Zajtrk miza v postelji

Za nekatere je jutro le začetek dneva, za nekoga pa cel ritual: prijetni požirki, pet minutno polnjenje in skodelica aromatične kave. Toda včasih si človek želi dlje časa ležati v prijetni topli postelji, samo sanjati, nabirati misli, postaviti vse na police in zajtrkovati tukaj. In tukaj bo miza za zajtrk v postelji zelo priročna, kar bo jutranji obrok dodalo lahkotnost in več udobja.

Nočna omarica je univerzalna stvar. Nepogrešljiv je pri oskrbi bolnih z omejeno mobilnostjo. In v zadnjem času je postala zelo priljubljena neke vrste simbioza, dve v enem - kombinacija nočne mize in stola za mizo za prenosnik.

Funkcije oblikovanja

Naprava obalne mize je precej preprosta - noge in namizna plošča s stranicami, toda tudi tukaj je vredno opozoriti na nekatere značilnosti:

Pulti - To je res predmet kreativne domišljije oblikovalcev. Lahko so izdelane iz navadne vezane plošče ali z elegantnim reliefnim vzorcem, mozaičnimi ploščami ali iz toniranega stekla ali naravnega / umetnega usnja. Za praktičnost posamezni proizvajalci izdelujejo takšne mize skupaj s plastičnimi preprogami, da zaščitijo pult pred poškodbami in visokimi temperaturami.Noge - so zložljivi ali nepremični. Zložljivo naredi mizo bolj mobilno in vsestransko, kar olajša zlaganje v pladenj. Toda možnosti s fiksnimi nogami so veliko bolj stabilne, kar je pomembno za gladko površino postelje. Poleg tega obstajajo mize z nastavljivimi nogami po višini.


Kroglice - dovolj visoko, da prepreči, da bi posoda padla s pulta. In če se kaj nenadoma razlije, bodo strani zadržale tekočino.

Dobro je, če ima nočna omarica ročaje, kar je zelo priročno za nošenje.


V mizi stojala je zasnova pulta sestavljena iz dveh delov - eden je fiksiran (pogosto s posebno vdolbino za skodelico), drugi - z nastavljivo stopnjo naklona.

Zajtrk miza v postelji: sorte materialov

Tradicionalni materiali pri izdelavi posteljnih miz so različne drevesne vrste: pepel, bor, hrast, javor in dražji - cedra, mahagoni. Takšna površina je posebej obdelana, tako da jo je mogoče enostavno oprati, medtem ko se vlaga in vonji ne absorbirajo. V idealnem primeru je, če je pult prekrit s posebnim toplotno odpornim lakom, tako da krožniki in skodelice z vročim ne puščajo sledi na njem. Po eni strani se takšne mize morda zdijo neprijetne zaradi velike teže in masivnosti, po drugi strani pa to še poveča njihovo zanesljivost in stabilnost.

Opomba: precej priljubljene mize za zajtrk iz hevee (gumijastega drevesa, domačega iz Afrike). Kakovosten les, tudi brez dodatnega laka, je odporen proti temperaturnim ekstremom in razlitim tekočinam. Takšni modeli so lahki in visoke trdnosti.

Vendar pa danes obstaja veliko drugih materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi posteljnih miz:


bambus - Razlikuje se v enostavnosti in posebni prefinjenosti materiala v končnem izdelku. Bambus je lahko tako celotna miza, kot samo namizna plošča. Svetli odtenki bambusa so kot nalašč za različne slogovne trende, najpomembneje pa je - brez tega materiala je nemogoče predstavljati orientalski slog, predvsem japonski. Mizo iz bambusa lahko dopolnite z ljubkimi slamnatimi preprogami.

kovina - praviloma gre za kromirane mize ali prah, prevlečene s pršilno barvo, ki se ne opraska in ne strga. V osnovi so kovinski modeli stoli za prenosnike. Takšne mize imajo dokaj zvest cenovni razpon, zaradi enostavnosti izdelave in oblikovanja ter poceni materiala.

kozarec - se uporabljajo za pulti, ki so lahko tonirani, prozorni ali barvni. Takšni pulti ne praskajo, dolgo časa ohranijo svoj privlačen videz in, kar je pomembno, so higienični, saj jih je enostavno očistiti.

plastični - lahek univerzalni material, primeren za izdelavo miz v nenavadnem dizajnu. Še en plus je široka barvna paleta.


Oblikovanje

Zasnova miz za zajtrk v postelji je odvisna od želja lastnikov, pa tudi od stilske smeri spalnice, kjer bo miza dejansko "služila":

žlahtna klasika - lakonska, rahlo masivna miza iz hrasta ali bora; barve bližje naravni, najpogosteje čokoladi, nasičeno rjavi; minimalni okraski, le stranice so lahko kodraste ali izklesane.

minimalizem - pomanjkanje dekorativnih detajlov, pulti - leseni ali stekleni; le da lahko naravnost in resnost linij razredčimo z gracioznim upogibom nog ali zanimivimi nenavadnimi prečkami.

francoska provansa - svetli odtenki in javorjevo drevo; risba na pultu je narejena s tehniko decoupage; obrobe - v rustikalnem slogu, nekoliko grobo, posnemajo neobdelan les.

Primerni za vsestranskost in uporabo

Mini mizica za zajtrk je precej praktična, univerzalna stvar, ki se lahko uporablja ne samo v spalnici:

miza za piknik - Odlična možnost za rekreacijo na prostem, koča, zaradi svoje kompaktne velikosti, majhne teže in zložljivih nog. Vredno je zapomniti, koliko nevšečnosti in časa stane iskanje ravne površine, da se plastične skodelice za enkratno uporabo ne prevrnejo. Prijetno je kuhati in postreči priboljške na ravni, stabilni površini mize.

gospodinjska miza - rešuje dilemo, ko morate nujno kaj skuhati, vendar ne želite zamuditi zanimivega zapleta filma ali svoje najljubše TV-oddaje. Zdaj ko sedite na kavču in postavite mizo na kolena, lahko vsaj opravite pripravljalna dela, na primer olupite in nasekljajte zelenjavo.

miza kot stojalo za družabne igre - Še ena odlična ideja za njegovo uporabo. Zdaj se lahko z otrokom igrate, ne da bi vstali iz postelje, pa tudi zbirali vznemirljive uganke - zahvaljujoč dokaj visokim stranem noben del slike ne bo izgubljen.


Oglejte si video: Perpetuum Jazzile in Neca Falk - Maček Muri (April 2020).

Pustite Komentar