potrebna tako elegantna brizganja.

Uporaba različnih vrst lesa za dodelavo stropa, tal in podnožja kuhinjskega otoka, izdelava jedilne skupine je postala zanimiva integracija v snežno belo notranjost kuhinje.

Kmečka stena iz kmečkega kamna, uporaba neobarvanega lesa kot surovine za izdelavo kuhinjskih omar, rustikalni kuhinjski dodatki, barski stolčki in klopi - vse to ustvarja neprimerno podobo te prostorne sobe v podeželski hiši.

Uporaba lesenih tramov in tal iz svetlega lesa v snežno beli prostorni kuhinji podeželske hiše lahko postane ne le konstruktivna nuja, temveč tudi dekorativni element. V kombinaciji z leseno jedilno skupino, ki se nahaja na območju jedilnice, elementi države prinašajo naravno toploto in svežino v oblikovanje kuhinje.

Kamnita obloga kuhinjskega predpasnika in leseni pult, ki dopolnjuje otok za organizacijo jedilnega prostora, so prinesli tradicionalno kuhinjsko vzdušje, toplino podeželskega življenja.

Rustikalna zasnova bara in visoki stolčki so postali element presenečenja v tej moderni in rahlo eklektični kuhinji. V skladu s sodobno tehnologijo in sijajnimi površinami kuhinjskih omar sta tudi zidarska opeka kot stenska obloga in lep lestenec z mnogimi steklenimi elementi.

Temni leseni tramovi na stropu in nad kuhalno površino so tradicionalni kuhinjski nastavitvi dodali teksturirano in barvno raznolikost.

Art Nouveau slog za impresivno kvadratno kuhinjo

Kontrastna, vendar praktična, elegantna, vendar racionalna, ki omogoča eksces, vendar izključno za okrasitev prostora - sodobni slog doživlja nov val priljubljenosti med sodobnimi kuhinjskimi notranjostmi.

V tej na videz tradicionalni notranjosti je bila v središču pozornosti izbira barvne palete za oblikovanje kuhinjskega otoka in predpasnika delovnega prostora. Izvirna barva umetnega kamna, ki posnema naravno barvo, odmeva barvito oblikovanje parketa.

Trend, ki je nastal pred nekaj desetletji in je priljubljen v teh dneh, je postavitev jedilnega prostora v okvir kuhinjskega otoka, ki je navdušujoč v velikih prostorih. Vključevanje pomivalnih strojev, pomivalnih strojev in hladilnikov vina v delovno območje otoka je prav tako pridobilo na popularnosti ne le v oblikovalskem okolju, temveč tudi med lastniki domov.

Zanimiva alternativa klasični jedilni mizi je lahko preprosta konzola, vendar velika. Ta priročna in praktična naprava, potisnjena na steno, lahko služi kot miza za prigrizke, če morate organizirati sprejem.

Ta ogromna kuhinja-jedilnica s kontrastno barvno paleto je sposobna sprejeti veliko število prebivalcev in njihovih gostov. Osrednji element sobe je bil celo ne zelo prostoren jedilni stol-otok, nad njim pa originalni viseči lestenec. V ozadju temnih kuhinjskih omar so stekleni osvetljevalni elementi videti razkošno.

Zanimiva izvedba zasnove stojala za kuhinjski otok je lahko uporaba masivnega lesa ali en sam kos kamna. Seveda bo tak osrednji element za kuhinjo zahteval velike finančne stroške, vendar je učinek in trajnost strukture vredna.

Alternativa zaprti različici kuhinjskih omar za zgornji nivo, so lahko odprte police ali stojala. Takšni dizajni vam omogočajo, da se ponašate z zanimivimi pripomočki, zbirateljstvom ali spominki.

Če pritrdite konzolo ali stojalo na kuhinjski otok in ga razširite z večjim pultom, zlahka dobite prostor za jedilni prostor, kjer je bila nekdaj samo kuhinjska delovna postaja.

Kontrastna in briljantna, zanimiva in obsežna - Art Nouveau v notranjosti kuhinje se najbolj kaže pri podpori sodobni tehnologiji in oblikovalskim dodatkom ter svetlobnim elementom.

Prostorne sobe, kot je ta kuhinja-jedilnica-dnevna soba, lahko prenesejo precej temno barvno paleto. Skoraj črne kuhinjske omare in enak odtenek oblazinjenih foteljev v jedilni skupini se skladajo le z lesenimi površinami. Za oblikovanje kuhinjskega predpasnika je bila izbrana tudi temna barva mozaičnih ploščic.

Minimalizem kot del modernega oblikovanja velike kuhinje

Moderni slog v notranjosti skoraj vseh sob išče največjo manifestacijo minimalizma, poenostavlja linije in oblike, barvne sheme in možnosti oblikovanja.

Notranjost, skoraj popolnoma brez dekorja, dodatkov in tekstila, postane podobna možnostim za opremljanje na vesoljskih ladjah ali sobah iz prihodnosti.

V takšni kuhinji je vse podvrženo preprostosti in jedrnatosti, zaprto v okvir sodobne tehnologije. Jasnost linij in oblik, racionalizem in praktičnost, ergonomija in praktičnost so skoraj v celoti nadomestili presežke in dekorativnost, pustili so nas barva, kontrast in osredotočenost na poudarke.

Futuristični elementi so se vedno bolj začeli pojavljati v sodobnih oblikovalskih projektih. Na primer, nape, ki so danes seveda postale močnejše in pomembnejše naprave za velike prostore, vse bolj postajajo središča osredotočenosti. To se zgodi ne le zaradi prehoda naprav s sten, kjer so jih skušali prikriti z lažnimi ploščami in kuhinjskimi omaricami, v središču prostora nad kuhinjskim otokom, temveč tudi zaradi zunanje, bolj zanimive izvedbe gospodinjskih aparatov.

Sposobnost vključevanja osvetlitvenega sistema v kuhinjske omare in kapuco močno poenostavi delo v kuhinji, zaradi česar je bolj učinkovito. Toda nihče ne zavrne osrednje razsvetljave nad jedilno mizo ali kuhinjskim otokom, v tem primeru oblikovalci poleg glavnega funkcionalnega cilja zasledujejo tudi estetski cilj, pri čemer izbirajo zanimive, nepomembne možnosti za obesek luči ali svetilke.

Za kuhinje, v katerih notranjost glavni element ni jedilna miza, temveč kuhinjski otok, izbira barskih stolčkov ali stolčkov postane pomembna točka. Možnosti oblikovanja, nenavaden dizajn, svetla barvna paleta - vse lahko deluje, da ustvari učinek presenečenja za vašo kuhinjo, daje prostoru ton in popolnoma drugačno razpoloženje.

Minimalizem in snežno bela barva sta dva stebra, na katerih pogosto počiva sodobna zasnova kuhinje. Laconizem, preprostost in čistoča, svežina in prostornost - epitete takšnih notranjosti lahko dolgo naštejete.

Keramične ploščice se že vrsto let uporabljajo za oblaganje sten na delovnih ploščah, za kuhinjske predpasnike, moderni slog pa ne stoji na strani te tradicije. To je odlična priložnost ne samo, da dobite kakovostne in lepe površinske obdelave, temveč tudi, da razredčite monofonsko paleto kuhinje, vnesete sliko in kontrast v njeno notranjost. Za to snežno belo kuhinjo so leseni barski stoli za jedilni prostor postali tudi okras.

Za minimalistično notranjost sodobnih kuhinj jedilna skupina pogosto postane okras. Stoli slavnega oblikovalca, ki že nekaj desetletij niso izgubili svoje priljubljenosti, se odlično kombinirajo z leseno mizo iz svetlega lesa.

Oglejte si video: Super Sized Burger XXL - Sašina kuhinja (Januar 2020).

Pustite Komentar