Notranje nalepke: originalna izdelava naredi sam

Odpravljali se na popravila v stanovanje, če ne večino, potem se mnogi sprašujejo, kako narediti izvirno in dolgočasno. Ena od zanimivih oblikovalskih odločitev je lahko edinstvena slika na stenah ali pohištvu. Seveda je dobro, če lahko delo naredite sami ali povabite umetnika. Samo tukaj nima vsak potreben talent in ne morejo si vsi privoščiti storitev mojstra ročnega stenskega barvanja.

A kot pravijo, brezupnih situacij ni. Notranje nalepke postajajo vse bolj priljubljene. Z njihovo pomočjo lahko okrasite katero koli, tudi najbolj dolgočasno sobo. Še več, tudi majhen otrok se bo spopadel z dekoracijo.

Res je, beseda "nalepka" spominja na številne grozljive nalepke iz 90-ih ali sovjetske nalepke. Sodobne vinilne nalepke z njimi nimajo ničesar in ne morejo biti.

Vinilne nalepke: kaj je to?

Notranje nalepke so različne risbe, nanešene na tanek samolepilni film. Podobne tehnologije se uporabljajo za oblačenje oken trgovin in oglaševalskih struktur. Samo za oblikovanje prostora so oblikovne rešitve primerne za izbrani kraj. Lahko so celotne skladbe, v katerih o načinu njihove priprave ni mogoče takoj uganiti. Pogosto jih ni mogoče razlikovati od ročno poslikanih.

Omeniti velja, da imajo notranje nalepke za razliko od drugih podobnih rešitev 2 resnično edinstvene lastnosti. Prva je dolgoživost. Ne zbledijo, jih je enostavno čistiti in se ne podležejo koroziji. Trajali bodo tako dolgo, da bi raje posodobili vse drugo v sobi. Tukaj je na vrsti njihova druga kakovost. Vinilne nalepke ni le enostavno prilepiti, ampak jih je enostavno odstraniti tudi na zahtevo lastnikov stanovanja. To je lahko koristno pri dekoriranju drevesnice ali okrasitvi stanovanja za počitnice.

Kje lahko uporabljam nalepke v notranjosti?

Za uporabo vinilnih nalepk ni omejitev. Lahko okrasijo katero koli sobo: od hodnika do kopalnice. Edino, kar lahko omeji, je fantazija lastnikov stanovanja. Preden predstavite svojo sliko, poiščite podjetje v katalogu, ki sodeluje pri njihovem razvoju in izdelavi. Morda obstaja že pripravljena rešitev.

Najpogosteje v notranjosti uporabljajo nalepke s slikami živali, rastlin ali cvetov. Primerne so za okrasitev spalnice, dnevne sobe ali celo predsobe. Torej v spalnici jih lahko uporabite za izdelavo rajskega vrta ali drugega okna, ki gleda naravnost v gozd. Cela družba mačk lahko sreča goste na hodniku in od njih ne opazi dlake. Dnevna soba lahko celo postane pravi umetniški objekt. Še posebej, če v celotni steni uporabljate kopije znanih slik. Z njihovo pomočjo lahko pripovedujete svojo izvirno zgodbo.

Za vrtec so vinilne nalepke lahko celo rešitev za številne težave. Ko otrok odrašča, je treba posodobiti oblikovanje, vendar otroci rastejo tako hitro. In s postavitvijo nalepk na stene lahko spremenite zasnovo, če ne vsak dan, pa zelo pogosto. Poleg tega lahko to storite s svojim otrokom. V katalogu katerega koli podjetja je veliko risb za dekor otroške sobe: najljubši liki pravljic in risank, smešne živali in vesoljske ladje. Lahko je tudi smešen stadiometer, abeceda ali številke.

Kako popraviti nalepko na steni?

Potem ko je primerna notranja nalepka pripravljena, ostane le, da jo postavite na pravo mesto. Če želite to narediti, potrebujete majhen nabor orodij:

- preprost svinčnik za označevanje;

- čista suha brisača za površinsko obdelavo;

- otiralnik ali katera koli plastična kartica za izravnavo nalepke.

Še nekaj rok ali dva para rok, če je nalepka zelo velika. Res je, da je velike primerke priporočljivo lepiti po delih.

  1. Najprej morate razširiti vinilno nalepko in jo držati po celotni površini z otiralnikom, da jo sploščite in odstranite odvečne mehurčke.
  2. Pripravite površino tako, da jo obrišete s suho brisačo. To je potrebno, da odstranite odtise rok in druge madeže. Očitno bodo odveč.
  3. Na steno pritrdite nalepko, kamor jo nameravate postaviti. Označite s preprostim svinčnikom.
  4. Spodnji sloj papirja ločite za 10-15 cm od nalepke, v nobenem primeru ga ni treba popolnoma odstraniti, da ne poškodujete vzorca.
  5. Pritrdite na steno glede na predhodno leve oznake in odvečne mehurčke odstranite s stiskalnico. Nato olupite papir, na enak način nalepite celotno nalepko. Zaprite otiralnik po celotni površini, da ga izravnate.
  6. Zdaj ostane le še odstraniti zaščitni film, začenši z vogala. Na tem okras je končan.

Kaj še lahko okrasim z nalepkami?

Vinilne nalepke se lahko uporabljajo ne samo za okrasitev sten. Pomagali bodo narediti izvirnik hladilnika in drugih gospodinjskih aparatov. Poleg tega lahko tu postavite šaljive risbe. Enako velja za kopalnico in stranišče. Torej na dno kopeli lahko nalepite dekorativne ribe, stranišče pa okrasite z zabavnimi obrazi.

Ker se nalepke zlahka razstavijo, lahko ob prazniku okrasijo stanovanje. Nikoli ni bilo lažje ustvariti novoletnega razpoloženja kot z njihovo pomočjo. Lahko pa jih uporabite ob poroki, obletnici ali srečanju iz bolnišnice. Poleg tega so cene vinilnih nalepk več kot dostopne. Običajno se gibljejo od 200 do 2000 rubljev na kos. Odvisno je od zapletenosti slike in njene velikosti.

Če notranjost še ni uporabljala nalepk, potem najverjetneje najemniki niso slišali za to oblikovalsko odločitev. Enostavne za izdelavo in izvirne, pravzaprav lahko preoblikujejo katero koli, tudi najbolj dolgočasno notranjost. Vinilne nalepke so kompromisna rešitev za tiste, ki potrebujejo edinstven dizajn brez visokih finančnih stroškov.

Oglejte si video: Aplikacija nalepke na vetrobransko steklo iz notranje strani (April 2020).

Pustite Komentar