Daska za pult: izbira in namestitev

Časi prostostoječih kuhinjskih modulov z vrzeli med njimi, kjer se gore nabirajo ostanki hrane, že zdavnaj minevajo. Danes so vsi moduli kuhinjskega pohištva povezani skupaj s takim čudežnim izumom kot pultom. Pa tudi do nedavnega se je samostojna peč spremenila in se spremenila v kuhalno ploščo, kar je tudi velik plus glede celovitosti zasnove kuhinjskega pohištva. Zahvaljujoč pultu je bila rešena težava vrzeli med elementi kuhinjskega pohištva, vendar, ker pohištva ne potisnete na steno, bo vrzel ostala in očitno bo postala priljubljen kraj drobtin in umazanije. Rešitev te težave je bila ploščica za pult, ki med drugim omogoča tudi gladek prehod iz stene na mizo in ustvarja harmonijo.

Potreba po tem elementu kuhinjskega pohištva je razumljiva, zdaj morate določiti, katero ploščo za oblogo izbrati. Tu se morate osredotočiti na material, iz katerega je izdelan pult, in na velikost reže, preprosta pravila pa vam bodo pomagala hitro določiti barvo in vrsto oken:

  1. lesena podlaga je idealna za leseni pult;
  2. za umetni ali naravni kamen je bolje izbrati kovinsko-plastično ali marmorno podlago;
  3. če je pult izdelan iz nerjavečega jekla, bo aluminijasta opažna deska idealen spremljevalec;
  4. plastične ploščice imajo ogromno število barv in so univerzalne.

Da bi dosegli popolno kombinacijo pulti in roletnih plošč, jih morate hkrati naročiti pri enem proizvajalcu. Prav tako je vredno biti pozoren na dejstvo, da imajo univerzalne roletne plošče prozorna držala za robnike, sicer lahko močno izstopajo od celotne slike. Posebno pozornost je treba posvetiti praktičnosti podstavka, njegovi odpornosti na visoke temperature, kar je zelo pomembno na območju kuhalne plošče. Lesene in plastične letve so v tem pogledu manj stabilne kot kovinsko-plastične in aluminijaste.

Fotografija

1. korak

Najprej je treba bič (trakove) razdeliti na dva dela: podstavek iz plastike in prekrivni zaskok.

Korak številka 2

Nato morate izmeriti in izrezati želeni kos podstavka podstavka in ga priviti na pult. Pri nameščanju je zelo pomembno izmeriti in razrezati potrebno velikost, brez zalog in prekrivanj.

Korak številka 3

Toda pri nameščanju sprednjega zapaha morate upoštevati dimenzije priključnih kotov. Zato morate ugotoviti, kako pravilno namestiti osnovno ploščo pod notranjim kotom 90 stopinj.

4. korak

Če želite to narediti, je potrebno izrezati in priviti podlago podstavka.

Korak številka 5

Vgradimo priključni kot.

6. korak

Sprednji zapah mora biti pod kotom povezovanja 5-6 mm. Zato je treba upoštevati odrezovanje želene velikosti.

Korak številka 7

Vstavimo pod nastavljenim kotom in zaskočimo nazaj.

Korak številka 8

Postavili smo škrbino.

Korak številka 9

Pravilno nameščena osnovna plošča bo dolgo časa ohranjala idealen videz kuhinje.

Video

Daska za pulti se prodaja skupaj z montažnim materialom, čepi in vogali. Namestitev okenske plošče za pulti se izvede na enak način kot tla. Po določitvi želene velikosti je roletna plošča odrezana, s pomočjo ravni so elementi za pritrditev nameščeni vzporedno s pultom. Pritrdilni elementi so odvisno od vrste osnovne plošče pritrjeni na samorezne vijake ali tekoče žeblje. Za zaščito pred vdorom vode se vsi šivi kombinacij s pultom in steno obdelajo s tesnilno maso. Dekorativni profil dirkalne plošče je vstavljen v posebne zapahe in škrbine so pritrjene. Če obstajajo vogali podstavne plošče, jih povezujemo s pomočjo vogalnih elementov.

Oglejte si video: Как жить с комфортом в кухне 6 метров. Дизайн и планировка с посудомойкой и всей техникой. #Хрущевка (Januar 2020).

Pustite Komentar