Resorta Severne Goe: kdaj in kam se je treba sprostiti?

Severna Goa je ozemlje svobodne morale, najljubši kraj hipijev, rojstni kraj trance glasbe. Ljudje prihajajo sem na proračunske počitnice na plaži, spoznavajo vse vrste duhovnih praks in neverjetne zabave na plaži.

Splošne informacije

Severna Goa je eno od obeh okrožij majhne indijske države, katere območje je 1736 km², prebivalstvo pa leta 2011 dosega 818 tisoč ljudi. Ustanovljena je bila 30. maja 1987. Upravno središče je mesto Mapusa.

V nasprotju s tihim in uglednim jugom, ki ga ljubijo ljudje starejše starostne kategorije, je glavno zatočišče jogiji, spuščenci, neformalci, stranke in predstavniki različnih filozofskih gibanj. To je poceni, zabaven in hrupni del države, v katerem življenje ne preneha, podnevi in ​​ponoči. Tu se odvijajo takšni svetovno znani dogodki kot:

 • India Bike Week (tedenska razstava motornih koles),
 • Goa Tattoo Festival (festival tatoo),
 • Čudaki na paradi (freak parade),
 • izvirne zabave na plaži, posvečene nenavadnemu goanskemu transu.

Toda tudi če se ne morete udeležiti nobenega od teh dogodkov, ne hitite, da se razburjate - vedno boste našli številne bare, nočne klube in diskoteke, ki vas navdušijo s poceni pijačo in bogatim zabavnim programom. Mimogrede, večina se zjutraj zapre.

V čem se Severna Goa razlikuje od južne?

Kot ste morda uganili, sta Severna in Južna Goa kot dve strani istega kovanca, katerih razlika je opazna celo pri neizkušenem popotniku. Če južni del države predstavljajo veliki hotelski kompleksi, ki ponujajo počitnice po sistemu "all inclusive", potem na severu najdete ogromno število proračunskih hostlov, majhnih prijetnih "treh rubljev" in zelo preprostih bungalovov, ki se nahajajo na plaži.

Cene hrane, vožnje in zabave v severnem delu države so skoraj enake kot v južnem delu. Toda glede čistosti se prva opazno izgubi - vplivajo značilnosti lokalnega kontingenta. V pesku je razlika: če je na jugu rumena in majhna, potem je na severu večja, pomešana z glino in vulkanskim pepelom, kar ji daje bogat siv odtenek.

Kar zadeva letovišča Severna Goa, so skoraj vedno zelo hrupna in gneča, zato slabo primerna za miren družinski dopust z otroki. Mimogrede, sami boste morali skrbeti za otroka - na severu, za razliko od juga, ni posebnih otroških sob in težko je najeti varuško. In še ena pomembna razlika - severni del države je neverjetno priljubljen med priseljenci iz držav nekdanje ZSSR, zato veliko domačinov dobro govori rusko.

Kdaj je bolje: vreme in podnebje

Kljub temu, da je vreme v Severni Goi skozi vse leto toplo, je najboljši čas za obisk tega letovišča od novembra do marca. V tem času se na ulici vzpostavi suho, mirno in stabilno sončno vreme, kar pripomore k prijetnemu in precej pestremu počitku. Obenem je vrhunec turistične sezone novoletni in božični prazniki, ki jih mnogi evropski turisti raje praznujejo pod žgočim tropskim soncem. Najti bolj ali manj spodobno stanovanje je v tem času izjemno težko, zato je bolje rezervirati sobo v hostlu ali hotelu vnaprej. Toda poleti v tem delu Indije ni ravno prijetno - močni monsuni in skoraj nenehno deževje vam ne bodo dovolili iti na plažo.

Resorts North Goa

Da bi razumeli, kam je bolje iti v Severno Goo, podamo kratek pregled najbolj priljubljenih letovišč.

Anjuna

Nabito živahna plaža, središče nočnega življenja države. Nahaja se 18 km od Panajija, ima dobro prometno dostopnost in veliko izbiro stanovanj za vsak okus in proračun. Obala je precej ozka, prepletena z majhnimi klifi in ostrimi pasti, na katere zlahka naletite med surfanjem.

Kljub pomanjkanju stranišč, previjalnic in drugih osnovnih dobrin, je Anjuna eno najbolj obiskanih letovišč na severu Goa. "Napačna" so vsakodnevne zabave v goa transu, ogromno lokalov na plaži in restavracij z živo glasbo, dva nočna kluba, ki sta se tu pojavila skupaj s prvimi hipiji, in seveda bazar, ki deluje ob sredah. O tem se bomo še pogovorili.

Vagator

Priljubljeno letovišče, obdano s slikovitimi visokimi hribi in ima naenkrat dva vodna bazena - Arabsko morje in lokalna reka Juari (v njem lahko tudi plavate). V Vagatorju je veliko krav, psov in ljudi, zato tukaj ni mogoče mirno meditirati.

Infrastruktura na plaži vključuje restavracije, majhne trgovine, stranišča in kabine za preoblačenje. Ležalniki in senčniki so, vendar spadajo v kavarne. Močan podtok v morje in odsotnost kamenja zasenčijo močni podtoki, zato tisti, ki niso preveč prepričani v svoje sposobnosti, bolje, da ne bi šli v vodo. Med najbolj znane znamenitosti letovišča spadajo ruševine Fort Chapora in glava boga Šive, vklesana v kamen.

Podrobnejše informacije o letovišču Vagator so zbrane v tem članku.Poiščite cene in rezervirajte namestitev s pomočjo tega obrazca

Calangute

Je eno najbolj razvitih letovišč v Severni Goi. Pravo mestece na plaži, ki ima vse za dober dopust - veliko verižnih hotelov, restavracij in kavarn, ležalnikov in maserjev, spa, diskoteke, barov in nočnih klubov. Prej so bile tukaj redno organizirane hrupne zabave na plaži, ki so trajale do jutra, vendar se je zaradi dejanj policije obseg teh dogodkov v zadnjem času močno zmanjšal.

Obalne črte Calangute ne moremo imenovati najčistejše, poleg tega skoraj celotno lokalno prebivalstvo prihaja sem med indijsko sezono počitnic (maj in oktober). Res je, to številnim dopustnikom ne moti. Ravno nasprotno - prisotnost Indijancev naredi Calangute še bolj barvito. Eno najbolj obiskanih krajev tega letovišča lahko imenujemo umetniška galerija "Kerkar", ki enkrat na teden gosti večerne indijske nacionalne plese.

Arambol

Plaža Arambol, katere dolžina doseže 3,5 km, je ena najdaljših na obali Goe. Življenje tukaj je v polnem razmahu: zjutraj se mnogi ribiški čolni odpravijo na morje, popoldne se mnogi dopustniki sončijo in kopajo, s pričetkom večera pa organizirajo ognjeni šov, organizirajo javne prireditve in hodijo borilne bikove.

Glavne prednosti Arambola vključujejo nemoten vstop v morje, široko linijo plitke vode in odsotnost kamnov. Resnično, potepuški psi in grbave krave, sprehodi po celotni obali, lahko pokvarijo vtis sproščenosti, vendar so že zdavnaj postali sestavni del katerega koli indijskega letovišča. Arambol je precej čist. Dežniki in ležalniki spadajo na plažne vratove. Med drugimi zabavami lahko izpostavimo izlet do jezera z mehko glino, ki ima edinstvene zdravilne lastnosti.

Morjim

Morjim je znano letovišče Goa, katerega razvita infrastruktura prispeva k popolnemu in udobnemu bivanju. Ima vse, od stranišč, tušev in senčnikov s senčniki do kavarn in restavracij, ki ponujajo bogat zabavni program. Plaža Morjim je sorazmerno čista, vstop v vodo je gladek, kamnine in močni podtoki so odsotni. Poleg tega poklicni reševalci delujejo na celotnem njenem ozemlju.

Obala, ki se razteza kar 3 km, lahko razdelimo na 2 dela - Morjim plažo in plažo želve. Če je prva namenjena številnim evropskim turistom, je druga, ki je zaščiteno območje, opremljena za oljčne želve Ridley, ki so pod zaščito države. Tam odlagajo jajca in izležejo potomce.

No, najpomembnejša značilnost Morjima je veliko število Rusov. In ne govorimo samo o dopustnikih, ampak tudi o tistih, ki stalno živijo tukaj. Večina gostišč, trgovin, vratov, prodajaln spominkov, barov, vil in restavracij spada med njih. Verjetno so zaradi tega cene počitnic tukaj precej višje kot na drugih območjih države.

Baga

Kot eno najdaljših letovišč v Severni Goi je Baga razdeljena na več odsekov, od katerih ima vsak svoje značilnosti. Torej, območje ob izlivu istoimenske reke se ponaša s škrlatnim peskom, razvito infrastrukturo in spontano ribiško tržnico, kjer ribiči trgujejo neposredno s čolni. Res je, da ni zelo čist, zato se večina obiskovalcev odloči za plažo iz mesta Calangute. V tem delu Bagija je zgoščena večina vratov, ki ponujajo lokalne, evropske in mediteranske jedi. Kar je na sredini, je povpraševanje med lokalnim prebivalstvom, ki iz neznanih razlogov ne zna plavati, ampak se agresivno zalega v vodo prav v svojih oblačilih.

Obala letovišča je precej široka. Dno je mehko in peščeno, globina se postopoma povečuje, morje pa je precej burno, zato poklicni reševalci spremljajo varnost dopustnikov. Ozemlje očistimo vsak dan. Dežniki in ležalniki spadajo v restavracije. Na plaži je stranišče, vendar tu niso zgrajene menjalnice in tuši.

Candolim

Candolim lahko brez pretiravanja imenujemo najbolj umirjeno in ugledno letovišče okrožja. Plaža je prekrita z rumenim peskom, ležalniki so povsod, trgovine, restavracije in kavarne delujejo. Spust do vode je precej strm, kamenja ali kamenja pa ni. Dosledno visoki valovi favorizirajo snorkljanje, deskanje, deskanje na deski in druge vodne športe.

Ozemlje plaže je zaščiteno ne le pred kleparji in berači, ampak tudi pred gnezdljivimi uličnimi prodajalci, ki prodajajo vse vrste stvari. Med lokalnimi atrakcijami si posebna pozornost zaslužijo stavbe kolonialne arhitekture, velikanski rdeči lotosov lov in nasedla ladja, imenovana River Princess.

Mandrem

Pregled najbolj priljubljenih plaž Severne Goe zaključi Mandrem, majhna samotna plaža, za katero je značilen nemoten vstop v vodo, mehko in nežno dno, pa tudi čisto morje za Indijo. Kamenja in naplavin ni. Pesek je mehak in prijeten. Na voljo so senčniki in ležalniki, garderobe, stranišče, restavracije in kavarne. Edini velik minus je prisotnost močnih podtokov, ki lahko podrejo celo izkušenega plavalca.

Hrupnih zabav v tem letovišču je malo. Večina dopustnikov raje meditira, dela jogo in opazuje elegantne Goanine sončne zahode. No, glavna značilnost tega kraja so številni majhni otoki, ki jih tvorita dve plitvi reki in med seboj povezujejo slikoviti mostovi. Druge znamenite znamenitosti vključujejo ogromno drevo banyan, ruševine tovarne kozic in več starodavnih templjev.

Več podrobnosti o Mandremu je zbranih v tem članku.
S pomočjo tega obrazca primerjajte cene nastanitve

Znamenitosti Severne Goe

Počitnice v Severni Goi bodo nepopolne brez obiska starodavnih arhitekturnih spomenikov, zgodovinskih znamenitosti in številnih naravnih znamenitosti, ki navdušujejo s svojo pristno lepoto. Vsak od teh krajev je na svoj način edinstven, morda pa je največje turistično zanimanje Old Goa, starodavno portugalsko mesto, ki se nahaja nekaj kilometrov od Panajija. Kot zgodovinsko središče države ima ogromno število cerkva, templjev, kapelic in samostanov, postavljenih med portugalskim osvajanjem Indije.

Ljubitelji zgodovine bodo zagotovo zanimali dvotirna utrdba Aguada, še ena stvar Portugalske, ki se nahaja v bližini letovišča Candolim. Trdnjava deluje kot muzej, ima majhno restavracijo in več trgovin s spominki. Če želite, se lahko povzpnete do opazovalnega stolpa svetilnika, ki ponuja odličen razgled na stražne stolpe in visoke nepregledne stene. Nič manj pozornosti si ne zasluži glavno mesto države, mesto Panaji, med katerimi so najbolj obiskani predmeti okrožje Fontaine, palača Hidalcao, cerkev Brezmadežnega spočetja Device Marije, hindujski tempelj Maruti, igralnica na ladjah in trg Azad Maidan.

Poznavalci divjih živali bodo cenili številne naravne znamenitosti, med katerimi sta najpomembnejši svetišče ptic Salim Ali, ki se nahaja na neokrnjenem otoku Chorao, in nasad tropskih začimb, ki se nahaja 6 km od mesta Ponda.

In seveda ne smemo pozabiti na znamenito bolšji trg, ki se nahaja v bližini Anjune in kupcem ponuja blago za vsak okus. Če pred tem niste povsem razumeli, kaj lahko kupite v Severni Goi, potem bo po obisku odgovor na to vprašanje očiten - to je to! In da ne bi porabili več, kot bi moralo, se ustavite pri tistih nakupih, ki se resnično izplačajo (indijska kozmetika, začimbe, čaj, usnjeni izdelki, nakit, lokalni rum, domači tekstil). Na bolšji trg Anjune bi morali iti celo najbolj proračunski popotniki. Prvič, ni le mogoče, ampak tudi barantati. In drugič, tudi brez nakupa si lahko privoščite počitek, dobite veliko živih vtisov in v celoti uživate v lokalnem okusu.

Za podrobnejši opis glavnih znamenitosti celotne države Goa glejte to stran.

Oceno najboljših hotelov Severne Goe v prvi vrstici si oglejte tukaj.

Koristni nasveti

Ko načrtujete počitnice v Severni Goi, poslušajte koristne nasvete, ki bodo počitek v enem izmed najbolj priljubljenih krajev v Indiji še bolj prijeten:

 1. Denar in dokumente je bolje zaviti v plastično vrečko, dati v torbico in pritrditi pod oblačila. Ni vredno nositi velikih količin s seboj - bolje je dati prednost bančnim karticam ali potniškim čekom, ki jih lahko zamenjate skoraj kjer koli.
 2. Ko potujete z vlakom, ne puščajte prtljage brez nadzora. V skrajnih primerih kovčke pritrdite na sedež s posebno verigo - to vas bo prihranilo pred ropom.
 3. Medtem ko počivate na severni Goi, ne pijte vode iz pipe in ne zavrnite dodajanja kock ledu v pijače.
 4. Bodite prepričani, da prinesete s seboj vašo izredno pomoč. Vsebovati naj ne bo le vašega imena in starosti, temveč tudi osnovne medicinske podatke (krvna skupina, alergija na določena zdravila, resne diagnoze itd.) Ter telefonsko številko bližnjega sorodnika, na katerega se lahko obrnete v nujnih primerih. .
 5. Nikoli ne jemljite hrane ali pijače od tujcev. Indijski prevaranti popotnike pogosto evtanazirajo z namenom nadaljnjega ropa.
 6. Ko se nameravate zabavati "v največji meri", ne pozabite, da je posedovanje, uporaba in prodaja prepovedanih snovi kaznivo dejanje. Vsi, ki so ujeti z mehkimi ali trdimi drogami, bodo prejeli ne samo 140 dolarjev globe, ampak tudi 10 let v največji varnostni koloniji.
 7. Ne dajajte milostinje številnim Goanovim potepuhom - pravzaprav to sploh niso berači, ampak tolpa profesionalcev, ki zaslužijo enostavno denar.
 8. Vedno spremljajte čistočo in suhost nog, ne hodite bosi - da ne morete ujeti parazitov ali glivične okužbe.
 9. Ne sončite se v toplesu ali popolnoma brez oblačil - nudizem v Goi je prepovedan.
 10. Pred uporabo kamere ali fotoaparata se prepričajte, da prepoved fotografiranja na tem mestu ne velja.

Primerjava Severne in Južne Goe, ogled najboljših plaž in kavarn:

Oglejte si video: Svätý Konštantin Veliký, Costantino il Grande. (April 2020).

Pustite Komentar