Pregled omare z drsnimi vrati, merila za izbiro izdelkov

Sodobna hiša je tako dobra, ker ima vse, kar potrebujete za udobje in udobje. Toda za sodobnega človeka je pomembno, da je veliko prostora, svetlobe. Če se spomnite zgodovine pohištva in si predstavljate obsežne stene, potem je za majhna stanovanja ta možnost nesprejemljiva. Veliko bolj priročno je vgradno pohištvo, na primer drsne omare, ki bodo pripomogle k vizualnemu povečanju prostora.

Prednosti in slabosti

Vgrajeno pohištvo ima številne prednosti. Zlasti drsne omare imajo samo pluse:

 • univerzalni, je mogoče namestiti v dnevni sobi, spalnici ali hodniku, to je v kateri koli sobi;
 • vam omogoča racionalno uporabo katerega koli vogala prostora;
 • raznolikost in variabilnost - zmožnost izdelave v kakršni koli obliki po lastni presoji (vgrajena, neposredna, kotna, omara);
 • takšno pohištvo vam omogoča, da po popravilu skrijete neuspešna mesta;
 • uporaba okolju prijaznih materialov;
 • preprostost konstruktivne rešitve;
 • odlična zmogljivost - včasih se zdi, da je velikost za drsno omaro majhna, vendar je vključenih veliko stvari;
 • drsna omara z osvetlitvijo je izdelana v poljubni velikosti;
 • notranja oprema je odvisna od želja stranke;
 • Uporablja se lahko za shranjevanje oblačil in gospodinjskih aparatov.

Zdi se, da s toliko plusev ne more biti minusov, vendar bo vsak element vedno imel pomanjkljivosti. Tu jih je tudi, čeprav jih je malo in ob pravilni uporabi lahko nanje pozabite. Manjše pomanjkljivosti verjetno nikogar ne bodo prestrašile in kakšne so slabosti - opisano spodaj:

 • sistemi zapiranja in odpiranja vrat se hitro obrabijo;
 • Oblikovne značilnosti ne omogočajo, da se hkrati vidi vsa vsebina omare
 • ni mogoče namestiti standardne razsvetljave ali pa bodo njeni stroški precej višji;
 • za montažo se običajno uporabljajo aluminijaste konstrukcije, in to je mehak material in je kratkotrajen.

Še vedno strokovnjaki ugotavljajo, da je treba skrbno nadzorovati vse mehanizme, sicer bodo hitro odpovedali. Najnovejše predlagane novosti, narejene po najnovejši preizkušeni tehnologiji, nimajo pomanjkljivosti. Proti niso tako strašljivi, morate nekoliko prilagoditi zasnovo, biti previdni in prisluhniti priporočilom strokovnjakov, potem bo dolga omara svoje lastnike navdušila s čudovitim videzom in delom mehanizmov za dolgo časa.

Sorte

Glavna prednost so drsna vrata predalnika, kot v vlaku. Izgledajo izvrstno, v hiši ustvarjajo posebno vzdušje. V sodobni notranjosti so vrata izdelana ne iz običajnega lesa, temveč iz stekla, ogledal. V zadnjem času so povprašena vitražna vrata. Čudovita slika ali ornament bo pomagala poudariti slog celotne hiše, narediti dom poseben, privlačen.

Odkar je prvo takšno napravo doma v enosobnem stanovanju namestil preprost ameriški uslužbenec, je minilo že veliko let. Zdaj to ni kotna struktura, ampak sodobna struktura z različnimi oblikovnimi možnostmi, predstavljena v različnih oblikah in velikostih.

Oblikovalci ponujajo različne in pogosto izvirne možnosti za omaro. Glede na vrsto ga lahko postavite v katero koli sobo.

Glavne vrste so vgradna in omarica. Vse bolj pa so povpraševane kotne in ravne črte. Preden se odločite, katera omara je najboljša, morate ugotoviti osnovno klasifikacijo:

 • Kotiček - lahko ga postavite v kotu sobe. Vsak prosti prostor bo naredil. Hodnik je dobro mesto, potem bodo vsa zunanja oblačila, čevlji ustrezali tam. Nekaterim je všeč različica v obliki črke U, nameščena v kotu sobe;
 • neposredna drsna garderoba - uspešno uporablja prostor od stene do stene, včasih se ta zasnova uporablja kot predelna stena med prostori. Model je poceni, zasnova je nameščena na dveh straneh prostora. Stene prostora so stranske stene, zato dodatni material ni potreben. Nastala omara je domača, praktična in prostorna;
 • vgradna - postavljena v nišo sobe, kuhinje, hodnika ali lože. Police, vrata predalnikov so opremljena, možni so vstavki iz kovine, lesa, pleksi stekla;
 • omare z drsnimi omarami so lahko sestavljene iz več modulov. Osnova je predal z obešalniki ali velik oddelek za velike predmete in različne police, nanj se lahko pritrdijo police, mezinci. Module izberejo lastniki glede na namen, slog oblikovanja.

Mnogi si zastavijo vprašanje: "Kako izbrati garderobo?". Najprej se morate odločiti, kaj bo tam shranjeno in v katere prostore ga namestiti. Sorte garderob so različne. Iz vsake vrste lahko naredite svojo posebno različico. Lahko je pohištvo za vrtec, knjižnico, garderobo, ga lahko namestite v Hruščov ali pa ga uporabite, ko se načrtuje garsonjera.

Oblikovalci ponujajo veliko možnosti. Ideje so povsem različne in včasih izredne. Zasnova lahko vključuje ne le les, temveč tudi steklo, ogledala, kovino, oblogo iz eko usnja. Drsne omare iz usnjenih fotografij, ki so zbrane v izboru, so predstavljene v različnih barvah. Izgledajo elegantno in se popolnoma prilegajo v dnevno sobo, izdelano v modernem slogu. Najpomembneje je, da pravilno kombinirate materiale, potem pa bo soba pridobila svoj edinstven videz. Idej je veliko, ne hitite v izbiro.

VgrajenaPrimerNeposrednaKotiček

Materiali izdelave

Dizajni so lahko izdelani iz različnih materialov:

 • les je drag in hkrati zanesljiv material, ki je tudi okolju prijazen in trpežen. Najpogosteje so modeli iz naravnega lesa izdelani v klasičnem slogu, čeprav se, če so pravilno oblikovani, lahko uporabljajo tudi za druge notranje sloge;
 • Iverne plošče - material so lesne ostružke, povezane s ploščo z uporabo formaldehidnih smol. Ta material je zaradi svoje trdnosti in nizkih stroškov precej pogost in priljubljen;
 • MDF je okolju prijazen material, ki vam zaradi svoje prožnosti omogoča ustvarjanje zanimivih modelov. Modeli iz njega imajo lahko različne barve in teksture.
LeseniIverne ploščeMDF

Videz fasade

Skupne standardne možnosti za izdelavo fasade je uporaba iverne plošče in ogledal. Glavna prednost so nizki stroški. Takšna rešitev ni koristna samo s finančnega vidika, temveč je tudi prednost ta, da je konstrukcijo mogoče namestiti v katero koli sobo in se bo dobro prilegala v katero koli notranjost. Takšno omaro lahko namestite v celotno steno. Poleg tega je skrb za takšno pohištvo zelo preprosta.

Obstaja veliko več vrst fasad, vsaka na svoj način je dobra:

 • klasika
 • geometrijska;
 • diagonalno
 • sektorski;
 • val.

Za klasiko se uporabljajo listi iz iverne plošče in ogledala. Drsni garderobni furnir je najbolj priljubljen. Včasih je na ogledalu uporabljenih več barvnih slik. Zanimiva je oblika fasade geometrijske oblike. Vrata so narejena iz pravokotnikov, okrašeni pa so lahko listi iverne plošče, ogledala, steklo. To domačo garderobo je mogoče namestiti kjerkoli.

Za diagonalne fasade se uporabljajo kovinski profili. Z njihovo pomočjo je mogoče razdeliti vrata na dele. S takšnimi fasadami so pogosto izdelane nihajne omare.

Valovne fasade so zapletene v izvedbi. Če lahko svoj dom naredite nenavaden, sodoben, potem morate biti pozorni na to možnost. Če je fasada zaobljena, se izkaže konkavna drsna omara, kjer ni ostrih prehodov, vsi elementi se gladko združijo v eno samo celoto. Obstaja alternativa tej možnosti - popolnoma okrogla fasada.

Okrogla garderobna omara bo rešila sobo pred ostrimi vogali. Prostor bo vizualno postal bolj prostoren in svetlejši. Dobra rešitev bi bila, da jo namestite v Hruščov. Majhno stanovanje bo postalo vizualno večje. Takšna drsna garderoba se bo lepo prilegala celotni steni.

Ljubitelji modernega sloga bodo cenili sektorske fasade. S pomočjo kovinskih profilov se fasada razdeli na posamezne sektorje - majhne celice. Potem so izdelani v kateri koli varianti in izkažejo se udobne, modne drsne garderobe.

Površina fasade je mat in sijajna. Drsni furnir za omare bo vedno našel svoje mesto v kateri koli sobi. Nizki stroški, za sam izdelek je enostavno skrbeti. Drsna omara s sijajem izgleda zelo elegantno, to je odlična možnost za dnevno sobo, študij. Sodobni gospodinjski pripomočki za takšno pohištvo bodo olajšali naloge lastnikov in podaljšali življenjsko dobo.

Občasno bo treba vse mehanizme, tečaje mazati s strojnim oljem. Kozarec podrgnite z aerosoli, lakiran premaz z lakom. Pogosto so težave z mehanizmi za premikanje vrat. Pomembno je, da smeti v njih ne pozabijo. Občasno krtačite in obrišite z vlažno mehko krpo. Včasih so vrata zaradi mehanizmov izletela iz mehanizmov. Otroci zelo radi vozijo "vagone". Zato ne nalagajte vrat in otrokom razložite, kje je bolje voziti. Če na mehanizmih ni nepotrebne obremenitve, površina je nenehno čista, dobro negovana, potem bo pohištvo dolgo služilo svojim lastnikom.

Izbira notranjih vsebin

Pred polnjenjem se morate odločiti, kakšna je funkcija pohištva, v kateri sobi bo stala. Ne glede na namen morajo biti vedno trije glavni deli:

 • osnova;
 • spodnji odsek;
 • zgornji del.

Vsaka drsna omara s policami različnih velikosti ima glavne sestavne dele. Osnova so oddelki, kjer so postavljeni obešalniki, police za stvari. Oddelkov je lahko več. Lahko so sestavljeni iz dveh, treh, štirih delov. Odvisno od velikosti in namena. Na lastniku je, da izbere.

Običajno koplanarni modeli imajo:

 • 1 oddelek - za shranjevanje vrhnjih oblačil;
 • Oddelek 2 - za oblačila za vsakodnevno uporabo;
 • Oddelek 3 - za majhne stvari.

V spodnjem delu so pogosto shranjeni čevlji, dokumenti ali dodatki. Zgornji del je sestavljen iz polic za klobuke in različnih majhnih predmetov. Število polic, obešalnikov se izračuna posamično. Takoj morate razmisliti o nadaljnji uporabi.

Notranje police so lahko:

 • stacionarni;
 • izvlečna;
 • očesa.

Vgradne ali stacionarne police so večnamenske. Na njih lahko postavite vse stvari, od klobukov do knjig. So trpežni, izdelani iz iverne plošče. Lahko so zasnovani tudi tako, da na njih postavijo gospodinjske aparate.

Če želite ustvariti milost, morate kupiti drsno omaro s steklom. Steklo so lahko ne samo vrata, ampak tudi police. Uspešno bodo nastavili lahke spominke, uokvirjene fotografije, elemente dekorja, revije. Pogosto so modeli s steklenimi policami nameščeni v jedilnicah in omarah. Pohištvo s steklenimi elementi se zdi lahka. Nežen sijaj površine se uspešno kombinira s steklenimi vložki.

Izvlečne police so potrebne za shranjevanje oblačil (majice, hlače, majice in majice) ali drugih srednje velikih predmetov. So priročni, praktični, morate potisniti polico in izbrati pravo stvar. Drsne omare z ratanom bodo ustvarile posebno udobje v hiši.Taki modeli pogosto naredijo čim več predalov. Mrežne police se redko uporabljajo. So tudi praktični in se uporabljajo za shranjevanje manjših predmetov. Na njih lahko postavite pasove, svilene šali, kravate, obešalnike.

Za shranjevanje majhnih stvari je priročna drsna omara s predali. Odvisno od cilja je izbrana potrebna globina polj. Plitvi in ​​majhni predali so primerni za shranjevanje nakita ali dokumentov. Globok - služil bo kot dobra shramba za posteljnino in brisače.

Kakšna notranjost je primerna

Nedavni dizajnerski predlogi dokazujejo, da modeli kupejev v notranjosti katerega koli doma izgledajo odlično. Če izberete slog, dekoracijo, potem bo katera koli soba samo zmagala. Veliko vlogo igrajo ne samo dimenzije, temveč tudi izbrani materiali. Če želite hišo narediti nekoliko evropsko, bodite pozorni na zaključek kovine in stekla.

Izdelana omara s steklenimi vrati in zrcalnimi vložki bo omogočila ne le kompaktno postavitev vseh gospodinjskih predmetov, temveč tudi vizualno razširila prostor, dodala čar sobi. Ob njem naj bo mehak otoman z enakim zaključkom ali udoben majhen fotelj.

Ohišja s sliko bodo cenili ljubitelji orientalskega sloga. Cvetoča sakura na steklu bo ustvarila toplo vzdušje v hiši. Risbe izberemo na zahtevo stranke. Delo ni enostavno, umetniki se bodo morali potruditi, vendar bodo nastale zanimive skladbe.

Glavne zahteve pri izbiri:

 • za namestitev izberite mesto v hiši, vse bo odvisno od pravilne lokacije: videz, prosti prostor;
 • zasnova ob upoštevanju splošne zasnove prostora.

Nenavadne omare ponujajo oblikovalci za majhna stanovanja. Namesto običajne oblike kotne vrste lahko izberete možnost peterokotne ali zaobljene oblike. Na prvi pogled je majhne velikosti, a če pogledate noter, lahko takoj po prisotnosti polic in obešalnikov vidite, da je tam mogoče postaviti veliko stvari. Po želji lahko na strani končnih modelov namestite vogalno polico, kjer je prostor za fotografije, vaze, spominke.

Z začetkom popravil na domu morate takoj razmišljati o tem, kakšno pohištvo in kje bi moralo biti. Strokovni nasveti vam bodo pomagali ustvariti svoj poseben svet. Pripravljene drsne omare niso poklon modi - to je dobra rešitev za majhna stanovanja, udobje za shranjevanje stvari v prostornih hišah, v vikendicah.

Video

Fotografija

Oglejte si video: Obnova (Marec 2020).

Pustite Komentar