Oblikovalni projekt zasebne hiše v Kijevu

Ustvarjanje praktične in jedrnate notranjosti zasebne hiše v svetlih barvah je sanje mnogih lastnikov domov. Če je hkrati mogoče tudi kombinirati sodobne trende v oblikovanju prostora s funkcionalno eleganco - se šteje, da je naloga oblikovalcev in lastnikov stoodstotno končana. V spodnjem oblikovalskem projektu zasebne hiše, ki se nahaja v Kijevu, želimo prikazati navdihujoče ideje izvirne, praktične in navzven privlačne notranjosti. Upamo, da vam bodo barvne, teksturne in oblikovalske rešitve za ureditev lastništva zasebnega doma pomagale napolniti z idejami za lastne dosežke.

Dnevna soba in bivalni prostor v svetlih barvah

V pritličju zasebnega gospodinjstva je najbolj prostorna soba - dnevna soba, ki je kombinirana z odprtim načrtom s kuhinjo in jedilnico. Kljub dejstvu, da med funkcionalnimi conami ni nobenih predelnih sten, so vsi segmenti jasno zonirani - z izravnavo ravni tal. Tudi razlika med območji prostorne sobe je drugačen pristop k dekoraciji talnih oblog, v kuhinjskem prostoru so porcelanske ploščice z imitacijo naravnega kamna na tleh, v rekreacijskem prostoru dnevne sobe - lesena nizka ploščad.

Snežno bele stene, namerno zanemarjanje stropa, odprte komunikacije osvetlitvenega sistema - motivi za okrasitev sobe v slogu podstrešja so postali organski del modernega sloga. Da bi takšni snežno beli in celo sterilni sobi dali toplino in udobje, morate veliko poskusiti. In ne gre samo za namestitev improviziranega kamina in okrasitev prostora v bližini pod velikim lesnim dnom, ampak tudi za uporabo naravnih tkanin, svetil za razsvetljavo na različnih ravneh in modularnega sistema oblazinjenega pohištva za ustvarjanje prostora za sprostitev.

Udobno mehko cono dnevne sobe predstavljata dve prostorni zofi z nevtralno sivo oblazinjenje. Veliko blazin ne omogoča le udobne namestitve na kavču, temveč tudi zaseda mesta v bližini improviziranega kamina ali sedi s knjigo v bližini branja svetlobnih virov.

Vrhunec v dekoraciji dnevne sobe in vzporedno pri ustvarjanju naglasne stene je bila teksturirana zasnova navpične ravnine z uporabo kamenčkov, pobarvanih v beli barvi. Takšna dekoracija potrebuje lokalno razsvetljavo - s pomočjo sveč v originalnih svečnikih v obliki prozornih steklenih posod je bilo mogoče ustvariti toplo in hkrati prijetno osvetlitev območja z edinstveno oblogo.

Vse sobe kijevske hiše uporabljajo originalne svetlobne napeljave - viseče luči, oblikovalske modele, preproste ali, nasprotno, zapletene - vse so zasnovane ne le za izpolnjevanje svojih osnovnih funkcij, temveč tudi za vnos izvirnosti, kreativnosti in nepomembnosti v notranjost. V dnevni sobi je velika svetlobna instalacija postala središče privlačnosti. Na območju stopnišča velika osvetlitev, ki se nahaja neposredno na tleh, zagotavlja tudi učinkovito osvetlitev.

Zlahka oblikovanja stopnic vam ne omogoča le varnega in hitrega prihoda v drugo nadstropje doma, temveč tudi krasi notranjost dnevne sobe. Snežno bela zasnova kombinirane strukture, sestavljena iz kovine in lesa, izgleda enostavno, skoraj breztežno, vendar je zasnova zanesljiva in varna.

Iz kuhinjskega prostora skozi steklena vrata lahko vstopite v drug bivalni prostor. Te izolirane sobe ni mogoče imenovati polna dnevna soba, vendar je soba kot nalašč za počitek in sprostitev med prijatelji ali družino.

Brezbarvno oblazinjeno pohištvo, ki je vrečke različnih oblik, polnjene s poliuretanskimi kroglicami, je postalo osnova pri oblikovanju prostora za sprostitev. Le nizka lesena kavna miza je edini trajnostni kos pohištva v tem originalnem prostoru.

Tako kot v ostalih prostorih ukrajinske hiše se tudi v sobi za sprostitev veliko pozornosti posveča tekstilnemu dizajnu - naravne tkanine naravnih odtenkov se uporabljajo ne le za oblazinjenje pohištva brez okvirja, temveč tudi za ustvarjanje dekorja steklenih vrat. Preproste zavese iz perila postanejo spektakularen dodatek podobi cone za sprostitev.

Snežno bela kuhinja in jedilnica

Nič ne preprečuje, da bi lastniki hiše in njihovi gostje prodrli iz bivalnega prostora v kuhinjski prostor. Kljub temu, da se kuhinja-jedilnica nahaja v določenem pridržku glede na glavno sobo, lahko vsakdo, ki je v delovnem območju kuhinje ali poje za mizo, opazuje, kaj se dogaja v rekreacijskem prostoru dnevne sobe ali celo gleda televizijo.

V kuhinji in jedilnici je snežno bel ton absorbiral skoraj vse površine - od dekoracije sten in stropa do izvedbe gladkih modernih fasad kuhinjskih omar. Tudi stoli okoli prostorne jedilne mize, čeprav so narejeni v različnih modifikacijah, so vsi pobarvani belo. Le na prvi pogled se morda zdi, da v kuhinjskem prostoru ni prostora za uporabo tekstila, do katerega imajo oblikovalci in lastniki domov poseben odnos. Za oblikovanje senčil v obesnih lučeh smo uporabili snežno belo krpo. Izvirni lestenci na koncu so postali spektakularen zaključek pri ustvarjanju podobe jedilnega prostora.

Bele spalnice

V drugem nadstropju ukrajinske zasebne hiše so zasebne sobe - spalnice. Na snežno beli stopnišči, obkroženi z lahkimi zaključki in blagim pohištvom, se znajdemo v glavni spalnici.

Notranjost spalnice, tako kot večina prostorov zasebne hiše v Kijevu, je rešena v preprostih in jedrnatih oblikah. Minimalni nabor pohištva vam omogoča, da ustvarite praktično, a hkrati udobno vzdušje, ne da bi to posegalo v udobje lastnikov. Svetlobna paleta vizualno poveča že tako prostorno sobo in ustvari nevtralno ozadje za vzdušje sprostitve in počitka.

Tako imenovana brezkončna zasnova postelje v bistvu sestoji iz dveh vzmetnic, nameščenih pravokotno drug na drugega. Takšen model je seveda primeren za uporabo z varnostnega vidika - preprosto ni niti enega ostrega vogala, v katerega bi lahko naletel in se poškodoval. Toda pomembno je razumeti, da so takšne postelje brez okvirja, ki ležijo na tleh, primerne samo za mlade, polne ljudi.

Kot v drugih prostorih zasebnega gospodinjstva je tudi pri zasnovi spalne sobe veliko pozornosti namenjeno organizaciji sistema razsvetljave. V prostoru spalnice ni vgrajene razsvetljave, obstaja pa celotna sestava visečih luči, ki ne delujejo le kot svetila, temveč postanejo tudi dekorativni elementi notranjosti. Lahki turkizni odsevi na odtenkih majhnih obesnih lučk učinkovito razredčijo svetlo paleto prostora za spanje in sprostitev.

Nasproti postelje je video cona. Izvirna zasnova TV stojala zagotavlja izvirnost notranjosti - rustikalni slog, porabljene površine, lahka malomarnost in praktičen namen harmonično združujejo v tem kosu pohištva. Steklena stojala za sveče, ki so nam že znana, učinkovito dopolnjujejo podobo tega funkcionalnega segmenta prostora.

Ste že kdaj razmišljali, da bi na balkonu obesili visečo mrežo? Oblikovalci in lastniki zasebne kijevske hiše se tej ideji niso zdeli čudni. Priročna zgradba za počitek in sprostitev postane ključni element notranjosti in osrednje središče, okoli katerega je zasnovan koncept ustvarjanja prostora za maksimalno sprostitev in mir.

Druga spalnica je okrašena tudi v snežno belih barvah. Prostrana in svetla soba z velikimi okni, tesno zakrita z debelimi zavesami postane idealen kraj za sprostitev in počitek, nič v notranjosti sobe pa lastnike ne odvrne od priprave na posteljo.

Le temna pika črno-belih umetnin postane kontrastni naglas v dekoraciji spalnice. Za vzpostavitev ravnovesja v snežno beli zasnovi spalnice je prvotno izveden sistem razsvetljave narejen tudi v črni barvi.

V bližini vgradne omare z zrcaljenimi vrati je organizirana nenavadna odprta obešalnica - veja na beli barvi je na vrvi preprosta, z vidika izvedbe, a ne trivialna struktura, ki je postala vrhunec notranjosti.

Kopalnice v pastelni barvi

Svetla paleta za okrasitev kopalnice je odločitev, ki jo poznajo naši rojaki. Toda uporaba lesenih površin in keramičnih ploščic z imitacijo betonskih ploščic je izvirna oblikovalska odločitev, ki jo lahko varno vzamete v uporabo, da ustvarite sodoben dizajn utilitarne sobe. V prostoru s kompleksno arhitekturo je bilo mogoče ustvariti neverjetno preprosto, jedrnato, a hkrati toplo vzdušje. Z izvirnim sistemom razsvetljave in ne-trivialnim pristopom k izvedbi ogrevanih brisač za brisače je bilo mogoče v notranjost kopalnice vnesti kreativne note.

Druga kopalnica je okrašena s ploščicami, ki posnemajo površino svetlega lesa. In v tej notranjosti je veliko pozornosti namenjeno sistemu razsvetljave in izvirni ureditvi dodatkov za sobo za vodne postopke - nenavadna držala za ročne brisače so postala vrhunec zasnove.

Izvirni dekor in nenavadni svetlobni elementi

S posebno ljubeznijo so oblikovalci in lastniki kijevske hiše zaključili oblikovanje prostorov s svetlobnimi sistemi in tekstilno dekoracijo. Če je z rabljenimi tkaninami vse jasno - naravni material pretežno svetlih barv, potem z svetlobnimi napravami in napeljavami ni vse tako preprosto. Izvirne modele napeljav najdemo v prostorih z različnimi funkcionalnimi obremenitvami.

Nenavadna sestava žarnic, ki visijo na črnih vrvicah in okrasnih sovah, lahko postane vrhunec katere koli notranjosti. Tudi najbolj nepomembna zasnova prostora postane bolj izvirna, privlačna, edinstvena.

Druga nenavadna uporaba osvetlitve ozadja in kot dekorativni element je girlanda. Takšne kompozicije vedno vnesejo praznično razpoloženje v podobo vesolja.

Pri osvetljevanju prostorov in ustvarjanju posebnega vzdušja v njih lahko govorimo ne samo o električnih aparatih, temveč tudi o napravah s starejšo zgodovino. Na primer velike steklenice prozornega stekla, ki lahko postanejo odlični svečniki, ki jih je mogoče iz recikliranih predmetov zlahka spremeniti v umetniške predmete.

Celo utilitarne sobe, prostori ob stopnicah in hodnikih so bili častni in opremljeni z originalnimi svetili, ki ne zagotavljajo le potrebne stopnje osvetlitve, ampak tudi delujejo kot dekorativni elementi.

Pustite Komentar