Kotne kuhinje: moderne oblikovalske ideje in novo leto 2019

Sodobne kuhinje se bistveno razlikujejo od predhodnih, v prvi vrsti pa vsebujejo slušalke in visoko funkcionalne naprave. Ena najbolj vsestranskih, ergonomskih in enostavnih za uporabo so kotne kuhinje. Optimalni so za majhne kompaktne sobe, v prostornih sobah z dovolj prostega prostora so videti zelo stilsko in jedrnato.

Pri načrtovanju zasnove vogalne kuhinje je treba najprej upoštevati postavitev vse opreme in šele nato urediti omare in druge elemente slušalke.

Gospodinjski aparati v razporeditvi vogalne kuhinje

Veliko število opreme v razporeditvi vogalne kuhinje se lahko popolnoma prilega celotnemu kompletu in izgleda kot eno. Vgradna je lahko kuhalna plošča, pečica, pomivalni stroj, prezračevanje, nape, mikrovalovna pečica, aparat za kavo in drugi pomočniki, kar prihrani pomemben del prostora.

Oblikovanje

Torej, zagotovo ste se odločili za aparate v kuhinji. Zdaj lahko začnete zasnovati oblikovanje kuhinje in tukaj morate razmisliti vse do najmanjših podrobnosti. V ospredju je enostaven dostop in enostavna uporaba vseh elementov. Pri postavitvi naprav strokovnjaki svetujejo:

 • Peči in plošče so najbolje postavljeni v spodnje omare;
 • v zgornje viseče omare je priporočljivo postaviti mikrovalovne pečice in druge gospodinjske aparate;
 • da se vam razporeditev aparatov ne zdi kaotična, poskusite jih postaviti blizu drug drugemu, naj bo to kuhinja z omejenim prostorom, naj bo to prostorna prosta soba.
Pri načrtovanju vogalne kuhinje je pomembno upoštevati učinkovitost in praktičnost uporabljenega prostora. Osnovno pravilo, ki močno poenostavi bivanje v kuhinji, je naslednje: štedilnik, hladilnik in umivalnik je treba postaviti drug poleg drugega. To znatno prihrani čas kuhanja.


Tudi pri načrtovanju zasnove vogalne kuhinje razmislite o tako imenovanih "poteh" - vse vrste možnosti za prehode med mizami, policami, stojali. Prepričajte se, da na poti za rezalno mizo, štedilnik, hladilnik, omare ali umivalnik ni nobenih ovir. Le tako se lahko projekt šteje za uspešen in varen.

Kotni umivalnik - praktična in elegantna rešitev za kuhinjo v obliki črke L

Pogosto je v standardnih apartmajih nameščena kotna kuhinja v obliki črke L z umivalnikom v kotu. Prednosti takšnega pomivalnega korita v veliki meri pojasnjujejo njegovo priljubljenost:

 • prihrani se prostor za pult in več drugih uporabnih predelkov, saj vogalni umivalnik ne zavzame toliko prostora kot običajno običajni pravokotni;
 • raznolik dizajn (oblike, barve) vam omogoča, da vnesete takšno zasnovo v absolutno katero koli notranjost;
 • ponavadi so kuhinje z vogalnimi ponori veliko bolj priročne v vsakdanjem življenju, saj gostiteljici ne bo treba prepotovati razdalje od namizja do štedilnika ali od umivalnika do hladilnika;
 • dovolj velik prostor pod umivalnikom vam omogoča, da tukaj poleg košare shranjujete velike posode, gospodinjske kemikalije in druge potrebne stvari.


Poleg prednosti je treba omeniti še nekatere pomanjkljivosti takšne postavitve:

 • če je umivalnik prevelik, kraj za umivalnikom pogosteje postane nezahteven. Čeprav na tej strani lahko postavite predmete, ki raje opravljajo dekorativno funkcijo;
 • če je potrebno, bo popravilo vodovodne instalacije v tem primeru precej težko, saj so vrata omarice pod kotnim umivalnikom pogosto precej manjša od prostora za njim.


Pomivalna korita so narejena iz različnih materialov, od katerih so odvisni videz, značilnosti in seveda stroški izdelka:

Nerjaveče jeklo. Najbolj dostopna in priljubljena različica ponorov. Različne oblike so narejene iz nerjavečega jekla, so higienske, toplotno odporne in nezahtevne pri uporabi. Med minusi upoštevajte možnost komaj opaznih prask in glasnega hrupa med odpiranjem vode.

Naravni ali umetni kamen. Draga možnost in ponori iz umetnega kamna, tako glede značilnosti kot cene, se včasih ne razlikujejo od modelov iz naravnega materiala.

Lončarstvo. Takšni modeli so v resnici precej krhki, vendar se sodobne tehnologije izboljšujejo, zato danes večinoma v prodaji najdemo zanesljive in trpežne izdelke. Keramični umivalnik odlično prenaša kemične in toplotne učinke.

Poznavalci vseh nenavadnih, edinstvenih in ekskluzivnih v notranjosti pogosto izbirajo pomivalna korita iz bambusa, lesa ali stekla. Toda tukaj je treba razumeti, da tisti, ki imajo raje take umetniške predmete, v prvi vrsti ne vodijo toliko operativnih lastnosti, kot estetskega videza.

Kotni kuhinjski dekor

Nedvomno je zadnja in pomembna faza ureditve kuhinje v obliki črke L dekoracija. Prav ta komponenta oblikovanja igra ključno vlogo pri ustvarjanju razpoloženja, posebnega vzdušja in udobja sobe. Konec koncev, vsaka gospodinja želi poudariti individualnost in lasten slog ne samo v svojem videzu, temveč tudi v notranjosti doma. In za mnoge je kuhinja glede na dekor najbolj očarljiva soba. Cvetlični aranžmaji, slikanje, okrasne posode, originalni podstavki, lonci za rože in celo ogledala - vse to se odvija v kuhinji. Obstajajo pa tudi nianse, ki jih je pomembno upoštevati pri oblikovanju kuhinje:

 • slogovna usmeritev oblikovanja;
 • domnevni naglasni elementi v kuhinji;
 • barvna shema;
 • velikost kuhinje (majhna kuhinja se ne sme pretirati z nepotrebnimi okrasnimi stvarmi).Notranja dekoracija lahko služi ne le čisto dekorativnim predmetom, ampak tudi praktičnim funkcionalnim napravam z izvrstno zasnovo. Na naslednji fotografiji na primer vertikalni sistemi za shranjevanje ne le prihranijo prostor, ampak služijo tudi kot izvirna dekoracija kuhinjske notranjosti: navpična vrata kršijo monotono monotonost vodoravnih predalov.

In tukaj je primer, kako je lahko posebna zasnova jedilnega območja vrhunec in glavni dekorativni naglas v notranjosti kuhinje. Zgodna mizica na kodrasto beli nogi z okroglim prozornim miznim zgornjim delom se odlično dopolnjuje s prozornimi stoli in razkošno belo postrežbo.

Če povzamemo vse zgoraj navedeno, ne pozabite, da je občutek sorazmernosti pri oblikovanju katere koli sobe prvi in ​​glavni. In če niste prepričani v lastne sposobnosti oblikovanja, je bolje, da se posvetujete s strokovnjakom.

Oglejte si video: GA kuhinje - Kvalitetne kotne izvedbe (April 2020).

Pustite Komentar