Kako okrasiti hišo za novo leto 2019 z lastnimi rokami

Novo leto je praznik, ki se ga veselijo. In dolgo morate čakati, zato ga želite porabiti tako, da so spomini ogreli dušo in razveselili srce. Če želite to narediti, morate odgovorno pristopiti k izvedbi tako pomembnega dogodka. V pripravi na praznik je vse pomembno: darila, novoletni praznični meni, elegantno božično drevo in, seveda, dekoracija doma. In morali boste načrtovati vnaprej, sicer v novoletnem vrvežu ne boste imeli časa.

Preden se začnete pripravljati, razmislite, kaj točno želite dobiti na koncu.

Obstajata dva pristopa k okrasitvi doma in novoletnega drevesa. Prvo je, ko vzameš vse, kar je, pokličeš otroke in tako ali tako okrasijo po svojem okusu, a iz srca in zabave. V tem primeru lastnikom ni vseeno, kako izgleda hiša ali drevo, glavna stvar je, da so otroci veseli, mama pa ima prosti čas. Toda rezultat verjetno ne bo ugajal in na to boste morali gledati vsaj vse počitnice, včasih pa tudi dlje.

Drugi pristop je bolj konceptualen. Vnaprej razmišljate, kako želite obleči hišo. Poglejte, katere igrače in nakit morate kupiti ali narediti sami. Slednje je celo bolj zaželeno, saj v proces dodaja toplino in toplino. Tukaj lahko privabite tudi ljubljene, le srečni bodo. Tako Američani pravijo »božični duh«, mi pa »novoletno razpoloženje«. In to je čudovito!

Ideje za oblikovanje za okrasitev doma in stanovanj

Preden sprejmete oblikovalske odločitve, natančno razmislite, katere dele prostora oblikovati. Glavna področja notranje stilizacije: stene, novoletna miza in božično drevo. Poleg njih okrasijo okna, vrata, različne niše in pohištvo.

Profesionalni dekoraterji priporočajo uporabo celotnega prostora v sobi. Bodite pozorni na okenske police, kamine in police s knjigami, ki postavljajo okraske in simbole za prihodnje leto. Izvirna rešitev bo okrasitev stropa ali stopnic z girlandami. Lahko jih kupite ali naredite sami.

Seznam materialov za domači nakit

 • papir
 • karton;
 • tkanina
 • plastika;
 • polistiren;
 • dež;
 • sladkarije;
 • Piškotki
 • sadje
 • udarci;
 • žarnice;
 • sponke za papir;
 • baloni;
 • niti.

S kartonom in ozadjem lahko naredite dekorativni kamin. Če želite to narediti, je v škatli narejena kvadratna luknja, skozi katero je vidna slika ognja. Zunaj je škatla pobarvana v opečni barvi ali zlepljena s tapetami. Na vrhu so pritrjene nogavice za darila ali druge simbole novega leta.

Naslednji korak za ustvarjanje prazničnega vzdušja je izbira barvne sheme. Za izbiro palete ni strogih pravil, vendar je običajno izbrati temo v skladu s kitajskim orientalskim koledarjem. 2019 je leto rumene zemeljske svinje (merjasca), zato bodo glavne barve vsi odtenki rumene, rjave, bež in bele. V simboliki in tekstilnih elementih je mogoče uporabiti tudi rdečo barvo.

POMEMBNO! Slike, igrače ali figurice prašiča naj bodo prisotne v kateri koli novoletni notranjosti leta 2019.Video zaplet

Novoletni seznam nakita

 • girlande ali kroglice;
 • dež;
 • barvni trakovi;
 • Božične kroglice;
 • Igrače za božično drevo
 • okrasne snežinke;
 • sveče in žarnice;
 • Novoletni spominki in figurice;
 • lepi prtički za mizo;
 • igrače in tematske risbe s simbolom prihajajočega leta;
 • dodatki z iskricami;
 • Božične kape in nogavice za darila.

Pametna okna in okenske police vnesejo toplino v domače vzdušje. Imitacija snega, novoletni motivi in ​​snežinke ustvarjajo dobro razpoloženje za goste in priložnostne mimoidoče. Da se snežinke svetijo na svetlobi, jih lepite s trakom ali sijajnim papirjem.

NASVET! Dekoriranje hiš za novo leto ima svoje trende. V zadnjem času je priljubljeno, da na vhodna vrata visijo venci in girlande. Praznični venec si lahko sami izdelate iz improviziranih materialov. Najprej sestavite togi okvir iz žice ali suhih vej, nato pa zavijte v krog s trakovi, kroglicami ali kroglicami.

Če imate zasebno hišo, potem standardno okrasite območje hiše in vhodno skupino: girlande, snežaka, venec na vratih. Nekateri imajo radi napihljive figure, Božička ali jelene. Tu si ne morete predstavljati nič novega. Toda tu je notranja dekoracija hiše prostor za domišljijo in izvirnost.

Če so proste finance, čas in želja, okrasitev hiše sploh ne bo težava.

Pogovorimo pa se, ko ni dovolj časa za iskanje čudovitih slik, kupite vse, kar potrebujete, in razmislite, kako bi vse to postavili v svoj dom. Ali ko je osnovno škoda, da za to porabite veliko denarja. Vsako leto na tisoče ljudi porabi spodobne zneske za nakup novoletnih potrebščin. Zakaj? Vsaka hiša je polna stvari, ki lahko lepo in zanimivo okrasijo vse.

 1. Snežinke. Ne oklepajte jih oken na oknih. Postavite jih na steno, približno petnajst, s splošno sestavo, kot snežne padavine. Lahko jih naredite zlate ali srebrne. Razporedite v obliki božičnega drevesa ali velike kroglice ali druge snežinke.
 2. Božično drevo iz palic - izvirna ideja. Na prosto steno pritrdite palice, zbrane na ulici, ena pod drugo, pri čemer izberete velikost, tako da dobite božično drevo. In med palicami obesite kroglice (lahko jih pritrdite na navadne šivalne igle, so lahke, dobro se bodo držale).
 3. Božično drevo kroglicnarejena na steni (če je veliko igrač). Postavite jih tudi v vrstice. Izkazalo se bo zelo izvirno. Izbira barve kroglic je vaša fantazija!
 4. Smrekove veje se lahko pripeljejo z ulice in razprostirajo na vseh primernih površinah, kjer se ne bodo motile. Med veje postavite sveče ali postavite velike stožce.
 5. Nogavice! Večbarvno ali rdeče, ni pomembno. Ogromne nogavice iz novoletnih filmov so klasika. In hišo je treba okrasiti na enak način, sicer ne bodo videti. Zakaj bi to zapletlo? Izberite nekaj svojih smešnih nogavic ali kupite posebej novoletne z jeleni, črtastimi, svetlimi. Potem jih bo odlično nositi na mrazu. Postavite jih na steno v kateri koli sestavi in ​​videli boste, kako se bodo vaši gostje nasmehnili!
 6. Garlands - Glavna dekoracija katerega koli doma. Ne le pri božičnem drevesu. Obesite jih na katero koli površino, na stene, na police s knjigami. Obstaja lepa ideja, ko se girlande dajo v več steklenic vina brez etikete. Vid je čaroben.
 7. Lestenec - Odlično mesto za božične igrače, nič slabše od božičnega drevesa. Ideja je imeti veliko, veliko, veliko igrač. Morali bi pokriti ves prosti prostor pod njim, visiti v neprekinjenem nizu.

Kako okrasiti božično drevo

Božično drevo ostaja glavna dekoracija prihajajočega leta. Zasnova prazničnega drevesa je neposredno odvisna od njegove velikosti in oblike. Za veliko božično drevo je težje izbrati harmonično obleko, živa drevesa pa je težje obleči kot umetna.

Obstajajo 3 možnosti za lokacijo nakita.

 1. Spirala. Oblikovanje se začne s girlando, ki je navita od vrha do dna v spirali. Igrače ponavljajo določeno smer in barve lahko medsebojno nadomestijo. Ta metoda je primerna za umetne in dekorativne modele.
 2. Navpično. Okraski so razporejeni strogo v navpičnih linijah. Za razredčitev stroge zasnove uporabite loke, trakove, kite in dež.
 3. Krog. Pogosta možnost je, ko girland ali kroglice ležijo v krogu, ostali dodatki pa so razporejeni naključno.
POZOR! Ne pozabite na barvni slog in splošno zasnovo prostora. Drevo, okrašeno s kroglicami in trakovi iste barve, izgleda koristno.

Igrače za božično drevo lahko naredite z lastnimi rokami. Namesto kroglic obesite sadje, sladkarije, stožce in druge izdelke. Številke s simbolom novega leta so izrezane iz papirja ali kartona. Če prašiča ne morete narisati, imajo trgovine že pripravljene šablone. Za dekoracijo so primerni kateri koli materiali, ki so barvni in se ponavljajo v notranjosti.

Za razliko od lestence je glavna stvar pri dekoriranju božičnega drevesa minimalizem. Drevo naj bo samo po sebi lepo. Puhasto, lepo. V nasprotnem primeru noben nakit ne bo prihranil. Najbolje je, da se oblečete sredi sobe in ga nato preuredite na pravo mesto. Za obleko božičnega drevesa je enakomerno razporejenih več igrač, majhna sijoča ​​posoda in girlanda. To je povsem dovolj, glede na to, da bodo na stenah in na novoletni mizi še vedno okraski.

Meja minimalizma je drevo, zavito samo v girlande. V tem primeru bi jih moralo biti več, potem bo videti zelo nenavadno in skrivnostno.

In vrh izvirnosti je belo božično drevo, z navadnim rumenim girlandom, oblečeno kot snežak. Na vrhu glave je klobuk, rdeč šal in nekaj kroglic namesto gumbov na samem drevesu ter škornji ali celo drsanje pod drevesom - in navdušil bo vsakogar.

Video primeri

2019 Nakit živalskega sloga - Rumena zemeljska svinja

Samo ime simbola označuje, katere barve za okrasitev hiše in božičnega drevesa v prihodnjem letu. Je rumena, bež, oranžna, zlata in rdeča z zelenimi kot klasične novoletne barve.

Za dekoracijo so primerni zlati stožci, kroglice in snežinke. Figurice, izrezane iz kartona in zavite v vrvico ali mešičke, izgledajo čudovito. Povrhu lahko lepite kavna zrna, proso, posušene nageljnove žbice. Figurice iz piškotkov, pritrjenih na trakove, izgledajo izvirno.

Pletene palčnike ali palčniki so primerne tudi, še posebej, če so v pravih barvah in izdelane ročno.

Poleg kroglic obesite stožce, želod ali oreščke na božično drevo.

Koristni nasveti

Praznično vzdušje bo kraljevalo v zraku, če hišo pripravite na novo leto vnaprej. Pri nas je običaj, da se na počitnice pripravijo 25., teden pred novim letom. Vsi člani gospodinjstva privlačijo okrasitev hiše - to je dobra družinska tradicija.

 • Ustvarjanje harmonične kombinacije več odtenkov je za laika precej težko, zato je optimalno uporabiti največ 3 barve.
 • Če je božično drevo srednje ali veliko, je priporočljivo, da nanj obesite velike okraske in igrače. Za majhno drevo in okrasna božična drevesa v loncih so primerne kroglice majhnega premera.
 • Posebna nastavitev mize bo gostom prinesla novoletno razpoloženje. Na primer: svetle plošče, prt s simboli praznika, tematske risbe na prtičkih, sveče in posode z dekorativnimi elementi.
 • Iz tkanine dobimo elegantne tkaninske prevleke za stole, novoletne prte in namizne prtičke.
 • Če želite dobiti čudovite počitniške fotografije, morate z gosti v sobi urediti posebno mesto za selfie. Na primer prazna stena s svetlimi ozadji in tematsko sliko.
 • Enobarvni slog, zasnovan tudi v majhnih stvareh, bo notranjosti dal eleganco.
 • Glavno pravilo oblikovanja: ne preobremenite prostora z veliko podrobnostmi. Elementi naj bodo manjši, vendar se kompetentno kombinirajo med seboj.
 • Izberite barvo vašega doma. Rdeča bo z zeleno ali bež-zlato ali pa vam je morda všeč hladna strogo modra barva na srebrnem ozadju. Vsekakor naj bo ves nakit v enotni barvni shemi.
 • Čudovito vzdušje ustvarja novoletni prt ali vsaj prtički. Postavite tudi debele sveče in luštne figure. Vaze z mandarinami. Na steklenicah lahko privežete loke.
 • Jedilni pribor postavite v nogavice ali palčnike.
 • Pod božično drevo ali na novoletno mizo postavite čudovito pujso v obliki prašiča, po možnosti zlate.
 • Če drevo ni videti bujno, ne obesite veliko igrač. Dodajte zeleno puhasto kantino. In bolje je postaviti girlando bližje deblu, tako da bo drevo na videz žarelo od znotraj, poudarjanje igrač.

Priprava na praznik je že začetek počitnic. Premišljanje nad slogom, izbira nakita, izdelava doma z lastnimi rokami ali iskanje pravih v trgovini - vse to ustvarja vzdušje prihajajočega dogodka. Preden lepo okrasite hišo, jo boste želeli najprej pravilno umiti, odstraniti odvečno, vrgli nepotrebno. To je najbolje storiti na predvečer novega leta 2019.

Life Hack Video

Potem pokličite gospodinjstvo, se pogovorite o dekoraciji in skupaj nadaljujte z okrasitvijo. To združuje nič slabše kot skupno tapete, vendar gre brez zapletenosti in težav. Samo načrtujte vse vnaprej, sicer bodo te čudovite ideje in podvigi ostali takšni z idejami, počitnice bodo sivi tedni in bo zelo razočaranje. In si boste rekli: "Naslednje novo leto bom vsekakor okrasila!" Če torej nekaj načrtujete, potem le vzemite in naredite!

Oglejte si video: What did Leonardo da Vinci's "Last Supper" really look like? DW Documentary (April 2020).

Pustite Komentar