Ploščica na predpasniku kuhinje - univerzalni dizajn za vsak slog

Keramične ploščice "merjasca" ali "metro" - enobarvni in vzdolžni elementi, ki so trenutno najbolj priljubljen zaključni material za kuhinjski predpasnik. Zahvaljujoč njim, notranja zasnova prevzame edinstven slog. Ploščica merjasca ponuja veliko možnosti postavitve. Oglejte si spodnjo galerijo fotografij in si oglejte, kako vsestranski in praktičen je ta zaključek kuhinjskega predpasnika.

Ploščica merjasca na predpasniku kuhinje - kaj je to?

Notranji strokovnjaki se strinjajo: ploščica merjasca ali metroja (drugo ime) je hit te sezone! Poleg tega njen prvotni videz in brezčasen dizajn dopolnjujeta notranjost katere koli kuhinje! Od kod torej ime? Ploščice "metro" so poimenovale z obraza podzemne železnice. Ploščica značilne oblike je prekrila najstarejše postaje v Parizu in New Yorku. Imajo značilno obliko opeke in dimenzije približno 15 × 7 centimetrov. Njihova površina je rahlo konveksna in sijoča. Najbolj združljivi z izvirnikom so popolnoma bele barve, položene z minimalnim intervalom ploščic. V prodaji lahko zdaj najdete široko paleto barv in zaključkov, ki bodo zagotovo zadovoljili najrazličnejše okuse. Danes imajo podzemne ploščice ali svinje gladko, sijočo površino in podolgovato pravokotno obliko. Standardne velikosti so 20 x 10 cm. Najbolj priljubljene so bele ploščice, na voljo pa so tudi v široki paleti drugih barv. Kot nalašč za kuhinjo predpasnikov.

Polaganje merjasca na kuhinjski predpasnik

Najpogostejši vzorec ploščic merjasca na predpasniku kuhinje je tako imenovana opečna shema. Na fotografiji si lahko ogledate klasično postavitev stila. Vendar pa obstaja več drugih možnosti. Ploščice so lahko razporejene tako, da vizualno ustvarijo mrežo, jelke, pa tudi navpično in diagonalno. Vključite domišljijo, da dodate cele slike iz možnih kombinacij.

Igra barve

Druga možnost postavitve omogoča uporabo ploščic v dveh ali več barvah, na primer v beli in črni barvi. In če želite svojemu dekorju dodati svetle dotike, vedite, da je svinjska ploščica na voljo tudi v rdeči, črni, sivi, modri, zeleni barvi. Paleto lahko celo mešate, da ustvarite zanimiv predpasnik v kuhinji. Ploščica merjasca lahko služi tudi kot osnova za bolj izvirno zasnovo, kot boste ugotovili s pogledom na spodnjo fotografijo.

Divje ploščice - vsestranskost v slogu

Slog kuhinje, ki jo želite dobiti v vašem stanovanju, naj bo vodilno načelo pri sprejemanju posameznih odločitev. Omeniti velja, da so ploščice iz merjasca ali podzemne železnice čudovite v različnih izvedbah. Zakaj je danes ta vrsta zaključka še posebej priljubljena? Mogoče zato, ker se prilagaja različnim slogom in vam omogoča, da stene hkrati nadgradite z eleganco in preprostostjo? Ploščica merjasca odlično okrasi urbano kuhinjo v modernem, tradicionalnem ali celo retro slogu.


Čar klasičnega in retro stila

Metro ploščice seveda dopolnjujejo in poudarjajo retro in klasične sloge, tudi v zelo elegantnih različicah. Poleg tega mnogi obrežejo s takšno ploščico ne le delovno površino kuhinje, temveč tudi tradicionalne peči, ki so zdaj v dekorativnem kontekstu luksuz. Kombinacija s klasičnim kuhinjskim pohištvom je zelo dober način za poudarjanje značaja sobe. Različne velikosti in izbire v več barvah so brezčasne, prilagajajo se različnim slogom oblikovanja.

Ploščica s sodobnim pohištvom

Sodobno, svetlo in po možnosti belo pohištvo se odlično ujema s to vrsto ploščic, ki je pravzaprav enako vsestranska. Omeniti je treba tudi zgornjo dekoracijo sten, ki se ne ujema z robom ploščice, zaradi česar je njegova prisotnost še bolj poudarjena.

V kmečki kuhinji

Rustikalni slog se dobro ujema z ploščicami iz merjasca. Notranjost lahko dopolnjujejo jekleni kuhinjski pripomočki.

Ploščice iz ploščic v kuhinji v skandinavskem slogu

Skandinavski slog ljubi bel in naraven les. V tej izvedbi je idealen beli prašič. Če v sobo dodate opečne zidake, bo soba postala bolj značilna za izbrani slog.

Ploščica v črno-beli kuhinji

Zidaki v sodobni postavitvi z uporabo klasičnega dvojca bele in črne barve so subtilna kombinacija, ki bo všeč tako minimalistom kot tistim, ki si prizadevajo ustvariti univerzalni interier.

Dodatek slogu podstrešja in minimalizem

Dobro položena merjasca bo primerno dopolnila industrijski slog in minimalističen dizajn. Njegova gladka površina daje vtis čistosti. Velik plus je enostavno vzdrževanje in odpornost na umazanijo. Zato lahko domnevamo, da bodo takšne ploščice med delovanjem trajale dolgo brez bolečega vzdrževanja.

Divje ploščice: zakaj izbrati za kuhinjski predpasnik?

Odločitev za uporabo stenske obloge na delovni steni kuhinje je ponavadi najpomembnejša v postopku popravila te sobe. Ploščica iz prašiča je odlična izbira za zaščito pred umazanijo in vlago. Delala bo v kopalnicah in kuhinjah. Prav tako je dobra ideja za originalno ploščo. Videz takšnih ploščic bo izboljšal vtis prostora, pa tudi splošni red in čistost. Izbira materialov za dekoracijo doma mora biti dobro premišljena, saj bo material služil več let, zato vas ni treba voditi mimo minljivih trendov notranje mode. Ploščica merjasca slavi zmage v zadnjih izvedbah, okrepljena s praktičnostjo.

Keramične ploščice iz merjascev so trenutno najbolj priljubljeni materiali za dekoracijo kuhinje. Zahvaljujoč njim, notranja zasnova prevzame edinstven slog.

Oglejte si video: Как сделать фартук из кафеля на кухне #деломастерабоится (Januar 2020).

Pustite Komentar