Obstoječi modeli avtorjevega pohištva, značilnosti in odtenki

Pohištvo za množično proizvodnjo že dolgo uporabljajo lastniki domov, ki neradi trošijo denar za nakup izvrstnih, elegantnih kompletov. Oblikovalsko pohištvo odlikuje originalnost, individualni pristop k poslovanju, pa tudi novost ideje. Oseba, ki izdeluje te predmete, uresniči svojo idejo in vanjo vloži dušo, zato so izdelki dobljeni v kakovostnih, lepih.

Kaj je avtorsko pohištvo

Ročno izdelano pohištvo ali avtorski izdelki človeka na prvi pogled podkupijo, ne samo s svojo zunanjo zasnovo, temveč tudi s tem, da so med izdelavo izvajali kakovostno delo na vsaki podrobnosti izdelka. Ko vlagate svojo domišljijo in trud v predmete, se nedvoumno pojavi nekaj edinstvenega.

Omeniti velja, da je ročno delo cenjeno ne le zaradi stroškov velikega truda in manifestacije avtorjeve domišljije, ampak tudi zaradi prijaznosti do okolja. Poveljnik, ki deluje kot skupina več ljudi in včasih drug za drugim, obdeluje vsak element, ga privede do popolnega stanja.

Če želite razumeti definicijo oblikovalskega pohištva, je vredno izpostaviti številne glavne značilnosti sodobnih modelov ročne proizvodnje:

 1. Ekskluzivnost - izdelki, zaščiteni z avtorskimi pravicami, dajejo kupcu jamstvo, da se takšni izdelki sprostijo v omejenih količinah. To pomeni, da nov usnjen kavč z izrezljanimi nasloni za roke verjetno ne bo stal v dnevni sobi soseda;
 2. Kakovostna izdelava - mojster se po svojih najboljših močeh trudi, da bi izdelek v popolnem stanju. Pri tem pristopu so možnosti nastanka napak zanemarljive, česar pri množični proizvodnji ne moremo reči. Prav tako je življenjska doba izdelkov veliko večja kot pri možnostih množične proizvodnje;
 3. Videz - končni izdelki nikoli ne bodo podobni tistim, ki se prodajajo povsod v salonih. To je posledica velike pozornosti oblikovanja predmetov;
 4. Uporaba ustreznih materialov - zadnja vloga za stroške surovin igra glavno vlogo, ker je glavno merilo za ta primer razpoložljivost kakovostnih, trajnih materialov, primernih za delo in vzdrževanje;
 5. Ergonomija - mojster sam preveri enostavnost uporabe, saj se odloči, na katerih mestih je treba okostiti okvir in kje mehčati oblazinjenje;
 6. Skladnost z modnimi trendi v vsakem trenutku - izdelki, zaščiteni z avtorskimi pravicami, bodo na trgu pohištva vedno pomembni, ne glede na modo. Šteje se, da so "brezčasni predmeti", ker so sposobni služiti veliko let.

Premožni lastniki stanovanj in hiš raje kupujejo zanesljivo oblikovalsko pohištvo. Prav takšni predmeti lepo dopolnjujejo razkošno klasiko in moderno notranjost.

Kakšne so možnosti izdelka?

Avtorski izdelki so danes narejeni v več stilskih smereh. Sem spadajo romanski slog, imperij, moderna, klasicizem, barok in gotika. Kot vidite, med naštetimi območji prevladujejo starinske luksuzne možnosti. To je posledica velikega povpraševanja po tej vrsti pohištva. Že dolgo velja, da je razkošno ročno izdelano pohištvo znak blaginje in visokega družbenega statusa lastnikov stanovanja.

Mojstri delajo takšne možnosti:

 • Stoli
 • Kavči
 • Jedilne mize;
 • Kuhinjske garniture;
 • Fotelji
 • Robniki;
 • Vitrine
 • Omarice.

Ročno delo vam omogoča, da bodite pozorni na podrobnosti izdelka. Dizajnerske stole in fotelje predstavljajo modeli iz pravega usnja ali semiša. Izgledajo elegantno in jih je mogoče uporabiti v primernih notranjostih v kuhinji, dnevni sobi ali drugih prostorih. Ročno izdelane zofe so dokaz praktičnosti in trdnosti. Takšni izdelki bodo odlično okrasili tako razkošne modele starinskih prostorov in se uspešno prilegali v moderno notranjost. Kavči so običajno nameščeni v dnevnih sobah, majhne zofe pa v spalnicah in prijetnih hodnikih.

Jedilne mize so še posebej priljubljene med mojstri oblikovalskega pohištva. Obstaja veliko možnosti za delo s pulti - okrasijo jo lahko vitraži, lončeni mozaiki, slike in rezbarije. Kuhinjske garniture so v zadnjem času v povpraševanju. Ljudje si želijo, da bi bila kuhinja čim bolj udobna, kar je ključno merilo pri izbiri izdelkov. Sodobne slušalke so narejene v svetlih barvah in imajo maksimalno ergonomijo in enostavno uporabo.

Omarice, vitrine in omare - to pohištvo je namenjeno shranjevanju predmetov. Pogosto so uokvirjeni s steklenimi površinami, da dajo poseben šik in eleganco. Kombinacija stekla in lesa je ena najbolj priljubljenih kombinacij oblikovalskega pohištva.

Pristnost določimo

Za samostojno razlikovanje pravega oblikovalskega pohištva vam v tem primeru ni treba uporabljati storitev cenilcev in strokovnjakov. Dovolj je upoštevati nekaj uporabnih pravil, odtenkov, ki človeku pomagajo ugotoviti ponaredek z lastnim očesom. Spodaj je nekaj meril za pristno oblikovalsko pohištvo.

KriterijOpis
Čas in kraj izdelaveDokumentaciji mora biti priloženo potrdilo ali poseben papir z navedbo kraja in časa izdelave tega predmeta.
Avtorski slogNa prvi pogled je jasno, da je ta model edinstven v svoji vrsti. Možnosti, ki se ponavljajo, kažejo, da je bilo pohištvo v tovarni »odtisnjeno«.
MaterialiKot smo že omenili, so materiali za izdelavo izdelkov kakovostni, zato če je pohištvo izdelano iz vezanega lesa ali iverne plošče - je vredno upoštevati njegovo pristnost.
Funkcije oblikovanjaAvtorjevi modeli se vedno razlikujejo od standardne izdelave. V tovarnah je pohištvo izdelano po vzorcu, ki je bil narejen enkrat. Mojstri ročne izdelave ne sprejemajo stereotipov.
Izvedbena tehnikaMojstri posvečajo posebno pozornost zunanjemu dekorju in oblikovanju izdelkov. Odlikuje jih rafiniran videz. Poleg tega ima vsak mojster svoj slog, ki je viden v vseh izdelkih.

Vsa ta merila so skrbno povezana. Zato morate izbrati pohištvo, pri čemer bodite pozorni na vse tankosti in razlike ponaredka teh možnosti.

Nasveti za izbiro

Pogosto je oblikovalsko pohištvo po meri. Tako bo lahko stranka čim bolj jasno izbrala tisto, kar je potrebno za udobno delovanje. Če je pohištvo izbrano v resnici, potem morate biti pozorni na naslednje nianse:

 1. Ujemanje dekoracije in oblikovanja - izbrano avtorsko pohištvo naj bo v harmoniji s preostalimi predmeti in dodatki v sobi. Dokončanje izdelkov z avtorskimi pravicami je treba omejiti, da ne bi odvzeli poudarkov;
 2. Barva - za majhne prostore je bolje, da ne kupujete temnega pohištva, za prostorne sobe pa lahko uporabite tako svetle kot temne barve;
 3. Zanesljivost materialov - bodite pozorni na kakovost izdelave materialov - zahtevajo potrdila o skladnosti;
 4. Slog - v notranjosti morate doseči ravnovesje. Vredno je razmisliti, če je pohištvo izdelano v modernem slogu - ne ustreza baročnemu slogu.

Oblikovalsko pohištvo so ročno izdelani izdelki za dom, zato mojster sam določi pravila skrbi za njih. Bolje se je pozanimati o odtenkih čiščenja pohištva.

Fotografija

Video

Pustite Komentar