Značilnosti slačilnic, pregled modelov

Dandanes je na trgu predstavljena ogromna količina pohištva za shranjevanje oblačil in opreme. Vsi imajo svoje značilnosti in se razlikujejo po materialu izdelave, velikosti, funkcionalnosti. Ena izmed teh vrst pohištva so garderobe, ki so zelo priljubljene.

Namen in lastnosti

Omarice za garderobe lahko opazimo v številnih javnih organizacijah. Kabine so potrebne, če je menjava oblačil nujna ali morate stvari pustiti za nekaj časa za shranjevanje. Različne modele takšnih omaric lahko vidimo v telovadnicah, palačah kulture, trgovinah, vrtcih, šolah. V skladu s standardi so nameščeni izdelki, v katerih obiskovalci, ekipa športnikov pušča oblačila. Otroci uporabljajo tudi garderobo, tam shranjujejo svoje stvari. Obstaja veliko modelov, primernih za trgovine in supermarkete. Poleg tega se garderobne omare uporabljajo v rekreacijskih prostorih, v proizvodnji, kjer se morajo ljudje preobleči v delovna oblačila in svoje skladišče pustiti do konca delovnega dne.

Pohištvo za športne garderobe je neverjetno udobno. Vsaka oseba ima svojo garderobo. Izdelajo celo posebne komandne kabine, katerih število je odvisno od števila športnikov. Ko takšnih kosov pohištva še ni bilo, so bile stvari shranjene v skupni slačilnici na enem velikem obešalniku. To je izjemno neprijetno, saj sem moral veliko časa porabiti za iskanje oblačil. Težavo so rešili s pojavom posameznih strižnih predalov.

Sorte modelov

Omarice za garderobe so različne in se razlikujejo po materialu izdelave, prisotnosti različnega števila odsekov, stopenj. Velikosti kabin so lahko standardne, nekateri modeli pa so narejeni po meri.

Po vrsti konstrukcije

Po vrsti gradnje so garderobe razdeljene na 3 vrste:

 • varjen;
 • reprezentance;
 • modularno.

Prva vrsta vključuje izdelke, med izdelavo katerih se uporablja točkovno varjenje. Zahvaljujoč tej metodi montaže se izdelki takoj sestavijo. Varjene omare se odlikujejo z naslednjimi lastnostmi:

 • praktičnost;
 • trajnost;
 • dolga življenjska doba.

Montažne modele je mogoče predstaviti v demontaži. Pogosto se uporabljajo med prevozom. Modeli so še posebej priročni, saj jih je mogoče enostavno namestiti na mestu. Pritrdijo se z vijaki, drogovi. Že sestavljene omare so pripravljene za uporabo takoj po namestitvi na pravem mestu.

Modularni izdelki vključujejo neprekinjeno linijo omar. Prevozite jih le razstavljene. Med sestavljanjem modularnega sistema kabine se uporabljajo posebne zakovice. Dvosedežna garderoba je sestavljena po vrsti. Najprej morate narediti prvi del, nato pa nadaljujte, da se pridružite drugemu delu. Pogosto se modularni tip modela pridobi za skupinske garderobe.

ModularnoDržavne ekipeVarjeno

Po številu kril

Poleg tega imajo garderobe lahko različno število listov. Odvisno od tega so eno, dve, večkrilni. Izdelke z dvema oddelkoma večinoma uporabljata dve osebi. Toda obstajajo časi, ko je dvostopenjska garderoba primerna tudi za eno. Vsaka vrata imajo svoj individualni ključ. Za šolo, vrtec se običajno izdela omarica s slačilnicami z enim samim krilom modularnega tipa. Takšne dvotirne kabine so priročne, kadar jih uporablja večje število ljudi. Vsa vrata omare so zaklenjena. Vsaka omara ima individualni ključ.

Po vrsti ključavnic

Sistem zapiranja vrat omaric z omaricami je drugačen. Vrste ključavnic:

 • mortise;
 • nameščen;
 • elektronski.

Pogosta možnost je naprava za zaklepanje vijakov. Ko je potrebno, s tipko za odpiranje premaknite palico čez omarico. Podstavek je bolj primeren, če ga morate dlje časa zapreti. Zato se ta vrsta uporablja precej redko.

Če želite odpreti elektronsko ključavnico, boste potrebovali posebno magnetno kartico. Takšni modeli delujejo na baterije ali baterije. Kabine z elektronskimi ključavnicami so zelo zaščitene, saj so magnetni ključi primerni samo za določeno škatlo.

MortiseMontiranElektronski

Glede na material izdelave

Najpogosteje so garderobe iz iverne plošče, kovine in naravnega lesa. Omarice iz iverne plošče, iverne plošče veljajo za ekonomično možnost, saj so njihovi stroški nizki. Primerne so za katero koli vrsto prostora, pod pogojem, da ni povečane vlažnosti. Izdelki privlačnega videza, priročni, praktični.

Poleg iverne plošče so za sobe z visoko vlažnostjo primerni izdelki iz plastike. Plastične omarice iz HPL (monolitne plastike) prenesejo vplive agresivnih okolij. Tudi plastična omarica je zelo zanesljiva in priročna.

Kovinske omarice imajo več prednosti:

 • trpežna;
 • zanesljiv;
 • so poceni.

Kovinski izdelki se uporabljajo že več let. Najbolj primerna za shranjevanje oblačil športne ekipe. Fasade izdelkov so lahko iz iverne plošče. V prostorih z visoko vlažnostjo je priporočljivo izbrati izdelke, ki imajo lastnosti, odporne proti vlagi. Najboljša možnost bi bili izdelki iz vlage, odpornih na vlago. Obstajajo tudi modeli, katerih fasade so prekrite s plastiko.

LeseniKovinskiIverne plošče

Notranja oprema

Garderobne sobe so opremljene z vrati, ki se za udobje odpirajo za 180 stopinj. Če izdelek natančno pregledate, lahko zamenjate prezračevalne luknje, potrebne za naravno kroženje zraka. Še posebej pogosto se takšni izdelki uporabljajo v telovadnici in v industrijskih prostorih.

Za standardno vsebino veljajo naslednji predmeti:

 • predal na vrhu - uporablja se za shranjevanje čevljev, dodatkov;
 • srednji predal - ima palice, na katerih se nahajajo ramena, potrebne za postavitev oblačil;
 • dno je dovolj močno in lahko prenese težke elemente;
 • ključ na notranji strani vrat. V nekaterih modelih so na voljo tudi.

Omarice so potrebne za varnejše in skrbnejše shranjevanje različnih vrst oblačil. Če želite to narediti, je priporočljivo, da izdelek pravilno razdelite v predelke za lokacijo stvari in dodatkov v njih.

Tako je garderobno pohištvo idealno razdeljeno na 2 coni. Prvo zasedajo vrhnja oblačila, drugo pa glavna. Najuspešnejša možnost za te namene je model z dvema prerezoma. Najboljši način za ureditev stvari v omarah v slačilnicah:

 • predal s hlačami je primeren za shranjevanje vrhnjih oblačil;
 • osnovne elemente lahko postavite na zgornjo polico;
 • čevlji so nameščeni na dnu;
 • kavlji se uporabljajo za brisače ali druge predmete.

Oblike in velikosti

Garderobne sobe so na voljo v različnih velikostih, poleg tega obstaja možnost izdelave po naročilu, ob upoštevanju posameznih želja, lastnosti. Dimenzije standardne kovinske omare:

 • višina - 186 cm;
 • širina - 30-90 cm (odvisno od števila odsekov);
 • globina - 50 cm;
 • teža - 20-70 kg.

Širina enega odseka je v bistvu 30 cm, omarica z dvema prerezoma bo imela širino 60 cm, omara s tremi preseki - 90 cm. Kar zadeva višino, naj bo precej prostorna. Omarice v garderobi za otroke, na primer za vrtce ali šole, bi morale biti precej nižje. Glavna stvar je, da lahko otrok pride do zgornjega prostora in zlahka zloži in odstrani svoje stvari od tam.

Barvna shema kabin je drugačna. Siva se pogosto uporablja v kombinaciji s katero koli drugo barvo. Oblika izdelkov je običajno pravokotne podolgovate oblike. Obstajajo pa tudi originalni modeli v obliki črke Z. Otroške kabine je bolje izbrati svetle, barvite. Fasado lahko okrasite tudi s slikami, črkami.

Odtenki izbire in umestitve

Pri izbiri kabin za shranjevanje stvari je treba upoštevati naslednja merila:

 • material omaric - odvisno je od vrste prostora, v katerem bodo postavljene kabine. Vrtec in šola so lahko opremljeni z lesenimi kabinami ali ivernimi ploščami. Za te namene so najbolj primerne lesene omare. V slačilnici z visoko vlažnostjo je priporočljivo namestiti izdelke iz plastike, kovine;
 • zanesljivost - tako da lastnik ne skrbi za vsebino omar, morajo imeti kakovostne ključavnice;
 • velikosti - upoštevati jih je treba pri izbiri garderobe. Da se izognete težavam, je priporočljivo vnaprej vedeti dimenzije prostora, v katerem bodo nameščene kabine;
 • varnost - pri izbiri omaric je treba skrbno pregledati izdelke, morajo biti izdelani kakovostno, brez čipov, razpok, vdolbinic. To merilo je še posebej pomembno pri izbiri kabin za otroške ustanove.

Poleg tega bi morala biti garderoba s shrambami za shranjevanje. Kabine so opremljene z različnimi elementi, odvisno od funkcionalnosti. Če je potrebno shranjevati vrhnja oblačila v omarah, je priporočljivo, da bodite pozorni na izdelke v celotni dolžini. V bolnišnicah in živilskem podjetju morajo biti stojnice ločene med seboj. V enem so shranjene vsakdanje stvari, v drugem - kombinezoni.

Za šole so primerne omarice iz iverne plošče, kamor lahko otroci hranijo osebne predmete, učbenike. Pri izbiri omar za vrtce je priporočljivo biti pozoren na zunanjo zasnovo. Več lesenih predalov ali kabin iz svetle barve iverne plošče bo pritegnilo pozornost otrok. Dimenzije izdelkov v tem primeru bi morale biti manjše, saj otroci preprosto ne morejo priti na police, kljuke.

Kabine so postavljene na različne načine, ki temeljijo na obstoječih standardih. Lahko je oblika "G". V tem primeru morate upoštevati razdaljo med izdelki v kotu, kjer naenkrat dve osebi ne moreta preobleči. Po celotni dolžini sten so nameščene tudi omarice. Glede na razdaljo od ene stene do druge, poberite kabine primerne velikosti.

Postavite na dva načina:

 • pridobite modele z dvema prerezoma v sestavljeni ali razstavljeni obliki. Postavite vzdolž celotne dolžine stene. Če zadnja omarica ni vključena, kupite enosekcijo;
 • druga možnost je namestitev modularnih omar, ki tvorijo skupno zasnovo. Zberejo se takoj na kraju samem.

Video

Fotografija

Pustite Komentar