Kreativno, a praktično oblikovanje dvonadstropnega garsonjere

Preplavitev oblikovalskega sveta sredi prejšnjega stoletja je še vedno pomembna razcvet za preoblikovanje proizvodnih zmogljivosti v stanovanjska stanovanja. V Ameriki in Evropi in zdaj na obrobju mesta najdete veliko mestnih stanovanj ali gospodinjstev, ki so bila nekoč del tovarne, skladišča ali tovarne. Prostorne sobe z velikimi okni, visokimi stropi in vsemi potrebnimi komunikacijami za udobno življenje privabljajo ne samo ustvarjalne osebnosti, temveč tudi navadne družine z otroki in hišnimi ljubljenčki.

V tej publikaciji bi vas radi seznanili z notranjostjo enega garsonjere, ki je zaradi preureditve nekdanjega poslovnega prostora postalo prijetno stanovanje z dvema nivojema.

V pritličju stanovanja je prostorna dnevna soba, združena z jedilnico in kuhinjo brez predelnih sten. Tu je s pomočjo sten omejen prostor glavne spalnice, ki vključuje študijski prostor in knjižnico.

Prostor za sedenje dnevne sobe predstavlja obsežna mehka cona, ki se nahaja v bližini družinskega ognjišča - kamina prvotne zasnove.

Trenutni kamin nosi predvsem funkcionalno obremenitev, v tej skromni, a hkrati neverjetno udobni notranjosti deluje tudi kot umetniški objekt.

Celotna soba je okrašena v svetlo barvni paleti, ki ob ozadju nekaj svetlih impregnacij dekorja, pohištva in šibkega tekstila prinese slog notranjosti studijskega stanovanja v skandinavski slog.

Po nekaj korakih od bivalnega prostora se znajdemo v jedilnem segmentu. Jedilnica absolutno ni ločena z ničemer, ne preseneča, da dizajn v nekdanji proizvodni stavbi ne gravitira na prisotnost preprog, pretiranega tekstila in dekoracije za zoniranje prostora. Vse je podvrženo funkcionalnosti in udobju.

Enostavna, a prostorna lesena miza s kovinskimi nogami in stoli priznanih oblikovalcev Ames v različnih odtenkih je sestavljala jedilno skupino. Prisotnost svetlih barv v pohištvu prinaša pozitiven odnos do vzdušja jedilnega in kuhinjskega segmenta.

Del kuhinjskega prostora predstavlja vgrajen sistem odprtih stojal, poleg katerega so bili uspešno vgrajeni gospodinjski aparati.

Morda nobeno podstrešje ne more storiti brez zidarstva v takšni ali drugačni obliki svoje manifestacije. Tako da to stanovanje ni bilo izjema. Kuhinjski predpasnik nad delovnimi ploščami je okrašen z barvano belo sijajno opečno steno. Vgrajen sistem razsvetljave vam omogoča udobno pripravo hrane, močna napa pa ne dopušča, da bi se vonji širili po prostoru v pritličju.

Tu je na spodnji ravni ena od spalnic, katere prostor združuje pisarno in majhno knjižnico. Na vhodu v sobo nas sreča originalna viseča svetilka, bolj kot svetlobna instalacija.

Zakaj ne bi maksimalno izkoristili prostorne spalnice in tu ne postavili mini omare? Če želite to narediti, samo opremite proste stene z odprtimi policami in kupite udoben stol za pisanje dela na konzoli, ki deluje kot miza.

Po stopnicah, lepo okrašenih z živimi rastlinami v lončkih in svečah, pridemo do zgornjega nivoja stanovanja, kjer bomo videli še eno spalnico.

Spet prostorna soba s snežno belimi stenami in stropi, lahkimi tlemi in svetlimi poudarki pohištva in tekstila. Velika postelja zaseda eno od niš, okrašena s pomočjo tekstilnih ozadij, vtisnjenih kot naglasna stena. V drugi niši se je zatekel svetel kavč s črtastim oblazinjenjem. V tem primeru je bil poudarek svetlo umetniško delo na steni.

Poleg spalnice je na zgornji ravni knjižnica s pisarno in območjem za ustvarjalnost. Že poznana lahka notranja dekoracija je bila preprosto potrebna za sobo z nizkimi stropi in majhnim območjem. Ker so velika okna postala vir naravne svetlobe za obe ravni stanovanj, je bilo treba konjske odprtine iz varnostnih razlogov zapreti s steklenimi predelnimi stenami.

Veliko odprtih knjižnih polic, udobno oblazinjeno pohištvo z usnjeno oblazinjenjem, udobna tajnica, oblikovana kot starinsko - vse, kar v tej sobi deluje, ustvarja priročno in udobno okolje za sproščujoč oddih, branje, pogovarjanje z družino ali igranje glasbe.

Oglejte si video: Tehničar za oblikovanje nameštaja (Februar 2020).

Pustite Komentar