Odtenki izbire pohištvenih kljuk, njihove možne možnosti in značilnosti

Vsako pohištvo je izdelano iz velikega števila elementov, ki vključujejo ne samo glavne dele strukture, temveč tudi dodatke. K njej sodijo tudi pohištveni kavlji, namenjeni shranjevanju oblačil ali drugih predmetov. S pravilno izbiro in kakovostno namestitvijo lahko prenesejo znatno obremenitev, zato veljajo za večnamensko in priročno za uporabo.

Imenovanje

Kavlji za pohištvo so lahko izdelani iz različnih materialov, se razlikujejo po velikosti, oblikovanju in drugih parametrih. Glavni namen katere koli pohištvene kljuke je shranjevanje oblačil ali drugih predmetov v visečem stanju. Kavlji se najpogosteje uporabljajo v hodnikih za shranjevanje vrhnjih oblačil, klobukov in senčnikov ali v kopalnici za brisače.

Kavlji se lahko namestijo preprosto na steno, leseno ploščo in druge odprte prostore, prav tako pa delujejo kot notranji elementi pohištva omare. Biti morajo ne samo kakovostni, ampak tudi privlačni. Izbrana je samo strojna oprema z blagovno znamko, ki s časom ne izgubi svojega idealnega videza. Običajno ustreza slogu drugih elementov: ročaji, zapirala, tečaji vrat. Pristojna izbira teh izdelkov zagotavlja povečanje življenjske dobe vsega pohištva, pa tudi udobno delovanje.

Sorte

Trnki za pohištvo so na trgu v širokem razponu, imajo različne značilnosti. Pri izbiri morate biti pozorni na naslednje dejavnike:

 • Dimenzije trnkov - morajo ustrezati obstoječemu pohištvu in namenu, za katerega so namenjene;
 • Število rogov - odvisno je, kako vsestranski bodo elementi, zato je v določenih situacijah potreben celo trnek s kavlom;
 • Način pritrditve na steno ali steno pohištva - nekateri modeli se lahko prilepijo na podlago, drugi pa so pritrjeni z vijaki ali drugimi ustreznimi pritrdilnimi elementi;
 • Barvanje - mora biti primerno za barvno shemo prostora in senco notranjega predmeta;
 • Proizvodni material je najpomembnejši parameter, aluminijasti kavlji pa veljajo za najpomembnejše, zlahka prenesejo velike obremenitve in niso podvrženi koroziji;
 • Oblikovanje - lahko izberete elemente z dekorjem, ki se dobro ujema z drugimi pohištvenimi nastavki in splošnim slogom sobe. Tako bodo videti organsko in primerno.

Najpogosteje pri izbiri trnkov upoštevamo število rogov in obstajajo tri vrste izdelkov.

Število rogovZnačilnosti kavljev
Enojna progaZasnovan za obešanje težkih predmetov s pomembnimi količinami. Najpogosteje se uporabljajo za shranjevanje velikih vrhnjih oblačil ali velikih torb. Lahko se uporablja za viseče nahrbtnike, napolnjene z različnimi predmeti. Priporočljivo jih je kupiti, če ni načrtovano, da bi bilo v enem pohištvu preveč različnih elementov ali oblačil. Te vrste kavljev so zelo trpežne, zato prenesejo tudi najpomembnejše obremenitve.
DvoročniVeljajo za najbolj priljubljene in pogoste. So trpežni in funkcionalni, omogočajo kompaktno postavitev velikega števila stvari. Takšne kljuke se najpogosteje uporabljajo v hodnikih in kopalnicah.
TročlaniNi preveč povpraševanja, saj ga odlikuje nizka trdnost. Opremljen je z enim velikim rogom, poleg katerega sta na obeh straneh majhni rogovi. Pri uporabi te vrste strojne opreme morate pravilno izračunati in porazdeliti obremenitev. Če tega ne storite, potem verjetno rog ne bo vzdržal težkega predmeta in se bo zlomil. Prav tako so pogosto majhni elementi na straneh deformirani. Običajno uporabljene kljuke za shranjevanje majhnih oblačil.

Kljuke, zasnovane za pritrditev v pohištvo, lahko predstavljamo z neodvisnimi polnimi izdelki, ki jih je mogoče pritrditi na katero koli steno, poleg tega pa so lahko del zapletenega in nenavadnega dizajna.

Enojna progaDvoročniTročlani

Kako izbrati pravega

Pohištvena oprema, ki jo predstavljajo kljuke, je na voljo v najrazličnejših. Leseno, plastično, kovinsko in celo steklo - obstaja veliko možnosti. Če želite izbrati najboljšo možnost, morate upoštevati nasvete strokovnjakov:

 • Kavlji iz aluminija ali jekla veljajo za optimalne, saj so najbolj zanesljivi in ​​trpežni;
 • Nekateri proizvajalci ponujajo elemente iz lesa, vendar se ne bodo spopadli z velikimi obremenitvami. Takšni elementi so bolj dekorativne narave;
 • Plastični modeli so cenovno ugodni in imajo različne barve. Uporabljajo se v kopalnici ali kuhinji, za obešanje različnih brisač. Dobro se spopadajo s povečano vlago, vendar ne prenesejo pomembnih obremenitev;
 • Pred nakupom se morate odločiti, kaj natančno bo visjelo na kljuki, kar vam bo omogočilo pravilno izbiro te strojne opreme;
 • Če nameravate uporabiti kavlje za shranjevanje krznenega plašča ali puhaste jakne, se šteje, da je enosmerni kavelj optimalen;
 • Če se domneva, da bo predmet uporabljen za več lahkih oblek, je izdelek s tremi kraki odlična izbira;
 • Pri izbiri kavljev priporočamo, da dodatno razmislite o slogu notranjosti, tako da se ujemajo.

Upoštevati je treba tudi način pritrditve kavljev. Možnosti na dvostranskem traku ne potrebujejo dodatnih orodij za namestitev, ne pokvarijo površine, vendar niso preveč zanesljive.

V kopalnici ali v kuhinji pod vplivom pare se preprosto odlepijo. Kavlji z luknjami za samorezne vijake so veliko bolj zanesljivi. Če izberete pravo dolžino in vrsto samoreznega vijaka, ki ustreza materialu in debelini površine, boste dobili zanesljiv element za obešanje kakršnih koli stvari. Montaža za suhozid ima svoje značilnosti. Navadni samorezni vijak bo iz njega preprosto bruhal. Morate uporabljati molly moznike.

Tako se pohištveni kavlji štejejo za običajno in funkcionalno vrsto strojne opreme. Na voljo so v številnih možnostih in velikostih, zato morate med izbiro upoštevati različne dejavnike in kriterije, ki omogočajo nakup optimalnih elementov.

Video

Oglejte si video: Metka Albreht o izbiri barve Lectus BoxSpring postelje (Marec 2020).

Pustite Komentar