Snežno bela in svetla kuhinja

Ena najpogostejših barvnih možnosti iz celotne palete za oblikovanje kuhinjskega prostora je bela in njeni odtenki. V snežno belih tonih zaključujejo in pohištvo - omara in vgradna, za dodatno opremo in predmete za dekor uporabljajo belo barvo. In stvar ni samo v tem, da svetle barve širijo prostor, vizualno povečajo površino kuhinje. S snežno belo barvo zaključka se odlično združita katera koli barvna shema vgrajenega sistema omar, paleta gospodinjskih aparatov, tekstila in kuhinjskih detajlov. In v nasprotju s prvim vtisom je veliko lažje skrbeti za svetlo sobo, vendar je kuhinja kraj, kjer je veliko razlogov za onesnaženje, čiščenje pa pogosto poteka.

Da bi se izognili vtisu snežno bele, popolnoma sterilne sobe, ki vzbuja povezave z zdravniško oddelkom ali operacijsko dvorano, je pomembno urediti nekaj barvnih in teksturiranih poudarkov. V nasprotju z belo lahko uporabite temne tone ali svetle odtenke, celo nekaj potez odličnih barvnih rešitev bo pomagalo preoblikovati svetlo obliko kuhinje.

Predstavljamo vam impresivno kolekcijo oblikovanja kuhinjskega prostora, izdelano z uporabo belega barvnega spektra. Upamo, da bo navdihujoča snežno bela notranjost koristno orodje za popravilo vaše kuhinje.

Snežno bel zaključek na kuhinjskih površinah

Svetli odtenki za okrasitev sten in stropa kuhinje ustvarjajo čisto, sveže, prostorno vzdušje za udobno prisotnost v sobi. Zato mnogi lastniki domov in oblikovalci raje bele in njegove odtenke za oblogo ali barvanje sten kuhinje.

Snežno bel zaključek sten in stropa seveda potrebuje nekaj barvnega odstopanja, če so kuhinjske omare izdelane tudi v svetlih barvah, potem lahko barvo v notranjost vnesete s pomočjo svetlobnega sistema, talnih oblog, kamnitih ali lesenih namiz otoka in delovnih površin, pa tudi dodatkov in dekor.

Zasnova stropa v obliki belih barvnih lesenih plošč prinaša pridih sprostitve v podeželskem življenju v sodobni kuhinjski notranjosti, ki spominja na podeželsko okolje, s svojstveno domačo prijetnostjo in udobjem.

Bela ploščica "metro" je že dolgo tradicionalna možnost oblikovanja kuhinjskega predpasnika. To je lep, eleganten in enostaven način za premazovanje površin v bližini delovnega prostora, ki je izpostavljen vlagi in največjim onesnaženjem.

Poleg dekoriranja sten in stropa v snežno belem tonu nekateri oblikovalci predlagajo uporabo lahke palete za talne obloge. Popolnoma gladka sijajna tla bodo postala ne le sodobna dekoracija notranjosti, temveč tudi precej praktična možnost za vizualno širitev prostora.

Bele talne ploščice so tudi dobra izbira za lahkotno kuhinjsko notranjost. Ta oblikovalski projekt izgleda skoraj futuristično zaradi osvetlitve delovnih površin in pulti na ozadju snežno bele sijajne kuhinjske omare. Svetlo modri plastični predpasnik in enak tonski obroč na nenavadnem pokrovu sta postala edina elementa, ki ju odlikuje cvetje.

Tudi za talne obloge lahko uporabite beljen les, vendar le v laminirani različici, sicer bo čiščenje tal postalo glavni vzrok nezadovoljstva gospodinjstev.

Kuhinjsko pohištvo v vseh odtenkih bele barve

V nasprotju s splošnim prepričanjem so kuhinjske sisteme za shranjevanje bele barve veliko lažje vzdrževati kot iste različice pohištva temne barve. Enako lahko rečemo za omaro pohištva, jedilno skupino - mize in stole, razen če gre za mehko oblazinjenje v svetlih barvah, kar bo seveda breme in ne okras za kuhinjo.

Ena najbolj priljubljenih različic vgrajenega sistema kuhinjskih omar so snežno bele, sijajne površine brez ročajev z zapirali vrat. Tako gladke površine je enostavno očistiti, na njih praviloma niso vidni prstni odtisi in kapljice vode. Z izbiro zmogljivosti sistema za shranjevanje od tal do stropa ne samo, da v največji možni meri uporabite ves zagotovljeni prostor, ampak tudi poenostavite postopek čiščenja. Tik na zgornjem nivoju omar so predmeti, ki se ne uporabljajo pogosto, po potrebi pa lahko uporabite tudi majhno stojalo ali klet.

In to je možnost bolj klasične zasnove ansambla belih kuhinjskih omar. V kombinaciji z marmornatimi oblogami predpasnikov je notranjost videti šik.

Še ena klasična kuhinja, vendar ne v čisto beli različici, ampak s primesjo pastelno vijoličnih odtenkov. Prostorna soba z velikimi obokanimi okni izgleda razkošno v tej barvi. Kraljevski šik lestenec s številnimi elementi steklenih obeskov je tradicionalnemu okolju dodal praznično razpoloženje.

Ta razkošna kuhinja-jedilnica, izdelana v svetlo barvni paleti, je potrebovala belo različico kuhinjskega kompleta, otoka in sedežev v mehkem območju jedilnega segmenta. Snežno bela zasnova okenskih okvirjev ležišča je postala harmoničen dodatek k splošnemu vzdušju svežine in udobja.

Bela barva so lahko ne samo kuhinjske omare, ampak tudi barski stolčki ali stolčki, ki se nahajajo v bližini kuhinjskega otoka. Če je kuhinja kombinirana z jedilnim prostorom, se jedilna skupina lahko izvede tudi v svetlih barvah.

In ta primer usmrtitve jedilne skupine v belem je že iz znane oblikovalske družine. Takšno pohištvo bo vedno priljubljeno in se seveda popolnoma prilega svetli notranjosti sodobne kuhinje.

Snežno bel kuhinjski otok v družbi z enakim odtenkom stolov je videti še večji, kot je v resnici. Ta že tako prostorna kuhinja-jedilnica se zdi še bolj svetla in zaključena s snežno belim pohištvom.

Črno-beli kontrast moderne kuhinje v notranjosti

Klasika vseh najbolj tradicionalnih kontrastov je kombinacija črne in bele v isti notranjosti. Predstavljamo vam primere, kako lahko ti dve korenito različni notranjosti umestite v sodobno zasnovo kuhinje in dobite prijetno, udobno in hkrati ne trivialno vzdušje v sobi.

Sistem črne omare, skupaj s hladilnikom istega tona, je v nasprotju s snežno belimi odprtimi policami za posodo in svetlo paleto marmorja za pulti. Snežno bel strop "gleda" na neverjetno temne talne obloge. Težko je pozabiti takšno zasnovo in jo poimenovati trivialno, je zelo personaliziran in nenavaden.

Črno-bela šahovska celica izgleda odlično kot talna obloga v kuhinji v klasičnem slogu, še posebej, če so gospodinjski aparati oblikovani v retro slogu.

Redko je videti kuhinjski predpasnik s črno sijajno površino proti belim tonom kuhinjskih omar. Kontrastna in dinamična zasnova kuhinje je resnično netrivialna in polna osebnosti.

Lesena površina med snežno belo idilo

Obilje svetlobe, zlasti belega zaključka, naredi prostor ne samo čist in svež videz, ampak tudi zelo hladen. Les lahko prinese toplino, ki jo primanjkuje v notranjosti, bodisi kot način zaključevanja določenih površin bodisi kot surovine za izdelavo pohištva ali kuhinjskih dodatkov.

Najbolj očiten in precej praktičen način vnašanja lesenih senčil v snežno belo notranjost je uporaba talnih oblog z laminatnimi ali prevlečenimi lesenimi ploščami. V tej notranjosti temo lesa podpirajo tudi rolete iz bambusovih surovin.

V tej svetli kuhinji so drevo uporabljali precej aktivno - pobeljena različica surovine je bila uporabljena za izdelavo pohištva in zavesnih sten, temen les praktično ni bil obdelan za odprte police, jedilna skupina pa je bila delno narejena iz lahkega kamna iz naravnega materiala.

Les lahko uporabimo za izdelavo osnove kuhinjskega otoka ali njegovih pultov.

Lesena tla v kuhinji - zakaj ne? Zdaj obstaja veliko število posebnih premazov za oblikovanje tal iz naravnega materiala, ki ščitijo površino ne le pred prekomerno vlago, temveč tudi onesnaženjem.

Leseni elementi podeželskega sloga se popolnoma prilegajo tradicionalni postavitvi klasičnih kuhinj.

Del kuhinjskih omaric iz lesa bo videti kontrastno glede na snežno belo ozadje dekoracije in v notranjost kuhinje prinaša ne le barvno, temveč tudi teksturirano raznolikost.

Peščeno-bež odtenki lesa so postali ogrevalni element pri postavitvi te svetle kuhinje. Kuhinjski predpasnik, okrašen z mozaičnimi ploščicami, je nekoliko razredčil monofonsko paleto prostora.

Svetli poudarki za svetlo ozadje.

Neskončno lahka dekoracija sobe, skupaj s snežno belo paleto pohištva, nekoliko utrudi videz, se mora naša vizija osredotočiti na temne svetle podrobnosti. Takšni predmeti lahko vključujejo stole, svetilke, svetilke, oblogo kuhinjskega predpasnika ali celo pripomočke, ki niso posebej skriti v omari.

Svetla, sočno oranžna barva na barskih stolčkih je prinesla pridih pomladi in topline v lahkotno vzdušje kuhinje.

Škrlatni ton je postal poudarjen za majhno snežno belo kuhinjo, deli pohištva in elementi na tleh so privlačni za oči.

Lahka metina barva sijajnih ploščic, ki obložijo kuhinjski predpasnik, je v tem snežno belem kuhinjskem prostoru postala središče pozornosti.

Še en primer poudarka kuhinjskega predpasnika, vendar tokrat v svetlejši, bolj nasičeni barvi. Bela-črno-rdeča notranjost izgleda intrigantno, moderno in hkrati praktično.

In v tej ultra moderni kuhinji je veliko svetlih pik - originalne obesne luči v svetlem indigo, nenavadni dizajnerski barski stolčki in sijoč zaključek na predpasniku v bližini kromiranega pokrova.

V tej progresivni kuhinji je lestenec nenavadnega dizajna za kuhinjske prostore postal barvna pika.

Bela barva za majhno kuhinjo

Za skromno območje kuhinjskega prostora lahka dekoracija ni le zaželena, ampak je včasih edini možen način, da vizualno povečate prostornino prostora.

Ta kompaktna delujoča kuhinjska postaja zavzema zelo malo prostora, medtem ko vključuje vse potrebne gospodinjske aparate in sisteme za shranjevanje, zaradi lahkega zaključka sten in snežno bele plošče je videti moderno in sveže.

Za to majhno kuhinjo s klasičnimi kuhinjskimi omarami so temen ton tal in zrcalnih površin gospodinjskih aparatov in obesnih luči postali naglas.

Kadar je za kuhinjo rezervirana zelo majhna soba, bela barva preprosto nima ničesar, kar se uporablja za dekoracijo in za izdelavo pohištva. Kot poudarjene točke lahko uporabite gospodinjske aparate, pripomočke ali žive rastline.

V tej majhni kuhinji s snežno belim zaključkom delovnih površin s pomočjo ploščice "metro" se spodnja vrsta kuhinjskih omar v temno sivih tonih kontrastira.

Mlečni odtenek za klasično kuhinjo majhnih dimenzij je postal dobra oblikovalska izbira. V kombinaciji z oblogo iz marmorja predpasnik, kuhinja izgleda razkošno v tradicionalnem okolju.

Še en primer majhne kuhinje, organizirane v ozki in dolgi sobi. Notranjost se ne zdi utesnjena zaradi lahke izvedbe, uporabe več stopenj osvetlitve in ergonomske razporeditve delovnih površin in gospodinjskih aparatov.

Oglejte si video: Bebina kuhinja - Čajno pecivo - Domaći video recept (Februar 2020).

Pustite Komentar